28 Φεβρουαρίου 2024

Quartum non datur!

Του Χαράλαμπου Μηνάογλου
 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Αραβικός Σύνδεσμος χαρακτήρισε εχθές ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ "προσβολή στη διεθνή δικαιοσύνη", λέγοντας πως το να μην τίθεται τέλος σε αυτήν ισοδυναμεί με "γενοκτονία".
 
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κλείνει σήμερα μία εβδομάδα ακροάσεων σχετικά με τις νομικές συνέπειες της κατοχής από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών από το 1967, με έναν πρωτόγνωρο αριθμό 52 χωρών που έχουν κληθεί να καταθέσουν.
 
Την κυβέρνηση, βέβαια, της Ελλάδος δεν την ενδιαφέρουν αυτά. Αυτά δεν είναι ανθρωπιστικά προβλήματα. Το Ισραήλ δεν προκαλεί ποτέ τέτοια. Δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει. Η κυβέρνηση στην Ελλάδα δείχνει τον ανθρωπισμό της αλλού. Αλλά πέρα από τον ψευτοανθρωπισμό του δικαιωματισμού και την πλήρη αδιαφορία έως συνέργεια για την γενοκτονία, σύμφωνα με τον αραβικό σύνδεσμο και την προσφυγή της Ν. Αφρικής, που συντελείται στην Γάζα, μήπως η κυβέρνηση της Ελλάδας θα έπρεπε να έχει θέση σαφή στην παρούσα εκδίκαση κατά της κατοχής των εδαφών που παρανόμως σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο αλλά και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ κατέχει το Ισραήλ από το 1967; Μήπως η κυβέρνηση της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι μαζί με τις 52 χώρες που ζητούν τον τερματισμό της παράνομης κατοχής αυτών των παλαιστινιακών αλλά και συριακών εδαφών (υψίπεδα του Γκολάν); Και όχι από ανθρωπισμό, αλλά εξυπηρετώντας το στενό εθνικό συμφέρον; 
 
Το ελληνικό εθνικό συμφέρον για να μην παρεξηγούμαι, καθώς πλέον η κυβέρνηση της Ελλάδος μοιάζει να ενδιαφέρεται για άλλα εθνικά συμφέροντα (ισραηλινά, ουκρανικά, αμερικανικά), αλλά όχι για τα ελληνικά. Και εξηγούμαι. Η καταδίκη του Ισραήλ και μία ακόμη απόφαση που θα του επιβάλει την απόσυρση από τα παρανόμως κατεχόμενα από αυτό εδάφη δεν θα αποτελεί ένα καλό προηγούμενο για παρόμοια καταδίκη των υπολοίπων παρανόμως κατεχουσών δυνάμεων στην Μ. Ανατολή; Και ευρύτερα στην Μ. Ανατολή ανήκει και η Κύπρος! Γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδος δεν μπαίνει με τις 52 υπόλοιπες στην προσπάθεια καταδίκης του Ισραήλ, ώστε μετά να εγείρει εκ νέου ζήτημα καταδίκης και της παράνομης σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ πεντηκονταετούς τουρκικής κατοχής στην Κύπρο; Η εξυπηρέτηση ποιων συμφερόντων την αποτρέπει; Των αμερικανικών, των ισραηλινών ή των τουρκικών; quartum non datur!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.