20 Οκτωβρίου 2021

Και οι τρείς (3) Εταιρείες εμβολίων COVID-19 που έχουν Εγκριθεί από τον FDA, εργοδοτούν πρώην Επιτρόπους του FDA

17 Οκτωβρίου 2021
Δείτε το άρθρο του Jordan Schachtel, Substack.com στο HealthImpactNews εδώ: https://tinyurl.com/ypys7cep
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Η περιστρεφόμενη πόρτα: COVID-19: Και οι 3 εγκεκριμένες από τον FDA εταιρείες εμβολίων COVID-19 απασχολούν τώρα πρώην επιτρόπους του FDA.
 
Έχετε ένα πειραματικό φάρμακο που χρειάζεται ταχεία έγκριση από το FDA προκειμένου να πωληθεί στις μάζες; Ψάχνετε να αποσπάσετε δισεκατομμύρια δολάρια από τους Αμερικανούς φορολογούμενους για το νεοαποκτηθέν φαρμακευτικό σας προϊόν; 
 
Στη σημερινή Αμερική, μπορείτε να αγοράσετε έναν πρώην επίτροπο του FDA και να χρησιμοποιήσετε το σύστημα της διαφθοράς με τις περιστρεφόμενες πόρτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να επιβάλλετε τη θέλησή σας στο αμερικανικό κοινό και να κερδίσετε απρόσμενα κέρδη για τα στελέχη και τους μετόχους σας κατά τη διαδικασία. 
 
Αυτή φαίνεται να είναι η ακριβής στρατηγική που χρησιμοποιούν η Johnson & Johnson, η Pfizer και η εταιρεία που ίδρυσε τη Moderna, οι οποίες τοποθέτησαν μια σειρά από πρώην υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε κορυφαίες θέσεις στους αντίστοιχους οργανισμούς τους. 
 
-- Dr. Scott Gottlieb 
 
Ο πρώην επίτροπος του FDA Scott Gottlieb, η απόλυτη προσωποποίηση του μηχανισμού της περιστρεφόμενης πόρτας, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer. Ο συχνός καλεσμένος του CNBC που χρηματοδοτείται από την Pfizer διατηρεί επίσης αρκετές χιλιάδες μετοχές της Pfizer και αμείβεται με εξαψήφιο ποσό σε ετήσια βάση. Ο Gottlieb κερδίζει εκατομμύρια από τους συνεχώς αυξανόμενους διορισμούς του στο διοικητικό συμβούλιο σε μια πληθώρα φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης. 
 
Ο κερδοσκόπος της πανδημίας συμμετέχει επίσης στα διοικητικά συμβούλια της Illumina και της Tempus Labs, οι οποίες πωλούν εγκεκριμένα από τον FDA κιτ τεστ για το COVID-19. Επιπλέον, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Aetion, η οποία έχει συνεργαστεί με τον FDA για την έρευνα της πολιτικής COVID-19. 
 
-- Dr. Stephen Hahn 
 
Ο Stephen Hahn, ο οποίος ήταν επικεφαλής του FDA όταν ενέκρινε τις ενέσεις COVID της Moderna, ανέλαβε πρόσφατα μια θέση σε εκτελεστικό επίπεδο στην Flagship Pioneering, την εταιρεία που προώθησε τη Moderna. Η Flagship κατέχει 20 εκατομμύρια μετοχές της Moderna, η οποία στις 16 Οκτωβρίου 2021 αποτιμάται σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κέρδισαν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση των μετοχών της Moderna νωρίτερα φέτος. 
 
Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας διαχωρισμός μεταξύ της Flagship και της Moderna. Ο διευθύνων σύμβουλος της Flagship Noubar Afeyan, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Moderna και κατέχει πάνω από 2 εκατομμύρια μετοχές της Moderna, είναι ο σημερινός πρόεδρος της Moderna. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, αναφέρεται ως "ειδικός εταίρος" της Flagship. 
 
Τον Σεπτέμβριο, ο Hahn διορίστηκε Chief Medical Officer της YourBio health που εγκαινίασε η Flagship, μιας εταιρείας που πωλεί κιτ δοκιμών COVID-19. 
 
-- Dr. Mark McClellan 
 
Ο Mark McClellan ήταν επίτροπος του FDA από το 2002 έως το 2004 (και υπηρέτησε και σε άλλες υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις). Από το 2013 διατηρεί θέση στο διοικητικό συμβούλιο του φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson. Ο McClellan κατέχει χιλιάδες μετοχές της εταιρείας και λαμβάνει περίπου 300.000 δολάρια ετησίως. 
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Substack.com. 
*********** 
 
Δικτυογραφία  
All 3 FDA-Authorized COVID-19 Vaccine Companies Employ Former FDA Commissioners
https://healthimpactnews.com/2021/all-3-fda-authorized-covid-19-vaccine-companies-employ-former-fda-commissioners/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.