31 Οκτωβρίου 2021

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT: ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ! 500000 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ….

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.
 
Πνευματικές και ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζει πάνω από το 18% των ανηλίκων!
 
Αποσπασματικές πληροφορίες Newsroom pronews.gr, Eurostat, koukfamily κ.ά. 
 
Φτωχό και αντιμέτωπο με τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 31,5% των ανήλικων Ελληνόπουλων (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 
 
Πάνω από την Ελλάδα σε φτώχεια βρίσκονται μόνο η Ρουμανία (41,5%) και η Βουλγαρία (36,2%)! Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).
 
Ουσιαστικά ένα στα τρία ανήλικα Ελληνόπουλα είναι χωρίς ευκαιρίες στη ζωή του, μια κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων. 
 
Επίσης 76% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών ζει σε νοικοκυριά χωρίς σταθερή εργασία και με εξαρτώμενα παιδιά! 
 
Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. 
 
Σύμφωνα με την Eurostat, με τον κίνδυνο της φτώχειας απειλείται στην ΕΕ το 45% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 35% των νοικοκυριών με τρία ή περισσότερα παιδιά! 
 
Συνολικά 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.  
 
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων. 
 
Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα. Και όλα αυτά σε πληθυσμό "καθαρών" Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές. 
 
Παράλληλα, 300.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 9,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια που όλοι είναι άνεργοι! 
 
«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» είχε επισημάνει ο παιδίατρος-σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή». 
 
Kαι μέσα σε όλα, η πνευματική διαταραχή των παιδιών: Στην Ελλάδα το ποσοστό που καταγράφεται με στοιχεία του 2019, πριν δηλαδή από το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι τεράστιο: Το 18% παιδιών και εφήβων 10-19 ετών αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 17,4% των αγοριών και το 18,7% των κοριτσιών. Φαντασθείτε τι κατάσταση επικρατεί σήμερα... 
 
Μια χώρα πτωχευμένη και χωρίς μέλλον, σε δημογραφική και οικονομική κρίση μόνιμα! Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για την εθνική τραγωδία; Και γι'αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει; Ή μάλλον ποιος θα πρωτοπληρώσει, γιατί στην ουρά της... της κρίσεως περιμένουν πολλοί συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί.  
 
Και όπως ο Μέγας Παπαδιαμάντης έγραψε και λάλησε… 
 
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. 
Αλλά και ο Νομπελίστας *Γ. Σεφέρης προσθέτει …. 
 
«Όπου και αν σταθώ η Ελλάδα με πληγώνει» 
 
*Με αυτό τον στίχο, ο Μεγάλος Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, θέλησε να εκφράσει την πίκρα του για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της. Για την Ελλάδα αυτή που αποθεώνει την κοινωνία των λίγων, την κοινωνία της ανισότητας και της αδικίας. Μια Ελλάδα, η οποία πάσχει από έλλειψη συλλογικής συνείδησης. Βέβαια δεν ξέρω αν θα κατάφερνε ο Σεφέρης να βρει στίχο για να περιγράψει την πίκρα του για την σημερινή κοινωνική παρακμή μιας διεφθαρμένης κοινωνίας όπως η δική μας. Κοινωνία των λίγων και κάτι παραπάνω, η οποία έχει πλέον ως λάβαρο της την διαπλοκή. Η έννοια της συλλογικής συνείδησης είναι κάτι παντελώς άγνωστο, και μόνο η ατομικότητα του καθενός υπάρχει. Όλοι εναντίον όλων, και κυρίως αυτοί που διαχειρίζονται τις εξουσίες, οι οποίοι είναι εναντίον της προόδου του κοινωνικού συνόλου. Στην ελληνική πραγματικότητα τίποτε δεν είναι αγνό και όπως φαίνεται.
 
Όλοι και όλα βρίσκονται σε ένα παιχνίδι το οποίο έχει ως μοναδικά και απώτερο σκοπό το προσωπικό κέρδος, είτε αυτό έρθει άμεσα είτε μακροπρόθεσμα. Κανείς δεν σκέφτεται το κοινό συμφέρον παρά μόνο το προσωπικό όφελος. Έτσι μια κοινωνία που δεν έχει αυτοσεβασμό και ενότητα, με πολίτες που συνεχώς επιδιώκουν να την βλάψουν, πώς θα μπορούσε να παραμείνει υγιής και να μην πληγώσει τους απλούς και τίμιους πολίτες της οι οποίοι είναι τα μοναδικά θύματα του απύθμενου αυτού δόλου; 
 
Πρόσθετο σχόλιο. 
Πρέπει η EUROSTAT να μας ενημερώνει; Καθημερινά βιώνουμε την φτώχεια των Ελληνοπαίδων, που λιποθυμάνε στα σχολεία από πείνα. Καθημερινά σε κάθε μας βήμα βλέπουμε το δράμα των Ελλήνων αστέγων στα παγκάκια και πολλά άλλα δράματα που αδιάφορα προσπερνάμε ΟΛΟΙ. 
 
Και χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε ακόμη 400 παράνομους ή παράτυπους μετανάστες, που πεσκέσι μας έστειλε η απάνθρωπη Τουρκία με δουλεμπορικό πλοίο υπό Τουρκική σημαία, που αναχώρησε από τα τουρκικά παράλια, αφού πολλές Ελληνικές προοδευτικές φωνές το απαίτησαν, αλλά οι ίδιοι σαν "φιλάνθρωποι" δεν τους φιλοξένησαν ...  
 
Αυτοί τουλάχιστον θα τύχουν φροντίδας, αφού θα τους προσφερθεί, τροφή, στέγη, επίδομα, αλλά η φιλόξενη φτωχή Ελλάδα πόσο θα αντέξει ακόμη … Πόσο; Και αλήθεια ποιος ξένος βοήθησε τις εκατοντάδες χιλιάδες των Μικρασιατών Ελλήνων προσφύγων ή και τους 350000 εκτοπισμένους Έλληνες Κυπρίου; πρόσφυγες, που η βάρβαρη Τουρκία εκδίωξε με την βία από τις πατρογονικές τους εστίες το 1974… Ποιός. Μόνο ο αδελφός Ελληνικός λαός συμπαραστάθηκε και στους Μικρασιάτες και στους Έλληνες της Κύπρου… Μόνο! 
 
Στο δια ταύτα Έλληνες αδελφοί….. ΟΛΟΙ ας αφυπνισθούμε και επιδείξουμε τα ανθρώπινα μας συναισθήματα αγάπης και συμπαράστασης στα χιλιάδες πεινασμένα παιδιά της Ελλάδας, προτού είναι αργά και αντικρίσουμε εικόνες της κατοχής … Η Νέμεσις και οι Ερινύες ξοπίσω μας θα είναι μια ζωή … 
 
 

ΙΔΕΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  
 
 
Κ.ά.π. 
 
·KAI ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …. 
 
Ας δούμε ξεκάθαρα και ανθρωπιστικά αυτή την μεγάλη κρίση φτώχειας, που περνά σήμερα η Ελλάδα μας και ας μην βλέπουμε μόνο τι συμβαίνει στις πλούσιες γειτονιές, αλλά ας κάνουμε μια βόλτα και σε φτωχογειτονιές και ας μπούμε σε ένα Ελληνικό χαμόσπιτο, που οι άποροι γονείς ταϊζουν τα παιδιά τους μια φορά την μέρα και αν, όσπρια ή ένα ξεροκόμματο ψωμί, που κάποιος φιλάνθρωπος γείτονας τους πρόσφερε ...... 
 
Φορτίον μη συγκαθαιρείν, αλλά συνανατιθέναι τοις βαστάζουσι. 
– Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν. 
Πυθαγόρας 
 
Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με. 
κατά Ματθαίον (κε’ 35-37) 
 
Με πόνο ψυχής η επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Σχολιογράφο. www.ledrastory.com



Share

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγμωστου συγγραφέα και ποιητή. Μικρά αφιερώματα στα φτωχά παιδιά, μεγάλα σε νόημα και συμβολιμούς ....


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παναγιά μου, Παναγίτσα

που έχεις το Χριστό αγκαλίτσα

πάρε στη χρυσή ποδιά σου

τα παιδιά της γης κοντά σου.

Άσπρα, κίτρινα, μαυράκια

όλα του Θεού αδελφάκια

δίπλα στο Χριστό να τα έχεις

να μπορείς να τα προσέχεις.



ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παναγίτσα, ελπίδα μου,

στήριγμα και φως μου,

σκέπαζε και φύλαγε

τα παιδιά του κόσμου.

Στείλε φύλακα άγγελο

να τα συντροφεύει

κάτω απ΄ τις φτερούγες του

να τα προστατεύει.



ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ω γλυκιά μου Παναγία

και μητέρα του Χριστού,

Συ που ακούς με ευσπλαχνία

κάθε δέηση παιδιού.

Άκουσε και εμάς τ' αθώα,

και μικρά σαν τα πουλιά

και προστάτεψέ μας όλα

στη ζεστή Σου αγκαλιά.

Φύλαγέ μας Παναγία

από κάθετί κακό

δίνε πάντα ευλογία

σ΄ όλο μας το σπιτικό.



ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

- Φεγγαράκι μου καλό

γιατί απόψε απ΄ το βουνό

πρόβαλλες χλωμό, θλιμμένο

μες στα δάκρυα βουτηγμένο;

Μήπως τάχα μου πεινάς

υποφέρεις και διψάς;

Ή μη σ΄ έχουνε μαλώσει

και βαθιά βαθιά πληγώσει;

- Κάλλιο να με μάλωναν,

κάλλιο να με σκότωναν

να γινόμουνα κομμάτια

μέσα στ΄ ουρανού τα πλάτια.

Παρά που είδα τα παιδιά

να λιώνουν σαν κεριά

και να σβήνουν κι εκείνα

απ΄ το φόβο κι απ΄ την πείνα.

Ανώνυμος είπε...

Ας αφυπνίσθούν οι εν υπνώσει Έλληνες... ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Που είναι αυτά τα φιλάνθρωπα αισθήματα μας, που είναι το Ελληνικό φιλότιμο και αγάπη....;;;

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ... ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ .... ΔΑΚΡΥΑ ΡΕΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ...
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ....S O STE TA ....
Μ.Ρ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΣΤΩ Κ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ...... Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ [ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΟ ]
ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ! ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ Κ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ - ΥΠΟΖΥΓΙΑ - Κ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ...ΑΛΛΑ ΦΙΛΕΤΑ ΔΩΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΕ ΤΗΝ ''ΧΑΣΟΥΡΑ'' ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ .... ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟΠΟΡΕΥΣΕΙ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ Κ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΑΡΑΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.
ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΙΩΝΩΝ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Κ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .....
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ Κ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ''ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ'' ΜΕ ΤΑ ΑΙΦΟΝ ΤΙΣ ΣΕΛΦΙ Κ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ .
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ .
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΒΡΗΚΕ ΣΤΕΓΗ ΟΛΟΣ Ο ΒΟΥΡΚΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ - ΦΤΑΣΜΕΝΟΣ ....
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.
ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΡΟ Κ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΩΣΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΙΔΡΩΤΑ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ Κ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ.
Ο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ Κ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Κ ΑΜΠΟΛΙΑΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΟΤΣΠΟΤ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΖΩΕΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑΝ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Δαναέ φίλε και αδελφέ, είναι και συγκινητικά, αλλά και η ωμή αλήθεια αυτά που γράφει ο κονδυλοφόρος σου. Είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τιμάς τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, τιμάς αυτά τα φτωχά ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που η οικογένεια τους τους προσφέρει πινάκιο φακής καθημερινά για να επιβιώσουν.
Ας αγγίξουμε ΟΛΟΙ εμείς οι αδιάφοροι τις ευαίσθητες χορδές ανθρωπισμού, που κρύβουμε μέσα μας οι ΕΛΛΗΝΕΣ, για να ακουσθεί ο ήχος της συμπαράστασης και συμπόνοιας στα φτωχά ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ μας. Αυτά τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας το αίμα μας που αιμορραγεί ....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.... ΟΛΟΙ!
Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης δεχόμαστε για τα φτωχά ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ. Πολλοί αναζητούν δνσεις για εκκλησιαστικά ιδρύματα ή άλλους φορείς για άπορα παιδιά. Θα παρακαλούσα τον φίλο Θάνο ει δυνατόν όπως καταχωρήσει δνσεις ή τηλ. για όποια ιδρύματα δέχονται βοήθεια για άπορα παιδιά...

Οφείλομεν δε ημείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν, και μη εαυτοίς αρέσκειν.
Επιστολές Αποστόλου Παύλου (προς Ρωμαίους 15:1)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταρχήν να πω θερμα συγχαρητηρια σε όλους τους αγαπημενους φιλους που δειχνουν την συμπάθεια τους στα ελληνοπουλα. Στο μελλον μας ως Ελληνες...
Δυστυχως τα πράγματα ειναι λιγο μπλεγμενα οσον αφορα το ποια ιδρυματα βοηθουν τα άπορα ελληνόπουλα...
Κι αυτο το λεω διότι ειναι πολλα ιδρυματα που δεν εξυπηρετουν ελληνόπουλα αλλά αλλοδαπα παιδια...
Κι αυτο δεν το λεω σαν κατι αρνητικο, διότι όλα τα παιδια ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας πρέπει να δέχονται την βοήθειά μας ως παιδια του Θεού...
Το λεω διότι όλα αυτα τα ιδρυματα που βοηθούν αλλοδαπά ή και αλλοδαπά παιδια, δέχονται μεγαλη βοηθεια από τον ΟΗΕ και τις ΜΚΟ μέσα στο πλαίσιο της προώθησης της νεοταξικής ατζέντας της λαθρομετανάστευσης που αυτοί ονομάζουν προσφυγικό πρόβλημα (που οι ίδιοι δημιούργησαν για τους γνωστους λογους)

Ψαχνουμε λοιπον ιδρυματα που βοηθουν άπορα ελληνόπουλα κυρίως...
Στο διαδικτυο θα βρείτε αρκετα και δεν εχει νοημα να παραθεσω εδω στοιχεία...
Μπορείτε να δείτε ενδεικτικα μια λιστα με διάφορα ιδρυματα στον παρακάτω σύνδεσμο (θέλει αντιγραφή και επικολληση στην θέση των διευθύνσεων)
https://goldmum.gr/charity/h-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B9%CE%B4/

Εγω προσωπικα θεωρω και το Χαμογελο του Παιδιου πολυ καλο ιδρυμα αλλα ειναι για κακοποιημενα παιδια κι οχι ακριβως απορα...
Επίσης τα παιδικα χωρια ΣΟΣ που λειτουργουν σαν οικογενειες....
Μπορειτε επισης να αναζητησετε πληροφορίες για τα ιδρυματα Χατζηκυριάκειου, Χατζηκώστα, Ζάννειου, Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και Αμαλειου Οικοτροφείου...

Ομως εχω μια εγγυημενη ομαδα Ελληνων (που την γνωριζει η Ευη) που λειτουργουν σε ερασιτεχνικο επιπεδο αλλα με επαγγελματικό τροπο και λεγεται "Ελληνων Οικογένεια" την οποία θα βρείτε στο facebook και βοηθαει ΜΟΝΟ Ελληνικές οικογένειες αποκλειστικά με τροπο θαυμαστο.... μολις διαβασετε τον τροπο που ενεργουν θα καταλαβετε...

Σας ευχαριστω ολους και ιδιαιτερως τον αγαπητο μου Αντωνη που δειχνει με την πρωτη ευκαιρία την αγαπη του αλλα και την αγωνία του για την τυχη των μικρών ελληνόπουλων.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια αξιότιμε αγωνιστή κ. Αντωνά, για το πολύ ωραίο κείμενό σας!
Η Γερμανία σκότωνε παιδιά στη κατοχή με τη πείνα και ατιμώρητη συνεχίζει την παιδοκτονία ως και σήμερα με τα μνημόνια.
Οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται παρά μόνον για τα συμφέροντα των "μεγάλων δυνάμεων" και την τσέπη τους.
Από παντού σήμερα πολεμούνται τα ελληνόπουλα, που είναι το μέλλον του Έθνους μας. Από τη φτώχεια, τις εκτρώσεις, το σύγχρονο παιδομάζωμα…
Ας υπήρχε ένας να ανέτρεπε αυτή τη κατάσταση!... Υπάρχει ο Θεός, που αγαπάει αυτό το Έθνος!... και ζυγώνει η στιγμή που θα πάρει την «σκούπα» Του και θα καθαρίσει τον τόπο από τα εθνομηδενιστικά ζιζάνια.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Κ. Λάππα
Μαθήτρια Γ’ Λυκείου

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Πολύ αγαπητή μου φίλη μικρή μαθήτρια ΕΛΛΗΝΙΔΑ πατριώτισσα Ευαγγελία, που στην ψυχή σου έχεις πάντα μια μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ...Τα σχόλια σου, άρθρα σου ποιήματα και πονήματα αφυπνίζουν τους Έλληνες. Συνέχισε ακλόνητη να λαλείς και να γράφεις.

Όπως ανέφερα και σε άλλο σχόλιο μου η μικρή Ευαγγελία μας διδάσκει μεγάλο μάθημα ιστορίας.
Εύγε στους ευσεβείς γονείς της, που το προζύμι, που έπλασαν τα καλά παιδιά τους ( 5 αδελφές είναι αν δεν κάνω λάθος), άρχισε να μεστώνει και να φουσκώνει .... Να είναι υπερήφανοι.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα (...) και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου.
Διονύσιος Σολωμός

Θε μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!
Οδυσσέας Ελύτης

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη.
Β. Γκαίτε, γερμανός φιλόσοφος και ποιητής

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Αντωνά

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Κ. Λάππα

Μαθήτρια Γ' Λυκείου

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.