22 Φεβρουαρίου 2024

Μπούρδες Μπιμπίλα

Του Παναγιώτη Λιάκου
 
Ο Σπύρος Μπιμπίλας πριν από το βουλευτιλίκι, ήταν ηθοποιός. Το 1986 όλοι όσοι καταναλώναμε γενναίες δόσεις υποκουλτούρας τον καμαρώσαμε να υποδύεται τον τσαχπινογαργαλιάρη χορογράφο στην ταινία «Ο τελευταίος γυφτοκράτορας», με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μόσιο, ο οποίος είχε τον ρόλο του Ταμτάκου.
 
Οταν ξεφούσκωσε η σαμπρέλα του ημιφορτηγού που μετέφερε στους σκηνοθέτες έμπνευση για τη δημιουργία βιντεοταινιών, κάπως σαν να βγήκε ο Μπιμπίλας από το προσκήνιο. Για ένα διάστημα τον χάσαμε, τον άνθρωπο. Ισως γι’ αυτό να φταίει η δική μας αμέλεια, ίσως να μην αναζητήσαμε το φάος του μπιμπίλειου ερμηνευτικού φάρου όσο έπρεπε.
 
Περάσανε χρόνια πολλά και τον ξανατρακάραμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας – γεγονός που μας γιόμισε με αισθήματα χαράς και ελπίδας για μια πολιτισμική αναγέννηση, στα γρήγορα, στο άψε σβήσε. Εχοντας την ιδιότητα του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έβγαινε περίλυπος στις τηλεοπτικές εκπομπές για να μας ανακοινώσει την εκδημία συναδέλφων του. Ηταν κάτι σαν τηλεοπτικό κηδειόχαρτο οι εμφανίσεις του.
 
Ο πόνος και η δοκιμασία της αναμέτρησης με τον θάνατο στέριωσε τα θεμέλια της σχέσης του με το κοινό, το οποίο πείστηκε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κατάλληλος για να γίνει βουλευτής. Και τον ψήφισε. Και έγινε βουλευτής. Και πήγε στη Βουλή. Και βγάζει λόγους πύρινους, λέγοντας με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση ό,τι του κατεβαίνει. Ενα από τα πολλά που του κατεβήκανε το ξεφούρνισε τη 14η Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (βοήθειά μας), στη συνεδρίαση που αφορούσε τον νόμο για τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων.
 
Εκεί, μεταξύ άλλων, είπε: «Οι γκέι άνθρωποι, οι διαφορετικοί άνθρωποι, οι τρανς άνθρωποι είναι το ίδιο Ανθρωποι -με Α κεφαλαίο- όπως είμαστε όλοι εδώ και όπως είστε και εσείς. Γιατί κάπως έτσι εξέλαβε τους διαφορετικούς ανθρώπους ο ναζισμός και προσπάθησε να τους εξολοθρεύσει, μαζί με τους κομμουνιστές, μαζί με τους Εβραίους. Προσπάθησε να τους εξολοθρεύσει μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
 
Τι ήθελε να πει ο «χορογράφος» της ταινίας «Ο τελευταίος γυφτοκράτορας»; Το παλιό λεκτικό πυροτέχνημα ήθελε να σκάσει εντός της Βουλής: όποιος δεν συμφωνεί με την άποψη που υποστηρίζουμε εμείς (το «εμείς» κατά καιρούς αλλάζει), είναι χιτλερικός και σχεδιάζει να βάλει κόσμο και ντουνιά στους φούρνους. Αυτό το σκεπτικό αποτελεί την πεμπτουσία της ολοκληρωτικής σκέψης και είναι πιο αποκρουστικό κι από βιντεοκωμωδία της δεκαετίας του ’80, που γυρίστηκε μέσα σ’ ένα δίωρο.
 
Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι βουλευτής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, του οποίου ηγείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην αγόρευσή του στη Βουλή της 15ης Φεβρουαρίου, υπερασπιζόμενος την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτού του είδους τα ζευγάρια, επιτέθηκε και στο ΚΚΕ, που αρνούταν να ψηφίσει υπέρ, λέγοντας τα εξής:
 
«Ο κ. Κουτσούμπας, λοιπόν, είπε ότι η κυβέρνηση δεν ακούει την πλειοψηφία. Τώρα τη θυμηθήκατε την πλειοψηφία; Οταν ξεσηκώνουμε τον κόσμο για τις διεκδικήσεις, για να πάμε σε έναν κόσμο καλύτερο, ρωτήσαμε πότε τη σιωπηλή πλειοψηφία; Καθόλου δεν τη ρωτήσαμε. Γιατί εσείς και εμείς πιστεύουμε ότι εμείς, οι μειοψηφίες, είμαστε οι σωστές και πεφωτισμένες, γι’ αυτό μη χρησιμοποιείται τι λέει η πλειοψηφία. Εμείς, λοιπόν, που είμαστε μειοψηφίες, θα πάμε τον κόσμο μπροστά».
 
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, τελικά, είναι Πεφωτισμένος. Στα λατινικά η λέξη είναι Illuminatus. Ισως και να ανήκει στην θρυλική συνωμοτική οργάνωση που ίδρυσε ο Ανταμ Βάισχαουπτ το 1776 στο Ινγκολσταντ της Γερμανίας. Στους Πεφωτισμένους, λένε, ανήκε μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας ελίτ και αξεπέραστοι καλλιτέχνες, όπως ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Τα χρόνια πέρασαν και οι Πεφωτισμένοι ίσως να έχουν χάσει μέρος της ισχύος τους. Ειδικά αν έχει ενταχθεί κι ο Μπιμπίλας στις τάξεις τους, τα πράγματα πρέπει να έχουν εξελιχθεί άσχημα για την οργάνωση.
 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Μπιμπίλας δεν γουστάρει τις πλειοψηφίες. Δηλαδή τους περισσοτέρους εξ ημών και υμών. Στην ίδια ομιλία είπε ότι «οι μειοψηφίες, όσο μικρές και αν είναι, ακόμα και αν πρόκειται για έναν άνθρωπο, ευτυχώς υπάρχουν για να υπενθυμίζουν την ποικιλία της φύσης. Οι μειοψηφίες είναι αυτές που ταλαιπωρούνται από τις συντηρητικές πλειοψηφίες, που τις βάζουν στην άκρη, τις βάζουν στο περιθώριο, γιατί ενοχλούνται από τη διαφορετικότητα και το μη σύνηθες σε αυτές».
 
Σε αυτήν τη φράση δεν κρύβεται απλώς η αντιπάθεια στους πολλούς, αλλά και το πνεύμα του πιο στυγνού ολοκληρωτισμού, που εκδηλώνεται με όλη την έντασή του. Ο βουλευτής μάς λέει ότι μπορεί να υπάρξει μειοψηφία του ενός, που η συντηρητική πλειοψηφία (δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι) τον βάζει στο περιθώριο. Ολοι οι τύραννοι κάπως έτσι νιώθουν και πριν και αφότου καταλάβουν την εξουσία.
 
Συνεχίζουμε με μια κολοσσιαία μπαλαφάρα του κλαίοντος πολιτικού. Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ομιλία του στη Βουλή της 15ης Φεβρουαρίου είπε: «Δεν υπάρχουν εμπειρικά δεδομένα ότι η παρουσία τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου προτύπου στο σπίτι αυτά είναι που προάγουν την προσαρμογή και την ευεξία των παιδιών και των εφήβων». 
 
Οχι, μωρέ, προς Θεού! Δεν υπάρχουν εμπειρικά δεδομένα ότι το να υπάρχουν στο σπίτι ανδρικό και γυναικείο πρότυπο είναι ευεργετικό για τα παιδιά. Τίποτε αξιοσημείωτο – αν εξαιρέσεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης του είδους μας. Ο ανθρώπινος πολιτισμός, που βασίστηκε πάνω στο ανδρικό και στο γυναικείο πρότυπο που έβλεπαν τα παιδιά στα σπίτια τους, δεν είναι δα και κάτι σημαντικότερο από όσα έχει ο Σπύρος Μπιμπίλας στον νου του.
 
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή. Ομως, όχι. Η φύση το έκανε. Αυτό είπε ο Μπιμπίλας στην ομιλία του: «Ο νους του ανθρώπου έκανε και τα εμβόλια, ο νους του ανθρώπου προσπαθεί να κατανικήσει κάθε είδους ασθένεια, ο νους του ανθρώπου φροντίζει να δώσει λύση ακόμα και στο πώς θα έρθουν στον κόσμο παιδιά, ακόμα και από αυτούς που δεν μπορούν, είτε πρόκειται για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που βιολογικά δεν μπορούν είτε για ομοφυλόφιλα ζευγάρια που δεν μπορούν, αφού η φύση τούς έβαλε να έχουν έλξη από το ίδιο τους φύλο και όχι από το αντίθετο.
 
Η φύση οδήγησε τον νου του ανθρώπου να μπορέσει να φθάσει επιστημονικά στο αποτέλεσμα ωάρια και σπερματοζωάρια να τοποθετούνται σε μήτρες γυναικών, να γίνονται παρένθετες για να μπορούν κάποιοι άλλοι που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά να τα αποκτούν. Και αφού αυτό επετεύχθη από τον άνθρωπο, κανένα πολιτικό σύστημα και καμία θρησκεία δεν μπορεί να τον σταματήσει».
 
Η φύση, λοιπόν, από τη μία υποχρέωσε κάποιους να νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο κι από την άλλη φώτισε τους νόες των ερευνητών για να κάνουν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι νοικιάζοντας μήτρες από «παρένθετες» μητέρες.
 
Μια που συμπεριφέρεται έτσι η… φύση. ας μας εξηγήσει ο πολυπράγμων βουλευτής για ποιο λόγο η φύση δεν έδινε εξαρχής τη δυνατότητα στα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων να κάνουν παιδιά χωρίς να νοικιάζουν μήτρες; Η φύση, δηλαδή, μερολήπτησε υπέρ των ετεροφυλοφίλων; Είναι μήπως… αντιδραστικιά και ρατσίστρια;
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.