18 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο Αμφικτύων 
 
Εκτός από πολιτικά ανίκανος, δειλός, επίορκος και δωσίλογος όταν για κακή μοίρα χρημάτισε πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου-γνωστός και ως GAP- σήμερα παρουσιάζεται και πολιτικά ανέντιμος, πολιτικά αναιδής, πολιτικά ύπουλος-σφετεριστής και πολιτικά ξεδιάντροπος.
 
Η πράξη του να καπελώσει τα υπολείμματα του ΚΙΝΑΛ σαν επίδοξος νέος πρόεδρος του κόμματος τον καθιστά ανεύθυνο στο δημόσιο βίο. Μόνο ενας GAP θα μπορούσε να το κάνει. 
 
Και για τους νέους που δεν τον ξέρουν, ο μοιραίος GAP είναι αυτός που έβαλε τη χώρα στα δόντια του ΔΝΤ το 2011 
 
Ο τρόπος όμως που μεταχειρίζεται για να ιππεύσει στην προεδρεία του ΚΙΝΑΛ τον καθιστά επικίνδυνο για άλλη μια φορά διότι προσπαθεί να υποκλέψει την προεδρεία με πολιτικώς ύπουλα και αδιαφανή μέσα που στιγματίζουν το δημόσιο βίο, γιατί το πρόσωπο του είναι πολιτικά στιγματισμένο με ανεξίτηλα χρώματα. 
 
Το άτομο αυτό είναι βαριά καταδικασμένο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Κανονικά, θα έπρεπε- αν δεν είχε καταργηθεί η ποινή του θανάτου- να είχε εκτελεσθεί. Το γε νυν έχον λίαν επιεικώς να βρίσκεται στη φυλακή με ποινή ισοβίου καθείρξεως. Αλλά στον τόπο μας η ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» αθωώνει και τα πιο φοβερά πολιτικά κακουργήματα, έστω και αν είναι διαρκείας. 
 
Η πράξη του να μας βάλει στο ΔΝΤ χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός ήτο πράξη εσχάτης προδοσίας χειρότερη εκείνης των Συνταγματαρχών, διότι μας ενέπλεξε επι δεκαετία στα ζοφερά «μνημόνια» και παρέδωσε τον έλεγχο της χώρας για 99 χρόνια στους ξένους δανειστές. 
 
Αυτό το πρόσωπο που αν είχε σταγόνα πολιτικού φιλότιμου θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, συνέχισε την πολιτική του παρουσία και προσπάθησε λόγω ονόματος ο πολιτικά ανάξιος εγγονός του Γ. Α. Παπανδρέου του «Γέρου της Δημοκρατίας» και υιός του ικανότατου Α. Γ. Παπανδρέου να υποκλέψει από την νοσηλευομένη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά το «δαχτυλίδι» του συντονιστή του Συνεδρίου για την εκλογή του νέου προέδρου. Αντί όμως γι’αυτό αυτός πήρε το «στέμμα του κόμματος» και προσπαθεί να το φορέσει προκαταβολικά για να «ενώσει» όπως δήλωσε με νόημα το κόμμα. 
 
Αν έτσι έχουν τα πράγματα αποτελεί αίσχος και ντροπή για τον πολιτικό κόσμο η παρουσία του. Απομακρύνετε αυτό «το πολιτικό έκτρωμα» από την πολιτική. Αρκετά μόλυνε και ζημίωσε τον τόπο. 
 
Αμφικτύων 
18/10/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.