29 Ιανουαρίου 2023

Έκκληση ΠΟΥ στις κυβερνήσεις: «Δημιουργείστε άμεσα απόθεμα φαρμάκων για περίπτωση αιφνίδιου πυρηνικού “συμβάντος”»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προχώρησε αιφνιδιαστικά σε ανανέωση του καταλόγου των φαρμάκων τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν και που χρησιμοποιούνται για «ραδιοβιολογικές ή πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση της ΕΕ ότι η Ρωσία «βρίσκεται σε πόλεμο με τη Δύση».
 
Ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιβίωσης μιας πυρηνικής καταστροφής σε νέα έκθεση σήμερα, προειδοποιώντας για «σκόπιμες χρήσεις ραδιενεργών υλικών με κακόβουλη πρόθεση», περίπου 15 ημέρες μετά από ανάλογη κίνηση της ΕΕ για δημιουργία κέντρου αποθήκευσης ιατρικού εξοπλισμού σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
 
Η έκθεση δημοσιεύτηκε καθώς το φάσμα του πυρηνικού πολέμου πλανάται σε όλο τον κόσμο αφού η Δύση προμήθευσε άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας στην Ουκρανία προκαλώντας την οργή της Μόσχας. 
 
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για «κατάφωρη πρόκληση» και προειδοποίησε με «παγκόσμια καταστροφή». 
 
Μόλις προχθες εξάλλου ο Στέφανο Σανίνο, γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι ο Πούτιν «μεταπήδησε από την έννοια της ειδικής επιχείρησης σε μια έννοια ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ και της Δύσης». 
 
Η ΕΕ δεν επιδιώκει να κλιμακώσει τις εχθροπραξίες, αλλά «απλώς δίνει τη δυνατότητα να σωθούν ζωές και να επιτραπεί στους Ουκρανούς να αμυνθούν από αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις», είπε ο κ. Sannino. 
 
Η Δρ Μαρία Νέιρα, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι πολλές κυβερνήσεις σήμερα δεν είναι προετοιμασμένες για πυρηνική καταστροφή ή καταστροφή από ραδιενέργεια. 
 
Είπε: «Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακτινοβολίας, οι άνθρωποι μπορεί να εκτεθούν σε ακτινοβολία σε δόσεις που κυμαίνονται από αμελητέα έως απειλητικές για τη ζωή. Οι κυβερνήσεις, αργά ή γρήγορα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.»  
 
«Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να είναι έτοιμες να προστατεύσουν την υγεία των πληθυσμών τους και να ανταποκριθούν άμεσα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  
 
Αυτό περιλαμβάνει έτοιμες προμήθειες φαρμάκων που θα σώσουν ζωές και θα μειώσουν τους κινδύνους από την έκθεση στην ραδιενεργή ακτινοβολία», σημείωσε η Δρ. Μαρία Νέιρα. 
 
Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ένα εθνικό απόθεμα συνήθως περιλαμβάνει Προσωπικό Υλικό Προστασίας, κιτ τραυματισμού, υγρά, αντιβιοτικά και παυσίπονα. 
 
Ωστόσο, ο οργανισμός υγείας είπε: «Πολλές χώρες, ωστόσο, εξακολουθούν να στερούνται τα βασικά στοιχεία ετοιμότητας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από ραδιενεργή ακτινοβολία». 
 
από από ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.