16 Οκτωβρίου 2021

Υφυπουργός Ψηφιακής Συμπαράστασης

Ο Άγγελος Συρίγος κάνει συγκλονιστικές προσπάθειες για την εξυγίανση της πανεπιστημιακής ζωής (στο twitter)
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός είναι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ). Την Τρίτη, τον έδειραν αναρχικοί, επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας. 
 
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, που είναι ένας εκ των επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης στην οποία ανήκει ο ξυλοδαρθείς, είπε: «Έχουν ενημερωθεί και η Αστυνομία και ο πρύτανης, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά μας στο πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί, μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο πανεπιστήμιο». 
 
Ας μην τα θέλουμε, όμως, όλα δικά μας. Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος έκανε το καθήκον του στο ακέραιο. Ολόκληρο τουίτ έγραψε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον φοιτητή που έφαγε το μπερντάχι. Ιδού η ιστορική παρέμβαση του άκρως επιτυχημένου υφυπουργού Παιδείας: «Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον φοιτητή @OVlachonikolos που δέχθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ επίθεση από αναρχικούς. Του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και δεσμεύθηκα ότι είμαστε στο πλευρό του. Καταδικάζουμε απολύτως τη βία και συνεχίζουμε τον αγώνα για ασφαλή πανεπιστήμια». 
 
Να, βρε αχάριστοι, γιατί πληρώνουμε Κεραμέως υπουργό και Συρίγο υφυπουργό, αλλά και τους πρυτάνεις, που… ερευνούν τα ζητήματα της βίας! Οταν οι αναρχικοί, οι αριστεριστές ή άλλοι παρεπιδημούντες στα ΑΕΙ (λαθρέμποροι τσιγάρων, έμποροι ναρκωτικών και λοιποί ποινικοί) θα μισερώνουν στο ξύλο κάποιον που δεν τους αρέσει, ο ξυλοφορτωμένος και οι φίλοι του θα καλούν την Αστυνομία, αυτή θα διατάσσεται να μην πάει, μη τυχόν και… προκαλέσει, ο πρύτανης θα το ερευνήσει το θέμα, ο υφυπουργός θα γράψει τουίτ και θα τηλεφωνήσει στο θύμα, η υπουργός θα υποσχεθεί αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και ο ξυλοδαρθείς θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους για να μισθοδοτεί όλους τους προαναφερθέντες. 
 
Τέλος, για να γίνει το σκηνικό ακόμα πιο παρανοϊκό απ’ όσο ήδη είναι, υπάρχει και μια πιθανότητα οι ξυλοφορτωμένοι να ξαναψηφίσουν υπουργούς και υφυπουργούς που τους συμπαρίστανται… τηλεφωνικά. 
 
Ούτως έχουσιν τα πράγματα εν Ελλάδι. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.