30 Ιανουαρίου 2023

Ο αγώνας κατά της TOKOΓΛΥΦΙΑΣ (Β μέρος)

συνέχεια από το Α μέρος
 
21 Ιουνίου 2013 | Jüri Lina | Διαβάστε το εδώ 
Μετάφραση: Απολλόδωρος   
 
Ο Paul Warburg, αριστερά, γεννημένος στη Γερμανία το 1868, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό τη "μεταρρύθμιση" του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το 1895, παντρεύτηκε μια κόρη του κ. Loeb. Ο Jacob H. Schiff (κέντρο) παντρεύτηκε επίσης μια κόρη του κ. Loeb. Το όνομα του "Γερουσιαστή Nelson Aldrich" (δεξιά) ήταν, πριν από πολλά χρόνια, συνώνυμο της εξουσίας του χρήματος. Ο Aldrich ήταν ηγέτης σε δασμολογικά και οικονομικά θέματα. Επιθυμούσε την ευημερία της χώρας, αλλά αυτή η "ευημερία" ήταν γραμμένη σε τραπεζικά υπόλοιπα. Αυτοί ήταν τρεις από τους κορυφαίους εκπροσώπους της οργανωμένης τοκογλυφίας της εποχής τους. 
 
Ο άνθρωπος που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και πάλι μια κεντρική τράπεζα ήταν ο Paul Warburg. Ήταν Γερμανός μετανάστης, που έφτασε στην Αμερική μαζί με τον αδελφό του Felix. Και τα δύο αδέλφια έγιναν συνέταιροι στον τραπεζικό οίκο Kuhn, Loeb & Co. με επικεφαλής τον Illuminatus Jacob Schiff, ο οποίος ανήκε επίσης στην B'nai B'rith. Οι Warburgs υποστηρίζονταν από τον Nelson Aldrich (που αργότερα θα γινόταν παππούς των Nelson και David Rockefeller), γνωστό ως ο βοηθός στη Γερουσία του John Pierpoint Morgan. Η οικογένεια του (Samuel Moses) Del Branco το 1559 μετακόμισε από την Ιταλία στη Γερμανία παίρνοντας το όνομα Warburg. Το 1798 η οικογένεια ίδρυσε την τράπεζα M.M. Warburg & Co. 
 
Ο οικονομικός πανικός του 1907 είχε προκληθεί από τον μασόνο τραπεζίτη J.P. Morgan, κατέληξε το 1949 ο ιστορικός Fredrick Lewis Allen. Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να δείξει ότι υπήρχε ανάγκη για ένα κεντρικό τραπεζικό σύστημα. 
 
Ο Frank Vanderlip, ο οποίος εργαζόταν για τον Rockefeller, παραδέχθηκε στα απομνημονεύματά του: 
"Δεν πιστεύω ότι υπερβάλλω όταν λέω ότι η μυστική μας εκδρομή στο νησί Τζέκυλ ήταν η πραγματική αρχή αυτού που τελικά έγινε το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα". 
 
Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνάντησης στο νησί Jekyl στα τέλη του 1910, ο Paul Warburg είχε τονίσει ότι ο όρος "κεντρική τράπεζα" θα έπρεπε να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση. Αποφασίστηκε να παρουσιαστεί το σχέδιο ως Περιφερειακό Αποθεματικό Σύστημα (Regional Reserve System). 
 
Φρόντισαν να εκλεγεί πρόεδρος ο υποψήφιος του Μόργκαν, ο μασόνος Thomas Woodrow Wilson. Η εκστρατεία του χρηματοδοτήθηκε από τους Jacob Schiff, Bernard Baruch, Henry Morgenthau, τον εκδότη των New York Times Adolph Ochs και άλλους ισχυρούς Εβραίους χρηματοδότες και μασόνους. 
 
Ο υψηλόβαθμος μασόνος Edward Mandel House, που από πολλούς ιστορικούς θεωρείται ο "πραγματικός" πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Wilson, πρότεινε στο μυθιστόρημά του Philip Dru: Administrator (1912), το οποίο εκδόθηκε ανώνυμα, τη μετάβαση σε έναν προοδευτικό φόρο εισοδήματος και μια κεντρική τράπεζα. Οι απαιτήσεις αυτές ήταν γνωστές από το πρόγραμμα πέντε σημείων των Illuminati. Ο House ήταν υπέρ της συγκρότησης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και της υιοθέτησης του είδους του σοσιαλισμού που ονειρευόταν ο Μαρξ. Για να το επιτύχει αυτό ήταν πρόθυμος να χρησιμοποιήσει πολιτική απάτη. 
 
Το νομοσχέδιο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρουσιάστηκε τη νύχτα της 22ας Δεκεμβρίου 1913, όταν τα περισσότερα μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου κοιμόντουσαν. Την ίδια ημέρα το νομοσχέδιο προωθήθηκε εσπευσμένα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, ο πρόεδρος Wilson υπέγραψε τον νόμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο έλεγχος της προσφοράς χρήματος μεταβιβάστηκε από το Κογκρέσο στους ιδιώτες μασόνους τραπεζίτες. Τέσσερις φορές νωρίτερα ο αμερικανικός λαός είχε καταφέρει να απαλλαγεί από μια κεντρική τράπεζα, αλλά όχι την πέμπτη φορά. 
 
Ο νόμος για την Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα (Federal Reserve Act) χαιρετίστηκε ως η νίκη της δημοκρατίας επί των τραστ του χρήματος, κάτι που δεν ίσχυε σχεδόν καθόλου. Ο Paul Warburg άρχισε αμέσως να εργάζεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με μισθό σημαντικά μικρότερο από αυτόν που έπαιρνε ως τραπεζίτης. Ούτε ο πρόεδρος, τα μέλη του Κογκρέσου ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν καμία εξουσία επί της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. 
 
Το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα είναι στην πραγματικότητα ένα καρτέλ 13 μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών, εκ των οποίων η Τράπεζα της Νέας Υόρκης είναι η σημαντικότερη. 
 
Ο πρόεδρος Woodrow Wilson επέτρεψε την αύξηση του εθνικού χρέους από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 455 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι τόκοι έγιναν η τρίτη μεγαλύτερη θέση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. 
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δανείστηκαν μέχρι και 4 τρισεκατομμύρια δολάρια από διάφορες ιδιωτικές τράπεζες το 1992. Την ίδια στιγμή το έλλειμμα ήταν 285 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 1991 άλλα 2 εκατομμύρια άνθρωποι καταγράφηκαν ως φτωχοί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εθνικό χρέος ήταν λίγο λιγότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 1980- το 1995 ήταν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα 32,9 εκατομμύρια Αμερικανοί που το 2002 ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας ήταν 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι από εκείνους του 2000 (31,6 εκατομμύρια). 
 
Ο οικονομολόγος Milton Friedman είναι πεπεισμένος ότι η οικονομική κατάρρευση του 1929 έλαβε χώρα επειδή το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα αρνήθηκε να αγοράσει κρατικά ομόλογα, τα οποία θα έδιναν στις τράπεζες περισσότερα μετρητά, και έτσι προκάλεσε τη νομισματική κατάρρευση, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στη βαθιά οικονομική κρίση. 
 
Τη δεκαετία του 1810 οι μασόνοι είχαν έρθει στην Ευρώπη προκειμένου να προετοιμάσουν τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις τους. Ιδιαίτερα άσχημη ήταν η κατάσταση στο Guernsey το 1815, ένα από τα νησιά της Μάγχης. Λιγότερο από το μισό μέγεθος του Jersey, απολαμβάνει ήπιο και υγρό κλίμα και γόνιμο έδαφος. Οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν πράγματα- η παραγωγή σταμάτησε και οι εργάτες έμειναν άπραγοι. Η χρεοκοπία ήταν κοντά, αφού οι φόροι προς την Αγγλία και οι τόκοι προς τους πιστωτές δεν μπορούσαν να πληρωθούν και δεν χορηγούνταν νέα δάνεια. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι άνθρωποι άρχισαν να εγκαταλείπουν το νησί και να μεταναστεύουν στην Αυστραλία. 
 
Το 1815 το Guernsey χρειαζόταν μια νέα αίθουσα αγοράς. Δεν υπήρχαν χρήματα. Τότε κάποιος πρότεινε το νησί να κάνει χρήση του αρχαίου προνομίου του και να εκδώσει το δικό του άτοκο χρήμα. Στην αρχή η πρόταση απορρίφθηκε, αλλά καθώς χρειάζονταν επειγόντως 5.000 λίρες και είχαν μόνο 1.000 λίρες στο χέρι, ο Bailiff Daniel de Lisle Brock το 1816 αποφάσισε να εκδώσει 4.000 λίρες σε άτοκα κρατικά χαρτονομίσματα του Guernsey αξίας μιας λίρας. Αυτό ήταν επιπλέον της τρέχουσας προμήθειας αγγλικών λιρών, τις οποίες κυκλοφορούσαν ήδη στο νησί δύο κύριες τράπεζες. 
 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αίθουσα της αγοράς, ενώ τα πάντα πληρώθηκαν με τα νέα αυτά χρήματα. Όταν η αίθουσα τελείωσε, οι πελάτες έφτασαν και οι δουλειές ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες. Μέχρι το 1822 η αίθουσα της αγοράς είχε πληρωθεί. Τα 4.000 χαρτονομίσματα της μίας λίρας καταστράφηκαν. Το πρώτο έργο με τα νέα χρήματα ήταν τόσο επιτυχημένο που σύντομα ακολούθησαν και άλλα. Στη συνέχεια χρειάστηκε ένας νέος δρόμος- υπήρχε χαλίκι, πέτρα και άφθονο εργατικό δυναμικό - αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για να τον πληρώσουν. Συνολικά, το κράτος εξέδωσε χαρτονομίσματα αξίας 55.000 λιρών, με τα οποία πληρώθηκε η ανοικοδόμηση της αγοράς. Χτίστηκε ένα νέο σχολείο, στη συνέχεια αρκετά ακόμη, ανανεώθηκε όλος ο περίγυρος της αίθουσας της αγοράς και κατασκευάστηκαν πολλά άλλα δημόσια κτίρια, καθώς και διαπλάτυνση των δρόμων. Κατασκευάστηκε ένα νέο λιμάνι μαζί με τους καλύτερους νέους δρόμους της Ευρώπης και τους υπονόμους. Το ποσό πληρώθηκε με τη φορολογία και τα χαρτονομίσματα καταστράφηκαν και πάλι. Όλα αυτά τα έργα παρείχαν απασχόληση και οικονομική τόνωση. 
 
Το 1827 ο de Lisle Brock ήταν σε θέση να μιλάει για "τις βελτιώσεις που προκαλούν τον θαυμασμό των επισκεπτών και συμβάλλουν τόσο πολύ στη χαρά, την υγεία και την ευημερία των κατοίκων". Τα πράγματα είχαν σίγουρα βελτιωθεί από το 1815. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη ύφεση δεν επηρέασε ποτέ το Guernsey. Δεν υπήρχε ανεργία και ο φόρος εισοδήματος ήταν 10 πένες στη λίρα. 
 
Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα. Η εισαγωγή ακριβού αγγλικού αλεύρου μειώθηκε. Η προσφορά χρήματος δεν ξεπέρασε ποτέ τις 60.000 λίρες. Η ανεργία ήταν πρακτικά ανύπαρκτη. Το Guernsey έγινε μια ευημερούσα νησιωτική κοινότητα. Όμως οι μασόνοι δεν συμπαθούσαν αυτόν τον παράδεισο, από φόβο μήπως η ιδέα εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσαν πλέον να συνεχίσουν τα καταστροφικά τους σχέδια.
 
Το 1830 οι τράπεζες εξαπέλυσαν αντεπίθεση και άρχισαν να κατακλύζουν το νησί με τα δικά τους χαρτονομίσματα. Οι τραπεζίτες Finkelstein & Co. του Λονδίνου ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν γραφείο στο νησί. Εκεί ξεκίνησαν την προπαγάνδα τους για "καλύτερο χρήμα", "πραγματικό χρήμα". Ο κόσμος πίστεψε αυτές τις ανοησίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη χρήματος και αιτήσεις για δάνεια στις τράπεζες. Ο De Lisle Brock πάλεψε σαν λιοντάρι για να σώσει την υγιή οικονομία και το υψηλό βιοτικό επίπεδο του νησιού - αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι ίντριγκες και το υπονομευτικό έργο των μασόνων κατεύθυναν την οικονομία του νησιού προς τις τράπεζες και την εκμετάλλευσή τους. 
 
Το παράδειγμα του Guernsey από το 1816 έως το 1837 μιλάει από μόνο του. Μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς την μασονική οικονομία και να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα. Αλλά το να προσπαθούμε να καταργήσουμε τους τόκους θεωρείται το “χειρότερο δυνατό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.
 
Μέχρι το 1837, 55.000 λίρες είχαν τεθεί σε κυκλοφορία από την κυβέρνηση με πρωταρχικό σκοπό τα τοπικά έργα, όπως τα θαλάσσια τείχη, οι δρόμοι, μια νέα αγορά, μια εκκλησία και ένα κολέγιο. Αυτές οι 55.000 λίρες υπερδιπλασίασαν την προσφορά χρήματος, αλλά δεν υπήρξε πληθωρισμός. 
 
Το 1914, ενώ οι Βρετανοί περιόρισαν τη δική τους προσφορά χρήματος, το Guernsey εξέδωσε περισσότερες - άλλες 140.000 λίρες μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μέχρι το 1958, πάνω από 500.000 λίρες άτοκου χρήματος κυκλοφορούσαν στο Γκέρνσεϊ, και ακόμη δεν υπήρχε πληθωρισμός. 
 
Μέχρι το 1990, κυκλοφορούσαν συνολικά 6,5 εκατομμύρια λίρες, που είχαν εκδοθεί άτοκα. Δεν υπήρχε δημόσιο χρέος όπως στην υπόλοιπη Βρετανία, η οποία εξακολουθούσε να πληρώνει για τα πολεμικά της χρέη. Και όμως, στο Guernsey, η ευημερία ήταν παντού εμφανής. 
 
Δεν ήταν κάτι καινούργιο. Το 1793, το Λίβερπουλ υπέφερε από ακραία προβλήματα ρευστότητας και το έλυσε δημιουργώντας από το τίποτα με μια πράξη του Κοινοβουλίου περίπου 300.000 λίρες μη επιστρεπτέων χρημάτων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για δημόσια έργα με μεγάλο όφελος για την πόλη και τους κατοίκους της. Αυτή η έκδοση χρημάτων από την εταιρεία του Λίβερπουλ ανακούφισε την άμεση κρίση χρέους. 
 
Στις 30 Ιουνίου 1934, το λονδρέζικο περιοδικό "Νέα Βρετανία" δημοσίευσε μια δήλωση του μασόνου και πρώην πρωθυπουργού David Lloyd George:  
"Η Μεγάλη Βρετανία είναι σκλάβος κάτω από τις διεθνείς οικονομικές δυνάμεις". 
 
Οι μασόνοι τραπεζίτες τα τελευταία 25 χρόνια δανείζουν χρήματα στις κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών, οι οποίες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αποπληρώσουν το τεράστιο χρέος τους. Ο ιδιωτικός τομέας έχει γίνει ακριβώς τόσο πιο πλούσιος. Αυτή η νομισματική δύναμη έχει αρκετά χρήματα για να σταματήσει κάθε αδιάλλακτο πολιτικό. Οι εκλεγμένοι από το λαό πολιτικοί δεν έχουν πλέον κανένα μέσο για να διεξάγουν τις πολιτικές που επιθυμούν. Δεν μπορούν να ανακτήσουν την εξουσία τους μέχρι να πληρωθούν τα χρέη. Για κάθε δολάριο που δανείζονται, οι πολιτικοί παραιτούνται από περισσότερη εξουσία. Οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε τους τόκους των δανείων τους. 
 
Κατά την περίοδο 1982-1990 οι τράπεζες των βιομηχανικών χωρών έλαβαν 1,345 τρισεκατομμύρια δολάρια σε τόκους και προσόδους από αυτές τις φτωχές χώρες. 
 
Ο αργεντινογερμανός οικονομολόγος Silvio Gesell (1862-1930) επιθυμούσε να εισαγάγει το "ελεύθερο χρήμα". Η Margrit Kennedy αναφέρει στο βιβλίο της Interest and Inflation Free Money (1988) πώς οι οπαδοί της θεωρίας του Gesell για την ελεύθερη οικονομία τη δεκαετία του 1930 έκαναν αρκετές προσπάθειες με άτοκο νόμισμα σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελβετία, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη μικρή πόλη Woergl στο Τιρόλο της Αυστρίας. Το 1932 εισήχθησαν οι ιδέες που περιγράφονται στο βιβλίο του Gesell, Die Natuerliche Wirtschaftsordnung (Η φυσική οικονομική τάξη, 1916). 
 
Τον Αύγουστο του 1932 το δημοτικό συμβούλιο του Woergl εξέδωσε τα δικά του χαρτονομίσματα, τα λεγόμενα πιστοποιητικά εργασίας, αξίας 32.000 schillings. Με την εγγύηση αντίστοιχου ποσού κοινών schillings στην τράπεζα, η πόλη έθεσε σε κυκλοφορία 12.600 πιστοποιητικά εργασίας. Η αμοιβή για τη χρήση των χρημάτων ήταν 1 τοις εκατό ανά μήνα ή 12 τοις εκατό ανά έτος. Το τέλος αυτό έπρεπε να πληρωθεί από το πρόσωπο που είχε το χαρτονόμισμα στο τέλος του μήνα, με τη μορφή σφραγίδας αξίας 1 τοις εκατό του χαρτονομίσματος που ήταν κολλημένη στην πίσω πλευρά του. 
 
Με τα χρήματα αυτά η πόλη πλήρωνε τους μισθούς και τα οικοδομικά υλικά. Κατασκευάστηκε πίστα για σκι, ανανεώθηκαν οι δρόμοι και το σύστημα των καναλιών. Έχτισαν γέφυρες, βελτίωσαν τους δρόμους και τις δημόσιες υπηρεσίες και πλήρωσαν τους μισθούς και τα υλικά με αυτά τα χρήματα, τα οποία δέχονταν ο χασάπης, ο υποδηματοποιός, ο φούρναρης, όλοι. 
 
Η μικρή αμοιβή έκανε τον καθένα να θέτει αυτά τα χρήματα σε κυκλοφορία πριν χρησιμοποιήσει τα "πραγματικά" του χρήματα. Μέσα σε ένα χρόνο 32.000 πιστοποιητικά εργασίας είχαν κυκλοφορήσει 463 φορές και έτσι είχαν καταστήσει δυνατή την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών αξίας 14.816.000 σκιλίων. Σε σύγκριση με το υποτονικό εθνικό νόμισμα κυκλοφορούσε οκτώ φορές πιο γρήγορα. Η ανεργία μειώθηκε κατά 25 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο. Όταν, ωστόσο, 130 κοινότητες στην Αυστρία άρχισαν να ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο, η Αυστριακή Εθνική Τράπεζα την 1η Σεπτεμβρίου 1933 απαγόρευσε την εκτύπωση οποιουδήποτε τοπικού νομίσματος. 
 
Η ανεργία επέστρεψε, η ευημερία εξαφανίστηκε και η κατάσταση "ομαλοποιήθηκε", δηλαδή μασονικοποιήθηκε.
 
Οικονομική Δουλεία
 
Στις σημερινές τιμές περιλαμβάνονται πάντα οι χρεώσεις τόκων, γεγονός που καθιστά όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες πολύ ακριβά και αφήνει πολύ λίγα χρήματα στο πορτοφόλι. Ο οικονομικός ιστορικός John King έχει επισημάνει ότι εξαιτίας των τόκων, οι επιχειρήσεις πρέπει να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές τους. Αυτό καμουφλάρεται ως πληθωρισμός. Συνέστησε την κατάργηση των τόκων το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή. Ο καθένας πρέπει τώρα να συμβάλει στην πληρωμή των τόκων. Περιλαμβάνεται σε όλες τις τιμές - περίπου το 77% των ενοικίων, για παράδειγμα. Οι φόροι και άλλα τέλη και επιβαρύνσεις αθροίζονται. Έτσι έχουμε γίνει σκλάβοι των τραπεζιτών. Όλα τα αγαθά θα ήταν μόνο το μισό ακριβό χωρίς την πληρωμή τόκων. 
 
Σύμφωνα με τον Σουηδό ιστορικό Herman Lindqvist, οι μασόνοι αποφάσισαν στη δεκαετία του 1810 ότι οι μισθοί θα έπρεπε να καθοριστούν στο επίπεδο της φτώχειας. Μια τέτοια στάση δείχνει μια τεράστια περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους. Μεταξύ των ετών 1960 και 1910 σχεδόν ένα εκατομμύριο Σουηδοί έφυγαν για την Αμερική σε σχέση με αρκετά χρόνια πείνας, φτώχειας και δυσκολίας να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους. 
 
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι ισχυρίζονται οι μασονικοί μύθοι. Έχει υπολογιστεί ότι ένας οικοδόμος από τη Σαξονία, εκτός από το δωρεάν φαγητό, έβγαζε, σε σημερινό νόμισμα, τουλάχιστον 26.000 μάρκα το μήνα. Οι τεχνίτες λάμβαναν συνήθως διάφορα επιδόματα εκτός από το μισθό τους. Παρά τους υψηλούς μισθούς, οι ώρες εργασίας ήταν σύντομες, συνήθως οκτώ ώρες την ημέρα, και στη δουλειά πεντέμισι ημέρες την εβδομάδα. Οι τεχνίτες μεταλλωρύχοι στη Σαξονία εργάζονταν μόνο έξι ώρες την ημέρα. Μόλις το 1479 έβαζαν μια επιπλέον ώρα. Συχνά οι τεχνίτες απολάμβαναν μια ελεύθερη Δευτέρα, την αποκαλούμενη "μπλε Δευτέρα", συνήθως χωρίς μείωση μισθού. Αυτό τερματίστηκε στη Σουηδία με τη συντεχνιακή διαταγή του 1669. 
 
Για να μη συγχέονται με τους ευγενείς, οι τεχνίτες στο Φράιμπουργκ της Σαξονίας συμβουλεύονταν να μη φορούν χρυσά κοσμήματα και βελούδινα και σατέν ρούχα, παρόλο που μπορούσαν κάλλιστα να τα αγοράσουν όλα αυτά. Το γεγονός ότι η οικονομία και η πολιτιστική ζωή άκμαζαν οφειλόταν στα βραχιονοειδή νομίσματα, τα οποία αποτελούσαν τη βάση ενός συστήματος με συνεχή απόσυρση νομισμάτων, καθώς συχνά έσπαγαν. Η ανάληψη γινόταν τρεις φορές το χρόνο και χρησίμευε και ως φορολογία. Η χρήση παλαιών νομισμάτων δεν επιτρεπόταν. Κανείς δεν ήθελε να κρατήσει "κακά" χρήματα, για να μην έχει ζημία, αφού με την ανταλλαγή 12 (παλαιών) νομισμάτων έπαιρνε κανείς μόνο εννέα (νέα). Η οικονομία ευημερούσε επειδή δεν υπήρχε η επίδραση του χρήματος που δημιουργούσε τόκους. Δεν έπρεπε να χρεώνονται τόκοι. Για τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους υπήρχαν αναρρωτήρια, ενώ οι πλούσιοι συνήθως παρείχαν στέγαση, ρουχισμό και δωρεάν γεύματα στους φτωχούς. Ο πλούτος ήταν σχετικά ομοιόμορφα κατανεμημένος σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. 
 
Όλα αυτά εξαφανίστηκαν όταν οι μασόνοι τραπεζίτες ανέλαβαν τον έλεγχο της οικονομίας. Από τότε, κανείς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή. Για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αντέξουν αυτή τη μιζέρια, προπαγανδίζεται το ψέμα ότι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα πριν, κάτι που σίγουρα δεν είναι αλήθεια. 
 
Το σημερινό σύστημα επιτοκίων δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη χρήματα να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι, ενώ όσοι έχουν ανάγκη δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα. Από το 1968 έως το 1982 το εθνικό εισόδημα της Δυτικής Γερμανίας αυξήθηκε κατά 300%, ενώ οι τόκοι του εθνικού χρέους αυξήθηκαν κατά 1.160%. Το 1982 οι τόκοι αυτοί ανήλθαν σε 29 δισεκατομμύρια μάρκα. Όταν οι τόκοι καταργούνται, ο πληθωρισμός εξαφανίζεται. Η Kennedy τόνισε στο βιβλίο της ότι πρέπει να καταργηθεί και ο φόρος εισοδήματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αρκεστεί σε έναν πολύ χαμηλό ΦΠΑ, διαφορετικά η γκρίζα οικονομία θα αναπτυχθεί. Τώρα τα επιτόκια αυξάνονται όταν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα.
 
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα κατά τα έτη 1982-1988 έχασε έως και 735.000 θέσεις εργασίας λόγω της κρίσης χρέους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά την ίδια περίοδο. 
 
Το εθνικό χρέος της Σουηδίας ήταν 1,4 τρισεκατομμύρια κορώνες το φθινόπωρο του 1997, γεγονός που καθιστά τη Σουηδία πιο υπερχρεωμένη από τη Βραζιλία ή την Αργεντινή. Οι τόκοι του εθνικού χρέους ήταν 111 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως, δηλαδή περίπου 40 δισεκατομμύρια περισσότερα από το κόστος των παροχών γήρατος. Κάθε Σουηδός χρωστούσε σε διάφορες τράπεζες 158.558 κορώνες ο καθένας το 1997. Το ήμισυ του εθνικού εισοδήματος της Σουηδίας πηγαίνει για την πληρωμή των τόκων. Το εικοσιπέντε τοις εκατό του εισοδήματος από τις εξαγωγές πήγε για τη στήριξη του εθνικού χρέους το 1990. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Bengt Dennis, δήλωσε: "Στους κύκλους στους οποίους κινούμαι, αναμένεται ότι η Σουηδία διατηρεί υψηλό επιτόκιο". 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι τραπεζίτες Salomon Brothers, οι οποίοι είχαν χορηγήσει στη σουηδική κυβέρνηση τεράστια δάνεια, απαίτησαν την υποτίμηση της σουηδικής κορώνας. Η κυβέρνηση συμμορφώθηκε. 
 
Η Αργεντινή χρεοκόπησε την άνοιξη του 2002, έχοντας δημόσιο χρέος 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δύο εβραϊκές τράπεζες (Banco de Patricios και Banco de Mayo) κατέρρευσαν το 1998 λόγω των εγκληματικών δραστηριοτήτων των ιδιοκτητών τους. Αυτό αποτέλεσε το τελικό χτύπημα για την εθνική οικονομία. 
 
Το ιταλικό εθνικό χρέος το καλοκαίρι του 2001 ήταν αστρονομικά 2.391.663.000.000.000 λιρέτες (145.831.500.000 δολάρια), που αντιστοιχούσε περίπου στο 105% του ΑΕΠ. 
 
Το σουλτανάτο του Μπρουνέι στο βόρειο Βόρνεο διαθέτει δωρεάν σχολεία και δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Δεν υπάρχουν φόροι και ΦΠΑ, αλλά το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά. Η χώρα διαθέτει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία εξάγονται και τους έχουν δώσει μεγάλα εισοδήματα. Ο σουλτάνος, Muda Hassanal Bolkiah, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια. 
 
Η Νορβηγία διαθέτει επίσης πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά οι πολιτικοί δεν επιθυμούν να καταργήσουν τον φόρο εισοδήματος και άλλες επιβαρύνσεις. Οι τιμές είναι τρομερά υψηλές- η ιατρική περίθαλψη σημαίνει μεγάλες ουρές. 
 
Την 1η Μαΐου 1998, ακριβώς 222 χρόνια μετά την ίδρυση του τάγματος των Illuminati (το 222 είναι το ένα τρίτο του 666, το οποίο με τη σειρά του είναι το ένα τρίτο του 1998), ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (European Central Bank - ECB), στην πραγματικότητα ένα καρτέλ ιδιωτικών τραπεζών.  
 
Όλοι οι άνθρωποι θα χρεωθούν μέσω της φορολογίας. Οι μασόνοι τραπεζίτες προσπαθούν έτσι να υλοποιήσουν την αρχαία ιδέα των Ναϊτών Ιπποτών για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους μέσω του τραπεζικού συστήματος. 
 
Το δανέζικο "όχι" στο "ευρώ" σε δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2000 και το σουηδικό "όχι" τον Σεπτέμβριο του 2003 έδειξαν, ωστόσο, ότι δεν πάνε όλα όπως σχεδιάζονται. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να διαπιστώσει ότι το ευρώ δεν σταθεροποιεί την οικονομία, αν και δεν πρέπει να το λέει φωναχτά. Ο Bernard Connolly, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε το 1996 ένα βιβλίο με τίτλο: The Rotten Heart of Europe (Η σάπια καρδιά της Ευρώπης), υποστηρίζοντας ότι οι σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και η νομισματική ένωση 5EMU) θα οδηγούσαν σε αστάθεια και αυξανόμενη ανεργία. Θεωρούσε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν τρομακτικό. Ο Connolly απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 
 
Σε επίσκεψή του στη Σουηδία τον Αύγουστο του 2003, ο Connolly τόνισε ότι η εισαγωγή του ευρώ θα οδηγούσε σε οικονομική καταστροφή και στην πτώση των ευρωπαϊκών δημοκρατιών. Προειδοποίησε ότι το ευρώ χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη δημιουργία ενός οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού υπερκράτους. 
 
Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί στη νότια Ευρώπη. Η Πορτογαλία, για παράδειγμα, βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα πολιτικής κατάρρευσης και οι ταραχές στους δρόμους δεν είναι μακριά. Αυτό θα εξαπλωθεί στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη. Συνέκρινε την κατάσταση με την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής, αλλά οι χώρες της ΟΝΕ είναι σε χειρότερη κατάσταση. Η Αργεντινή μπόρεσε να κόψει τη σύνδεσή της με το δολάριο, αλλά οι χώρες της ΟΝΕ δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ευρώ. 
 
Ένα μέτρο ήταν ένα μέτρο το 1910, όπως και τώρα. Ένα λίτρο είναι ένα λίτρο, αλλά μια σουηδική κορώνα του 2004 δεν έχει πλέον την ίδια αξία με το 1910. Η αξία της έχει μειωθεί απότομα. Δεν είναι παράξενο αυτό; 
 
Οι επίσημες στατιστικές της Σουηδίας και των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το 2000, περίπου το 140% του εισοδήματος του μέσου εργαζόμενου πήγαινε σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τροφή, διαβίωση, ένδυση, εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, σε σύγκριση με το 75% στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Σήμερα είναι ίσα-ίσα αρκετό και για τους δύο γονείς που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα. 
 
Στη δεκαετία του 1970 η συνολική αξία του παγκόσμιου εμπορίου βιομηχανικών αγαθών ήταν 50%, το υπόλοιπο ήταν σε μετοχές και μερίδια. Το έτος 2001 η σχέση ήταν 1 τοις εκατό αγαθά και 99 τοις εκατό με τίτλους. Η κερδοσκοπία κυριαρχεί. 
 
Το σημερινό νομισματικό σύστημα ενθαρρύνει την απάτη και την επέκταση της γκρίζας οικονομίας και έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι όσοι έχουν συνεχώς ανάγκη από χρήματα χάνουν όλο και περισσότερο από εκείνους που έχουν πολύ περισσότερα από όσα χρειάζονται. Όλο και περισσότερα χρήματα συγκεντρώνονται στα χέρια ορισμένων ατόμων, που τυχαίνει να είναι μασονικοί τραπεζίτες. Αν καταργηθούν οι τόκοι, όλοι θα επωφεληθούν από το νέο σύστημα, όχι μόνο το 80% που θεωρείται φτωχό. 
 
Ο Alfred Herrhausen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, έχει επισημάνει: 
"Οι υπεύθυνοι για το σημερινό νομισματικό σύστημα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να διαρκέσει, αλλά δεν γνωρίζουν καμία εναλλακτική λύση ή δεν θέλουν να γνωρίζουν καμία".
 
Για τους μασόνους είναι σημαντικό να μας κρατήσουν στην οικονομική σκλαβιά, διαφορετικά θα είχαν κάνει τα πάντα για να καταργήσουν τους τόκους. Μέσω των φόρων και των δασμών η κυβέρνηση κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του αποτελέσματος των οικονομικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων. Τι αξίζουν λοιπόν πραγματικά οι όμορφες φράσεις των μασόνων για τον ανθρωπισμό; Ο πρωταρχικός στόχος των μασόννκών ηγετών ήταν να αποκρύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη σημερινή οικονομική δουλεία. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν το έχουν πετύχει. 
 
Bιβλιογραφία 
 
"Bonniers stora lexikon" / Εγκυκλοπαίδεια του Bonnier. Στοκχόλμη, 1985, 252. 
Diagnosen (γερμανικό περιοδικό), Φεβρουάριος 1986. 
Daniel, John, Scarlet and the Beast, τόμος ΙΙΙ. Tyler, Η.Π.Α. 
Grubiak, Olive & Jan, The Guernsey Experiment. Εκδόσεις Omni, 1960. 
Jaikaran, Dr. Jacques S., The Debt Virus (Ο ιός του χρέους): A Compelling Solution to the World's Debt Problems. 1992. 
Kennedy, Margrit, Interest and Inflation Free Money (Τόκοι και πληθωρισμός χωρίς χρήμα). Goeteborg, 1993. 137-139. 
 
----
 
Δικτυογραφία: 
The Fight Against Usury - War Is Crime 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.