9 Ιουλίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία και την ιδεολογία των εξουσιαστών.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η κυβέρνηση έκανε πίσω για το Αλβανικό

Ενώ ο ΥπΕξ με την ιδεολογική αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει έλεγε ότι θα λύσει άμεσα το Αλβανικό με όλα όσα εμπεριέχει, κάνοντας και πάλι το ίδιο λάθος αφού το πρέπον είναι να εξετάσουμε ξεχωριστά το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω διότι δεν αντέχει να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με τον ελληνικό λαό. Η μαχητικότητά του, την έχει τρομάξει διότι θεωρούσε λανθασμένα βέβαια, όπως το απέδειξε η ιστορία, ότι δεν θα έδινε σημασία στο όνομα της Μακεδονίας. Δεν υπολόγιζε τη μνήμη και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Τον έβλεπε μόνο ως ένα ετερόκλητο όχλο που μπορεί εύκολα να χειραγωγήσει χάρη στην κομματική της προπαγάνδα. 

Όμως ο κομματισμός έχει και αυτός τα όρια του απέναντι στην ιστορία και δεν μπορεί ν’ αντέξει την πίεση του λαού όχι βέβαια επειδή ξαφνικά τον σέβεται αλλά επειδή έχει ανάγκη από ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές. Βλέπει όλο και πιο ξεκάθαρα την ήττα της λόγω της απαράδεκτης διαχείρισης του Σκοπιανού και θέλει να μειώσει το πολιτικό της κόστος στο ελάχιστο. Έτσι άφησε τα πολλά που έλεγε για το Αλβανικό για να μη χάσει άλλη μία μάχη. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας, αφού δείχνει έμπρακτα το παράδειγμα της αντίστασης του ελληνικού λαού σε κάθε Έλληνα που ανησυχεί για το μέλλον της πατρίδας μας.

πηγή 

Ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας

Ο πρώτος μακεδονικός αγώνας έγινε για ν’ απελευθερωθεί η Μακεδονία από τον κατοχικό ζυγό για να ζήσει ο Ελληνισμός μετά από αιώνες την ελευθερία του. Τώρα ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας γίνεται για να μη χάσουμε την ιστορία. Τώρα η συνέχεια της προπαγάνδας της βαρβαρότητας θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της και χρησιμοποιεί το Σκοπιανό για να επανέλθει στο προσκήνιο. Αλλά έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ελληνικό λαό που δεν ξεχνά τις θυσίες και τις υπερβάσεις που έκαναν οι παλαιότεροι. Βέβαια αυτοί που κοιτάζουν ριζοσπαστικά την ιστορία νομίζουν ότι όλα αρχίζουν με αυτούς, αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο παράλογο αφού θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας μόνο και μόνο για να κολλά στο μοντέλο που επινόησαν το 1924 και ανακοίνωσαν επίσημα του 1949. 

Μπορεί ο κομμουνισμός να συμπληρώνει εκατό χρόνια διάρκειας ως κόμμα που ακολούθησε τη σοβιετική προπαγάνδα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιβληθεί στην Ελλάδα. Τώρα πήρε άλλες μορφές ακόμα και εκφυλισμένες για να περάσει τις ιδέες του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική ιθαγένεια και να αποδεχθεί τη μακεδονική γλώσσα μόνο και μόνο επειδή το θέλει μια ιδεολογία της βαρβαρότητας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον δεύτερο μακεδονικό αγώνα. 

πηγή

Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία

Εκατό χρόνια τώρα από τις 17 Νοεμβρίου 1918 προσπαθεί μια βάρβαρη ιδεολογία ν’ αρπάξει την εξουσία. Είπε από το 1924 τι ήθελε να κάνει με την Μακεδονία και τη Θράκη αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ανεξάρτητες από την Ελλάδα. Το ανακοίνωσε επίσημα το 1949 και τώρα το 2018 προσπαθεί με άλλη μια μορφή να το περάσει με τη Συμφωνία που υπέγραψαν οι ΥπΕξ στις Πρέσπες για να λειτουργήσει επετειακά. Κι εμείς πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται καθόλου για μία Συμφωνία μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ιδεολογική προσπάθεια να επιβληθεί ένας απαράδεκτος κομματισμός που δεν έχει όρια όσον αφορά στην ασέβεια προς την ιστορία των Εθνών. 

Το ερώτημα είναι πως μπορεί μια ιδεολογία που μισεί την Ελλάδα, μισεί την Ευρώπη και την Αμερική να θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO. Στην πραγματικότητα θέλει να επιβάλλει την άποψή της με αυτόν τον έμμεσο τρόπο. Διότι ούτε η ένταξη δεν την ενδιαφέρει. Αυτό που πραγματικά την πονά είναι πως να πληγώσει τον Ελληνισμό αφαιρώντας του την έννοια της Μακεδονίας. Αυτή τη νίκη επιδιώκει για να εκδικηθεί όλα όσα έχει χάσει από τότε που δεν τα κατάφερε γιατί ούτε η Γιάλτα δεν θέλησε να εντάξει αυτά τα ερείπια ενός κομματισμού που δεν μπορεί να εξελιχθεί.

πηγή 

Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία

Το γεγονός ότι προσπαθεί η εξουσία να καλύψει τις θέσεις της για το Σκοπιανό, προβάλλοντας οικονομικά αποτελέσματα, δεν έπεισε κανέναν Έλληνα εκτός βέβαια από τα κομματόσκυλα που παπαγαλίζουν ό,τι ακούν, διότι δεν έχουν καμιά κριτική σκέψη. Όσοι όμως βλέπουν την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωζώνης, αντιλαμβάνονται με τρομαχτικό τρόπο το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας, διότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτελέσει οποιοδήποτε επιχείρημα. Βέβαια κανείς σοβαρός αναλυτής που ξέρει πώς λειτουργεί μια ιδεολογία που έχει σοβιετικό υπόβαθρο, δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο. Διότι άλλο είναι τα λόγια για τους ψηφοφόρους που επί του πρακτέου είναι μόνο εικονικά κι άλλο τα οικονομικά μοντέλα που χρειάζονται πραγματικές γνώσεις. 

Έτσι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να πετύχει ανταλλάγματα σε οικονομικό επίπεδο επειδή άφησε το θέμα της Μακεδονίας, κάνουν ένα τραγικό λάθος. Πρώτον διότι θέλουν να δώσουν ακόμα περισσότερα στο Σκοπιανό και δεύτερον δεν πρόκειται να διαχειριστούν τίποτα στον οικονομικό τομέα. Είναι λοιπόν μια αρνητική κατάσταση που πρέπει να αποφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

πηγή 

Αντιπαράθεση Προέδρου και Πρωθυπουργού στα Σκόπια

Πολλοί ξεχνούν τις θεσμικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και FYROM όσον αφορά στους Προέδρους και τους Πρωθυπουργούς. Στα Σκόπια ο ρόλος του Προέδρου δεν είναι μόνο συμβολικός και δεν αποτελεί μια επιλογή της κυβέρνησης. Λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα και είναι καλύτερο να έχουμε στο μυαλό μας άλλο μοντέλο από το ελληνικό.

Έτσι η αντιπαράθεση που γίνεται μεταξύ Προέδρου και Πρωθυπουργού για το θέμα της Συμφωνίας δεν είναι μια ανούσια λεπτομέρεια. Ο Πρόεδρος της FYROM με βάση το Σύνταγμα της χώρας έχει δικαιώματα που δεν μπορεί να αφανίσει με το έτσι θέλω. Έτσι ήταν αναμενόμενο να μην δεχτεί να υπογράψει τη Συμφωνία όχι μόνο την πρώτη φορά αλλά και μετά τη δεύτερη ψηφοφορία της βουλής στη FYROM. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να δεχτεί την αλλαγή του ονόματος ακόμα κι αν υπάρχει το πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούν στο ίδιο πλαίσιο ιδεολογικά και ο Πρόεδρος δεν έχει κανένα πρόβλημα ν' αντισταθεί σε μια Συμφωνία που έχει υπόβαθρο που σχετίζεται με το παρελθόν. Ο Πρόεδρος κέρδισε τις εκλογές το 2009 και το 2014 χωρίς να ανήκει στο κόμμα που τον πρότεινε. Αυτό θέλει να παρουσιαστεί ως συνέχεια του κόμματος το 1893.

πηγή 

Ο Πρωθυπουργός ενάντια στον λαό

Έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό να χάνει την ηρεμία του λόγω των αντιδράσεων του ελληνικού λαού για κάτι το οποίο προκάλεσε ο ίδιος με το θέμα της Συμφωνίας. Έχει ξεχάσει επίσης ότι σε αυτόν τον λαό υπάρχουν και οι ψηφοφόροι του που νιώθουν ότι τους κορόιδεψε γιατί ποτέ δεν τον επέλεξαν για να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης το γεγονός ότι θέλει να μειώσει την αξία των Συλλαλητηρίων, ενώ ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρά και πολλά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια. 

Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει ανάδραση, διότι η απαξίωση και η καταδίκη της έκφρασης του ελληνικού λαού δεν ταιριάζει με κάποιον που υποτίθεται ότι ξέρει από αυτές τις κινήσεις. Βέβαια εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού δεν πρόκειται για κομματική οργάνωση, όπως έχει συνηθίσει. Είναι ο απλός λαός από όλα τα στρώματα που έρχεται στα Συλλαλητήρια. Έτσι οι κατηγορίες περί ακραίων στοιχείων είναι μάλλον κόκκινο χιούμορ που δεν ταιριάζει σε αυτό το αξίωμα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ειδικά προς το τέλος μιας θητείας, διότι θα υπάρξει και αξιολόγηση η οποία θα δείξει ότι πρόκειται για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που απορρίπτει την απαράδεκτη Συμφωνία, διότι αμφισβητεί την ιστορία του Ελληνισμού. 

πηγή 

Από το Σκοπιανό στο πολιτικό κόστος

Μετά από τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας που όλο και πληθαίνουν παντού στην Ελλάδα και με αυθόρμητο τρόπο, βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις που αμφισβητούν άμεσα τα λεγόμενα του ΥπΕξ, αφού όλα είναι κατά της διαχείρισης του Σκοπιανού, κατά της Συμφωνίας που υπέγραψε και βέβαια κατά της εξουσίας που επιτρέπει όλες αυτές τις κινήσεις κατά του Ελληνισμού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ απλό και εμφανίζεται άμεσα με την έννοια του πολιτικού κόστους. 

Αυτό βέβαια αποτελεί την πρώτη αποτυχία γιατί οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης ήταν ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο θα ήταν γενικά αδιάφορος για το θέμα του Σκοπιανού, αλλά στην ουσία θα ήταν χαρούμενος για την επίλυσή του και κατά συνέπεια θα δημιουργούσε ένα θετικό πλαίσιο για τις επόμενες εκλογές. Έλα που ο λαός είναι ξεροκέφαλος και δεν παρακολουθεί εύκολα μαθήματα ακραίας προπαγάνδας, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γκουλάκ για να συμμορφωθεί ο ελληνικός λαός. Έτσι παραμένει άτακτος και συνεχίζει την αντίσταση του εκεί όπου άλλοι θα είχαν γονατίσει από τέτοια πίεση εκ μέρους της εξουσίας, μόνο που ο ελληνικός λαός παραδοσιακά δεν φοβάται τις αρχές, αφού δίνει σημασία μόνο στις αξίες. Και τώρα βλέπει η εξουσία πως χάνει σιγά σιγά τους ψηφοφόρους της γι’ αυτό αγανακτεί.

πηγή 

Εξουσία χωρίς ουσία

Γιατί ο ελληνικός λαός να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, γιατί να αποδεχτεί μια ιθαγένεια και μια γλώσσα που δεν υπάρχουν, γιατί να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας; Όλα αυτά για να ικανοποιήσει τα Σκόπια ή μια νέα τάξη πραγμάτων που έχουν σχέση με μια βάρβαρη ιδεολογία που ποτέ δεν σεβάστηκε τους λαούς. Η Ελλάδα είναι ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να συμβιβαστεί για ένα θέμα υποψηφιότητας. Η FYROM έχει ανάγκη από ενταξιακή πορεία, ας σεβαστεί την ιστορία και όλα θα πάνε καλά και μάλιστα με τη βοήθειά μας. 

Όμως η αλήθεια είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση θέλει να δώσει περισσότερα, διότι πολύ απλά είναι σε εκδικητική φάση, θέλει να περάσει απαράδεκτες ιδέες που ποτέ η Ελλάδα δεν δέχτηκε, θέλει να χρησιμοποιήσει τα Σκόπια με βάρβαρο τρόπο για να δικαιωθεί. Δεν πρόκειται για μια αγάπη για τον λαό της FYROM, κοιτάζει αποκλειστικά την ιδεολογία της. Δεν την ενδιαφέρει το Σκοπιανό από μόνο του. Για την εξουσία είναι απλώς ένα πιόνι πάνω σε μια κόκκινη σκακιέρα όπου δεν υπάρχουν Έθνη, αλλά μόνο κόμματα κι όλη η μάχη γίνεται μόνο και μόνο για να επικρατήσει μια βαρβαρότητα του μηδενισμού, γι’ αυτό είναι χωρίς ουσία αυτή η εξουσία. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.