29 Ιανουαρίου 2023

«Τα γερμανικά άρματα το 1941 μας κόστισαν 27 εκατ. νεκρούς»! – Ρώσος υποστράτηγος: «Να πάμε σε επιστράτευση, αν πατήσουν γερμανικά άρματα το ρωσικό έδαφος»

O υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ (Andrey Viktorovich Gurulev) εισηγήθηκε στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, κάτι σαν το αντίστοιχο ελληνικό ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Β.Πούτιν, γενική επιστράτευση στην Ρωσία «αμέσως μόλις το πρώτο γερμανικό άρμα μάχης εισέλθει σε ρωσικό έδαφος»!
 
Ο υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ έσπευσε να τεκμηριώσει την εισήγησή του αναφέροντας ότι «τα γερμανικά άρματα μάχης σε ρωσικό έδαφος (σ.σ. θεωρούν ρωσικό έδαφος τις περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία με το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου) είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των συμφώνων αποστρατικοποίησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και της συνθήκης παράδοσης της Γερμανίας».
 
Συγκεκριμένα η εισήγησή του ήταν η εξής: «Μόλις εμφανιστούν τα γερμανικά άρματα μάχης στο ρωσικό έδαφος, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει γενική επιστράτευση». 
 
Ο αντιστράτηγος δεν το είπε τυχαία: Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία «βάλλεται πανταχόθεν» από την κοινή γνώμη και τους ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές για «ανεπαρκή απόδοση», «κακή εκπαίδευση των κληρωτών», «ανεπαρκή εφοδιασμό», «θυσία των Spetsnaz, των ειδικών μονάδων της GRU και των αλεξιπτωτιστών (VDV) στις επιχειρήσεις του Κιέβου» και πολλά άλλα. 
 
Και ο υποστράτηγος θέλει να προλάβει «τα χειρότερα» χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο των Ρώσων: Το άφθονο έμψυχο υλικό.  
Μόνο που το έμψυχο υλικό θέλει και εκπαίδευση και όπλα. 
 
Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απάντηση του Β.Πούτιν: «Είναι γεγονός ότι τα γερμανικά άρματα μάχης μπήκαν στο ρωσικό έδαφος το 1941 και κόστισαν στη Ρωσία 27 εκατομμύρια νεκρούς, όπως πολλά εκατομμύρια νεκρούς στοίχισαν στην Ρωσία και η γερμανική επίθεση στον Α’ΠΠ».  
 
Πάει για γενική επιστράτευση η Ρωσία; Αδύνατον!  
 
Δεν μπορεί, όχι η Ρωσία, ούτε η Κίνα να επιστρατεύσει 20-25 εκατ. εφέδρους.  
Δεν υπάρχουν καν στολές ή όπλα και φυσικά κανένα σύστημα εκπαίδευσης δεν αντέχει τέτοιο αριθμό εκπαιδευόμενων εφέδρων.  
 
Σε όλο τον Β’ΠΠ η μεγαλύτερη πληθυσμιακά από την σημερινή Σοβιετική Ένωση επιστράτευσε 12,5 εκατ. άτομα σε τέσσερα χρόνια πολέμου! 
 
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να πάνε σε επιστράτευση επιπλέον των 300.00ο ανδρών που έχουν σήμερα κινητοποιήσει και οι οποίοι ακόμα εκπαιδεύονται σε ποσοστό 80% (μόνο οι πλέον πρόσφατα αποστρατευθέντες έχουν εμπλακεί σε μάχες στην Α.Ουκρανία). 
 
Πολεμικοί παρατηρητές, όπως ο θρύλος Ιγκόρ Στρέλκοφ λένε ότι «η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. άνδρες για να επικρατήσει στην Ουκρανία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση».
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.