4 Φεβρουαρίου 2024

Άγιοι και ήρωες κομμένοι και ραμμένοι στις επιταγές των ΗΠΑ

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Με αφορμή την εκδημία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στις 4 Φεβρουαρίου.... Έχουν ετοιμάσει σχετικά διάφοροι ψευτοπατριώτες με πρώτη και καλύτερη την Εκκλησία της Ελλάδος μνημόσυνα και ομιλίες για τον Γέρο, στις οποίες, όπως πάντα, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η πρεσβεία στην οποία όλοι αυτοί κλείνουν το μάτι μήπως τους πετάξει να γλείψουν κανέναν κοκαλάκι, θα ακουστούν φοβεροί λόγοι για τον ηρωισμό του, για τις νίκες του κτλ. αλλά τίποτα για την ρωσοφιλία του και τίποτα για το μίσος που έτρεφε, απολύτως δικαιολογημένα, για τους Εγγλέζους.... μάλιστα, οι πιο πονηρήδηδες πατριδοκάπηλοι, λένε για τον Κολοκοτρώνη ότι υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό στα Επτάνησα και το αφήνουν έτσι... όντως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψεύδος.... επειδή απλά ο Κολοκοτρώνης, ακριβώς λόγω και αυτής της υπηρεσίας του, σιχάθηκε τους Εγγλέζους καθώς κατάλαβε πολύ καλά ότι αντιμετώπιζαν τους Έλληνες ως πιθήκους...

 
Δύο πράγματα μόνον εν συντομία που δεν θα ακούσετε στις επίσημες ομιλίες για τον Γέρο:
 
1. Ο Κολοκοτρώνης πήρε το όνομα Θεόδωρος, από πού λέτε; Από κάποιον πρόγονό του; Όχι, αλλά από τον Θεόδωρο Ορλώφ καθώς η οικογένειά του υπήρξε ρωσόφιλη από δυο γενιές πριν την Επανάσταση. 
 
2. Η μεγαλύτερη συμβολή του Γέρου στην Επανάσταση δεν ήταν οι νίκες του, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό, αλλά η πλάτη που έβαλε στον ερχομό του Καποδίστρια ως Κυβερνήτη, καθώς οι νίκες του θα είχαν πάει χαμένες, εάν δεν κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας την περίοδο 1828-1831...
 
Και κοντά σε αυτά, δεν θα ακούσετε επίσης, όπως μου υπενθύμισε ο καλός συνάδελφος Γιάννης Πελεκάνος, τίποτα για την στάση του Κολοκοτρώνη απέναντι στους προσκυνημένους. Ευνόητο το γιατί.... σε μία εποχή, που η φιλελέφτ ελίτ προσπαθεί να αναγάγει σε αρετή το προσκύνημα και τον συμβιβασμό, όπως και πολλές άλλες εξευτελιστικές για τον άνθρωπο συμπεριφορές, δεν συμφέρει να ακούγεται το "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" του Γέρου... 
 
Αλλά πέρα από τους ήρωες, η φιλελέφτ ψευδορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος χέρι χέρι με τους κάθε λογής ψευδοπατριώτες, που καταριούνται τον Άδωνι μόνον και μόνον από ζήλια που δεν κατάφεραν οι ίδιοι να πουλήσουν τις ιδέες τους το ίδιο ακριβά με εκείνον, κόβουν και ράβουν και τους αγίους στα μέτρα του σημερινού ορθοπολιτικού λόγου που επιβάλλει πρωτίστως η πρεσβεία στην Ελλάδα. 
 
Μεθαύριο θα εορτάσουμε την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μ. Φωτίου. Τι θα πουν για τον αγώνα του κατά των αιρέσεων; Τι θα πουν για τον αγώνα του κατά του Παπισμού; Τι θα πουν για το κανονικό του έργο; Τι θα πουν για τις συνόδους που συγκάλεσε; Τίποτα απολύτως. Επειδή όλα τα παραπάνω έργα του Μ. Φωτίου στρέφονται ενάντια στα αιρετικά τους φρονήματα και τους ελέγχουν δεινώς. Οπότε θα ακούσουμε πάλι για την Μυριόβιβλο ίσως και για το ιεραποστολικό του έργο προς τους Σλάβους. Μέχρι εκεί... μέχρι εκεί μπορεί ο Μ. Φώτιος να είναι συμβατός και πρότυπο για τους σημερινούς αιρετικούς επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αμερικανικού Πατριάρχη. 
 
Αυτό, όμως, το κόψιμο και ράψιμο των ηρώων στα μέτρα που συμφέρουν την αμερικανική πρεσβεία και εν τέλει τον άρχοντα του αιώνος τούτου σε καμία περίπτωση δεν τιμά τους αγίους και τους ήρωες. Και δεν τους τιμά, όχι γιατί δεν ενθυμούμαστε έτσι τις σπουδαιότερες ιδιότητές τους και τις σπουδαιότερες πτυχές της δράσης τους, αλλά γιατί έτσι τιμάμε άλλους ανθρώπους, όχι τους αγίους και τους ήρωες, αλλά αυτούς που θα θέλαμε με βάση τα χάλια μας να είχαν υπάρξει οι άγιοι και οι ήρωες...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.