26 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ (μέρος Β)

συνέχεια από το Α μέρος
 
Β΄Μέρος.
 
Αναδημοσίευση παλαιότερων άρθρων, προς εξαγωγή συμπερασμάτων.
 
-ΕΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ – ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
& ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Κ.Ο.Ε.)
 
ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & Η ΚΥΠΡΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ & Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
 
Εισήγηση Λεωνίδα Κουμάκη
 
Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καλησπέρα σας και από εμένα.
 
Η περίοδος που διανύουν, Ελλάδα και Κύπρος, απέναντι σε μια πολύ νευρική, ανασφαλή και προβληματική Τουρκία χαρακτηρίζεται από κρίσιμες αποφάσεις και ενέργειες οι οποίες θα σημαδέψουν την πορεία των επόμενων δεκαετιών. 
 
Θα μου επιτρέψετε να προσεγγίσω το θέμα με την δική μου, υποκειμενική ματιά ξεκινώντας από τον Κωνσταντινουπολίτικο Ελληνισμό. 
 
Στην Κωνσταντινούπολη, αρχές του εικοστού αιώνα, ανθούσε ένας Ελληνισμός 350.000 ανθρώπων που κυριαρχούσαν στην οικονομική, επιχειρηματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ενός θρησκευτικού θεσμού δεκαεπτά ολόκληρων αιώνων, ριζωμένου στην Πόλη του Κωνσταντίνου. 
 
Το 1922, η μικρασιατική καταστροφή οδήγησε στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και στην ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης που συμφωνήθηκε να παραμείνει στην Τουρκία πλησίαζε τους 120.000 ανθρώπους σε αντιστάθμισμα 80.000 μουσουλμάνων οι οποίοι συμφωνήθηκε να παραμείνουν στην Ελληνική Θράκη. 
 
Ο χαρακτηρισμός «μουσουλμάνοι» επιβλήθηκε από την Τουρκική αντιπροσωπεία που ήθελε να αποφύγει εθνοτικό προσδιορισμό, λόγω του φόβου των δεκάδων εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν στα εδάφη της σημερινής Τουρκίας. 
 
Άλλο βέβαια αν στις μέρες μας η Τουρκική ΜΙΤ μέσα από δεκάδες σωματεία – σφραγίδες, παρουσιάζεται συνεχώς σε διεθνή φόρα χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για δήθεν καταπίεση «Τούρκων» μέσα στην Ελλάδα, επειδή δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα «αυτοπροσδιορισμού» που οι ίδιοι απέκλεισαν με την Συνθήκη της Λωζάννης. 
 
Σήμερα ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, όπως παρακολουθήσαμε και στο ντοκιμαντέρ που προηγήθηκε, έχει συρρικνωθεί σε λίγες μόλις χιλιάδες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Αντίθετα, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελληνική Θράκη αυξάνονται και πληθύνονται μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους ελευθερίας που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ελλάδα. 
 
Η Κύπρος αποτελεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πιο κραυγαλέο παράδειγμα κατεξευτελισμού της διεθνούς νομιμότητας από τους ίδιους τους δημιουργούς της, αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
 
Το αίμα των 66 εκατομμυρίων νεκρών του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε μια γιγαντιαία απαίτηση όλων των λαών του κόσμου για ειρήνη, επιβάλλοντας στους νικητές να υιοθετήσουν μηχανισμούς διεθνών κανόνων τους οποίους καθιέρωσαν σαν «υποχρεωτικούς» για την αποφυγή διενέξεων και για την επίλυση διαφορών ή προστριβών που θα ήταν πιθανό να οδηγήσουν σε πολέμους. 
 
Μεταξύ τους, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης κάθε λαού να ρυθμίζει ελεύθερα το πολιτικό του μέλλον, το οποίο καθιερώθηκε από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στα άρθρα 1 & 55, αλλά η Βρετανία, από τους βασικούς νικητές του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είχε καμιά απολύτως διάθεση να το εφαρμόσει στην Κύπρο. 
 
Την Κύπρο, το μεγαλύτερο και πιο σταθερό, αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου μέσα στην ζώνη ζάμπλουτων πηγών ενέργειας ολόκληρου του πλανήτη. 
 
Το δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950 που οργανώθηκε στην Κύπρο και ζητούσε με ποσοστό 95.7% την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, άφησε παγερά αδιάφορη την Μεγάλη Βρετανία. 
 
Στις 28 Ιουλίου 1954 μάλιστα, ο Υφυπουργός Αποικιών της Μ. Βρετανίας Χένρυ Χόπκινσον, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος «είναι περιοχή με στρατηγική αξία και γι’ αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης». Έτσι απλά, απερίφραστα και ξεκάθαρα! 
 
Όπως ήταν φυσικό, το 1955 ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του νησιού, αλλά η Βρετανία φρόντισε όχι μόνο να τον στραγγαλίσει με την επιβολή απροκάλυπτης δικτατορίας στο νησί, αλλά και να θυμηθεί και την μόνη τέχνη που ασκεί αριστοτεχνικά εδώ και αιώνες σε ολόκληρο τον κόσμο: Διαίρει και Βασίλευε. 
 
Η «ενεργοποίηση» της Τουρκίας που είχε πανηγυρικά παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα στην Κύπρο με τα άρθρα 20 και 27 της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, έγινε με αφορμή την δήθεν «προστασία»των μουσουλμάνων απόγονων των πρόσκαιρων, Οθωμανών κατακτητών της περιόδου 1571-1878, οι οποίοι όμως ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά με τους Ελληνόφωνους Κύπριους, αποτελώντας το 12% του συνολικού πληθυσμού του νησιού – το 82% ήταν Έλληνες χριστιανοί και το υπόλοιπο 6% διάφοροι ξένοι. 
 
Το 1955 η Βρετανική προτροπή προς την Τουρκία «να δείξει αποφασιστικότητα», την οδήγησε σε μια ανεπανάληπτη επιτυχία, να πετύχει δηλαδή με ένα σπάρο δύο τρυγόνια: Αφ΄ενός μεν να επιφέρει ένα θανάσιμο πλήγμα στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης με το μαζικό πογκρόμ της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955, αφ΄ ετέρου δε να βάλει πόδι στην Κύπρο, κάτι που έγινε το 1974 με την Τουρκική εισβολή και την κατοχή εδαφών στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τις πανίσχυρες συμμαχικές πλάτες. 
 
Τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών 365/1974, 367/1975, 541 και 544/1983 καθώς και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. που καταδικάζουν την Τουρκική εισβολή, παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς καμιά απολύτως πρακτική αξία. Και φθάνουμε στην σημερινή επιθετικότητα της Τουρκίας. 
 
Οι απειλές πολεμικής βίας και οι σπασμωδικές κινήσεις «γεωτρήσεων» σε δήθεν «διεκδικούμενα» σημεία είναι πεντακάθαρες ενδείξεις της Τουρκικής αδυναμίας. Όταν δεν έχεις το διεθνές δίκαιο με το μέρος σου δημιουργείς φασαρία. Φωνάζεις. Αποπροσανατολίζεις. Επισύρεις στρατιωτική δύναμη, απειλείς με πολεμική αναμέτρηση. Παριστάνεις τον μπαμπούλα. Αυτά είναι τα μόνα σου «όπλα». 
 
Βέβαια οι σημερινές επιθετικές κραυγές της Τουρκίας δεν τρομάζουν πλέον κανένα. Το πρόσφατο παράδειγμα του Αμερικανού πάστορα που αφέθηκε άρον-άρον ελεύθερος, είναι πολύ χαρακτηριστικό. Προηγήθηκαν πύρινες δηλώσεις από όλα τα εξαπτέρυγα της εξουσίας αλλά και από τον ίδιο τον αρχηγό της οικογένειας που σήμερα ελέγχει την Τουρκία, ο οποίος κραύγαζε μπροστά σε αλαλάζοντα πλήθη: «Ε Αμερική… Ενόσω εγώ είμαι εδώ, κανείς δεν μπορεί να πάρει από τα χέρια μας αυτό τον τρομοκράτη!». 
 
Μόλις όμως εξαπολύθηκαν οι αμερικανικές «βόμβες» στα θεμέλια της Τουρκικής οικονομίας και πανικοβλήθηκε ολόκληρη η μαφιόζικη «οικογένεια Ερντογάν», άλλαξε εσπευσμένα ο δικαστής της υπόθεσης, άλλαξαν όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που ξαφνικά άρχισαν να λένε «Δεν ξέρω», «Δεν είδα», «Απλά άκουσα από άλλους» και πολλά άλλα παρόμοια. Έτσι η ασφυκτικά ελεγχόμενη Τουρκική δικαιοσύνη έστειλε αμέσως πίσω στην Αμερική τον μέχρι την ημέρα εκείνη «διαβόητο Αμερικανό τρομοκράτη». 
 
Ας δούμε όμως ποιες είναι οι δυνατότητες της σημερινής Τουρκίας, πέρα από τις καθημερινές, προκλητικές και τις επιθετικές κραυγές, να προχωρήσει σε μια πολεμική περιπέτεια στην Κύπρο ή στην Ελλάδα. 
 
Στα θετικά μιας τέτοιας, θεωρητικής προοπτικής βρίσκονται: 
 
• η ποσοτική υπεροπλία του Τουρκικού στρατού σε πλούσιο εξοπλισμό και η υπεροχή του σε ανθρώπινο δυναμικό.
• Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, η Τουρκία διαθέτει επί πλέον ένα στρατηγικό πλεονέκτημα από τον κατακερματισμένο γεωγραφικά ελληνικό χώρο, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τον επιτιθέμενο.
• Η βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, με ότι αυτό συνεπάγεται,
• Τέλος, η πλήρης σύμπνοια των Τουρκικών κομμάτων και κυρίως των Κεμαλιστών, σε κάθε τι που αποτελεί «πλιάτσικο» σε βάρος των γειτόνων τους.
 
Εξαίρεση φυσικά, αποτελεί το φιλοκουρδικό HDP, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, το οποίο διώκεται με όλα τα μέσα στην Τουρκία και του οποίου ο χαρισματικός συν-αρχηγός, ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται φυλακισμένος με τυποποιημένες και αστείες κατηγορίες. 
 
Τα αρνητικά μιας πιθανής πολεμικής πρωτοβουλίας της Τουρκίας είναι πάρα πολλά. 
 
• Κατ΄ αρχήν αποτελεί κοινό μυστικό πως μόνο η υπεροπλία σε εξοπλισμό και σε στρατιώτες δεν σημαίνουν και πάρα πολλά σε μια πολεμική αναμέτρηση. Μεγαλύτερη αξία έχουν η ποιότητα και η ικανότητα ενός στρατού συνολικά και στον τομέα αυτόν η Ελλάδα υπερέχει σαφώς. 
 
• Η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα δεν έχει κάνει κανένα απολύτως πολεμικό βήμα χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει πολύ γερές «πλάτες». Από την εισβολή στην Κύπρο, μέχρι την τρέχουσα εισβολή στην Συρία, όλες οι κινήσεις της υποστηρίζονται από πολύ γερές πλάτες. Όμως, η πολύ σοβαρή αυτή προϋπόθεση στην σημερινή συγκυρία, απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, απουσιάζει παντελώς. 
 
• Η οικονομική κρίση έγινε πλέον χαρακτηριστικό, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Τουρκίας με την ραγδαία υποτίμηση της αξίας του τουρκικού νομίσματος. 
 
• Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία με εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένους, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί κάθε βαθμίδας, με εμπόλεμη κατάσταση στην Νοτιανατολική Τουρκία, με αποστολή «έμπιστων» στρατευμάτων σε Συρία, με καθημερινά μέτρα καταπίεσης «αντιφρονούντων», σίγουρα δεν είναι η ιδανική. 
 
Σαν συμπέρασμα θα τολμούσα να πω πως εμένα προσωπικά, τουλάχιστον εκτός Τουρκίας, η «φαμίλια Ερντογάν» μου θυμίζει ένα αλυσοδεμένο τετράποδο που γαυγίζει συνεχώς, ανίκανο να δαγκώσει. 
 
Η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδος και της Κύπρου με χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Αίγυπτος, το Ισραήλ, και φυσικά η ιδιότητα που έχουν σαν κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν πολύ σημαντικούς αποτρεπτικούς παράγοντες όχι μόνο στην όποια «πρακτική» και όχι «λεκτική» επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και στην απαραίτητη εξασφάλιση ισχυρής υποστήριξης, ισχυρές πλάτες με άλλα λόγια, για ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή. 
 
Τέλος, η διεφθαρμένη «οικογένεια Ερντογάν» η οποία ελέγχει σήμερα την Τουρκία, είναι λογικό να φοβάται πως μια αποτυχημένη απόπειρα επιβολής των νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων της, δεν θα οδηγήσει μόνο την Τουρκία σε μεγάλες περιπέτειες, αλλά θα στείλει και ολόκληρη την «φαμίλια» στην αγχόνη. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα αποφύγει με κάθε θυσία. 
 
 
Έγραψε και ο Αντώνης Αντωνάς 
 
Παρά τα όσα αναφέρονται περί σφαγών και γενοκτονιών, εκ μέρους της βάρβαρης Τουρκίας (Είχε το απύθμενο θράσος χθες ο Ερντογάν στο όμαιμο του ΑΖΕΡΜΠΑΙΖΑΝ.. να δηλώσει, ότι η Τουρκία ΠΟΤΕ δεν έσφαξε αθώους! Αυτονόητο είναι ότι κατέσφαξε όλες τις Χριστιανικές μειονότητες… αφού κατά το Ισλάμ …. ήταν ένοχοι), θα επισημανθεί ο βασικότερος κίνδυνος επιβολής του Ισλάμ υπόγεια, με ..ειρηνικά μέσα με γεννητούρια. Ο Ισλαμιστής Μουαμάρ Γκαντάφι προτού εκτελεσθεί είχε πει.. Ο Αλλάχ μου έδωσε αισιόδοξα μηνύματα .... Το Ισλάμ δεν έχει πλέον ανάγκη να επιβάλει την θρησκεία μας δια πυρός και σιδήρου... κλπ. Ο Αλλάχ ευλογεί τις γεννήσεις ... (Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και ...κατακυριεύσατε τον κόσμο....). Ο Ισλαμικός πληθυσμός σε 20-25 χρόνια, θα υπερκεράσει με βάση την αυξανόμενη Μουσουλμανική πολυσπερμία, όλους τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και θα είναι κυρίαρχος .. Και τι εννοουσε;
 
Μια Ευρωπαϊκή δημογραφική έρευνα ντοκουμέντο αναφέρει για το δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης.... 
 
Για να διατηρηθεί ισορροπία σε ένα πληθυσμό και πολιτισμό ο κατώτερος δείκτης γεννητικότητας είναι 2.11 παιδιά ανά οικογένεια.... Το 1.9 είναι σχεδόν μη αναστρέψιμο και το 1.3 είναι αδύνατον. 
 
Προσέξτε δείκτες γεννητικότητας σε ενδεικτικές Ευρωπαϊκές χώρες. Γαλλία 1.9, Αγγλία 1.6, Κύπρος 1.4, Ελλάδα 1.3, *Γερμανία 1.3, Ιταλία 1.2.... 33 χώρες της Ευρώπης έχουν μέσο όρο από 1.3 μέχρι 1.6... με τάση προς τα κάτω.. 
 
Ρυθμός γεννήσεων Μουσουλμανικών οικογενειών που ζούν στην Ευρώπη αγγίζει το 5.1. Στην Τουρκία το 4.1... Δηλαδή αν γίνει μια αναγωγή η πλειοψηφία της Ευρώπη σε 20-25 χρόνια θα είναι Μουσουλμανική ...  
 
Το ερευνητικό κέντρο PEW Research center (Search, Demographic PEW) αναφέρει: Από τα 4,7 μεταναστών το 2016, στην Ευρώπη 2.8 εκ, ήταν Μουσουλμάνοι, (Κατά προσέγγιση) ανεβάζοντας το ποσοστό των Μουσουλμάνων Ευρωπαίων κατοίκων, προσθέτοντας και τις πολυάριθμες γεννήσεις από το 4,1% που ήταν το 1990 σε άνω του 7-8% μέχρι σήμερα.... με τάση να φθάσει μέχρι το 2020 στο 10%.... Σήμερα υπολογίζεται ότι το 75-80% των μεταναστευτικών ροών είναι Μουσουλμάνοι. 
 
Το συμπέρασμα αυτονόητο... Δίκαιο είχε ο Γκαντάφι...... Άλωση εκ των έσω.... Και ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο, ούτε στους ταλαίπωρους πρόσφυγες μετανάστες, ούτε στην Τουρκία, που έχει ανοικτές σκόπιμα τις πύλες της πρός Ελλάδα και Κύπρο για τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες..... Αυτή κάνει την δουλειά της... Aς αναλάβουμε και εμείς μια φορά τις ευθύνες μας και τις εθνικές και τις οικογενειακές. Αντίθετα πλέον φαίνεται ότι πάσχουμε, από έλλειψη Libido δηλ. Libi τo Libido(;) 
 
Λαοί και Φυλαί της Μ. Ασίας, του διαπρεπoύς Γ. Σκαλιέρη. 
 
Μεταξύ 1913 και 1922, ο πληθυσμός της Τουρκίας ήταν 9.868.706, συμπ. 2.660,316 εκ. της Ελληνικής μειονότητας και άλλα περίπου 3 εκ. Αρμένιοι, Νεστοριανοί, Ιουδαίοι κλπ. Τόσον οι Έλληνες όσον και οι υπόλοιποι αγνοούνται μέχρι σήμερα. Άρα παρέμειναν περίπου 6.940.060 Τούρκοι.... Σε ένα αιώνα, το 2008 εκτοξεύθηκαν στα 79.517.100 και το 2018 στα +82.007.882 ....! 
 
Ελλάδα 27/10/1907 2.631.957 (Αργότερα ίσως να προστεθούν και οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας.) Απογραφή 2011 10.816.286...., 2017 - 2018 - 10.738.000 
 
Ελλάδα... σήμερα. Γεννήσεις 88.553, θάνατοι 124.000. Γεννήσεις την προηγούμενη 10ετία άγγιζαν τις 120000..Στα ίδια χνάρια και η Κύπρος. 
 
* Στοιχεία του Ληξιαρχείου Βερολίνου και αλλων 8 μεγάλων πόλεων της Γερμανίας, όπου ζούν Τούρκοι μετανάστες. Οι γεννήσεις των νεογέννητων από τουρκικές οικογένειες το 2018, έχουν υπερκεράσει τις γερμανικές γεννήσεις και το δημοφιλέστερο όνομα είναι το Μοχάμετ (Μωάμεθ). 
 
SOS: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. 
 
21η Απριλίου 2019. Σρι Λάνκα. Παγκόσμια θλίψη από το φρικτά τρομοκρατικά κτυπήματα φανατικών Μουσουλμάνων (ISIS και NTJ National Thowheeth Jama'ath) σε εκκλησίες Χριστιανών εν ώρα προσευχής λόγω Πάσχα. Άνω των 290 νεκρών και 500 τραυματιών..... 
 
Οι σημερινοί διωγμοί των Χριστιανών σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες, τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους προ αιώνων καταδιώξεις και γενοκτονίες των πιστών Χριστιανών. 
 
Ενδεικτικά και ολίγα θα αναφερθούν, διότι είναι αδύνατο να καταγραφούν. Η διαπρεπής συγγραφέας και πολιτικός Αnna Eshoo γράφει... Ο Χριστιανισμός είναι υπό υπαρξιακή απειλή. 
 
Τουρκία, εξαφανίσθηκαν όλες οι Χριστιανικές μειονότητες, Αίγυπτος σφαγιασθέντες Χριστιανοί Κόπτες, 42 εκκλησίες τα τελευταία λίγα χρόνια καταστράφηκαν από φανατικούς Μουσουλμάνους,Λιβύη, Πακιστάν, Ιράκ, Νιγηρία, Νεπάλ κ.ά.π Ισλαμικές χώρες τα ίδια απεχθή θρησκευτικά εγκλήματα.... κ.ά.π. 
 
Στη Μ. Ανατολή πριν λίγες δεκαετίες οι Χριστιανικές μειονότητες αριθμούσαν περί το 15% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα είναι κάτω του 4%. 
 
Το ISIS όταν ήταν κραταιό στις περιοχές ευθύνης του εξαφάνισε όλους τους Χριστιανούς. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ανάμεσα στους Μουσουλμάνους πρόσφυγες ούτε δείγμα Χριστιανού δεν βρίσκουμε. Εξάλλου αυτοί οι ίδιοι Μουσουλμάνοι, που αποζητούν φιλοξενία από τα Χριστιανικά κράτη (Αγάπα τον πλησίον σου), θεωρούσαν ανεπιθύμητους τους έστω ολίγους διασωθέντες Χριστιανούς.....  
 
Πάντως εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα το οποίο είναι βέβαιο ότι έχει αυτονόητη απάντηση. Εάν οι Χριστιανοί αναγκασθούν στο μέλλον να μεταναστεύσουν προς Μουσουλμανικές χώρες σαν πρόσφυγες ..ίσως λόγω λιμού, καταστροφών κλπ... Ποια θα είναι η αντιμετώπιση τους; 
 
Τέλος το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW μετά από εντατικές έρευνες, εξάγει το συμπέρασμα ότι .... ότι οι Χριστιανοί είναι τώρα αντιμέτωποι με θρησκευτικές διώξεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τις αρχές της ιστορίας τους......  
 
(Αποπασματικές πληροφορίες: Eliza Grisworld, Michael Snyder, Nur Kino κ.ά. διαπρεπείς συγγραφείς ερευνητές). 
 
Και όπως ο Μέγας σοφός Αισχύλος προφήτεψε και χάραξε σε μαρμάρινες πλάκες. για τους Βαρβάρους εγκληματίες πολέμου ανά τους αιώνες …. 
 
ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΕΟΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΝ ΗΡΘΑΝ, ΤΩΝ ΘΕΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ... 
 
Παράφραση από άλλο απόσπασμα του Αισχύλου. 
Διασκευή Α. Αντωνά. 
 
Και οι Ιερές Τράπεζες κατεστραμμένες/ και τα του Θεού ιερά και όσια, είναι εκ θεμελίων/ ανάκατα κι αναποδογυρισμένα.../ Και οι σωροί νεκρών, που δια σπάθης σφάξατε,/ ακόμη και στην τριτόσπορη γενιά,/ άφωνα θε να φανερωθούν στα μάτια των ανθρώπων.../ Εσείς, ασεβείς και αιματόβρεκτοι,/ η υπεροψία και η βαρβαρότητα σας,/ τελικά σαν ανθίσει, μόνο σε στάχυα,/ καταστροφής και μολυσμένα θε να καρπίσει,/ όπου λεύτερο χερι χωρίς δεσμά,/ με λυγμούς χαράς θε να θερίσει,/ ανεμίσει και αφανίσει....τα ματωμένα στάχυα σας.... 
 
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
 
Επιμέλεια από Μ.Ρ. και Π.Β.



Share

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση. Επειδή έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια από προσωπικούς αποδέκτες μας, που τους είχε κοινοποιηθεί το άρθρο, στο μέηλ μας, με προσφώνηση Κύριοι, παιδιά. εύτολμοι άνδρες κλπ, διευκρινίζουμε ότι είμαστε οι κυρίες Μ.Ρ. και Π.Β. μέλη της ομάδας εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντώνα. Και σαν Ελληνίδες γυναίκες ισότιμα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον Ελληνισμό. Γράφουμε με την γλώσσα της αλήθειας και με του λόγου το σπαθί, με κονδυλοφόρο καμωμένο από χρυσόφτερο Δικέφαλου αετού και Σταυραετού του Μαχαιρά. Dux femina facti. Η γυναίκα ηγείται των γεγονότων
Μ.Ρ. και Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε έλληνες και κύπριοι πολιτικοί τα κάκαντα ( κακά μαντάτα ) και συμμαζέψτε τα ασυμμάζευτα, διότι σε λίγο και εσείς περιτομή θα υποστείτε …
Ντίνα

Ανώνυμος είπε...

Προσθέτω και εγώ …
ΙΔΕΤΕ GOOGLE.
https://simerini.sigmalive.com/article/2023/1/2/metanasteutiko-espasan-rekor-oi-aiteseis-asulou-pano-apo-20000-to-2022/
Μεταναστευτικό: Έσπασαν ρεκόρ οι αιτήσεις ασύλου: Πάνω από 20.000 το 2022.
( Αν κάθε χρόνο έχουμε 20-25000 αιτήσεις με αυξητικούς ρυθμούς σε 5 χρόνια θα έχουμε άλλους 150000 λαθρόβιους ….Κύπριους … «πολίτες»)
Το μεταναστευτικό το 2022 βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας και καταγράφεται ως ένα από τα τρία μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία
https://hellasjournal.com/2020/05/i-peripetia-me-ton-koronaio-prepi-na-provlimatisi-tous-politikous-na-allaxoun-nootropies/
Η περιπέτεια με τον κορωναϊό πρέπει να προβληματίσει τους πολιτικούς: Να αλλάξουν νοοτροπίες…
Η πρωτοφανής περιπέτεια με τον κορωνοϊό, με τις συνεπαγόμενες καταλυτικές συνέπειές της, θα πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές δυνάμεις της Πατρίδας μας.
https://larnakaonline.com.cy/2021/01/14/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%86/
ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ – Του Ανδρέα ΜορφίτηΤα όσα είδαμε να εκτυλίσσονται στο κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πουρνάρα όπου 600 περίπου μετανάστες από τη Συρία και Αφρικανικές χώρες τα έκαναν γης μαδιάμ στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τις . . . φυλετικές διαφορές τους, δεν είναι απλά ένα μεμονωμένο επεισόδιο που θα περάσει, ούτε και ένα αμελητέο περιστατικό της επικαιρότητας.
https://www.onisilos.gr/?p=27185
Βόμβα στα θεμέλια του κράτους μας
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος και για θέματα μετανάστευσης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΡΙΚ στις 14/12/19, με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, δήλωσε με θάρρος και παρρησία ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι βόμβα στα θεμέλια του Κράτους μας.
Με καθυστέρηση, ολιγωρία, αδιαφορία και εγκληματική απάθεια έναντι της ίδιας της Κοινωνίας μας, το Κυπριακό Κράτος – όχι ασφαλώς ο κ. Νουρής – μετά από δύο και πλέον δεκαετίες ομολόγησε πριν από μερικές μέρες, κατά τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η χώρα μας κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη διακίνηση και εγκατάσταση δυσανάλογων, προς το μέγεθος και τις αντοχές της, μεταναστευτικών ροών.
Φ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται π.χ. και στην Βουλγαρία ……. Δεν υπάρχει μπάτε σκύλοι αλέστε…. Όλοι πίσω….
Τα γεγονότα στον Έβρο κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022 ορθώς χαρακτηρίστηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο ως παράδειγμα υβριδικού πολέμου. Τότε, όμως, η τουρκική πίεση με τους εργαλειοποιημένους μετανάστες ασκήθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην Ελλάδα, με τη Βουλγαρία να καταφέρνει να αποφεύγει την πίεση. Τι γίνεται διαφορετικά στη Βουλγαρία;
Από τον Ιανουάριο του 2014 η Βουλγαρία ξεκίνησε την ανέγερση κατά μήκος των τουρκοβουλγαρικών συνόρων φράκτη από συρματόπλεγμα μήκους 259 χιλιομέτρων, επιτηρούμενου από εποχούμενα περίπολα και σύστημα παρακολούθησης με κάμερες. Τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε ότι ο Βουλγαρικός Στρατός (Bulgarska Armiya) ενίσχυσε τη Συνοριακή Αστυνομία (Granichna Politsiya), που είναι ένα ιστορικό Σώμα Ασφαλείας, συγκροτηθέν το 1887, με καθήκοντα συνοριοφυλακής. Κατά καιρούς αποστέλλονται στα σύνορα και δυνάμεις Χωροφυλακής (Zhandarmeriya), που υπάγονται στην Εθνική Αστυνομία (Natsionalna Politsiya).
Δεν περνά μύγα ….Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφέρουν πως στη Βουλγαρία υπάρχουν οργανωμένες ομάδες πολιτών, εν είδει πολιτοφυλακής, που επιτηρούν τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, αποτρέποντας την είσοδο λαθρομεταναστών, με τις βουλγαρικές Αρχές να δείχνουν μια κάποια ανοχή σε αυτές.
Κ.Κ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Σε μια προσπάθεια αλλοίωσης της πληθυσμιακής ισορροπίας της βόρειας Κύπρου, οι αρχές της ΤΔΒΚ εξακολουθούν να εμποδίζουν την επιστροφή των Ελληνοκύπριων προσφύγων στα σπίτια τους. Επιπλέον, οι τουρκικές αρχές μετέφεραν την περίοδο 1975-1995 ικανό αριθμό Τούρκων υπηκόων (εκτιμώνται σε περίπου 56.000) από τις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και τους εγκατέστησαν στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, σε σπίτια Ελληνοκυπρίων που προηγουμένως είχαν αναγκαστεί να τα εγκαταλείψουν σαν αποτέλεσμα της εισβολής. Υπολογίζεται δηλαδή ότι πάνω από το 1/3 του τότε τουρκοκυπριακού πληθυσμού εγκαταστάθηκε την περίοδο εκείνη στη Β. Κύπρο, με αποτέλεσμα σήμερα οι έποικοι να υπερτερούν των γηγενών Τουρκοκυπρίων.
Σύμφωνα τώρα με τις τουρκοκυπριακές αρχές, ο πληθυσμός της περιοχής ελεγχόμενης από την ΤΔΒΚ ανέρχεται σε 264.172 κατοίκους, από τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος αποτελούν γηγενείς Τουρκοκύπριοι;;;;; Συγκεκριμένα, κατά την τουρκοκυπριακή πλευρά, από τους 178.000 Τουρκοκύπριους πολίτες, το 74% είναι γηγενείς Τουρκοκύπριοι. Από τους υπόλοιπους, περίπου 16,000 έχουν γεννηθεί στην Κύπρο. Οι υπόλοιποι, περίπου 78,000, είναι έποικοι, ξένοι εργάτες, φοιτητές κ.λπ
Σύμφωνα με υπολογισμούς των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πληθυσμός της ΤΔΒΚ είναι 200.000, εκ των οποίων 80-89.000 είναι γηγενείς Τουρκοκύπριοι και 109.000-117.000 είναι Τούρκοι έποικοι.
Οι στατιστικές πάντως του 1960 τοποθετούσαν τον αριθμό τον Τουρκοκυπρίων σε 102.000 και των Ελληνοκυπρίων σε 450.000.
Μικρός αριθμός Ελληνοκυπρίων και Μαρωνιτών (περίπου 3.000) εξακολουθούν να ζουν στο Ριζοκάρπασο και τον Κορμακίτη.
Σημειώνεται ότι τα πιο πάνω στοιχεία είναι μετέωρα καθώς το ΤΚ καθεστώς αποκρύπτει τον αριθμό των Τούρκων παράνομων εποίκων. Σύμφωνα με στοιχεία ΤΚ εφημερίδων οι έποικοι εκ Τουρκίας σήμερα υπερβαίνουν τις 150000 και οι γηγενείς ΤΚ μόλις τις 75000!!!!! Προσθέτω ότι περί τις 30000 φιλοξενούμενοι λαθρομετανάστες του ΤΚ καθεστώτος έτοιμοι είναι να εισβαλουν λαθραία στις ελεύθερες περιοχές μέσω οδοφραγμάτων.
Και μια απλή αριθμητική Δημοτικού προς εξαγωγή συμπερασμάτων…. Εκτίμηση κατά προσέγγιση.
Στην κατεχόμενη Κύπρο οι έποικοι 150000 , συν 50000 λαθρομετανάστες, σύν 80000 ΤΚ= 280000
Στις ελεύθερες περιοχές πληθυσμός το 2011 840000.
Το 2021………………………………………………………918000
Όχι δεν αυξήθηκαν οι ΕΚ. Μας αύξησαν οι λαθρομετανάστες και οι οποίοι το 50% δεν έχουν καταγραφεί …
Όσον αφορά την κατανομή του πληθυσμού με βάση την υπηκοότητα, ο συνολικός αριθμός ξένων υπηκόων στις ελεύθερες περιοχές ανέρχεται στις 193.300 και αντιστοιχεί στο 21,1% του συνολικού πληθυσμού.
Δηλαδή αφαιρώντα τους «ξένους» υπηκόους που στην πλειοψηφία τους είναι Μουσουλμάνοι, από το σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού, απομένουν γηγενείς Κύπριοι 918000-193000= 725000=725000
Αν προσθέσουν 193000+150000 έποικοι+ 84000 ΤΚ+50000 περίπου μη καταγεγραμμένοι λαθρομετανάστες στις ελεύθερες περιοχές + 50000 λαθρόβιοι από Μουσουλμανικές χώρες στην ΤΚ περιοχή= 477000 …… Δηλαδή σήμερα το 65% του Κυπριακού πληθυσμού.
Σε μερικά χρόνια ή και μήνες οι Έλληνες Κύπριοι μειοψηφία θα είναι ….και εάλω η Κύπρος…. S.O.S TE την Ελληνική Κύπρο.
Σημ. Η δραματική μείωση των γηγενών ΤΚ οφείλεται στην καταπίεση του Τουρκικού στρατού εισβολής η οποία τους εξαναγκάζει να μεταναστεύσουν. Ούτε και αυτούς θέλει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ….Μόνο Τούρκους εκ Τουρκίας
A.A.

Ανώνυμος είπε...

Στο βάθος ο άνθρωπος του Ερντογάν που εκμεταλλεύεται τις κατεχόμενες Ε/Κ περιουσίες. Και όχι μόνο αυτός
Ποια είναι η εταιρεία «Aksa», η οποία σήμερα ευθύνεται για σημαντική καταπάτηση και τυατόχρονα ρύπανση στα βορειοδυτικά παράλια της Κύπρου και της παραχωρούνται Ε/Κ περιουσίες προς εκμετάλλευση;
Μια απλή αναζήτηση σε ανοιχτές πηγές του τουρκικού διαδικτύου μας βοηθάει να κατανοήσουμε το τουρκικό ενδιαφέρον για την αγορά ενέργειας των κατεχομένων. Η εταιρεία «Aksa» ανήκει στον Αλί Μετίν Καζαντζί, ο οποίος είναι συντοπίτης του Προέδρου της Τουρκίας και απέκτησε μεγάλο πλούτο τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ. Τις τελευταίες δυο δεκαετίες δε, ο Καζαντζί παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στα τ/κ νοικοκυριά. Τ/κ δημοσιογραφικές πηγές θεωρούν ότι μετά την ιδιωτικοποίηση και την πώληση της η «Αρχή Ηλεκτρισμού» θα περάσει στα χέρια του Καζαντζί ή ενός άλλου Τούρκου επιχειρηματία που διατηρεί στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση.
Το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι κτισμένο επί Ε/Κ γης και κτίσθηκε με χρήματα των Ε/Κ. Το ΤΚ καθεστώς από το 1963 μέχρι και πριν λίγα χρόνια έπαιρνε ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές, ΠΟΤΕ δεν πλήρωσε ένα ευρώ στην ΚΔ, αλλά τα έσοδα τα εισέπραττε από τους ΤΚ. Οφείλουν δις στην ΚΔ.
Kazantzi στα κυπριακά είναι τυχερό παιγνίδι. Συνήθως χάνεις. Έτσι μας παίζουν και περιπαίζουν οι βάρβαροι ….
Mίνα

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος και οι Κύπριοι βίωσαν τον πόλεμο και την προσφυγιά το 1974 και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι πραγματικός πρόσφυγας. Γνωρίζουμε συνεπώς πολύ καλά πότε και πώς να τείνουμε χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που πραγματικά κινδυνεύουν.

Πρόσφυγας είναι κάθε άνθρωπος που εγκατέλειψε τη χώρα του εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας ή ακόμα γιατί ανήκει σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Αυτόν ορίζει ως πρόσφυγα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ’ αυτόν τον πρόσφυγα είμαστε αλληλέγγυοι,, και αυτόν τον πρόσφυγα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε,, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αλλά σε κάθε στιγμή όταν μας χρειαστεί.

Δεν ανήκουν όμως όλοι οι αιτητές ασύλου που βρίσκονται σήμερα στην Κύπρο,, σ’ αυτή την κατηγορία. Υπάρχουν χιλιάδες, που προέρχονται από ασφαλείς χώρες, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο εάν επιστρέψουν στις χώρες τους, αλλά εκμεταλλεύονται το σύστημα και τα κενά στις νομοθεσίες μας ούτως ώστε να παραμένουν στην Κύπρο.
Το 95% των λαθρομεταναστών στην Κύπρο είναι τυχοδιώκτες και αδέσποτες αγέλες μουσουλμάνων που δεν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες και που ο Ερντογάν αποστέλλει για για να αλώσει την κυπριακή κοινωνία και τα πατρογονικά εδάφη. Το ίδιο και στην Ελλάδα … Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία από αυτούς είναι νέοι και χωρίς οικογένεια…… Αφρικανοί, Πακιστανοί και όλες οι φυλές τους Ισλάμ….
Στην κατεχόμενη Κύπρο οι λαθρομετανάστες αφού επιλεγούν ως χρήσιμοι για το καθεστώς τους παραχωρούνται σπίτια και κτήματα των Ελληνοκυπρίων ….Τους υπόλοιπους που θεωρού παράσιτα πεσκέσι μας τους αποστέλλουν στις ελεύθερες περιοχές …..
Ν.Ι. Πρόσφυγας από κατεχόμενη Μύρτου της Κερύνειας

Ανώνυμος είπε...

Πρόσθετο σχόλιο.
Εντάσσοντας και το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο κάδρο της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε βαριές κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας, όσον αφορά μεταναστευτικό … Αυτός, που οι πρόγονοι του δεν άφησαν ίχνος Έλληνα και στην κατεχόμενη Ελληνική Μ. Ασία και στην Β. Κύπρο.
Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αχρείος αμαξηλάτης Ερντογάν και όμοιοι του …..Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού. Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστο… ένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά. Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης. Ο Τούρκος κι η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά. Κροκοδείλια δάκρυα χύνει ο βάρβαρος για τους πρόσφυγες και κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο….Η ψείρα τρώει τα φυτά, η σκουριά το σίδερο, αλλά η ψευτιά την ψυχή…. Όμοια πόρνης δάκρυα και ο Ερντογάν έχει που λυμαίνεται τις χρηματοδοτήσεις της ΕΟΚ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά τους αφήνει να λιμοκτονούν και τους χρησιμοποιεί αμισθί σαν δούλους …. Για να φτιάχνουν έργα και στρατιωτικές υποδομές …
Και άλλες 8 τελικές συμβάσεις ύψους 6 δισ. ευρώ υπέγραψε η Κομισιόν για την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Τα χρήματα πάνε στην «Διευκόλυνση» για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία ή μάλλον … στα ταμεία Ερντογάν και θα χρησιμοποιηθού για την προεκλογική του εκστρατεία. Χαλασμένη κούνια που σας κούναγε εσάς τους Ευρωπαίους ηγέτες, που θωπεύετε την άπιστη παλλακίδα σας Τουρκία και δεν της λέτε cehennemi git….Άντε στον Δ@@@@λο.
Π.Β. Μικρασιάτισσα.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία, από το 1974 που εισέβαλε παράνομα στη Κύπρο, εποικίζει ασταμάτητα τις κατεχόμενες περιοχές με Τούρκους της Τουρκίας και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα συνεχίζει να εκδίδει ψευδο-υπηκοότητες, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.
Ο εποικισμός στην κατεχόμενη Κύπρο, που ελέγχεται από την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό, πραγματοποιείται με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο, με αποκλειστικό σκοπό να αλλοιώσει τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου το οποίο η Τουρκία διαπράττει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 49 χρόνια.
Είναι προκλητικά απαράδεκτο η Τουρκία, υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ, να διαπράττει ανενόχλητα εγκλήματα όπως είναι ο εποικισμός σε βάρος κράτους μέλους της ΕΕ.
Είναι αδιανόητο η Τουρκία να εγκληματεί απροκάλυπτα, επί ευρωπαϊκού εδάφους, χωρίς η ΕΕ να αντιδρά άμεσα και αποφασιστικά.
Με αυτά τα τραγικά δεδομένα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο εποικισμός αποτελεί ακόμη μία βάναυση πρόκληση της Τουρκίας προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ερωτάται η Επιτροπή:
• 1.Πώς προτίθεται να προστατεύσει κράτος μέλος της ΕΕ που υφίσταται το έγκλημα του εποικισμού από την Τουρκία;
• 2.Πώς μπορεί μία χώρα, όπως η Τουρκία, να εγκληματεί σε βάρος κράτους μέλους και να απολαμβάνει οικονομικής στήριξης;

Η Τουρκία αμφισβητεί για πολλοστή φορά την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την Κυπριακή ΑΟΖ.
Η Τουρκία προχωρεί στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Με δεδομένη την Τουρκική επιθετικότητα και τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Ερντογάν η Κυπριακή κυβέρνηση σε συνεννόηση με το πάντα πρόθυμο ΑΚΕΛ προχώρησε στην περαιτέρω αποδυνάμωση της ΕΘΝΙΚΉΣ ΦΡΟΥΡΆΣ.
Αξιόλογοι ξένοι πολιτικοί αναλυτές περιγράφουν τους κινδύνους ανάφλεξης θερμού επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα Κύπρο και Τουρκία.
Όλοι το απευχόμαστε αλλά σε περίπτωση που κληθούν τα στρατευμένα παιδιά μας να υπερασπιστούν την εναπομείναντα πατρίδα ο κλήρος θα πέσει σε αυτούς που υπηρετούν και όχι στους εκλεκτούς της Κυβέρνησης- ΑΚΕΛ.
Με ποιο κουράγιο θα υπηρετήσουν την θητεία τους τα υπόλοιπα παιδιά μας και από που θα αντλήσουν το θάρρος και την αντοχή να πολεμήσουν όταν γνωρίζουν ότι οι συνομήλικοι τους πίνουν το τσάι τους στο «Churchill Arms»
Άνδρες πόλις και ού τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί.
Ο Kλεάνθη Κ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια κοριτσια μας.
Αποδειξατε οτι οι γυναικες και αξιες εχουν και ειναι πρωτοπορες σε καθε αγωνα.
Οι ανδρες να μας ακολουθουν και συμβουλευονται.
Ελπιδα Θρακη

Ανώνυμος είπε...

Η Κυπριακή Δημοκρατία καιρός είναι να πάρει δραστικά μέτρα κυρίως κατά Τούρκων, αλλά και ξένων επιχειρηματιών, που επιλέγει ο μεχμέτης Ερντογάν και που λυμαίνονται τις Ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα.
Γνωρίζει πολύ καλά ονόματα και εταιρείες. Εδώ και τώρα διεθνές ένταλμα σύλληψης και κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων του εξωτερικού, για καταπάτηση ξένης περιουσίας και εκμετάλλευση. Ακόμη και κατά των παράνομων εποίκων στους οποίους παραχωρήθηκαν ΕΚ σπίτια και κτήματα από το παράνομο καθεστώς της Β. Κύπρου....
Ο διεθνής νόμος ΟΗΕ είναι σαφής ..
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και έχουν την δική τους περιουσία να πιστεύουν και να είναι λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, ως έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.
Και ενδεικτικά ....
ΑΡΘΡΟ 12
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.
ΑΡΘΡΟ 17
Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

Οι εκτοπισμένοι της τουρκικής εισβολής, εμποδίζονται ακόμα και σήμερα από τον τουρκικό κατοχικό στρατό από του να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, αλλά και από την ειρηνική απόλαυση αυτών, κατά παράβαση των Συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και του διεθνούς και εθνικού δικαίου. Σύμφωνα δε τις “Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για Αποκατάσταση στις Οικίες και στις Περιουσίες τους των Προσφύγων και των Εκτοπισμένων”, “Αρχές Πινέιρο” (United Nations Principles on Housing and Property Restitution for Refugees and Displaced Persons) «όλοι οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι έχουν το δικαίωμα να αποκατασταθούν σε όποια κατοικία, γη ή ιδιοκτησία, από την οποία έχουν αποστερηθεί παράνομα». ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΟΛΙΟΙ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά ευχαριστούμε τον κ. Θάνο για την καταχώρηση του σχετικού κειμένου, όπως και τους αγαπητούς αναγνώστες του και προσωπικούς μας αποδέκτες, για τα σημαντικά πρόσθετα σχόλια τους.
Νάστε όλοι καλά με ευλογία Θεού.
Μ.Ρ Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

Mας διαφωτισατε. Συγχαρητηρια.
Μ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή, τότε, τις μαχητικές εκδηλώσεις δεκάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι, με την υποκίνηση και καθοδήγηση της γνωστής κίνησης που κόπτεται για τα δικαιώματα των μεταναστών, περιλαμβανομένων των λαθρομεταναστών, προέβησαν σε κατάληψη κυβερνητικής υπηρεσίας γιατί καθυστέρησε για λίγες μέρες να τους χορηγήσει τα επιδόματα που επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Κύπριο φορολογούμενο και, στη συνέχεια, διαδήλωσαν με συνθήματα στο χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είχαμε, τότε, στηλιτεύσει τις ενέργειες των εν λόγω λαθρόβιων που μας ήρθαν απρόσκλητα, παράνομα και ετσιθελικά, μας φορτώθηκαν ως κηφήνες και απομυζούν μέρος των εισοδημάτων των Κυπρίων πολιτών, προσποιούμενοι τους «πολιτικούς» μετανάστες. Επικρίναμε, επίσης, τους ευαίσθητους και δακρυρροούντες υψηλούς τους προστάτες, τους ηγέτες της λεγόμενης κίνησης για τα δικαιώματα των αλλοδαπών οι οποίοι, ανευθύνως, επιπολαίως και ασυνέτως συμπεριφερόμενοι, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην κυπριακή πολιτεία, υπονομεύουν την τάξη, τη γαλήνη, την οικονομική κατάσταση και τη δημογραφική σύνθεση της κυπριακής κοινωνίας και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας με τις ψευδείς ή εξογκωμένες καταγγελίες τους προς διεθνή ανθρωπιστικά σώματα.

Απεριόριστη «ευαισθησία»
Η ευαισθησία των εν λόγω προστατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σχεδόν απεριόριστη. Αναφέρω σχεδόν, γιατί οι εν λόγω κύριοι εξαντλούν την ευαισθησία τους στους αλλοδαπούς, ενώ ποτέ δεν έδειξαν στοιχειώδες ενδιαφέρον, ποτέ δεν έγραψαν, ποτέ δεν φώναξαν και ποτέ δεν διαδήλωσαν για τα δικά μας στοιχειώδη δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων πολιτών αυτού του τόπου, που καταπατούνται βαναύσως από το βαρβαρικό Αττίλα. Και έχουν το θράσος να καμώνονται ότι προασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ, στην πραγματικότητα, προωθούν και προβάλλουν θέσεις και αναδεικνύουν ζητήματα, τα οποία πλήττουν, καίρια, ζωτικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.
Υποκίνηση για τα πιο πάνω γραφόμενα μου έχουν δώσει δύο σοβαρά γεγονότα:
Πρώτον, η επίσημη παραδοχή ότι ο αριθμός των εν Κύπρω αλλοδαπών απασχολουμένων υπολογίζεται στις 120.000, εκ των οποίων οι 40.000 είναι παράνομοι λαθρομετανάστες. Πρόκειται για έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί με το 25% περίπου του οικονομικά ενεργού κυπριακού πληθυσμού και κατατάσσει την Κύπρο πρώτη μεταξύ όλων των χωρών στην απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού κατ’ αναλογίαν πληθυσμού. Ο αριθμός και το ποσοστό προκαλούν δέος, υπό το πρίσμα τού πάντοτε αναμενόμενου ενδεχομένου της περαιτέρω αύξησής τους, με βάση την πείρα των τελευταίων έξι χρόνων..... κλπ κλπ
Απόσπασμα από σχετικό άρθρο του Χριστόδουλου Χριστοδούλου SIGMA LIVE.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΘΥΜΟ Κ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ Κ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ''ΦΙΛΟΙ'' ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ.
ΕΥΓΕ Μ.Ρ Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ ΛΑΘΡΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ ΑΚΕΛ.
ΒΙΑΖΟΥΝ, ΚΛΕΒΟΥΝ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΕΚΛΛΗΣΙΕΣ. ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΟ... ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ...
ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΟΥ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ...
Μινως

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ ΛΑΘΡΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ ΑΚΕΛ.
ΒΙΑΖΟΥΝ, ΚΛΕΒΟΥΝ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΕΚΛΛΗΣΙΕΣ. ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΟ... ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ...
ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΟΥ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ...
Μινως

Ανώνυμος είπε...

Στον παθόντα Μίνω.
Μίνω μου να δοξάζεις τον Θεό, που δεν έκλεψαν και την καλή σου κόρη. Ξέρεις τι έκαναν στην δική μου κόρη και την εγγονή μου, που κοιμόντουσαν στο σπίτι την στιγμή της διάρρηξης; Διέρρηξαν το παράθυρο έριξαν μπόλικο αναισθητικό σπρεϋ, μπήκαν σαν κύριοι και άρχισαν να ξαφρίζουν τα πάντα. Ευτυχώς κάποιος γείτονας τους είδε και ειδοποίησε την αστυνομία προτού προλάβουν να πάνε στα χειρότερα. Συνελήφθησαν δύο από τους τρεις ... Αλλοδαποί σεσημασμένοι λαθρομετανάστες... Κρατήθηκαν δυο μέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι ...
Περαστικά μας και μη χειρότερα.
Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.