25 Ιανουαρίου 2023

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΞΥΠΝΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Σαν να μην μας έφθανε ο κ. Ερντογάν με την εμπρηστική ρητορική του και τις απειλές του για εισβολή στη χώρα μας, τώρα μπαίνουμε και σε εσωτερικό κύκλο ανωμαλίας εξ αιτίας των εκλογών. Ο εφιάλτης του παρελθόντος ξαναγυρνά και μας οδηγεί στην πολιτική οξύτητα και στη νέα ολισθηρότατη ατραπό της ανωμαλίας. Αυτός δεν διστάζει για τα «ψηφαλάκια» να έλθει σε πλήρη ρήξη και να ανατινάξει ακόμη και τους θεσμούς. Ο γράφων ποτέ δεν είχε συμπάθεια στην κομματοκρατία, η οποία πολλά δεινά έχει συσσωρεύσει στον τόπο με τον εθνικό της διχασμό. Όμως αυτό τον καιρό που ελλοχεύει ο μέγας κίνδυνος εξ Ανατολών η πολιτική της συνταγματικής εκτροπής και απαξίωσης της Κυβερνήσεως μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στον τόπο. Προφανώς, ο κ. Πρωθυπουργός αποστέρησε από τον κ. Τσίπρα το γήπεδο της Οικονομίας, της Εθνική Άμυνας, της Εξωτερικής πολιτικής και του Εκσυγχρονισμού της Διακυβέρνησης με τις ικανοποιητικές επιδόσεις και έχει καταστήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών σαν «σημαία» της προεκλογικής του «ατζέντας». Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο προσπαθεί να εμπλέξει την κ. Π.τ.Δ στο προεκλογικό του παιχνίδι, όπως κάνει εδώ και καιρό με την ΑΔΑΕ. Και δεν έχει αιδώ και μνήμη να αναλογιστεί ότι:
 
1/ Αυτός το 2015 αγνόησε το Δημοψήφισμα ενός ολόκληρου λαού και έπραξε τα αντίθετα. Θα μου πείτε ότι σε καλό μας βγήκε γιατί ο αλλοπρόσαλλος και άφρων «ηγέτης» μας οδηγούσε στην καταστροφή. 
 
2/ Αυτός και ο τέως ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και την παράδοση στο σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα» και «ιθαγένεια». Μία προδοτική πράξη και εθνικό έγκλημα στο διηνεκές. Ναι φταίει και η Ν.Δ και τα λοιπά κόμματα (πλήν ελαχίστων) που στην συνέχεια δεν τη βελτίωσαν . 
 
3/ Αυτός υπέγραψε το δυσβάστακτο τελευταίο Μνημόνιο μετά το «μασάζ» της κ. Μέρκελ και έθεσε ολόκληρη την περιουσία του Ελληνικού κράτους στην κατοχή των δανειστών ως το 2099; 
 
Πότε εσείς κ. Τσίπρα ενδιαφερθήκατε για το λαϊκό εισόδημα, για την ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου, για την τάξη και ομαλότητα, για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, για τα εθνικά μας θέματα, για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας , για την σύσφιξη των συμμαχιών και την αλλαγή του ανθελληνικού και φιλοτουρκικού πολιτικού κλίματος διεθνώς; 
 
Επι της διακυβερνήσεως σας άνθισε η ανωμαλία, η αστάθεια, η λιτότητα για το λαό (τα κότερα για σας) το δίκιο των «δικαιωματάκηδων», η αναρχία και τα μολότοφ, σε βαθμό ώστε ο λαός είπε το «Ποτέ πια Αριστερά». Πότε είχατε κάποιο όραμα για την Ελλάδα, εκτός από το να την κάνετε «διεθνιστικό χώρο κάθε ισλαμιστή λαθρομετανάστη»; Είχατε την αναισχυντία να επαίρεστε για το «άνοιγμα των Συνόρων» από την αλήστου μνήμης «κυρά-Τασία» και τον κ.Μουζάλα; 
 
Και ακόμη ενεργείτε υπονομευτικά κ. Τσίπρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας με την εκμετάλλευση της υπόθεσης της « εξάχρονης Μαρίας» που χαλκεύτηκε από τις φιλικές σας ΜΚΟ και υιοθετήθηκε από σένα για προεκλογική εκμετάλλευση και αμαύρωση της εικόνας της Κυβέρνησης (δηλαδή της Ελλάδος στο εξωτερικό); 
 
Πάντα κ. Τσίπρα ενεργείς σαν υπονομευτής της χώρας, όπως σαν μαθητής δρούσες κατά της εκπαίδευσης, με τις καταλήψεις και τις απεργίες των σχολείων. Δεν πρόκειται να καθαγιάσω τη Ν.Δ της οποίας καταλογίζω έλλειψη «Εθνικής Στρατηγικής», όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα ένεκα του ομφάλιου λώρου τους από ξένα κέντρα. Επίσης, για τη διστακτικότητα της στην επέκταση των Χ.Υ στα 12 Ν.Μ-και ιδιαίτερα στην Κρήτη-καθώς και την συνένωση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και πολλά άλλα. 
 
Σήμερα ο Ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει το λιγότερο κακό μεταξύ των χείριστων κομμάτων (το μη χείρον βέλτιστον}. Και το «άκρως χείριστο» όλων κατά την γνώμη μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 
 
(25/1/23)
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/ 



Share

2 σχόλια:

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

Στρατηγέ μου ορθά κοφτά τα λες, όμως διαφωνώ με την φώτο της προμετωπίδας. Εκεί έπρεπε να τοποθετηθεί, μια άλλη φώτο της Ελληνικής Βουλής συμπεριλαμβανομένου και του εικονιζόμενου! Γιατί; Διότι είναι όλοι συνένοχοι και συναυτουργοί.

Ενδεικτικά ... Ερανισμένα αποσπάσματα αρχείου μας με πρόσθετα σχόλια.

Όλο το έθνος έδειξε τότε με κάθε τρόπο, ότι κατάλαβε πόσο μεγάλη ήταν η προδοσία για την Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών – εκτός από τους πολιτικούς. Οι "κ.κ." έχοντες την πολιτική δύναμη της εξουσία, αν και γνωρίζουν άριστα τι πράττουν, παίζουν ανεπιτυχώς τον ρόλο των εθνοσωτήρων, που «σώζουν» την Ελλάδα από την «απομόνωση» (αν και είμαστε μέλη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς), δίδοντας γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς, που αγωνίζονται για να γίνουν δεκτοί σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Οι ταγοί μας, όπως αποδεικνύεται από την εμμονή τους σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, δεν έχουν πατρίδα τους την Ελλάδα, αλλά την καρέκλα.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι επόμενες γενεές, αλλά οι επόμενες εκλογές. Τα καλούδια τού να εξουσιάζεις μια ρημαγμένη, ταπεινωμένη, από παντού προδομένη χώρα φαίνονται στους πολιτικάντηδες μακράν ελκυστικότερα από την υπεράσπιση της ζωής, της τιμής, της περιουσίας και των πάσης φύσεως συμφερόντων και δικαιωμάτων των Ελλήνων.
Και πανηγυρίζουν οι νόθοι Σκοπιανοί ...
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε τότε στο Κοινοβούλιο της χώρας του: «Η χώρα παραμένει η ίδια ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η γλώσσα αναγνωρίζεται από όλους και το “Μακεδονία” έχει αναγνωρισθεί ως μέρος όλων των διεθνών οργανισμών. […] Δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα».
Η "ελληνική" άβουλη βουλή, αγνοώντας τη σαφώς εκπεφρασμένη διά των συλλαλητηρίων και των λοιπών μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας- αντίθεση του ελληνικού λαού στην προδοσία των Πρεσπών, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ολοκληρώσει το ασυγχώρητο πολιτικό έγκλημά της, με αστείες δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτίες ...Αν νομίζουν ότι θα αποφύγουν το κολαστήριο της Ιστορίας με ένα MEA CULPA πλανώνται οικτρά. Και διότι διαβάστε τι είπε κάποιος *λινοπάμπακος βουλευτής, που παρόν ήταν στα συλλαλητήρια κατά της επαίσχυντης και προδοτικής συμφωνίας.. Όνομα αυτού ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Ο ίδιος μιλούσε μετά τις υπογραφές "για μια κακή συμφωνία που βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα αλλά δεν αποτελεί προδοσία για τη χώρα, ούτε είναι προδότης αυτός που την ψήφισε.."
Αυτό έγινε και θα το διαχειριστούμε». Και το διαχειρίστηκαν ... ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι... και άφεση αμαρτιών έδωσαν στους εαυτούς τους, αλλά από τον Ελληνισμό ΠΟΤΕ δεν θα λάβουν αυτή την άφεση ... ούτε από την ιστορία...
Στο προκείμενο το συμπέρασμα ...
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η χώρα μας παρέδωσε και ΠΡΟΔΩΣΕ με τον πιο επίσημο τρόπο, την ονομασία «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων –άσχετα αν αυτή συνοδεύεται από τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια»–( που και αυτό δεν τηρείται), τον προσδιορισμό «Μακεδόνας» για τους Σκοπιανούς και τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για τη κοκτέηλ διάλεκτο, που ομιλούν οι Σκοπιανοί.
ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΕΣ; Να σας πω...
Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Και η ελληνική βουλή σύσσωμη μετά την προδοτική συμφωνία ...
Ομόφωνα απέρριψαν ΟΛΟΙ οι "βολευτές", τότε την κατηγορία για εσχάτη προδοσία των βουλευτών, που είχαν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα κόμματα στη Βουλή. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ, για να μην γράψω ότι όλα τα γου@@@@@@ την ίδια μούρη έχουν ...
Αυτοί λοιπόν, που μας πρόδωσαν (και στην Μικρά Ασία και στην Ελληνική Κύπρο και στην Μακεδονία) δεν θα μας συγχωρέσουν ΠΟΤΕ για την επαίσχυντη πράξη τους αυτή..Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ..
*ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΟΙ: Μια ερμηνεία λέει πως, επειδή οι εξισλαμισμένοι από την μια εμφανίζονταν δημόσια σαν μουσουλμάνοι και από την άλλη σαν Χριστιανοί, λέγονταν λινοβάμβακοι επειδή ήταν σαν ρούχο, που από την μια είναι λινό και από την άλλη βαμβακερό και ανάλογα συμπεριφέρονταν Διπρόσωποι δηλαδή.

ΝΕΜΕΣΙΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Χάρην δικαιοσύνης να πω ότι ο Στρατηγός δεν επελεξε την φωτογραφία. Την επελεξα εγω με βαση το άρθρο του...
Συμφωνω απολυτως ομως με ολο το σχολιο σου αγαπητε Νεμεσις.
Ειναι ολοι προδοτες και το εχουμε τονισει πολλες φορες...
Και κατα την δικη μου γνωμη ο χειροτερος προδοτης δεν ειναι αυτός που εξαρχης γνωριζεις οτι ειναι προδοτης...
Ειναι αυτός που ενω στο παίζει πατριωτης στο τελος αποδεικνυεται προδοτης και ισως και χειροτερος απο τον δηλωμένο...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.