28 Φεβρουαρίου 2024

Ενας χρόνος μετά το χαμό 57 ψυχών στα Τέμπη

Έναν χρόνο μετά το τρομακτικό έγκλημα των Τεμπών και τον χαμό 57 ψυχών, που οδήγησε σε πένθος και οδύνη εκατοντάδες οικογένειες και συγκλόνισε το πανελλήνιο, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι. Αναπάντητα ερωτήματα, οργή και καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων, βίαιη διακοπή της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής με την κυβερνητική απόφαση να μη συναινέσει στην εξέταση δεκάδων ουσιωδών μαρτύρων... 
 
Υπαίτια για την όλη κατάσταση η Κυβέρνηση που την μεθοδεύει με όλον τον κρατικό μηχανισμό που ελέγχει. Το δηλώνουν ευθαρσώς οι συγγενείς των θυμάτων χωρίς να μασάνε τα λόγια τους, το αναδείξαμε ως ΝΙΚΗ στην προσχηματική Επιτροπή της Βουλής, το αντιλαμβάνεται καθένας που παρακολουθεί την απίστευτη προσπάθεια συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έγκλημα λοιπόν δεν τελέστηκε μόνο στις (ή πριν τις) 28 Φεβρουαρίου 2023, τελείται και μέχρι σήμερα, έναν χρόνο μετά, με τη στάση των υπευθύνων. Όλα όσα καταγγέλλουν η κ. Καρυστιανού και ο κ. Ασλανίδης, οι οποίοι μιλάνε για «κυβερνώσα μαφία», είναι πολύ χειρότερα από ο,τιδήποτε οδήγησε στην εφιαλτική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.
 
Και αυτή η εικόνα που αναδύεται για έναν κρατικό μηχανισμό (κυβερνητικά στελέχη, δημοσίους υπαλλήλους, δικαστικούς λειτουργούς, ανακριτικές Αρχές...) που προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες των εμπλεκομένων - όπως ακριβώς σκέπασε τον τόπο του δυστυχήματος κάτω από άσφαλτο και μπετά - είναι η εικόνα που απογοητεύει και διώχνει από την πατρίδα μας κάθε νέο άνθρωπο, κάθε υγιή δύναμη. Εμείς ως ΝΙΚΗ υποσχεθήκαμε στους συγγενείς των θυμάτων και στον ελληνικό λαό ότι θα πράξουμε ό,τι μας αναλογεί, αυτό κάναμε, κι αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.