29 Ιανουαρίου 2023

Από Έλληνες γραικύλοι

Βαρύς ο πόνος και ανίκητη η αγωνία 
 
 
Γράφει ο Θάσος Σοφοκλέους*
 
Εμείς, που είχαμε την ατυχία να επιβιώσουμε εκείνου του τιτάνιου και ανεπανάληπτου αγώνα του λαού μας για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση της Κύπρου μας με τη μάνα Ελλάδα, έμελλε να δούμε και να βιώνουμε την καταστροφή και να ζούμε καθημερινά τον κίνδυνο για το μέλλον του πολύπαθου νησιού μας. 
 
Και εκείνο, που ιδιαίτερα μας πικραίνει, μας αναστατώνει και μας προκαλεί μεγάλο πόνο, είναι η κατάντια και η διάβρωση του λαού μας, ο ξεπεσμός, η συγκάλυψη και η ανοχή της παρανομίας, ο ανεπίτρεπτος και καταστρεπτικός ευδαιμονισμός. Επιρρεπής αποδέκτης της ανήθικης προπαγάνδας. Η συγκάλυψη, αν όχι και η συνεργασία με την παρανομία, (κατεχόμενα, λαθρεμπόριο, εισαγωγή παράνομων μεταναστών, πορνεία…). 
 
Μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτελέστηκαν χωρίς κανένα λόγο αγωνιστές. Ακολούθησαν σκάνδαλα (Συνεργατισμός, κούρεμα). Κατά καιρούς ακούστηκαν και διάφορα άλλα, όμως κατά περίεργο τρόπο παρασιωπήθηκαν.
 
Κάποιοι εξύβρισαν τα ιερά και τα όσια. (Έβαλαν στη θέση του σταυρού το σφυροδρέπανο και ύψωσαν στο γήπεδο την τουρκική σημαία αντί την ελληνική).
 
Γυμνασιάρχης, ζωγράφος, έκανε πίνακες με σκύλο να ουρεί τα ιερά και τα όσια και ο ίδιος να ουρεί τον αρχηγό Διγενή και αντί να τιμωρηθεί, βραβεύτηκε ως καλλιτέχνης.  
 
Είδαμε να βραβεύονται κάποιοι προδότες του Αγώνα και να ανακηρύσσονται ως ήρωες οι συνεργάτες του εχθρού. Και εμείς οι αγωνιστές εξασφαλίσαμε νέο… τίτλο τιμής. Από «τρομοκράτες» που μας βάφτισαν οι αποικιοκράτες του αιμοσταγούς Χάρτινγκ, μας βάφτισαν –οι δικοί μας τώρα- «δολοφόνους του Γρίβα»!.  
 
Υποβαθμίσαμε το αγωνιστικό πνεύμα, μειώσαμε τη θητεία στην Εθνική Φρουρά από 26 μήνες σε 14 μήνες και ένας μεγάλος αριθμός των νέων μας απαλλάσσονται με πιστοποιητικά τρέλας. 
 
Χαλάσαμε τα παράκτια οχυρωματικά έργα που δημιούργησε ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής, με σύνθημα «ο εχθρός στη θάλασσα», για λόγους τουριστικούς. 
 
Καλέσαμε τους Τούρκους από τα Ηνωμένα Έθνη να έρθουν γιατί «η Ελλάς έκαμε εισβολή»(!). 
Διώξαμε τη μεραρχία που ήρθε στην Κύπρο με τις ευλογίες της Αμερικής, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν την ένωση.  
 
Προχωρήσαμε στην αποναρκοθέτηση της Νεκρής Ζώνης χωρίς κανένα λόγο. Δηλητηριάσαμε τη νεολαία με ανήθικη, χωρίς φραγμό και χωρίς αιδώ προπαγάνδα και ψεύδη (Ο Διγενής πρόδωσε τον Αυξεντίου, ο Διγενής έφερε τους Τούρκους, ο Διγενής σκότωνε αριστερούς, ο Διγενής έκαμε το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών… ο Διγενής είναι ο «ολετήρας» της Κύπρου…). 
 
Παρ’ όλη τη διαρκή και συνεχή πρόκληση που δεχθήκαμε ως αγωνιστές, με αίσθηση ευθύνης, με πόνο ψυχής και καρτερία, με γνώμονα πάντα τη σωτηρία της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Κύπρου μας που σαν όρνεα καραδοκούν οι εχθροί μας να την κατασπαράξουν, κηρύξαμε ειρήνη και ομόνοια, όμως κανείς δεν μας έδωσε σημασία. Νικήθηκαν από τα ευτελή συμφέροντα και την ολέθρια κομματική καθοδήγηση με στόχο πάντοτε τα ευτελή, κομματικά και ατομικά συμφέροντα. Δυστυχώς τα διδάγματα της ιστορίας πέσανε στο κενό. Κάποιοι πρόγονοί μας έβαλαν τον Γέρο του Μοριά, τον Ήρωα του 1821 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στη φυλακή, σε μια τρύπα κάτω από τη γη, δολοφόνησαν τον γνησιότερο Έλληνα, τον Ιωάννη Καποδίστρια, και γκρέμισαν από την Ακρόπολη τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.  
 
Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου, τα όσα τελευταία συνέβησαν στην κυπριακή Βουλή εναντίον του Αρχηγού της ΕΟΚΑ πρέπει να μας αφυπνίσουν. 
 
Όπως καλά γνωρίζετε, σε κάθε έγκλημα υπάρχει ο ηθικός αυτουργός. Στην προκειμένη περίπτωση τον γνωρίζετε. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσει αυτό το εγκληματικό παιχνίδι. Αναλογιστείτε ότι ο εχθρός είναι μέσα στα σπίτια μιας και ορθώνεται μπροστά μας το χρέος να σώσουμε την πατρίδα μας. Ενωμένοι και αδιάσπαστοι. Ενωμένοι για τον κοινό σκοπό, τη σωτηρία της Κύπρου μας.  
 
Κύριοι βουλευτές, σοβαρευτείτε, ασχοληθείτε με θέματα ουσίας. Μήπως δεν σας απασχολεί η συμπεριφορά της Τουρκίας και όσα καθημερινά γίνονται; Τα τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο λαός μας; Δεν σας ανησυχεί ο εποικισμός του νησιού; Η εισβολή όλων αυτών που εισέρχονται καθημερινά παράνομα στο νησί και είναι όλοι τους μουσουλμάνοι; Έχετε αναλογιστεί ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο κάποια στιγμή να γίνουμε μειονότητα; Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής; 
 
Κύριοι βουλευτές, αν πραγματικά ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε είναι αν ο Διγενής δεν κηρυχθεί «ανάξιος», τότε κηρύξετε τον για να σωθεί η Κύπρος. Αν αυτός είναι ο αγώνας σας, να το κάμετε. Γιατί μετά θα σας κατηγορήσουν ότι δεν φανήκατε άξιοι να σώσετε την πατρίδα σας… 
 
Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί. 
Σταματήστε επιτέλους. Αφήστε την ιστορία.  
 
Γιατί ότι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε να την αλλάξετε, ούτε θα κερδίσετε τίποτε, απλώς θα είστε εκτεθειμένοι. 
 
«Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν». 
 
*Αγωνιστής ΕΟΚΑ
 



Share

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Θασο σγωνιστη ευτολμε με γνωριζεις πολυ καλα οπως και τις διωξεις που εχω υποστει
Οποια προσχηματα πλεον στην ακρη. Ολοι μαζι να υποδειξουμε τους προδοτες που αρχηγο ειχαν τον
Επιορκο Μακαριο ...
Απο οικογενεια αγωνιστων και ηρωων Λαρνακα

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ.
Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

Προδωσατε καθε εθνικο αγωνα κομουνιστες. Σκαστε επι τελους.
Κ

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι εισβολεις πατουσαν τα αγοχωματα μας το ΑΚΕΛ χειροκροτουσε οπως και ο Μακαριος που τους προσκαλεσε. ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ μεχρι σημερα .
Μινως

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ. ΕΧΕΤΕ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΟΥΝ.
Μ. ΚΟΡΗ ΗΡΩΟΣ ΕΟΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κομουνιστες της Κυπρου μην παιζετε με την υπομονη μας. Στο πραξικοπημα σε μιση ωρα κρυφτηκατε στο καβουκι σας. Αντστασιακοι.Τωρα δεν θα προλαβετε. Την τρελλα μας την γνωριζετε. Μην τραβατε αλλο το σχοινι.!!!!

ΕΟΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Τυχεροι εισατε προδοτες διοτι ασπιδα προστασιας εχετε απο τους αδελφους σας τουρκους που φερεφωνα τους καταντησατε.
Αν δεν συνεβαινε αυτο τοτε μια αλλη ΕΟΚΑ θα σας κανονιζε.
Η ΕΟΚΑ ΓΑ-Μ-ΜΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.