6 Οκτωβρίου 2021

Τουρκικές προκλήσεις: Είναι αλήθεια όλα αυτά ή μήπως βλέπουμε ένα κακό όνειρο;

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο φωτογραφημένο από την φρεγάτα Κανάρης
 
Δεν μπορεί οι Έλληνες κυβερνώντες να είναι τόσο ανόητοι…! Είναι ένα άσχημο όνειρο που βλέπουμε. Θα περάσει;
 
Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
 
Βλέπουμε τί γίνεται (λέγεται και προπαντός πράττεται) στην Ελλάδα σχετικά με τις τουρκικές συμπεριφορές και αντιδράσεις, και δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως δυο τινά συμβαίνουν: με τις πράξεις τους και με τις παραλήψεις τους ή οι Έλληνες «αρμόδιοι» είναι πραγματικά τόσο αποβλακωμένοι, δηλαδή δεν θέλουν/δεν μπορούν να καταλάβουν ή είναι τόσο πουλημένοι, δηλαδή δοσμένοι σε αλλότριες επιταγές ή εξαρτημένοι απ’ αυτές.
 
Και διερωτάται κανείς: μα καλά, είναι αλήθεια όλα αυτά ή μήπως βλέπουμε ένα κακό όνειρο; Πώς συμβαίνει, όταν αυτοί οι «αρμόδιοι» βρίσκονται ενώπιον των παράνομων τουρκικών ενεργειών και παραβατικών αθλιοτήτων που κάθε φορά τραυματίζουν όλα τα ελληνικά δικαιώματα κυριαρχίας, και αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, να αρκούνται μόνο και συνεχώς σε σαχλά πλέον λόγια διαμαρτυρίας (τα οποία ηλιθιοειδώς βαφτίζουν «έντονα» και «στιβαρά»!) και να μη τολμούν να θέτουν τα απαιτούμενα τελεσίγραφα και να υλοποιούν εκείνες τις δυναμικές πράξεις αντίδρασης που οποιαδήποτε χώρα στο κόσμο, και η πιο αδύναμη, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να πραγματοποιήσει για να υπερασπίσει δικαίως την διεθνώς νόμιμη κυριαρχία της και τα διεθνώς νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα;! 
 
Εδώ κάθε μέρα, επανειλημμένως, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, πετούν προκλητικά πάνω από ελληνικά νησιά και πόλεις, δεκάδες, εκατοντάδες φορές(!!!) και κανένας, μα κανένας ποτέ Έλληνας διοικητής και κανένας, μα κανένας ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός δεν έδωσε διαταγή να καταρρίψουν το πρώτο αεροπλάνο που παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία!!! Απίστευτο! Όλοι μόκο, όλοι καταχωνιασμένοι μέσα στα γραφεία τους ενώ ο εχθρός αλωνίζει τη χώρα σε όλη τη γραμμή από την Ορεστιάδα και Διδυμότειχο ως τη Ρόδο!! 
 
Και έρχεται μετά ο κύριος Δένδιας να μας θεωρήσει βλάκες ανίδεους λέγοντας πως «η Ελλάδα θωρακίζεται»! Τί «θωρακίζεται» όταν η Ελλάδα είναι χειρότερη κι από ένα τρυπητό που μπάζει νερά (= τουρκικές αεροπορικές και ναυτικές επιδρομές!) απ’ όλες τις μεριές! Αστειευόμαστε; 
 
Ανήκουστο και απαράδεκτο. μα αυτό΄πι οι Έλληνες είναι τόσο κότες; Τόσο τρέμουλο τους πιάνει μπροστά στον Τούρκο που μπαινοβγαίνει ατιμώρητος μες στο σπίτι τους;! 
 
Υπ’ αυτούς τους δυσμενείς όρους είναι πλέον περισσότερο από φυσικό πως κανένα λόγο δεν μπορεί να έχει ένας κυβερνήτης να παραμένει στην εξουσία όταν αυτή την εξουσία – που του την έδωσε ο λαός και χωρίς αυτόν πλάι του δεν θα την είχε ποτέ – την βάζει κάτω απ’ τα τακούνια των παπουτσιών του, όταν τον κυριεύει ο φόβος ή, ακόμη τρισχειρότερα, όταν δεν μπορεί παρά να υπακούει σε ξένες εντολές για να «κάθεται στα αυγά του», ενώ ο Τούρκος οργιάζει με τις συνεχείς και άμεσες επιθετικές πράξεις, παραβιάσεις, παραβάσεις, παρανομίες και τετελεσμένα κυριαρχικά δεδομένα!! 
 
Τουρκικά αεροπλάνα και πλοία εξασκούνται στην καθημερινή άλωση των ελληνικών εθνικών συνόρων και η ελληνική πολεμική αεροπορία και ναυτικό χωρίς «απαραίτητες» διαταγές των πολιτικών «αρχόντων» λουφάζουν δειλά δίνοντας στον Τούρκο κάθε δικαίωμα να καυχιέται ότι είναι ο κυρίαρχος των ελληνικών θαλασσών και ουρανών.  
 
Και όντως είναι κυρίαρχος, αφού μπαινοβγαίνει όποτε και όπου θέλει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο. 
 
Στον αέρα οι Έλληνες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τρέχουν πίσω απ’ τους Τούρκους για να τους «αναχαιτίσουν» προς στιγμή, πριν αυτοί ξαναμπούν και εκείνοι ξανατρέξουν από πίσω τους – και ούτω καθ’ εξής, χωρίς τέλος! 
 
Μπρος στο μηδέν, κάτι είναι κι αυτό, πολύ λίγο όμως, με την πλήρη αδυναμία που έχει η ελληνική αεροπορία να καταρρίψει τον πρώτο Τούρκο παρείσακτο και χωρίς άδεια εισόδου στον ελληνικό ουρανό! 
 
Στη θάλασσα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Και εδώ οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά νερά (δεν έφτασαν ως την Εύβοια, ανενόχλητοι;!).Πηγαίνουν τα ελληνικά μικρά λιμενικά να τους εμποδίσουν και οι Τούρκοι τους απειλούν με όπλα ή και προσπαθούν ακόμη να τους εμβολίσουν και βυθίσουν (πόσες φορές τους εμβόλισαν;!). 
 
Και δεν έρχεται κανένα ελληνικό αεροπλάνο να βουλιάξει τον Τούρκο εισβολέα μέσα στα ελληνικά νερά! 
 
Μπαίνουν τα θηριώδη τουρκικά αλιευτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ψαρεύουν όσο θέλουν, κόβουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων, τους κλέβουν τις ψαριές και τους απειλούν επιπλέον να τους κόψουν το λαιμό! 
 
Και οι Έλληνες τί κάνουν; Τίποτα! Στέλνουν διαμαρτυρίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ που γελάει και βρίζει και κατηγορεί μετά τους Έλληνες επειδή… βρίσκονται μπροστά στους Τούρκους μέσα στα ελληνικά νερά!!! 
 
Και όχι μόνο: οι Έλληνες ψαράδες υπονομεύονται από το ίδιο το ελληνικό κράτος όταν λ.χ. τους απαγορεύει να χρησιμοποιήσουν βιντσότρατες, τις οποίες ακόμη και το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) αξιολόγησε ως εργαλείο με μη καταστρεπτικές συνέπειες στη θάλασσα, ενώ το ίδιο πάλι αυτό ελληνικό κράτος δέχεται να μπαίνουν στα ελληνικά νερά εκατοντάδες τουρκικά αλιευτικά και να ψαρεύουν χωρίς κανέναν περιορισμό(!!!), εξοντώνοντας τον ελληνικό θαλάσσιο πλούτο (www.newsbreak.gr 3.10.2021, Δέχονται «πόλεμο» και εκ των έσω οι Έλληνες αλιείς). 
 
Επ’ αυτού είναι πιθανόν να έρθει κάποιος «επίσημος» ξεπουλημένος να μας πει ότι μια Κοινοτική Οδηγία απαγορεύει την αλιεία με βιντσότρατα. Σωστά, αλλά θα πρέπει να μας πει επίσης ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις τις οποίες η Ελλάδα όμως αρνείται να χρησιμοποιήσει προς όφελος των Ελλήνων ψαράδων! Γιατί αυτό, παρακαλώ;! 
 
Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ευνοεί τους Τούρκους ψαράδες και να καταστρέφει τους Έλληνες!! Ή μήπως και αυτό το επιβάλλουν οι ξένοι και οι Έλληνες υπακούουν;! 
 
Για να μη μιλήσουμε για τον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι τουρκικοί αλιευτικοί εισβολείς εναντίον της Ελλάδας αποκλείοντας ελληνικά νησιά (Καστελλόριζο) ή λειτουργώντας σαν ανάχωμα εναντίον ελληνικών πολεμικών. 
 
Ωραία – δε λέμε – η ελληνογαλλική συμφωνία, αν και η «ωραιότητά» της δεν είναι για τώρα, σήμερα, στα λόγια, που θα φανεί, αλλά στη συνέχεια, αύριο, και στη πράξη, σε περίπτωση ανάγκης. Διότι κάτι μας λέει πως σε ετούτη τη συμφωνία υπάρχει μια ανισορροπία στο θέμα της στρατιωτικής αλληλοσυνδρομής: 
 
- η Ελλάδα υποχρεώνεται να συνδράμει τη Γαλλία σε κάτι που βρίσκεται «γραμμένο» στη συμφωνία, συγκεκριμένο, σε συγκεκριμένο αφρικανικό έδαφος, ενώ η Γαλλία υποχρεούται να συνδράμει την Ελλάδα σε κάτι που δεν είναι βγραμμένο πουθενά στη συμφωνία, κάτι το γενικό, το αδιευκρίνιστο, απλώς σε μια «επικράτεια» τελείως φλου. 
 
Να έλεγε τουλάχιστον («για παράδειγμα», όπως λέει για το Σαχέλ) κάπου «για παράδειγμα» στο Αιγαίο», η συνδρομή θα είχε ένα χειροπιαστό, συγκεκριμενοποιημένο στόχο. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει. 
 
Τότε θα πρέπει να πούμε πως η Ελλάδα si è data la zappa sui piedi, όπως λέμε στην Ιταλία, δηλαδή «τσάπισε τα ίδια της τα πόδια» (αντί να τσαπίσει το χώμα του εδάφους!), με την έννοια ότι αυτό-λαβώθηκε, αυτό-μειώθηκε με το που αυτοπεριορίστηκε – και απτόητη και ανόητη συνεχίζει να αυτοπεριορίζεται!! – στα 6 ν.μ. χωρικών υδάτων. 
 
Και ούτε που οριοθέτησε την αιγαιακή και μεσογειακή υφαλοκρηπίδα της, ούτε που οριοθέτησε την αντίστοιχη (και τανάπαλιν) ΑΟΖ της, όπως έχει το απόλυτο δικαίωμα βάση του διεθνούς ισχύοντος δικαίου, ούτε καν τα 12 ν.μ. (ή έστω 10 ν.μ. εναρμονισμένα με τον εναέριο χώρο) αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, και όπως η ίδια η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο μολονότι δεν υπέγραψε την UNCLOS!! 
 
Οπότε, εδώ βρίσκεται και το μεγάλο, ύπουλο «κόλπο» της συμφωνίας, το «κόλπο» των Ελλήνων κυβερνητών, το οποίο βεβαίως συμφέρει απόλυτα και τους Γάλλους συμφωνούντες. 
 
Η Γαλλία, όπως ξέρουμε, έχει τα πάντα οριοθετημένα και έχει οριοθετήσει το πεδίο ενδεχόμενης ελληνικής συνδρομής, και αυτό είναι ένα μεγάλο πεδίο. Η Ελλάδα όμως δεν έχει τίποτα το οριοθετημένο, οπότε το ενδεχόμενο πεδίο γαλλικής συνδρομής έτσι κι αλλιώς περιορίζεται μόνο στη χερσαία Ελλάδα και μόνο στη θαλάσσια περιοχή των 6 ν.μ. αιγιαλίτιδας ζώνης. 
 
Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά πως οι Γάλλοι θα μπορούν να επέμβουν μόνο εάν οι Τούρκοι (ή άλλοι) επιτεθούν με όπλα στα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων ή σε κάποιο σημείο της χερσαίας επικράτειας της Ελλάδας. Εκτός από αυτούς τους δυο «χώρους» ελληνικής «επικράτειας» όλος ο υπόλοιπος «χώρος» δεν είναι Ελλάδα, δεν είναι ελληνική επικράτεια, οπότε και δεν νοείται ενδεχόμενο γαλλικής συνδρομής!! 
 
Οι Τούρκοι σίγουρα δεν θα επιτεθούν στη χερσαία Ελλάδα, ας πούμε στον Έβρο, γιατί τότε θα βρεθούν (κανονικά) μπροστά στους Γάλλους. Ούτε θα επιτεθούν με όπλα μέσα στα 6 ν.μ. Δεν χρειάζεται να το κάνουν, αφού έχουν στη διάθεσή τους όλη την άλλη απέραντη, ελεύθερη από ελληνικά δικαιώματα, θαλάσσια περιοχή. 
 
Επομένως οι Τούρκοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό, τι θέλουν σε αυτή τη τεράστια θαλάσσια περιοχή, έξω από τα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, που ουσιαστικά επεκτείνεται από Χαλκιδική, Θάσο, Σαμοθράκη, Θεσσαλία, Εύβοια, Πελοπόννησο έως την δυτική ακτογραμμή των 6 ν.μ. των ελληνικών ανατολικών νησιών και πιο κάτω Καστελλόριζο και πιο κάτω δεξιά και αριστερά Κύπρος, Κρήτη, δηλαδή σε όλη την ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. 
 
Μέσα σε ετούτη τη τεράστια ελευθερία κινήσεων το να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι ως ΚΑΙ τα 6 ν.μ. της Ελλάδας είναι ένα παιχνιδάκι της γάτας με το ποντίκι που η Τουρκία συχνά το κάνει, όπως και να αμφισβητήσουν την κουτσουρεμένη ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου η οποία – απ’ ό, τι ξέρουμε – φαίνεται πως δεν έχει ακόμη κατατεθεί και δηλωθεί στον ΟΗΕ(!!), οπότε η μόνη ΑΟΖ στη περιοχή είναι η παράνομη τουρκο-λιβυκή που οι Τούρκοι έσπευσαν αμέσως να καταθέσουν στον ΟΗΕ! 
 
Θα πρέπει βέβαια κάποιος να μας πει γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτή η κατάθεση στον ΟΗΕ. Ποιος φταίει που δεν έγινε; Και εάν έχει γίνει, γιατί η Ελλάδα δεν σταθμεύει εκεί «προστατευτικά» πολεμικά πλοία μαζί με αιγυπτιακά (η Αίγυπτος δεν «επηρεάζεται» από τις τουρκικές απειλές;!);;!
 
Βεβαίως η μόνη λύση σε όλον αυτόν τον κυκεώνα αρνητικών καταστάσεων για την Ελλάδα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση, με βάση τον UNCLOS, της ΑΟΖ της με τη Κύπρο. Εάν δεν γίνει αυτή η ΑΟΖ, όλη η περιοχή από Κάρπαθο-Ρόδο έως Κύπρο και Κρήτη μένει ξέφραγο αμπέλι για όποιο τσιλιμπούρδισμα της Τουρκίας. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να πει ή να κάνει τίποτα για να το εμποδίσει, όσες συμφωνίες κι αν υπογράψει με όσες χώρες κι αν θέλει. 
 
Την έχει βαμμένη. Και εγκληματικά θα θέλει η ίδια να την έχει βαμμένη. 
 
Θα βρεθεί στην πιο οδυνηρή και αρνητική θέση με την θέλησή της ή με την θέληση των Αμερικανών/Γερμανών φιλότουρκων την οποία η ίδια θα δεχθεί σαν δική της, διπλά εγκληματικά!! 
 
Και το άρθρο 2 της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας θα είναι άλλη μια κοροϊδία εις βάρος του παραπληροφορημένου ελληνικού λαού και εις βάρος όλης της Ελλάδας, οργανωμένη εντέχνως απ’ την ελληνική ηγεσία μέσα σε ένα διεθνές έγγραφο, ένα άρθρο κούφιο, χωρίς πρακτική αξία, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα μιας και του λείπει παντελώς η κυριότερη και κρισιμότερη εδαφική (χωρική) βάση στήριξης και πραγματοποίησής του, δηλαδή του λείπει η ΑΟΖ της Ελλάδας με τη Κύπρο, εκείνη η ΑΟΖ που ακυρώνει οποιαδήποτε αξίωση ή απαίτηση ή φαντασία της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.  
 
Εντωμεταξύ οι Τούρκοι επωφελούμενοι από το ηθελημένο ελληνικό «κενό» στην ελληνο-γαλλική συμφωνία, κάνουν πως είναι θυμωμένοι, κατηγορούν την Ελλάδα για υπεροπλία, βρίζουν τους πάντες, απειλούν θεούς και δαίμονες, δήθεν σαν να έχει αποκτήσει η Ελλάδα ποιος ξέρει ποια τεράστια δύναμη σε μια ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα που δεν έχει οριοθετήσει ποτέ(!) απλώς μόνο για να μπορούν να ζητάνε να δεχθούν οι Έλληνες τις μαξιμαλιστικές τουρκικές απαιτήσεις. 
 
Απ’ την άλλη πλευρά, η Ελλάδα, οι «έξυπνες» ελληνικές ηγεσίες τί κάνουν ως «αντίκρισμα» όλων των τουρκικών εξάψεων και υπερβολών; Τί κάνουν πάλι;! 
 
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα (!!) ξανα-ορίζουν ημερομηνία επανέναρξης των λεγόμενων «διερευνητικών» που στην ουσία – όλοι πια το ξέρουμε με το παραπάνω – άλλο δεν είναι παρά συζητήσεις πάνω στο τουρκικό πρόγραμμα επέκτασης παντού και συνάμα ελληνικής συρρίκνωσης επίσης παντού!! 
 
Αυτοί οι Έλληνες σκοπεύουν και «θέλουν» να ξανα-συναντηθούν – και στην Άγκυρα επιπλέον! – με τους Τούρκους που τους βρίζουν και απειλούν, αντί να τους διαβολοστείλουν και να κοιτάξουν πώς θα μετατρέψουν τη συμφωνία με τους Γάλλους σε πραγματικό εργαλείο υπερκέρασης των τουρκικών σχεδίων και δραστικό περιορισμό της αλαζονείας επεκτατικότητάς τους. 
 
Στη παρούσα φάση καμία επαφή με Τούρκους δεν είναι ούτε συνετή ούτε αναγκαία. Δεν προσφέρει τίποτα το ωφέλιμο στην Ελλάδα. Η ελληνική ηγεσία το ξέρει αυτό πάρα πολύ καλά. Και εάν παράφρονα και ξεδιάντροπα αφέθηκαν οι Έλληνες να ορίσουν ημερομηνία συνάντησης πρέπει αμέσως να την ακυρώσουν, οι Τούρκοι πρέπει να αφεθούν «να βράζουν μες στο ζουμί τους», μόνοι τους για να αποδείξει η Ελλάδα πως το συμβάδισμα με τους Γάλλους – οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν καμία φιλική διάθεση με τους Τούρκους – θέτει την Ελλάδα πέρα οποιασδήποτε ιδέας υπόκυψής της σε φανερούς ή κρυφούς τουρκικούς σχεδιασμούς μέσω ατελείωτων συζητήσεων και δήθεν «διαβουλεύσεων». 
 
Δεν μπορούν οι Έλληνες κυβερνώντες να είναι τόσο ανόητοι…! και να πέσουν πάλι, ακόμα και ακόμα, στις παγιδευμένες συνομιλίες με τους ανέντιμους, προκατειλημμένους, υποκριτές, αλαζόνες, κρυψύνοες Τούρκους! 
 
Κομμένα όλα, έως ότου αυτοί οι Τούρκοι αλλάξουν τροπάριο, συνέλθουν(!) και φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων των διεθνών κανόνων και νόμων. 
 
Δεν θα αλλάξουν, το ξέρουμε. Αλλά τότε γιατί εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να γίνουμε διαλλακτικοί μόνο και μόνο για να «πάμε με τα νερά τους»;
 
Η Ελλάδα διαθέτει τώρα το «εργαλείο» της συμφωνίας της με την Γαλλία, μια συμφωνία η οποία προβλέπει την ενεργό, στρατιωτική συνδρομή, δηλαδή επέμβαση της Γαλλίας. 
 
Ευκαιρία λοιπόν είναι τώρα η Ελλάδα να επεκτείνει την θαλάσσια επικράτεια της στα 10 ή 12 ν.μ.! 
 
Αυτή η εκτενέστερη ελληνική επικράτεια, καθόλα νόμιμη βάση του διεθνούς νόμου, λογίζεται «επικράτεια» σύμφωνα με την έννοια της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας. 
 
Η Τουρκία τί θα κάνει; Θα κηρύξει πόλεμο; Αποκλείεται. Το παράνομο τουρκικό casus belli γίνεται ακόμη πιο παράνομο και η Ελλάδα θα μπορεί να ζητήσει τη γαλλική συνδρομή για παν ενδεχόμενο. 
 
Η ελληνο-γαλλική συμφωνία είναι λοιπόν η τέλεια ευκαιρία – μετά από κατάλληλες συνομιλίες με τους Γάλλους – για την επέκταση τουλάχιστον των χωρικών υδάτων. 
 
Και κάτι άλλο που θα πρέπει να προηγηθεί: η χορήγηση στη Γαλλία μιας αεροναυτικής βάσης, κάπου σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. 
 
Αυτά προστάζει το ελληνικό συμφέρον. Οπωσδήποτε προδοσία θα είναι εάν παραμεληθούν, δεν πραγματοποιηθούν και πάλι(!) ξεπουληθούν στον ξένο παράγοντα.  
 
Κρεσέντσιο Σαντίλιο 
Ελληνιστής
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ...

ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΤΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ... ΜΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΗΚΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ; ΤΟΣΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΤΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ..... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΜΑΣ .... ΑΙΔΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ....

Μη πρόσεχε φαύλη γυναικί· μέλι γαρ αποστάζει από χειλέων γυναικός πόρνης, ή προς καιρόν λιπαίνει σον φάρυγγα, ύστερον μέντοι πικρότερον χολής ευρήσεις και ηκονημένον μάλλον μαχαίρας διστόμου.
– Μην πιστεύεις ανήθικη γυναίκα, γιατί από τα δόλια χείλη της πόρνης γυναικός στάζει μέλι, το οποίο για λίγο μόνον γλυκαίνει τον φάρυγγά σου και ύστερα θα διαπιστώσεις ότι είναι πικρότερο από χολή και πιο ακονισμένο από δίστομο μαχαίρι.
Παλαιά Διαθήκη (Παροιμοίαι Ε’ 3)

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
– Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί.
Γάιος Πετρώνιος, 1ος μ.Χ αιών, Ρωμαίος συγγραφέας

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ... ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΩΝΤΑΙ ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ .... ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ...


Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.