23 Φεβρουαρίου 2024

Πάνω απ’ όλα η υγεία

Του Χρήστου Μπολώση
 
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.
 
Το Antinews να πούμε, βαστάει η σκούφια του από το περιοδικό «Αντί», το οποίο ήτανε και πολύ το πανίσχυρο Βιμ που καθάριζε τα πάντα, αν θυμάστε οι παλιότεροι που μετράνε όλοι παρά κάτι αιώνα έναν και παίρνουν φάρμακα χούφτες δύο.
 
Το «Αντί» λοιπόν είχε βγάλει στη φόρα κάτι σκάνδαλα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Κάτι Κοσκωτάδες και τα τοιαύτα. Τα πράγματα προόδευσαν και μαζί με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, περάσαμε από το «Αντί» στο Antinews, που έχει κι΄ αυτό νεφρί και δεν κιοτεύει, καθόσον βάζει το χέρι στην πληγή, που ‘λεγε ο μεγάλος Κόκοτας και την ξύνει, μέχρι να καθαρίσει.
 
Έχουμε τώρα έναν υπουργό τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος από ακροδεξιός και στελεχάρα του ΛΑΟΣ του άλλου δεξιού του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος και ψήφισε τα μνημόνια και τώρα ανακάλυψε ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι απλώς Μωυσής και Μέγας αλλά ο Λιβάϊ Γκαρσία, που βάζει δύο γκολ στην καθισιά του.
 
Ο κ. Άδωνης λοιπόν, κάθισε έστυψε το μυαλό του και έλυσε το πρόβλημα της ελλείψεως των γιατρών. Είπε λοιπόν «Γιατρούς δεν έχουμε. Αντί να προσλάβουμε και να κομπλάρουμε τα δημόσια νοσοκομεία, που παλεύουνε με ένα τραυματιοφορέα και ένα νοσοκόμο, να κάνουμε λαϊκές απογευματινές. Δηλαδή, αφού το πρωί δεν έχουμε, θα βρούμε το απόγευμα. Πώς; Δίνοντας κάτι παραπάνω». Συνέχισε λοιπόν ο σοφός άνθρωπος «Ρε τι λέει το Σύνταγμα; Ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών χωρίς έτερες διευκρινίσεις. Άρα ό,τι γουστάρουμε κάνουμε και είμαστε και νόμιμοι».
 
Έκατσε το λοιπόν και χώρισε τις εγχειρήσεις σε κατηγορίες, όπως το ποδόσφαιρο να πούμε super league 1, super league 2 και λοιπά. Αρωτάει λοιπόν ο αρμόδιος πού σε πονεί και πού σε σφάζει και πιάνεις σειρά για τη λαϊκές απογευματινές που λέγαμε.
 
Να λοιπόν τι σκέφτηκε ο μέγας Άδωνης κι άμα σας αρέσει:
 
α. Πολύ μικρή επέμβαση, όπως καταρράχτης να πούμε, ευρώ 300 (τζάμπα πράγμα), διότι, σου λέει, αν πας σε ιδιωτική θα πλερώσεις ευρώ 800, άρα να είσαι κι ευχαριστημένος και φύγε να μη σε τιμωρήσω.
β. Μικρή. Εδώ δεν μας λέει ποιά είναι η μικρή, πάντως ευρώ 500.
γ. Μεσαία. Παρομοίως, ευρώ 900.
δ. Μεγάλη, ευρώ 1.200.
ε. Βαριά, ευρώ 1.600. Ως Βαριά και Μεγάλη επέμβαση το σεβαστό υπουργείο χαρακτηρίζει μια αρθροπλαστική ισχίου ή αρθροπλαστική γόνατος και σε παρηγορεί λέγοντας ότι αν την κάνεις σε ιδιωτική κλινική θα πληρώσεις πάνω από 3.500 ευρώ.
 
Και επειδή ψυλλιάζονται ότι ψυλλιαζόμαστε πού το πάνε, σπεύδουν να διευκρινίσουν: «Σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ το αγαπάμε το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε». Σκέψου και να μη το αγαπούσανε…
 
Μια απορία: Πώς οι γιατροί το πρωί δεν μπορούν και μπορούν το απόγευμα;
 
Και τώρα εγώ, γιατί αρχίζω να σκέφτομαι κάτι για ιδιωτικούς υγειονομικούς κολοσσούς, που δουλεύουν εκεί κάτι παιδάκια δικά μας;…
 
Τέλος πάντων. Τούτων δοθέντων, ας αναφωνήσωμεν εν εξάλλω καταστάσει όλοι, ομού μαζί σαν τον κ. Άδωνη: «Και α και ου και ΔΑΠ Νου Δου Φου Κου».
 
Το (αναπάντητο) ερώτημα είναι, πότε ο κ. υπουργός έμαθε το σύνθημα αυτό. Μάλλον όταν ήταν στον ΛΑΟΣ…
 
Και συ λαέ βασανισμένε… καλά σου κάνουνε.
Να’ μαστε όλοι καλά και στους αρμοδίους το εικονιζόμενο ύπερθεν ιατρικό εργαλείο. Ήγουν, κλύσμα το μεγαλοπρεπές.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.