15 Οκτωβρίου 2021

"Μπορεί εμείς να εξοικειωθήκαμε με τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, αλλά κάθε φορά που κλαίει η Υπεραγία Θεοτόκος στον Ουρανό γίνεται ΣΙΓΗ και μετά ...'"

ΚΑΙ μετά έρχονται πολλά γεγονότα" μας είπε ένας ασκητής που συμπλήρωσε ότι: 
 
- σαν ανθρωπότητα δεν εκλάβαμε με την σοβαρότητα πρέπει τα εδώ και 13 μήνες συνεχόμενα δάκρυα της Παναγίας μας και δη στην εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα Αθηνών.
 
- αυτό δεν σημαίνει ότι πάρα πολλοί πιστοί αλλοιώθηκαν από τα πνευματοφόρα αυτά ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ που είναι ένδειξη της παρουσίας του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ολοζώντανα στους καιρούς μας  
 
- μάλλον σαν πλειονότητα εξοικειωθήκαμε με αυτά και δεν τα εκλάβαμε ως ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ και ΕΛΕΟΣ για τις ημέρες μας, ώστε να μετανοήσουμε σαν την Νινευή γρήγορα. 
 
- και να τι συμβαίνει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η ΠΑΝΑΓΙΑ Δακρυρροεί και μάλιστα εδώ και μήνες Μυροβλύζει... ΣΕΙΣΜΟΙ - ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΊ - ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ - ΦΩΤΙΕΣ - ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ 
 
- αντί για μετάνοια εμείς διαφημίζουμε το εμφύτευμα για τις εύκολες συναλλαγές μας. 
 
- αντί για μετάνοια βλέπουμε να πεθαίνουν ξαφνικά (από ανακοπή) κάθε ηλικίας συνάνθρωποι μας. 
 
- που πάμε όλοι αυτοί, που πάνε τα παιδιά μας που τους χαρίσαμε αυτό το πολιτισμικό κέλυφος με την προβιά του αντίχριστου που παρουσιάζεται ως πρόβατο;  
 
- μπορεί εμείς να εξοικειωθήκαμε με τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, αλλά κάθε φορά που κλαίει η Υπεραγία Θεοτόκος στον Ουρανό γίνεται ΣΙΓΗ και μετά ... 
 
Προσήλθαμε σήμερα το απόγευμα να προσκυνήσουμε την εφέστεια εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα για να "αφουγκραστούμε" αυτήν την ΣΙΓΗ. 
 
'Ήταν τέτοια η ώρα και πράγματι επικρατούσε μια υπερκόσμια ευώδης σιωπή, ενώ η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ Δάκρυζε και Μυρόβλυζε  
(από εκεί οι εικόνες και το βίντεο) - μεγαλώστε την εικόνα του βίντεο για να καταλάβετε τι γίνεται. (δείτε το βίντεο στην πηγή ΕΔΩ)
 
Προσήλθαμε εις το πνευματικό μας ταμείο και αναζητήσαμε τι εστί ΣΙΓΗ;
«Καί ἐγένετο σιγή ἐν τῷ οὐρανῷ ὡς ἡμιώριον…»  
Στό ὄγδοο κεφάλαιο ἀπό τήν Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου. Διαβάζουμε ἀπό τή μετάφραση:  
«Ὅταν τό Ἀρνίο ἄνοιξε τήν ἕβδομη σφραγίδα, ἔγινε γιά μισή περίπου ὥρα σιγή στόν οὐρανό. Εἶδα τότε νά δίνονται στούς ἑφτά ἀγγέλους πού στέκονταν μπροστά στόν Θεό ἑφτά σάλπιγγες».  
 
Ἔτσι, ἐδῶ στήν Ἀποκάλυψη, εἶδε, λέει ὁ Ἰωάννης, νά γίνεται σιγή στόν οὐρανό γιά μισή ὥρα περίπου. Βέβαια, συνήθως, ὅταν γίνεται σιγή, εἶναι γιά λίγα λεπτά. Μισή ὥρα εἶναι ἀρκετός χρόνος. Ἄν τό δοῦμε ὅμως μέ ἄλλο κριτήριο, εἶναι πάρα πολύ λίγος ὁ χρόνος τῆς μισῆς ὥρας. Εἶναι βέβαια καί συμβολικό αὐτό. Ἀλλά πάντως γίνεται σιγή τῶν πάντων. Καί ἀπό κεῖ καί πέρα, θά ἀκολουθήσουν ὅλα ἐκεῖνα τά ὁποῖα θά ἐπιτρέψει ὁ Θεός νά συμβοῦν στήν ἀνθρωπότητα, μέ σκοπό νά μετανοήσουν οἱ ἄνθρωποι.  
 
Καί ὅπως γνωρίζετε –θά τά βροῦμε αὐτά στά ἑπόμενα κεφάλαια τῆς Ἀποκαλύψεως– δέν μετενόησαν. «Καί οὐ μετενόησαν ἀπό τῶν ἁμαρτιῶν αὐτῶν» (Βλ. Ἀποκ. 9, 20-21 καί 16, 9, 11) λέει. Παρά τό ὅτι ἐπλήγησαν, πόνεσαν, παιδεύτηκαν, ζορίστηκαν, βόγκηξαν, τελικά δέν μετενόησαν οἱ ἄνθρωποι. Ἕνα φοβερό πράγμα· φοβερό. Αὐτά ὅμως δέν πρέπει νά τά ἀκούει κανείς ἁπλῶς μόνο σάν ἱστορίες ἤ σάν προφητικά ὁράματα, ἀλλά νά δεῖ ὁ καθένας πόση ἀμετανοησία ἔχει ὁ ἴδιος μέσα του.  
 
Καί ἐπιτρέπει ὁ Θεός νά συμβοῦν διάφορα φοβερά γεγονότα. Ἐδῶ ἡ Ἀποκάλυψη ἀφήνει νά ἐννοηθεῖ ὅτι θά γίνουν κατά καιρούς τέρατα καί σημεῖα, ἄν ἐπιτρέπεται νά ποῦμε, χωρίς νά σημαίνει αὐτό ὅτι θά γίνουν μιά καί ἔξω· θά γίνουν κατά τή διαδρομή τῆς ἱστορίας τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀλλά ἔχει σημασία πού τονίζει ὅτι δέν μετενόησαν οἱ ἄνθρωποι.  
 
Εἶναι σιγή λοιπόν. Καί μετά ἀκούγονται οἱ ἑφτά σάλπιγγες καί ξεσποῦν ὅλες αὐτές οἱ πληγές, ὅπως λέγονται· φοβερά δηλαδή πράγματα συμβαίνουν στή γῆ. Καί μετά ἀπό αὐτά φανερώνεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ." ΠΗΓΗ 
 
Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί αλλά λέμε αυτό που γράψαμε στις 5 Οκτωβρίου του 2018 και συνέβη στο Πρωτάτο του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ με την εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που είπε "έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί αν μετανοήσει"  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.