27 Φεβρουαρίου 2024

Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία

Την τεράστια μείωση του προσωπικού στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους πελάτες αλλά και στους υπαλλήλους, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας.
 
 
Οι συνδικαλιστές, σε ανακοίνωση τους με τον τίτλο «Εθνική Τράπεζα: Εποχή παχιών αγελάδων για στελέχη και εργολάβους, εργασιακό κάτεργο και καθηλωμένοι μισθοί για τους εργαζόμενους!», στηλιτεύει τις πρακτικές της διοίκησης σημειώνοντας ότι «απολαμβάνει τα κέρδη της (αναμένεται να είναι περίπου 1 δις για το 2023!) που βγήκαν από τον κόπο και το αίμα μας».
 
Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι: Πολλά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην Αττική και την επαρχία ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν tellerless (δηλ χωρίς ταμείο), και ότι θα περισσέψουν ταμίες, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς ήδη πηγαίνουν κάθε εβδομάδα σε άλλο κατάστημα λες και είναι νομάδες. Κανένα έλεος στο όνομα του κέρδους. ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ;». 
 
Και συνεχίζουν: «Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, παραπέμπονται σε μηχανήματα, ή κλείνουν ραντεβού μετά από 25 μέρες για ένα άνοιγμα λογαριασμού ή μια κάρτα. Και ξεσπούν στους υπαλλήλους. (…) Καλούμε την Τράπεζα να απελευθερώσει τις συναλλαγές για μια μέρα στα ταμεία, να πάψει δηλαδή να απαγορεύει πληρωμές καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία, κι εκεί θα δούμε αν οι συναλλαγές που γίνονται στο ταμείο είναι 3% όπως διαφημίζουν ή παραπάνω»!
 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων: 
 
Κάθε όριο θράσους αλλά και γελοιότητας έχει ξεπεράσει η Διοίκηση της ΕΤΕ. Xρυσοπληρωμένη και καλοδιαφημισμένη ζει στον χλιδάτο κόσμο της, που είναι διαμετρικά αντίθετος απ’ αυτόν των εργαζόμενων. 
 
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα προκλητικά προνόμια των στελεχών, τις πρόσφατες προαγωγές Γενικών και βοηθών Διευθυντών, τα μπόνους μετοχών ύψους 85 εκ(!!!), τις αθρόες καθημερινές προσλήψεις ειδικών συνεργατών από την αγορά και ειδικά από άλλες τράπεζες. 
 
Παρακολουθούμε με οργή την παρέλαση των γιάπηδων που «μετασχηματίζουν» την εικόνα της τράπεζας και πλουτίζουν το βιογραφικό τους και την τσέπη τους. 
 
Ταυτόχρονα, εποχές 2000 θυμίζει το πάρτι εκατομμυρίων με εταιρείες που παίρνουν έργα και αναθέσεις εργασιών σε όλους τους τομείς της τράπεζας (τεχνικές εργασίες, πληροφορική και ψηφιοποίηση, φύλαξη, ακίνητα, μέχρι και ανεφοδιασμό ΑΤΜ σε πολλά καταστήματα κλπ). 
 
Καλά «ταΐζονται» και τα ΜΜΕ που δεν προβάλλουν καμιά από τις δεκάδες καταγγελίες που στέλνουμε: 5.800.000 ευρώ έδωσαν σε δεκάδες μέσα μαζικής εξημέρωσης το 2022, όπως ανάφεραν στη λίστα που αναρτήθηκε δημόσια, όπως κάθε χρόνο. Τα μεγάλα μέσα έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (ΣΚΑΙ, Alpha, Newsit κλπ). Αναρωτιόμαστε ποια 3 φυσικά πρόσωπα έλαβαν 170.000 χορηγία… 
 
Η Διοίκηση απολαμβάνει τα κέρδη της (αναμένεται να είναι περίπου 1 δις για το 2023!) που βγήκαν από τον κόπο και το αίμα μας. Θα μοιράσουν μέρισμα από τα κέρδη του 2023 στους μετόχους, και οι εργαζόμενοι δεν παίρνουμε την παραμικρή αύξηση στους μισθούς μας που έχουν εξανεμιστεί από την ακρίβεια! 
 
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το περίφημο rebranding και η αλλαγή σήματος, που πρέπει να κόστισε πάρα πολύ ακριβά! Τεράστια σπατάλη για οθόνες, τηλεοράσεις, βιτρίνες, αυτοκόλλητα, κιτς φωτιζόμενα πάνελ λες και τα καταστήματα είναι λούνα παρκ, ανακαινίσεις και αλλαγές γραφείων. Η συχνή παρουσία συνεργείων στα καταστήματα συμπληρώθηκε από την αποστολή γλυπτού πλεξι γκλας σε κάθε υπάλληλο δικτύου, με συνοδευτικό κείμενο που κάνει λόγο «για την έλλειψη (προσωπικού;;) που είναι το στοιχείο της ύπαρξής μας»! 
 
Πόσο πήγε ο λογαριασμός για το rebranding και όλα αυτά τα αχρείαστα και γελοία έργα σε άδεια από προσωπικό καταστήματα; 
 
Και την ίδια στιγμή, εξαπολύουν τρομακτική επίθεση ειδικά στο δίκτυο, στο όνομα δήθεν της περιστολής του κόστους. Πολλά καταστήματα στην Αττική και την επαρχία ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν tellerless (δηλ χωρίς ταμείο), και ότι θα περισσέψουν ταμίες, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς ήδη πηγαίνουν κάθε εβδομάδα σε άλλο κατάστημα λες και είναι νομάδες. Κανένα έλεος στο όνομα του κέρδους. 
 
ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ; 
 
Και ήρθε και η Πράξη Διοίκησης της κ Θεοφιλίδη που ανακοίνωσε ότι όλα τα γραφεία συναλλαγών, όλα σχεδόν στην επαρχία θα μετατραπούν σε χώρους χωρίς κανένα γραφείο ή ταμείο, «στα πλαίσια του εξορθολογισμού και του εκσυγχρονισμού των συναλλαγών», αλλά μόνο με μηχανήματα και ενοικιαζόμενους συναδέλφους από εταιρεία με 500 ευρώ μισθό που θα δείχνουν στους πελάτες πώς θα χειρίζονται τις ψηφιακές υπηρεσίες! 
 
Μας δουλεύουν, κι εμάς και την κοινωνία; Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί. Αν εφαρμοστεί οι συνάδελφοι στην επαρχία θα υποστούν κι άλλο διωγμό αλλά και η πελατεία θα υποστεί ακόμα περισσότερη ταλαιπωρία και δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, όταν βάζει το χέρι στην τσέπη για προμήθειες, κάρτες κλπ. 
 
Βέβαια, θα πανηγυρίζει η εταιρεία που έχει αναλάβει τον ανεφοδιασμό των μηχανημάτων όλων αυτών των «καταστημάτων» χωρίς ταμείο , που αυξάνονται γοργά. 
 
Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, παραπέμπονται σε μηχανήματα, ή κλείνουν ραντεβού μετά από 25 μέρες για ένα άνοιγμα λογαριασμού ή μια κάρτα. Και ξεσπούν στους υπαλλήλους. 
 
Η πίεση στο προσωπικό από την πελατεία αλλά και πολλές υπηρεσίες έχει οδηγήσει σε εξόντωση τους συναδέλφους, γι αυτό και στην πρόσφατη εθελουσία πρώτη φορά έφυγαν πολλοί νέοι συνάδελφοι με λιγότερα από 20 χρόνια στην τράπεζα (περίπου το 1/6 όσων αποχώρησαν). Ετοιμάζουν νέο πελατοκεντρικό σύστημα μετά από περίπου 1 χρόνο (!) για να κόψουν δεκάδες θέσεις στελεχών και υπαλλήλων και σίγουρα θα βγάλουν περισσευόμενο προσωπικό σε δεκάδες καταστήματα! 
 
Αλήθεια, έχουν περάσει από κάποιο κατάστημα να δουν αν υπάρχει περίσσευμα ή έλλειψη προσωπικού; Και με βάση το νέο πελατοκεντρικό οργανόγραμμα, πόσοι πελάτες και πόσα ραντεβού ημερησίως πλέον θα αντιστοιχούν σε έναν υπάλληλο; Κατάστημα πχ Β΄ κατηγορίας με 4 συναδέλφους στους ιδιώτες δέχεται σήμερα ημερησίως περίπου 16-17 ραντεβού, κι αν λείψει κάποιος λόγω άδειας, ασθένειας ή απόσπασης , τότε αντιστοιχούν 5-6 ραντεβού στον καθένα που συμπίπτουν ταυτόχρονα! 
 
Ενώ υπάρχει υπερβολικός όγκος εργασίας, αφού αντί να φύγουν εργασίες από τα καταστήματα οι συνάδελφοι έχουμε φορτωθεί με επιπλέον χρόνο πχ για εργασίες της 038 (επιβεβαιωτικά και εγκρίσεις, ηλεκτρονικές υπογραφές κλπ). Καλούμε ξανά τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις για χτύπημα της ψηφιακής κάρτας χωρίς να αποχωρήσουν, και να μας ενημερώνουν να καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας αν χρειαστεί. Δεν χαρίζουμε στους μπαταχτσήδες της Διοίκησης της ΕΤΕ! 
 
Ο αριθμός των ημερήσιων ραντεβού είναι υπερβολικά υψηλός και δεν αντιστοιχεί στο μειωμένο προσωπικό, ενώ οι πελάτες που έρχονται στα καταστήματα για να εξυπηρετηθούν για έκτακτες ανάγκες δεν είναι λύση να διώχνονται ή να τους παραπέμπουν σε ραντεβού μετά από 20-25 μέρες.. Αυτή είναι η «εμπειρία του πελάτη που έχει βελτιώσει η Διοίκηση», όπως κόμπαζαν στην εκδήλωση για το rebranding; 
 
Εμείς καλούμε την Τράπεζα να απελευθερώσει τις συναλλαγές για μια μέρα στα ταμεία, να πάψει δηλαδή να απαγορεύει πληρωμές καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία, κι εκεί θα δούμε αν οι συναλλαγές που γίνονται στο ταμείο είναι 3% όπως διαφημίζουν ή παραπάνω. 
 
Η εικόνα που βλέπουμε στις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις είναι εντελώς πλαστή. 
 
Η πίεση για τη στοχοθεσία και τις πωλήσεις έχει ξεφύγει, νομίζουν ότι η πιστωτική κάρτα ή διάφορα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα όπως η ασφάλεια κάρτας είναι σαν το γάλα στο σούπερ μάρκετ που ο κόσμος αγοράζει καθημερινά, απαιτούν κάθε μέρα να πωλούνται αυτά τα προϊόντα! 
 
Και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν στις δηλώσεις τους στις οικονομικές ειδήσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, που αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του σε 600.000 ευρώ, αρχές Φλεβάρη καμάρωνε στην παρουσίαση του rebranding ότι «ήμασταν λίγο δημόσιο, σήμερα όχι. Άλλαξαν οι νοοτροπίες, έρχονται νέοι άνθρωποι». 
 
Θεωρεί «δημόσιο» δηλαδή ο κ Μυλωνάς το να έχουμε εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς! Τώρα που ξεζουμιζόμαστε με πίεση και τρομοκρατία, που δυσκολευόμαστε να πάρουμε άδειες, που μας βγάζουν άχρηστους με την αξιολόγηση βάσει στόχων, το θεωρεί επίτευγμα της διοίκησης! 
 
Θέλουν εργαζόμενους φθηνούς και αναλώσιμους, θέλουν να μην πληρώνουν και να αυγατίζουν τα κέρδη τους, γι αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο τον κανονισμό εργασίας. Και γι αυτό κινδυνεύουμε πλέον σοβαρά να χάσουμε το εφάπαξ που πληρώνουμε ακριβά και το ΤΥΠΕΤ. 
 
Αυτή είναι η πρόταση της Διοίκησης για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας άλλωστε, ειδικά στο κομμάτι των προσλήψεων όπως πληροφορηθήκαμε στις 7/2 στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ. Η Διοίκηση Μυλωνά προτείνει να αφαιρεθεί το μισό κομμάτι του υπάρχοντος κανονισμού εργασίας που προβλέπει δημόσιο γραπτό διαγωνισμό, ένταξη στον εισαγωγικό βαθμό και άλλα άρθρα. Θέλουν επίσημα οι προσλήψεις στην ΕΤΕ να γίνονται όπως τις κάνουν σωρηδόν κάθε μέρα με τους ειδικούς συνεργάτες από την αγορά, που η διαφάνεια και η αξιοκρατία περισσεύουν, και που προσγειώνονται με αλεξίπτωτο στις πιο υψηλόβαθμες θέσεις! 
 
Πόσοι ειδικοί συνεργάτες από τη Eurobank, για παράδειγμα, έχουν προσληφθεί από το 2019; Δηλαδή από όταν προσλήφθηκε η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής; Και πόσοι ειδικοί συνεργάτες συνολικά έχουν προσληφθεί από το 2019, που επίσης ήρθε η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, που δήθεν δεν αναγνώριζε ο ΣΥΕΤΕ, όμως καλεί και στην πίτα του Συλλόγου; Τα μητρώα δείχνουν πάνω από 1000… 
 
Η ευθύνη του ΣΥΕΤΕ σε όλα αυτά είναι παραπάνω από αποδεδειγμένη. ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ κόβουν πίτες και κάνουν ταξίδια πανελλαδικά με τις εισφορές των εργαζόμενων, όταν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα. Από την πίεση των εργαζόμενων, αναγκάστηκαν να προκηρύξουν απεργία τελευταία στιγμή για τις 28 Φλεβάρη, για να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι πανελλαδικά. 
 
Αρνούνται να οργανώσουν τους συναδέλφους, προτείναμε στο ΔΣ 7/2 να γίνουν γενικές συνελεύσεις ανά περιφέρεια, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες για τις εξελίξεις όσον αφορά τον κανονισμό εργασίας και το Ταμείο Αυτασφάλειας, να προκηρυχθεί απεργία 48ωρη 28-29 Φλεβάρη, να υπάρχει αγώνας διαρκείας που πραγματικά θα κοστίσει στους εργοδότες. Αρνήθηκαν. 
 
Προτείναμε να γράψουν μέλη τους επιτέλους τους συναδέλφους μέσω συνεταιριστικών, ικυ, θυγατρικών κλπ, όπως προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου. Αρνήθηκαν. 
 
Προτείναμε να υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή στο διάλογο για τον κανονισμό εργασίας, να ενημερώνονται όλες οι παρατάξεις για τα κείμενα της Διοίκησης και του Συλλόγου, αρνήθηκαν. Η τύχη του κανονισμού εργασίας είναι στα χέρια του Προέδρου και του Γραμματέα του ΣΥΕΤΕ, καθώς οι 2 μόνοι τους διαπραγματεύονται σε συναντήσεις με τη Διοίκηση!
 
ΔΑΣ και Ενιαία, για να κρατήσουν τις 2 αποσπάσεις που τους έχουν δώσει οι δύο μεγάλες παρατάξεις, δεν ασκούν κριτική δημόσια σε ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ και υποστήριξαν στη συνεδρίαση ότι το Προεδρείο πρέπει να διαπραγματεύεται. 
 
Να διαπραγματεύεται δηλαδή να ενταχθούν όλες αυτές οι στρατιές των ειδικών συνεργατών στον κανονισμό εργασίας;;; 
 
Η Διοίκηση κάνει ό,τι θέλει γιατί ο Σύλλογος είναι στο τσεπάκι της. Σιωπά και συναινεί σε όλη αυτή την αθλιότητα που ζούμε καθημερινά. Αυτό μόνο εμείς οι συνάδελφοι μπορούμε να το αλλάξουμε. Και μπορούμε! Το σωματείο πρέπει να περάσει στα χέρια μας, και σε αγωνιστική κατεύθυνση! 
 
Τα κέρδη τους βγαίνουν από τον κόπο μας, εις βάρος των δικαιωμάτων μας! Να σπάσουμε το κλίμα της μοιρολατρίας, της απογοήτευσης, να επαναφέρουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα. Να πιστέψουμε ξανά στη δύναμή μας! Αυτοί την ξέρουν και την υπολογίζουν καλά. 
 
Φέτος είναι χρονιά εκλογών, στο ΤΥΠΕΤ και το ΣΥΕΤΕ. Δεν έχουν νομιμοποίηση να συμφωνήσουν και να εφαρμόσουν την παραμικρή χειροτέρευση στα δικαιώματά μας. 
 
Δεν πάει άλλο. Πρέπει να βάλουμε ένα ΦΡΕΝΟ στα σχέδια της Διοίκησης να τσακίσουν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα! Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας σε κλαδική και επιχειρησιακή σύμβαση, μαζικές προσλήψεις δεκάδων συναδέλφων με πραγματικά δημόσιο διαγωνισμό ( δηλαδή όχι όπως έγινε ο διαγωνισμός για τους 46 στο δίκτυο.. ). 
 
Προφανώς και μια 24ωρη απεργία δεν αρκεί για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ΝΔ και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί το κεφάλαιο, για να στείλουμε μήνυμα στους τραπεζίτες και τη Διοίκηση ΕΤΕ. Δεν χρειαζόμαστε απεργίες για τη τιμή των όπλων, όπως κάνουν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ-ΕΚΑ, αλλά δυναμικούς απεργιακούς αγώνες με προοπτική νίκης. Χρειάζεται σχέδιο για αγώνες με κλιμάκωση. Γι αυτό προτείναμε στο ΓΣ της ΟΤΟΕ 48ωρη απεργία 28/29-2, κι αυτό θα προτείνουμε και στο έκτακτο ΔΣ ΣΥΕΤΕ 22/2. 
 
Να διεκδικήσουμε να μην είμαστε σκλάβοι που τραβάμε κουπί στη γαλέρα! Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε! 
 
Στις 28/02/2024 απεργούμε όλοι – όλες! Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην ταξική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 11.00 στα Χαυτεία. 
 
Οι ανάγκες μας δεν παίρνουν αναβολή!
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.