27 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΔΙΗΓΗΤΑΙ

Όταν ήμουν στην Αλεξάνδρεια, λέει ο Αββάς Θεόδουλος, γνώρισα κάποια ευσεβή και φιλόχριστη οικογένεια, η οποία φιλοξενούσε όλους τους ξένους και μοναχούς στο σπίτι της. Η σύζυγος, πολύ ταπεινή, με νηστεία και προσευχή με ένα κοριτσάκι περίπου έξι χρονών. Κάποια μέρα κίνησε ο φιλόχριστος πατέρας της οικογένειας για την Κωνσταντινούπολη, επειδή ήταν πραματευτής. Άφησε λοιπόν την γυναίκα και το παιδί και ένα δούλο του στο σπίτι και ξεκίνησε για το πλοίο. 
 
Ξεκινώντας όμως για το πλοίο, του λέει η γυναίκα του. « Σε ποιόν μας αφήνεις αφέντη μου». Της λέει ο άνδρας. « Στην Κυρία Δέσποινά μας και Θεοτόκο» γυναίκα μου..
 
Μια μέρα, καθώς καθόταν η γυναίκα και εργαζόταν με το παιδί δίπλα της, ο δούλος, όντας υπό την κυριαρχία του διαβόλου, θέλησε να την σκοτώσει εκείνη και το παιδί για να πάρει ότι έχουν και να φύγει. Πήρε ένα μαχαίρι από το μαγειρείο και κίνησε για την τραπεζαρία, όπου ήταν η κυρία του. Μόλις έφθασε στην πόρτα της τραπεζαρίας, ο αγνώμων εκείνος δούλος έχασε το φώς του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί από την θέση του. Αφού έκανε μία ώρα κουνώντας τα χέρια του και προσπαθώντας να μπει, άρχισε να φωνάζει δυνατά. « Κυρία, σε παραλαλώ έλα ως εδώ » Αυτή έμεινε έκθαμβη, επειδή ο δούλος είχε ακινητοποιηθεί στη μέση της θύρας και δεν ερχόταν προς αυτή. Γι’ αυτό φωνάζει και του λέει. « Έλα εσύ εδώ», μη γνωρίζοντας ότι έχασε το φώς του. 
 
Ο δούλος τότε άρχισε να την εξορκίζει να έρθει δίπλα του. Αυτή όμως επέμενε ότι δεν έρχεται κοντά του. Της λέει τότε ο δούλος. « Στείλε μου τουλάχιστον το παιδί ». Αυτή, ούτε αυτό έκαμε, αλλά του είπε. « Αν θέλεις και μπορείς, έλα εσύ». Τότε ο δούλος, επειδή δεν κατάφερε να κινηθεί από το σημείο που βρισκόταν, γύρισε το μαχαίρι και το έμπηξε στα σπλάχνα του. Η κυρία βλέποντας την πράξη του, έβαλε τις φωνές. Οι γείτονες που μαζεύτηκαν μονομιάς, τον βρήκαν αιμόφυρτο αλλά ζωντανό και έμαθαν από του ίδιο το συμβάν. Όλοι τότε δόξασαν το Θεό και την κυρία Θεοτόκο, που έσωσαν την μητέρα και το παιδί της. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.