20 Φεβρουαρίου 2024

Η Αναζήτησή μας Για την Ελευθερία - Εξηγώντας και Προτείνοντας

Μετάφραση: Απολλόδωρος
17 Φεβρουαρίου 2024 | Paul Cudenec, Winter Oak | Διαβάστε το εδώ 
 
[Αυτό είναι από το νέο βιβλίο του Paul Cudenec, Our Quest for Freedom and other essays (Η Αναζήτησή μας Για την Ελευθερία και άλλα δοκίμια)] 
 
Εξηγώντας
 
Εκτός από το να περιγράφουμε στους άλλους ανθρώπους την τρομακτική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, πρέπει επίσης να τους εξηγήσουμε πώς φτάσαμε εδώ.
Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλοί απλά φαντάζονται ότι πάντα ήταν έτσι.
 
Το σύστημα καλλιεργεί την ιστορική άγνοια, ακόμη και μια παραποιημένη ιστορία που παρουσιάζει την επέλαση της εγκληματοκρατικής κυριαρχίας ως θετικό φαινόμενο.
 
Μας λένε ότι όλα όσα μας συνέβησαν ήταν κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτα και σωστά. Το 2024 δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι όπως είναι σήμερα και το 2050 δεν μπορεί παρά να είναι όπως μας λένε οι εγκληματοκράτες ότι θα είναι.
 
Κατά την τελευταία δεκαετία, προσπάθησα να ρίξω ιστορικό φως στο πώς φτάσαμε εκεί που είμαστε σήμερα, ιδίως στα βιβλία The Stifled Soul of Humankind (2014) και The Withway (2022).
 
Το βασικό, αδιαμφισβήτητο, γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι ήταν κάποτε ελεύθεροι, με τον τρόπο που όλα τα άγρια ζωντανά πλάσματα είναι ελεύθερα.
 
Η κατάσταση στην οποία έχουμε βυθιστεί δεν δείχνει στην πραγματικότητα ότι η ανθρωπότητα είναι η αφρόκρεμα της δημιουργίας ή το αποκορύφωμα της εξέλιξης.
 
Τα ζώα τρώνε συχνά το ένα το άλλο, φυσικά, και μπορούν να πάρουν μια πρωτόγονη ευχαρίστηση από το να σκοτώνουν απλώς και μόνο για χάρη του. Ας μην τα ρομαντικοποιούμε.
 
Έχετε όμως δει ποτέ ένα χοντρό ενήλικο κοράκι να κάθεται στην κορυφή ενός δέντρου και να του φέρνουν το φαγητό του δώδεκα άλλα πουλιά που φαίνεται να νιώθουν την ανάγκη να υπακούσουν στις εντολές του;
 
Έχετε δει ποτέ ένα νεαρό ελάφι να παίζει χαρούμενα μέσα στο ηλιόλουστο δάσος, αλλά μετά ξαφνικά να σταματά, να ελέγχει την ώρα στα ψηφιακά του κέρατα και να επιστρέφει σκυθρωπό σε μια σκοτεινή σπηλιά για να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας πληκτρολογώντας αριθμούς σε μια βάση δεδομένων υπολογιστή;
 
Έχετε δει ποτέ ένα ψάρι στο νερό να το πλησιάζουν γεροδεμένοι δικαστικοί επιμελητές και να του λένε ότι αν δεν ξεράσει το ενοίκιο του ποταμού θα πεταχτεί στην όχθη για να πεθάνει;
 
Με την πάροδο των χρόνων έχουν δημιουργηθεί στρώματα και στρώματα ελέγχου για να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα, στρώματα που δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά.
 
Θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό ότι είμαστε σκλάβοι, αποκομμένοι από τη φυσική και κοινοτική μας ένταξη και στο απόλυτο έλεος μιας συμμορίας ισχυρών εγκληματιών.
 
Θεωρούμε απολύτως αποδεκτό ότι κάθε ένδειξη αντίστασης σε αυτή την κατάσταση πραγμάτων σφυρηλατείται γρήγορα και αφανίζεται από τη σιδερένια γροθιά της παράνομης "εξουσίας".
 
Θεωρούμε αναπόφευκτο ότι οι μελλοντικές γενιές, οι απόγονοί μας, θα συνεχίσουν να βοσκούνται και να σπρώχνονται και να κακοποιούνται και να αρμέγονται και να φαρμακοθεραπεύονται και να ξεκληρίζονται και να καταναλώνονται από εκείνους που έχουν όλη τη δύναμη που μπορεί να αγοράσει το χρήμα και όλο το χρήμα που μπορεί να προσφέρει η εξουσία.
 
Προτείνοντας
 
Μόλις εξηγήσουμε στους ανθρώπους ότι η ελευθερία μας έχει κλαπεί από εμάς, φαίνεται αρκετά λογικό να προτείνουμε να την πάρουμε πίσω!
Αλλά λειτουργεί μόνο με αυτή τη σειρά. Πρέπει να σκάψετε τα θεμέλια πριν χτίσετε το σπίτι.
 
Όταν έχουμε συνειδητοποιήσει σε τι είδους κόσμο ζούμε και οδεύουμε προς τα μέσα, όταν έχουμε θυμηθεί αυτή την έννοια ενός διαφορετικού τρόπου ύπαρξης και έχουμε νιώσει τη λαχτάρα μας γι' αυτόν, όταν αυτό μας έχει ωθήσει να αποκαλύψουμε τα κακώς κείμενα της εξουσίας και να μοιραστούμε την ιστορία του πώς έφτασε να μας κυριαρχεί, τότε - και μόνο τότε - μπορούμε να προτείνουμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
 
Διαφορετικά, τι νόημα έχουν όλα αυτά; Πώς μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να βοηθήσει να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, αν δεν έχει καταλάβει τι φταίει εξ αρχής στον κόσμο και ποιοι παράγοντες ευθύνονται γι' αυτό;
 
Η αλλαγή για χάρη της αλλαγής δεν είναι καλή αλλαγή. Η αλλαγή για χάρη της αλλαγής είναι συχνά το είδος της αλλαγής που ευνοείται από τους ίδιους τους εγκληματοκράτες.
 
Η σύσφιξη του ελέγχου τους είναι πάντα μια "μεταρρύθμιση" και δεν γνωρίζουν καλύτερο τρόπο για να αρπάξουν περισσότερη εξουσία από το να το κάνουν μέσω μιας "επανάστασης".
 
Η αναζήτησή μας για ελευθερία δεν ξεκινάει από τον αέρα ή από τις σελίδες κάποιου στεγνού θεωρητικού βιβλίου που μεταμφιέζεται σε ριζοσπαστική αλήθεια.
 
Η αναζήτησή μας ξεκινά από τα σπλάχνα μας, από τις ψυχές μας, από τις αναμνήσεις μας, από το μυαλό μας, από την καρδιά μας.
 
Αυτό που προτείνουμε είναι μια επιστροφή στην ελευθερία, η οποία δεν είναι ένα πισωγύρισμα στο χρόνο, αλλά μια εκ νέου ανακάλυψη του τρόπου που πρέπει να είμαστε, του αρχετυπικού τρόπου ύπαρξης.
 
Προτείνουμε την επιδίωξη της λαχτάρας μας, μια νοσταλγική αναζήτηση για ένα μέλλον που είχαμε και χάσαμε, μια βαθιά επιθυμία να ζήσουμε και πάλι σύμφωνα με όλα όσα ξέρουμε ότι είναι σωστά και αληθινά και φυσικά και όμορφα και δίκαια.
 
Την Αναζήτηση μας για την Ελευθερία και άλλα δοκίμια μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν εδώ ή να τα αγοράσετε εδώ
 
Δικτυογραφία:
Our Quest for Freedom: Explaining and Proposing - Truth Comes to Light



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.