23 Οκτωβρίου 2021

Τα τζαμιά στην Κολωνία θα μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων τα καλέσματα του μουεζίνη!

Οι αρχές της Κολωνίας, που υπήρξε το ισχυρό προπύργιο της Χριστιανοσύνης στη Γερμανία, έδωσαν άδεια στα 35 τεμένη της πόλης να μεταδίδουν τις προσευχές των μουεζίνηδων μέσω εξωτερικών μεγαφώνων. 
 
Η κίνηση που υποτίθεται προωθεί την πολυπολιτισμική ποικιλομορφία και ένταξη, αποτελεί βήμα προς την πολιτισμική εξομάλυνση του ισλάμ στην Γερμανία, κάτι που όμως θα φέρει την πολυπολιτισμική Γερμανία σε αχαρτογράφητα νερά.
 
Οι επικριτές της απόφασης υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να συγκριθεί ο ήχος της καμπάνας των εκκλησιών με τις θρησκευτικές διακηρύξεις του μουεζίνη, που χρησιμοποιεί σλόγκαν όπως «δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ» και «ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος» (Allahu Akbar).  
 
Ο μουεζίνης καλεί για προσευχή λέγοντας: 
«Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος. Δηλώνων πως δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ. Δηλώνω ότι ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ. Ελάτε να προσευχηθείτε».  
 
Επίσης υποστηρίζουν πως η Κολωνία, που είναι διάσημη για τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη βόρεια Ευρώπη, θα αποτελέσει το κακό παράδειγμα για τις άλλες πόλεις της Γερμανίας, που θα αναγκαστούν να επιτρέψουν το κάλεσμα του μουεζίνη μέσω μεγαφώνων, κάτι που θα προσδώσει στις Γερμανικές πόλεις με τα 3000 τζαμιά, την εικόνα της μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής.  
 
«Δεν πρόκειται για θρησκευτική ελευθερία. Το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή αποτελεί σύμβολο διαφορετικότητας» υποστηρίζει η Δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker που έδωσε την άδεια για χρήση μεγαφώνων από τα τζαμιά.  
 
«Το μουσουλμανικό κάλεσμα σε προσευχή δεν έχει σχέση με τις καμπάνες των εκκλησιών, που υπενθυμίζουν την προγραμματισμένη λειτουργία. Αντιθέτως, είναι δόγμα και δήλωση του πολιτικού Ισλάμ, το οποίο δυστυχώς έχει κακοποιηθεί με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Το κάλεσμα «Αλλάχου Ακμπάρ» δεν είναι μόνο κάλεσμα για προσευχή, αλλά έχει γίνει επίσης η κραυγή μάχης για τζιχάντ (ιερό πόλεμο) από ισλαμιστές τρομοκράτες» λέει η γεννημένη στην Τουρκία, Γερμανίδα ειδικός στο Ισλάμ, Necla Kelek.  
 
Επιπλέον, ο μουεζίνης καλεί για προσευχή στο τζαμί μόνο τους άνδρες, κάτι που ενισχύει τις διακρίσεις κατά των γυναικών, προσθέτει η Necla Kelek.  
 
«Γιορτάζουν τον μουεζίνη ως ένδειξη ισχύος στις γειτονιές» υποστηρίζει ο Ισραηλινός Άραβας και Γερμανός ειδικός για το Ισλάμ Ahmad Mansour.  
 
«Για εμένα, είναι το αντίθετο. Είναι διάκριση. Το 2015 διέφυγα από τους ισλαμιστές του Μπαγκλαντές, επειδή ασκούσα δημόσια κριτική στον Ισλαμισμό. Όταν ακούω από τα μεγάφωνα στη Γερμανία το Allahu Akbar, σκέφτομαι πολλά… Η φωνή του μουεζίνη μου θυμίζει τις δολοφονίες από ισλαμιστές των 6 φίλων μου, που είχαν blog στο διαδίκτυο και την βάναυση καταπίεση των μειονοτήτων. Τα καλέσματα από τα μεγάφωνα των συντηρητικών τζαμιών, πάνω απ’ όλα είναι επίδειξη ισχύος. Το γεγονός ότι στην Κολωνία επιτρέπεται να ακούγεται η φωνή του μουεζίνη, στο όνομα της διαφορετικότητας, είναι ένδειξη λανθασμένης ανοχής» υποστηρίζει ο Shammi Haque, δημοσιογράφος από το Μπαγκλαντές που ζει εξόριστος στη Γερμανία.  
 
Η διαμάχη για το Ισλάμ στην Γερμανία μόλις ξεκίνησε. Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας είναι περισσότεροι από 6 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 7,2% του πληθυσμού των 83 εκατομμυρίων.  
 
Πρόσφατη έρευνα για την αύξηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη έδειξε ότι το 2050 ο πληθυσμός τους στη Γερμανία θα φτάσει τα 17,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 20%, εάν συνεχιστεί η μαζική μετανάστευση από την Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή.  
 
Με πληροφορίες από το Gatestone Institute  
Πηγή: Cosmostatus  
Εικόνα: «Κάλεσμα για προσευχή» έργο του Jean-Léon Gérôme από: pubhist
 
 
Νεότερη ενημέρωση
Χθες Παρασκευή δεν ακούστηκε η φωνή του μουεζίνη καθώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάποιο αίτημα για την σχετική άδεια....
Περισσότερα ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.