24 Ιανουαρίου 2023

Κύπρος: Πώς χρησιμοποιείται το Ισλάμ από την Τουρκία για τον εποικισμό και τον αφελληνισμό της Κύπρου

ΕΝΙΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
 
Γράφει ο Μάριος Πούλλαδος
 
Απόγονοι του κατακτητικού οθωμανικού στρατού, των εποίκων από την Ανατολία, καθώς και των Ελλήνων και άλλων χριστιανών που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ, οι σημερινοί Τ/κ.
 
«Ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί (στην Κύπρο), η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ανοικτό ένα κυπριακό ζήτημα», έγραψε Νταβούτογλου.
 
«Ο εθνικισμός ήταν αυτός που δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Οι Τ/κ δεν υπήρξαν ποτέ φονταμενταλιστές», δήλωσε ο Ακιντζί.
 
«Οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού ήταν ένα σημαντικό μέρος της οθωμανικής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής», δήλωσε ο ερευνητής Jennings.
 
Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», o κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον είναι αναγκαία η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν συνδέεται με την Κύπρο. «Ο εθνικισμός ήταν αυτός που δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Οι Τ/κ δεν υπήρξαν ποτέ φονταμενταλιστές», είπε προσθέτοντας: «Εντάξει, είναι μουσουλμάνοι, αλλά είναι η μαλακή πλευρά της μουσουλμανικής θρησκείας.  
 
Το τζαμί δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία στην άλλη πλευρά». Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ακιντζί περιέχει μια δόση αλήθειας, εντούτοις για να κατανοήσει κανείς τη δυναμική εξάπλωσης και λειτουργίας του Ισλάμ, οφείλει να λάβει υπ’ όψιν τις ιστορικές καταβολές της εν λόγω θρησκείας στην Κύπρο και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε προς εξυπηρέτηση των οθωμανικών γεωπολιτικών επιδιώξεων. 
 
Το ιστορικό υπόβαθρο
 
To Ισλάμ στην Κύπρο ανατρέχει σε μια ιστορία σχεδόν 1.400 χρόνων, από τη στιγμή δηλαδή που πρωτοεμφανίστηκε η συγκεκριμένη θρησκεία. Οι επιδρομές των πρώτων Αράβων μουσουλμάνων στο νησί τον 7ο αιώνα, επέτρεψαν αναπόφευκτα τη δημιουργία διάφορων θρύλων που σχετίζονται με την παρουσία σημαντικών μουσουλμάνων στο νησί. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα, που συνδέεται με την Ουμ Χαράμ, η οποία, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, αποτελούσε μια γυναίκα ακόλουθο του Προφήτη Μωάμεθ, και το Hazrat-i Οmer, το σημείο τόπο ταφής των «Επτά Μαρτύρων». 
 
Ωστόσο, η πληθυσμιακή εξάπλωση του μουσουλμανικού στοιχείου στην Κύπρο άρχισε να αναπτύσσεται μόνο εννέα αιώνες αργότερα, και συγκεκριμένα μετά την οθωμανική κατάκτηση (1571) όταν, στο πλαίσιο της πολιτικής εποικισμού από τον Σουλτάνο, στάλθηκαν στο νησί ένοπλες φρουρές προκειμένου να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στο νησί. Ουσιαστικά, ο Σουλτάνος άφησε ένα μικρό σύνταγμα ιππικού μαζί με άλλους στρατιώτες και με αυτοκρατορική εντολή (φιρμάνι), επέτρεψε τη μεταφορά νησί 12.000 οικογενειών από τη Μικρά Ασία. 
 
Σχεδιασμένος εποικισμός
 
Βάσει αξιόπιστων ερευνών από Τούρκους μελετητές, ο Ronald Jennings, στο έργο του «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στην Οθωμανική Κύπρο και τη Μεσόγειο» (1993), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που εξορίστηκαν στο νησί ήταν πολύ χαμηλότερος από τις 12.000 οικογένειες που ήταν προγραμματισμένες να μεταφερθούν αρχικά. Η σύνθεση των νεοφερμένων ποικίλλει από την άποψη της θρησκείας και της εθνοτικής προέλευσης και περιλάμβανε τόσο μουσουλμάνους όσο και χριστιανούς. 
 
Το 1581 ο αριθμός των οικογενειών που εγκαταστάθηκαν νησί έφτανε περίπου τις 8.000. Ορισμένοι από τους έποικους μετανάστευσαν από τη Μερσίνα, την Αττάλεια, την Υοσγάτη, το Καντιρλί (την αρχαία Φλαβιόπολη), την Αττάλεια, το Χαλέπι και τις γύρω περιοχές. Από το Χαλέπι συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν περίπου 200 οικογένειες. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εποίκων, η οθωμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει και νομαδικές φυλές της κεντρικής Ανατολίας. 
 
Το δεύτερο κύμα
 
Με διαταγή που εκδόθηκε το 1669, αποφασίστηκε ότι νομαδικές φυλές θα έπρεπε να μετακινηθούν στην Κύπρο. Αυτό ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της μαζικής μετανάστευσης στο νησί μας. Ως αποτέλεσμα, οι νομαδικές αυτές φυλές άρχισαν μια εξέγερση που διήρκεσε μέχρι το έτος 1856. Την εποχή αυτή, 2.500 οικογένειες από τις φυλές Begdili, Bayat, Avsar, Kacar και Bozdogan εξορίστηκαν στην Κύπρο. Σε αυτό το δεύτερο κύμα συμπεριλαμβάνονταν και 50.000 Τουρκομάνοι, τους οποίους σήμερα η Τουρκία χρησιμοποιεί στη Συρία προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, με παρόμοιο τρόπο που έπραξε στην Κύπρο κατά το πρόσφατο παρελθόν. Από το 1777 μέχρι το 1792, το ποσοστό των Τούρκων στην Κύπρο ανήλθε στο 55%, ενώ μέχρι το 1841 μειώθηκε στο 27%. Πιστεύεται ότι η αιτία αυτής της μείωσης ήταν και ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του δέκατου ένατου αιώνα, αφού πολλοί Τούρκοι άνδρες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Κύπρο για να πάνε στον πόλεμο, δεν επέστρεψαν ποτέ. 
 
Περιθωριοποίηση χριστιανών 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την οθωμανική περίοδο, οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ανήκαν κατά κύριο λόγο στον στρατό και τις νέες άρχουσες τάξεις, εγκαταστάθηκαν κατά μεγάλους αριθμούς στις πόλεις και τα διοικητικά κέντρα, ενώ οι αυτόχθονες Έλληνες και οι υπόλοιποι χριστιανικοί πληθυσμοί αναγκάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις να διαφύγουν στην εξοχή. Στην Αμμόχωστο, παραδείγματος χάριν, «λόγοι ασφαλείας» κατέστησαν αναγκαία την απαγόρευση της διανυκτέρευσης όλων των μη-μουσουλμάνων στην εντός των τειχών πόλη. Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, η οθωμανική τουρκική κοινότητα βρέθηκε διασκορπισμένη σε όλο το νησί, ενώ οι Τουρκοκύπριοι ζούσαν σε εθνοτικά μεικτές κοινότητες στις πόλεις και στις αγροτικές περιοχές. 
 
Δημογραφικό έγκλημα 
 
Κατά τη διάρκεια των τριών αιώνων της Τουρκοκρατίας υπήρξε συνεχής δημογραφική αλλαγή που προκλήθηκε από μεταναστεύσεις, πανούκλα, πείνα και από τον τρόπο διακυβέρνησης του νησιού από ορισμένους διοικητές. «Οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού ήταν ένα σημαντικό μέρος της οθωμανικής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, ιδίως από τον καιρό του Μωάμεθ του Πορθητή. (…) Η πολιτική της εξορίας στην Κύπρο, τότε, αποτελούσε ακριβώς μιαν άλλη πτυχή τέτοιων πληθυσμιακών πολιτικών», αναφέρει ο Jennings. Ιστορικές αφηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων των οθωμανικών πηγών, δείχνουν ότι η σημερινή τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει εξελιχθεί από δύο κατηγορίες: τους απόγονους του κατακτητικού οθωμανικού στρατού και των εποίκων από την Ανατολία, καθώς και από Έλληνες και άλλους χριστιανούς που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ. 
 
Οι Λινοβάμβακοι 
 
Τη συγκεκριμένη περίοδο, παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο μαζικών αλλά και ατομικών θρησκευτικών μετατροπών των χριστιανών σε μουσουλμάνους, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των δεύτερων. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε, ως γνωστόν, μια μικρή πληθυσμιακή ομάδα κρυπτοχριστιανών, οι επονομαζόμενοι Λινοβάμβακοι, οι οποίοι δημόσια δήλωναν μουσουλμάνοι, ενώ διατηρούσαν να τελούν τη χριστιανή πίστη στα κρυφά. 
 
Οι εφημερίδες κατά τις πρώτες δεκαετίες της βρετανικής κυριαρχίας κατέγραφαν περιπτώσεις επιστροφής των Λινοβαμβάκων στον χριστιανισμό. Η ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ωστόσο, επιχείρησε μερικές φορές να πετύχει τη μεταστροφή αυτή μέσω καταναγκασμού, και συγκεκριμένα μέσω της απαγόρευσής τους από χριστιανικές θρησκευτικές τελετές, εκτός αν επισήμως ασπάζονταν τον χριστιανισμό. Οι ενέργειες αυτές επέφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας ένα αίσθημα αποξένωσης και κατ’ επέκταση εδραίωσης της προσήλωσής τους στο Ισλάμ. Η ύπαρξη των Λινοβαμβάκων στην Κύπρο συνεχίστηκε περίπου μέχρι και τη δεκαετία του 1950-1960. 
 
Η Σαρία στην Κύπρο
 
Μετά την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου από τους Βενετούς, το νησί μετατράπηκε ουσιαστικά σε επαρχία του ισλαμικού κράτους στο οποίο επικράτησε ο Ισλαμικός Νόμος (Σαρία). Στο πλαίσιο του οθωμανικού συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης, μιλλιέτ, μετά και την εκδίωξη των Καθολικών από το νησί, προέκυψε μια ιδιαίτερη κατανομή των αρμοδιοτήτων, που οδήγησε σε ισχυρή συμμετοχή της ορθόδοξης Εκκλησίας στην οθωμανική διοίκηση. Με τη μυστική συμφωνία μετάβασης της διοίκησης του νησιού από τους Οθωμανούς στους Βρετανούς το 1878, η βρετανική διοίκηση άρχισε να εισαγάγει αλλαγές στα διάφορα ισλαμικά ιδρύματα, περιορίζοντας σε κάποιο βαθμό τις οθωμανικές επενδύσεις σε θρησκευτικά κέντρα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις απογραφής, από τα τέλη της οθωμανικής και της πρώιμης βρετανικής περιόδου, το ποσοστό του μουσουλμανικού πληθυσμού στο νησί ήταν περίπου είκοσι τοις εκατό. 
 
Εργαλειοποίηση της θρησκείας 
 
Στις βρετανικές αποικίες με μουσουλμανικό πληθυσμό, τα ισλαμικά ιδρύματα και ο ίδιος ο ισλαμικός νόμος απέκτησαν ένα ιδιόμορφο χαρακτήρα, ως αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης της θρησκευτικής ταυτότητας και του εκάστοτε θρησκευτικού νόμου των «ιθαγενών». Στη «βρετανική» Κύπρο, η Σαρία ήταν το εφαρμοστέο δίκαιο τόσο σε οικογενειακές όσο και ιδιωτικές υποθέσεις της μουσουλμανικής κοινότητας. Έτσι, ενώ στη νομοθεσία της νεο-ιδρυθείσας τότε Τουρκικής Δημοκρατίας ο νόμος απέκτησε έναν εκκοσμικευμένο χαρακτήρα, στα κυπριακά δικαστήρια η Σαρία και οι βασικές δομές του ισλαμικού οικογενειακού δίκαιου παρέμειναν σε ισχύ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950. 
 
Τούρκοι ή Μουσουλμάνοι; 
 
Το βασικό ερώτημα που υπήρχε τότε και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα είναι η ακριβής ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων, αφού κάποιοι τούς θεωρούν ως μια «μουσουλμανική κοινότητα» και όχι ως «Τούρκους πολίτες». Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες των Heinrich και Stohmeir, η εξέλιξη αυτή αντανακλά την πολιτική διάσπαση στη μουσουλμανική κοινότητα και τις ιδιαιτερότητες του τουρκικού εθνικισμού στην Κύπρο. «Σε γενικές γραμμές, ενώ η μια φατρία προπαγάνδιζε την τουρκική ταυτότητα και τη συγγένεια μεταξύ των Τούρκων της Κύπρου και της “Μητέρας Πατρίδας”, η άλλη τόνιζε την ύπαρξη μιας μουσουλμανικής κοινότητας που παρέμεινε πιστή στη βρετανική κυβερνήση». 
 
Η Συνθήκη της Λωζάννης 
 
Το μελανό σημείο στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και της πορείας των μουσουλμάνων Τούρκων στο νησί αποτελεί η μη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης (1923). Συγκεκριμένα, το άρθρο 21 προέβλεπε ρητά ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι κατοικούσαν μέχρι τότε στην Κύπρο, όφειλαν, εντός δυο ετών, να αποβάλουν την τουρκική ιθαγένεια και να αποκτήσουν τη βρετανική. Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι αρνούνταν να το πράξουν, όφειλαν, βάσει της Συνθήκης, να αποχωρήσουν από το νησί και να επιστρέψουν στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι μουσουλμάνοι-Τούρκοι να παραμείνουν στο νησί προς εξυπηρέτηση των μελλοντικών διχοτομικών σχεδίων Αγγλίας-Τουρκίας. 
 
Το κόλπο Νταβούτογλου
 
Συμπερασματικά, ένα από τα βασικότερα προβλήματα του Κυπριακού είναι το θέμα των εποίκων, το οποίο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, αποτελεί έγκλημα πολέμου. Το κατά πόσον αυτοί είναι μουσουλμάνοι ή Τούρκοι, δεν αποτελεί εμπόδιο για τα σχέδια της ισλαμικής Τουρκίας, αφού ο ίδιος ο αρχιτέκτονας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και οραματιστής της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο έργο του «Στρατηγικό Βάθος» σημειώνει επί του θέματος: «Ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί (στην Κύπρο), η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ανοικτό ένα κυπριακό ζήτημα»! Επομένως, το Κυπριακό ποτέ δεν υπήρξε μόνο θέμα εθνικής διαμάχης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά, με εργαλείο τη θρησκεία του Ισλάμ, η Τουρκία προσπαθεί ενίοτε να πετύχει τους στρατηγικούς της στόχους για κατάληψη και έλεγχο ολόκληρου του νησιού. 
 
Σημερινή 



Share

3 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΠΟΥΛΛΑΔΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΗΓΕΝΗ ΤΚ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΙΣΤΗ.
ΑΝΩ ΤΩΝ 150000 ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΒΙΩΝ ΜΕΜΕΤΗΔΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ... ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΚ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΟΥΛΤΑΝΕΣ ΤΚ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΔ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ... ΣΤΟΥΣ ΤΚ ΗΔΗ Η ΚΔ ΚΑΚΩΣ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΔ...
Ο ΨΕΥΔΟΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΚ ΤΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ... ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΦΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ...
ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥ ΤΑΤΑΡ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΩΝ...
Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Τουρκοκύπριος (τουρκικής καταγωγής) Ersin Tatar υπηρετούσε ως βοηθός λογιστής της εταιρίας του Ασίλ Ναδίρ Polly Peck στα κατεχόμενα, προτού καταρρεύσει η εταιρία στο Λονδίνο με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο καταδολίευσης. Με τον ιδιοκτήτη της τουρκοκύπριο Ασίλ Ναδίρ να «διαφεύγει» από το Λονδίνο στα κατεχόμενα το 1993 για να επιστρέψει σχεδόν μια 20ετία αργότερα το 2010 για να ξεκαθαρίσει το όνομά του, όπως είχε δηλώσει τότε. Δικάστηκε στα βρετανικά δικαστήρια για 76 κατηγορίες καταδολίευσης και καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου στις 23 Αυγούστου 2012 για 10 χρόνια φυλάκισης σε βρετανικές φυλακές για 10 κατηγορίες κλοπής (καταδολίευσης) ύψους £28.8 εκ. από την εταιρία του Polly Peck που κατέρρευσε το 1990. Ο Ναδίρ αργότερα με παρέμβαση της Τουρκίας μεταφέρθηκε για εκτέλεση της υπόλοιπης ποινής στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2016 όπου εντός 24 ωρών αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα… για να συνεχίσει το έργο του με την μαφία του Τατάρ....λαθρεμπόριο, προώθηση λαθρομεταναστών, αρχαιοπαπηλεία κλπ από τα οποία κέρδη μερίδιο έχει η Εταιρεία ΑΕ του Ερντογάν και Τατάρ ....


Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης Cyprus Mail στην Κύπρο, 14.11.2019, κάποιος με το όνομα Tatar Ersin Rustem βρισκόταν, κατά την δημοσίευση της είδησης, στο stop list της Κυπριακής Αστυνομίας , με την σημείωση να πληροφορηθεί το CID αν εντοπιστεί. Και πηγή, έγραψε η εφημερίδα, είπε ότι «η αναφορά βρίσκεται στο stop list της Αστυνομία της Δημοκρατίας από το 1993 και σχετίζεται με την υπόθεση Πολύ Πέκ». .
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΑΡ ...
ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ....ΡΟΥΣΤΕΜ
Ήταν ο πρώτος Γενικός Ελεγκτής, ενώ από το 1955-1960 κατείχε ανώτερες οικονομικές θέσεις στην αποικιοκρατική Δημόσια Υπηρεσία του νησιού.
Αποχώρησε απο την θέση του μετά τα γεγονότα του 1963 και έκτοτε είχε άριστες σχέσεις με εθνικιστικούς κύκλους, γκρίζους λύκους και με Ερντογάν και ομοίους του φασίστες....
Όπως και ο γιός, έτσι και ο πατέρας Τατάρ, ενεπλάκη σε πολλά οικονομικά σκάνδαλα. ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΚΑΤΑ ΓΙΟ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ. ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΚ ΦΙΔΙΑ ΚΟΛΟΒΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ...Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ... ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. ΟΥΤΕ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΙ (Κκελλέ μας κατά το κυπριακό.)
ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΟΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ... Ε.. ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Η δραματική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στην Κύπρο, με τον αριθμό σήμερα να ξεπερνά τις +50000 και να αγγίζει το σχεδόν +8% του συνολικού πληθυσμού της Δημοκρατίας, καθιστά την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος μείζονος σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Διαπιστώνουμε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ενώ η πολιορκία με τα πλοιάρια και μέσω επαίσχυντων οδοφραγμάτων συνεχίζεται και πιθανόν να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Η διοχέτευση με εξτρεμιστές μουσουλμάνους στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική του Ερντογάν την οποία έχει εξαπολύσει εναντίον του Χριστιανισμού.

Βασικό όπλο του πραγματικού ηγέτη της μουσουλμανικής αδελφότητας Ερντογάν οι μετανάστες τους οποίους εκμεταλλεύεται και εργαλειοποιεί. Όλοι αυτοί που καταφθάνουν καθημερινά στις ακτές του νησιού μας δεν είναι πρόσφυγες. Προέρχονται από χώρες, από όπου εκμεταλλεύονται το σύστημα και τα κενά στις νομοθεσίες μας ούτως ώστε να παραμένουν στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφυγας είναι αυτός που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, επειδή φοβάται ότι απειλείται με διωγμό ή κινδυνεύει η ζωή του. Για τους σκοπούς αυτούς δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του και μπορεί να αιτηθεί για πολιτικό άσυλο. Την πενταετία 2018 μέχρι και το 2022 ο αριθμός των αιτητών ασύλου στη χώρα μας, έφτασε σύμφωνα με την Eurostat, άνω των 25,440 αιτήσεις.

Η "προσφυγική" κρίση που σκόπιμα δημιουργεί ο Ερντογάν,όμως προκάλεσε έκρηξη του μεταναστευτικού με αποτέλεσμα από το 2ο20 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2022 να αυξηθούν δραματικά οι νέες αφίξεις στην Κύπρο. Ο αριθμός τους έφτασε τις +54,000, σχεδόν όσος και ο πληθυσμός της Πάφου, καθιστώντας τη χώρα μας, αναλογικά πρώτη μεταξύ όλων των χωρών μελών της ΕΕ σε αριθμό αιτητών ασύλου. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ... ΟΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ .... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 800000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ... ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΤΟ ... ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

Ενδεικτικά αναφέρεται πως εάν αυτό το ποσοστό ίσχυε για τη Γερμανία ο αριθμός των εισβολέων θα έφτανε τα 6,000.000. Λέμε ....Όχι ότι και αυτοί μένουν πίσω ....Το κύριο όνομα που επικρατεί στα νεογεννήθεντα σε 6 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας είναι το Μωχάμετ... Και στα δικά μας ... Στις περιτομές νονοί να είναι οι προοδευτικοί μας αριστεροί ...
Στην παρούσα φάση είναι ανάγκη η εύρεση δραστικής λύσης ώστε να μπει ένα τέλος στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ΚΔ θα πρέπει να ελέγξει τα σύνορά της ώστε να φυλάει τις ακτές της περιορίζοντας τις ροές των μεταναστών. Οι φωνές και διαμαρτυρίες των Δούρειων Ίππων Ελλάδας και Κύπρου να σταματήσουν και να σκάσουν....
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καταπελτης τα σχολια.
Ντινα

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.