14 Οκτωβρίου 2021

“Δώδεκα μίλια και κήρυξη ΑΟΖ, τώρα”!

Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
 
ΤΩΡΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΙΑ – ΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ  
 
Πάνω από είκοσι χρόνια τονίζω, υποστηρίζω και εμμένω στην απόλυτη αναγκαιότητα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια, όπως δικαιούμεθα σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Νόμο. Ομοίως, τονίζω ότι πρέπει να κηρύξουμε την ΑΟΖ σύμφωνα με τις απόψεις μας.  
 
Πριν από δέκα χρόνια, σε ομιλία μου στην Παλαιά Βουλή ετόνισα ότι θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε την «Εταιρεία Υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ» και να την τιτλοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια από Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο, και να αποφύγουμε τα μνημόνια που κατέστρεψαν τον ιστό, τον ανθό αλλά και την οικονομία της χώρας.  
 
Έφθασα στο σημείο να επικαλεστώ τη ρήση «πάταξον μεν, άκουσον δε». Αλλά δυστυχώς οι Κυβερνήσεις αντελήφθησαν και εφήρμοσαν μόνον την πρώτη φράση: «πάταξον». Και προσπάθησαν ανηλεώς από την εποχή του Σημίτη μέχρι σήμερα, να με καταστρέψουν οικονομικά, ώστε να μην τους ενοχλούν οι Εθνικές μου θέσεις. Αποτέλεσμα, οι Τούρκοι σταδιακά προχώρησαν στα σχέδιά τους. Και πέραν των γεωτρήσεων, δημιούργησαν και την «γαλάζια» τους πατρίδα και προχώρησαν σε Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι εμείς τώρα προσπαθούμε με διατάξεις και νομικές απόψεις να αποτρέψουμε αυτά τα οποία οι Τούρκοι σταδιακά δημιουργούν ως κεκτημένα.  
 
Και εμένα μεν δεν «άκουσον». Ας ακούσουν τουλάχιστον, έστω και αυτή τη στιγμή, τους Τούρκους! Μας πληροφορεί ο κος Τσαβουσογλου ότι σύντομα θα κηρύξουν αυτοί την δική τους ΑΟΖ στη Μεσόγειο! Η οποία θα επεκτείνεται από τα έξι μίλια των Ελληνικών ακτών, των νήσων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης, μέχρι τα έξι μίλια της Κύπρου! Σε αυτή δε την περιοχή, μας εδήλωσε ο … αξιότιμος κος Τσαβουσογλου, ότι δεν θα επιτρέπεται στους Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν τα «τουρκικά» ψάρια. Ο έξυπνος όμως Τούρκος, δεν εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε κήρυξη τουρκικής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, καθότι εκεί ψαρεύουν ασύστολα και χωρίς καμία παρεμπόδιση τα τουρκικά αλιευτικά. Δύο χιλιόμετρα έξω από το Άγιο Όρος, μέχρι ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Καρπάθου.  
 
Κατόπιν των ανωτέρω, κρούω και άλλη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου και καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση, με συναίσθηση ευθύνης για το χρέος που έχει, στο παρόν και το μέλλον της Πατρίδος, στην Ιστορία, στην Τιμή και στον Πολιτισμό μας,  
 
ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.  
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ. 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ....
ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΛΩΣΣΑΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ...ΑΚΟΥ ΑΟΖ !!!
ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.