16 Ιανουαρίου 2023

Οι επιτροπές θα δώσουν λόγο σε κανένα;

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Οι επιτροπές των ειδικών και ο ρόλος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 
(Οι επιτροπές των ειδικών: άρθρο) Με τις περίφημες επιτροπές των ειδικών ασχοληθήκαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα από πολύ νωρίς. Μας απασχόλησαν από τη στιγμή που καταλάβαμε με την επιστημονική μας γνώση και εμπειρία αλλά και με όσα διαβάσαμε ότι δεν είναι επιστημονικές αλλά κρατικές. Ότι αποτελούσαν ουσιαστικά τη δικαιολογία για την επιβολή ή την μη επιβολή των μέτρων που η κυβέρνηση επιθυμούσε και είχε προαποφασίσει να επιβάλει. Για το λόγο αυτό είναι προσεκτικά επιλεγμένα όλα τα μέλη της. Πρόσωπα που η ανέλιξή τους στηρίχθηκε για όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ στα ποικίλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ακαδημαϊκά, πολιτικά, οικονομικά, οικογενειακά.  
 
Οι επιτροπές των ειδικών και η μηδενική αναγνωρισιμότητα των μελών τους σε διεθνές επίπεδο.
 
Όλα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών έχουν μηδενική αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο, είναι κρατικοδίαιτα πρόσωπα της εγχωρίου αγοράς και κατά βάση προσκείμενα κομματικά στην κυβερνώσα παράταξη. Στις επιτροπές συμμετείχαν και οι συνδικαλιστές της κυβέρνησης, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που γνωμοδοτούσαν και υπηρεσιακοί κυβερνητικοί παράγοντες. Κάποιοι που κατά λάθος βρέθηκαν σε αυτές, πολύ γρήγορα εξωθήθηκαν σε παραίτηση όπως ο καθηγητής της Ανοσολογίας, η ένας καθηγητής της Εντατικής Θεραπείας. Αποχώρησαν καταγγέλλοντας αλλά την καταγγελία τους δε την άκουσε κανείς από τα στρατευμένα Μέσα Ενημέρωσης. Για του λόγου το αληθές αναρωτηθείτε αν θυμάστε το γεγονός.  
 
Άλλοι πάλι διεθνούς κύρους δε χρησιμοποιήθηκαν στις επιτροπές γιατί ως μη ελεγχόμενοι θα κατέστρεφαν τη συνταγή. Κορυφαίος ανάμεσά τους ο καθηγητής Ιωαννίδης που είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους επιστήμονες διεθνώς και που δεν παρουσιάστηκε η γνώμη του από κανένα συστημικό Μέσο αντίθετα έγινε αντικείμενο πόλεμου λάσπης από τους «χειρουργούς» των ΜΜΕ.  
 
Οι εξαγγελίες των Υπουργών προηγούνταν και προανάγγελλαν επί της ουσίας τις αποφάσεις της επιτροπής.  
 
Αν κάποιος μετά από όλα αυτά συνεχίζει να αμφισβητεί την σε διατεταγμένη λειτουργία των επιτροπών ας ανατρέξει στη μνήμη του ή στην ειδησεογραφία της εποχής και ας διαπιστώσει ότι συνήθως οι εξαγγελίες των Υπουργών προηγούνταν και προανάγγελλαν επί της ουσίας τις αποφάσεις της επιτροπής. Και για να μην ψάχνετε μακριά μια που φαίνεται ότι ως λαός θέλουμε να ξεχνάμε γρήγορα, ας δούμε το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ο Υπουργός Υγείας αρχικά λέει έμμεσα αρχικά ότι δε θα δεχτεί την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για επιστροφή τους. Στη συνέχεια προαναγγέλλει ότι θα επιστρέψουν με συνεχή εξαντλητικά (για την υπομονή αλλά και την τσέπη τους) τεστ. Αλλά περιμένει λέει την απόφαση της επιτροπής των ειδικών. Και ω του θαύματος η επιτροπή συνεδριάζει και ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη του Υπουργού.  
 
Οι επιτροπές των ειδικών ντροπιάζουν την έννοια της επιστήμης.
 
Δε μου αρέσει να είμαι οξύς στο δημόσιο λόγο μου αλλά οφείλω να πω ότι η επιτροπές αυτές ντροπιάζουν την έννοια της επιστήμης. Που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και που σε κάθε στιγμή είναι έτοιμη να αμφισβητήσει τον εαυτό της. Άλλωστε τέτοιες ανατροπές συμβαίνουν καθημερινά στον Ακαδημαϊκό χώρο. Οι επιτροπές αυτές θα έπρεπε να λογοδοτήσουν όχι στη δικαιοσύνη που έτσι και αλλιώς παλεύει και αυτή για την απεμπλοκή της από τις κάθε είδους εξαρτήσεις.  
 
Οι επιτροπές των ειδικών θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Επιστήμη.
 
Θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην καθαρή και τίμια Επιστήμη. Έκαναν πολύ ζημιά και πιστεύω ότι ήδη πολλοί είναι αυτοί που σε βάρος της υγείας τους αμφισβητούν τις επιστημονικές απόψεις σε άλλους τομείς. Οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετώντας τα μικροσυμφέροντά τους έκαναν την ίδια ζημιά που κάνουν οι εκπρόσωποι της θεσμικής Εκκλησίας στην πίστη των ανθρώπων στο Θεό. Κατέλαβαν πολιτικές θέσεις, ακαδημαϊκά οφίκια, χρήματα πάνω και κάτω από το τραπέζι και τραυμάτισαν θανάσιμα αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν.  
 
Δέχθηκαν ασμένως τις καραντίνες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής αλλά δεν έθιξαν κραυγαλέες εξαιρέσεις όπως τα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς. Κατέστρεψαν ζωές συναδέλφων τους που καταδικάστηκαν σε φτώχεια και κατακραυγή αλλά δε μίλησαν καθόλου για τη μετάδοση του ιού από εμβολιασμένους και δεν έβγαλαν λέξη για τον εφιάλτη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που θέρισαν χιλιάδες ζωές. Επέτρεψαν την υποστήριξη της απάτης του τείχους ανοσίας τη στιγμή που το ξέραμε όλοι ότι δεν είναι εφικτή για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Υποστήριξαν για λόγους σκοπιμότητας την πλήρη ασφάλεια ενός εμβολίου που δεν είχε δοκιμαστεί όπως επιτάσσουν οι κανόνες της επιστήμης.  
 
Έβλαψαν την υγεία των ανθρώπων και κλόνισαν της εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια.  
 
Για όλους αυτούς τους λόγους έβλαψαν την υγεία των ανθρώπων και κλόνισαν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια. Και το βλέπουμε σήμερα με την απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιστούν για τη γρίπη με ένα εμβόλιο που χρησιμοποιείται χρόνια. Ή το ακόμη χειρότερο να ρωτούν γονείς αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με τα κλασικά εμβόλια των παιδικών -και όχι μόνο- ασθενειών. Αυτό που θα μείνει δυστυχώς στο τέλος της ημέρας θα είναι μια τεράστια αμφισβήτηση για την ίδια την Επιστήμη που θα κοστίσει ζωές στο μέλλον.  
 
Το παιχνίδι των επιτροπών παίχθηκε. Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι ακολούθησε στην αποτυχία τις εισηγήσεις των «ειδικών» τους οποίους όμως αδειάζει επιτρέποντας στον κάθε ένα πολίτη να παίρνει χωρίς συμβουλή ειδικού από το φαρμακείο το εμβόλιο της γρίπης. Όταν δεν τους χρειάζεται τους παρακάμπτει. Αλλά γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο θα μιλήσουμε σύντομα.  
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ....ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ;;; ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕς ;;;

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ............... Α Κ Α Τ Α Δ Ι Ω Κ Τ Ο ! ! !

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.