29 Ιανουαρίου 2023

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει στον κόσμο να προετοιμαστεί για “ανθρωπογενή” πανδημία πιο σκληρή από το Κόβιντ

Ο παγκοσμιοποιητής δισεκατομμυριούχος και ψιθυριστής των πανδημιών Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε τον κόσμο ότι η “επόμενη πανδημία” είναι πιθανό να είναι “ανθρωπογενής” και “πολύ πιο βίαιη από το Κόβιντ”. 
 
Ο αυτόκλητος τσάρος της παγκόσμιας υγείας δήλωσε σε ακροατήριο του Ινστιτούτου Lowy στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ότι ο κόσμος πρέπει να ακούσει πολύ προσεκτικά τις συμβουλές του και να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του, διαφορετικά θα υπάρξει οικονομικό μακελειό πρωτόγνωρης κλίμακας.
 
“Συγκρίνετε το οικονομικό κόστος της προετοιμασίας για τον επόμενο με το κόστος του τρέχοντος, πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομική απώλεια”, είπε.  
 
‘Με την πανδημία ήμασταν ανόητοι που δεν είχαμε τα εργαλεία, την πρακτική και την παγκόσμια ικανότητα να είμαστε σε ετοιμότητα, όπως κάνουμε με τις πυρκαγιές ή τους σεισμούς’.  
 
Ο κ. Γκέιτς εξήρε τις βίαιες αυταρχικές πολιτικές της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών μάσκας και μερικών από τα μακροβιότερα λουκέτα στον κόσμο.  
 
“Μερικά από τα πράγματα που ξεχωρίζουν είναι ότι η Αυστραλία και περίπου επτά άλλες χώρες έκαναν διαγνωστικές εξετάσεις σε πληθυσμιακή κλίμακα από νωρίς και είχαν πολιτικές καραντίνας”, είπε. 
 
“Αυτό σήμαινε ότι διατηρούσατε το επίπεδο μόλυνσης σε χαμηλά επίπεδα τον πρώτο χρόνο, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια”.  
 
Ο Γκέιτς εξήρε επίσης την άνοδο της Κίνας ως κάτι καλό για την “παγκόσμια τάξη” και δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών απαιτείται μια σταθερή διεθνής τάξη βασισμένη στην αμοιβαία πολιτική βούληση.  
 
“Το μόνο πράγμα που εξακολουθεί να εκκρεμεί είναι αν θα έχουμε την παγκόσμια ικανότητα και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο που θα σημαίνει ότι όταν εμφανίζεται μια απειλή (μολυσματικής ασθένειας) θα ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πάρει παγκόσμια διάσταση”, δήλωσε ο κ. Γκέιτς.  
 
‘Πρέπει να κάνουμε κάθε πέντε χρόνια μια ολοκληρωμένη άσκηση τόσο σε επίπεδο χωρών όσο και σε περιφερειακό επίπεδο ετοιμότητας για πανδημία και χρειάζεται μια παγκόσμια ομάδα που να βαθμολογεί τους πάντες’. 
 
Ο Γκέιτς χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αφρικής ως μια περιοχή που δεν έχει λάβει το μερίδιο που της αναλογεί σε εμβόλια Covid-19 και δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τον εμβολιασμό τους στο μέλλον.  
 
“Υπάρχει αυτή η τεράστια αποτυχία του καπιταλισμού της αγοράς να εξετάσει ορισμένες από τις ανάγκες των φτωχότερων. Η φωνή τους στην αγορά είναι πολύ μικρή”, δήλωσε.  
 
‘Μπορείτε κυριολεκτικά να σώσετε ζωές με 1.000 δολάρια ΗΠΑ και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω σας που θα έπρεπε να είναι τόσο ικανοποιητικά όσο αυτό’.  
 
Ωστόσο, ο Γκέιτς παρέλειψε να αναφέρει ότι τα κρούσματα Covid-19 στην Αφρική είναι τα χαμηλότερα στον κόσμο, ενώ η ήπειρος παραμένει σχεδόν εξ ολοκλήρου ανεμβολίαστη.  
 
Ο Γκέιτς λέει ότι η άνοδος της Κίνας είναι καλή για την παγκόσμια τάξη  
 
Είπε επίσης ότι η πολιτική των ΗΠΑ, και κατ’ επέκταση της Αυστραλίας, απέναντι στην Κίνα χρειάζεται μια πιο διαλλακτική και συνεργατική πολιτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή.  
 
‘Βλέπω την άνοδο της Κίνας ως ένα τεράστιο κέρδος για τον κόσμο … η σημερινή νοοτροπία των ΗΠΑ προς την Κίνα, και η οποία είναι αμοιβαία, είναι ένα είδος νοοτροπίας χαμένου-χαμένου’.  
 
“Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ αυτοεκπληρούμενο με πολύ αρνητικό τρόπο”.  
Ο κ. Gates συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Anthony Albanese στο Kirribilli House στο Σίδνεϊ για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή, την υγεία και τις ενεργειακές προκλήσεις.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.