4 Οκτωβρίου 2021

Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ψεκασμένοι, ηλίθιοι… είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και ελεύθεροι – Δύο παραδείγματα

Απαξιώνοντας, χλευάζοντας ως κοινωνία τους ανεμβολίαστους ειδικά στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 3,5 εκατ δεν προσφέρουμε καμία υπηρεσία στην κοινωνία. 
 
Δυστυχώς εξελίσσεται σε παγκόσμιο φαινόμενο.
 
Οι κοινωνίες χωρίστηκαν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ένας τοξικός αδιανόητος χαρακτηρισμός, που δυστυχώς επέβαλλαν πολλές κυβερνήσεις πιστεύοντας ότι θα δημιουργήσουν ενοχές σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
 
Όπως πολλές φορές έχει αναλύσει το bankingnews εάν ένας πολίτης πάρει μια ελεύθερη απόφαση να εμβολιαστεί ή να μην εμβολιστεί γιατί έτσι πιστεύει ότι κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του, αυτό είναι το σωστό. 
 
Η στάση του αυτή είναι όχι μόνο σωστή αλλά κάθε φιλελεύθερος πολίτης που πιστεύει στην ατομική ελευθερία πρέπει να υπερασπίζεται… 
 
Το bankingnews έχει ταχθεί ξεκάθαρα, ανοικτά και χωρίς περιστροφές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και υπέρ της ατομικής επιλογής, είτε αποφασίσεις να εμβολιαστείς, είτε όχι άπαξ και είναι επιλογή σου, τότε πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση σου από όλους. 
 
Δυστυχώς ο πυρήνας της φιλελεύθερης ιδεολογίας καταστρατηγήθηκε, όταν η ατομική επιλογή περιθωριοποιείται και ποδοπατείται προβάλλοντας δήθεν το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας… 
 
Συνολικά 5-6 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες παρασκεύασαν εμβόλια και αυτά έγιναν σημαία των κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για την φυσική ανοσία που είναι 13 με 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια. 
 
Αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου και αδιαφορώντας και για τις παρενέργειες. 
 
Φθάσαμε στο σημείο διεθνώς και δυστυχώς και στην Ελλάδα, όποιος προωθεί τον εμβολιασμό ακόμη και εάν εκφράζει οποιαδήποτε άποψη ακραία ή επιστημονικά αστήρικτη να περιβάλλεται με «προσοχή» γιατί απλά υποστηρίζει το βασικό αφήγημα. 
 
Όποιος αντιθέτως τάσσεται κατά του εμβολιασμού, προβάλλοντας επιστημονικά επιχειρήματα, προβάλλοντας μελέτες για την φυσική ανοσία ή για τις δυνητικές παρενέργειες, αμέσως περιθωριοποιείται, συκοφαντείται, κατηγορείτε ως ψεκασμένος, ηλίθιος, επικίνδυνος. 
 
Ένας αθλητής που θα υποστηρίξει τον εμβολιασμό ακόμη και επιχειρηματολογήσει αναφέροντας ασυναρτησίες, αμέσως τυγχάνει προβολής και επιδοκιμασίας. 
 
Ένας αθλητής που δεν θα υποστηρίξει τον εμβολιασμό προβάλλοντας επιστημονικά επιχειρήματα και εύλογους προβληματισμούς, αμέσως θα στοχοποιηθεί, παραγκωνιστεί και θα αποδοκιμαστεί επειδή δεν υιοθετεί το επίσημο αφήγημα. 
 
Οι ανεμβολίαστοι όμως δεν είναι ψεκασμένοι, δεν είναι ηλίθιοι, είναι άνθρωποι προβληματισμένοι, άνθρωποι που έχουν ανησυχίες και ενστάσεις, άνθρωποι που αξιολογούν με μεγαλύτερη προσοχή τους κινδύνους των εμβολίων και τις παρενέργειες, άνθρωποι που πιστεύουν στην φυσική ανοσία που έχουν αποκτήσει. 
 
Απαξιώνοντας, χλευάζοντας ως κοινωνία τους ανεμβολίαστους ειδικά στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 3,5 εκατ δεν προσφέρουμε καμία υπηρεσία στην κοινωνία. 
 
Δημιουργούνται άμυνες και αντανακλαστικά αντίδρασης και ο τοξικός διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι ακραία αντιπαραγωγικός και ξεκάθαρα αναποτελεσματικός.  
 
Τα δύο παραδείγματα  
 
Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε δύο παραδείγματα όχι από την Ελλάδα σκόπιμα αλλά από τις ΗΠΑ. 
Ο κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. 
 
Από την μια έχουμε την κυβερνήτη της Νέας Υόρκης την Κάθι Χοτσούλ η οποία είπε τα εξής.  
 
Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης  
 
«Ναι, ξέρω ότι είσαι εμβολιασμένος, είσαι έξυπνος». 
Στη συνέχεια είπε ότι εκείνοι που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο δεν είναι απλά ηλίθιοι αλλά έχουν γυρίσει την πλάτη στον Θεό: «υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν ακούνε τον Θεό και αυτό που θέλει ο Θεός, το εμβόλιο είναι από τον Θεό προς εμάς και πρέπει να πούμε, ευχαριστώ, Θεέ» και είπε στους «έξυπνους» εμβολιασμένους υποστηρικτές της: «Χρειάζομαι να είστε οι απόστολοί μου». 
 
Αυτά είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. 
Τα βρίσκεις λογικά εσύ αναγνώστη που τα διαβάζεις ή παραλογισμό; 
 
Θεωρείς ότι αυτά που είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχουν λογική ή αποτελούν επιχειρήματα ενός «ψεκασμένου»; 
Όχι δεν κατηγορούμε τα εμβόλια, κατηγορούμε όμως ξεκάθαρα όσους επικρίνουν αυτούς που έχουν άλλη άποψη και δεν υιοθετούν το επίσημο αφήγημα.  
 
Ο αθλητής του NBA Jonathan Isaac  
 
Όπως πολλά σωματεία, η ένωση παικτών του ΝΒΑ αρνήθηκε την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και ο Jonathan Isaac, ο 23χρονος παίκτης του Orlando Magic, ο οποίος είχε προηγουμένως αναρρώσει από τον COVID, έδωσε μια εκπληκτικά συναρπαστική, ενημερωμένη, καλά αιτιολογημένη απάντηση γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί. 
 
Ο Jonathan Isaac υπερασπίστηκε επίσης το δικαίωμα των πολιτών να επιλέξουν εάν θέλουν ή όχι να εμβολιαστούν. 
Μίλησε για την φυσική ανοσία ενώ επισήμανε ως νέος δεν κινδυνεύει από τον covid 19 αφού ήδη έχει νοσήσει με ασήμαντα συμπτώματα. 
 
Είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο ότι σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ που έχουν 330 εκατ ανθρώπους πέθαναν συνολικά 1.372 άνθρωποι ηλικίας 15 με 24 ετών από covid 19 δηλαδή πολύ λιγότεροι από αυτούς που έχουν πεθάνει από πνευμονία στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα. 
 
Οι 1.372 νέοι που πέθαναν στις ΗΠΑ σε διάστημα 17 μηνών αναλογούν στο 0,00046% του συνολικού πληθυσμού, πραγματικά ανύπαρκτο ποσοστό. 
 
Είναι αλήθεια ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid 19 είναι άγνωστες, αλλά αυτό ισχύει και για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους από τα εμβόλια.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.