25 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ κ. ΛΑΒΡΟΦ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Είναι γεγονός ότι η επίθεση κατά της Ουκρανίας στενοχώρησε τον Ελληνικό λαό και τον προβλημάτισε. Αναμέναμε να βρείτε το δίκαιο σας στο Ουκρανικό πρόβλημα με διπλωματικά μέσα, ή έστω μέσω άλλων μοχλών(ενέργειας , τροφίμων, πρώτων υλών κ.α) πλην πυρών . Η στρατιωτική εισβολή της 24/2/2022 μας ξύπνησε συνειρμικά την απειλή της Τουρκίας, η οποία μας απειλεί με εισβολή αν δεν αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας και αμφισβητεί με το επιθετικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Ο πόλεμος σας θα μπορούσε να μεταδώσει τη φωτιά στην περιοχή μας και επομένως μας ανησυχεί υπερβολικά. Διότι γνωρίζουμε πως ξεκινάει ένας πόλεμος, αλλά δεν γνωρίζουμε «πως» και «πότε» θα τελειώσει και πόσες φωτιές στο μεταξύ θα ανάψει και δεν καταλήξει σε πυρηνικό «Αρμαγεδδώνα».
 
Ένας άλλος παράγων που μας έκανε να προβληματιστούμε αρνητικά ήταν η σύσφιγξη των διπλωματικών οικονομικών και τεχνολογικών σχέσεων της Τουρκίας με την χώρα σας. Επομένως, ανησύχησε ο Ελληνικός λαός όταν είδε το κοινό μέτωπο των «αναθεωρητικών δυνάμεων» Ρωσίας –Τουρκίας. Ένα άλλο γεγονός που μας πικραίνει καθημερινά στη μικρή οθόνη είναι η τραγωδία των εμπολέμων και τα θύματα εκατέρωθεν, και ιδιαιτέρως του αμάχου πληθυσμού και από τα δύο μέρη. Διότι εμείς που έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα σας και την Ουκρανία δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε, διότι τις θυμόμαστε από τότε που ήταν ενωμένες κάτω από το Σοβιετικό καθεστώς. Αλλά αν αφαιρέσεις το ψύχος σε τίποτα δεν διαφέρει η Ρωσία από την Ευρώπη και ο Ρωσικός και Ουκρανικός λαός από τον Ευρωπαϊκό. Τοσούτο μάλλον που οι οικονομίες τους είναι συμπληρωματικές με την Ευρωπαϊκή οικονομία.
 
Όντως, είχατε δίκαιο και το χάσατε με τον πόλεμο. Διότι έπρεπε να γίνει με ειρηνικό τρόπο η διευθέτηση των συνόρων με την Ουκρανία. Εφταιξε βέβαια και η Δύση. Αυτά ήταν μια κακή κληρονομιά που άφησε πίσω της η Σοβιετική Ένωση και εν συνεχεία σειρά παραλείψεων των Σοβιετικών ηγετών κατά την διάλυση του «Σιδηρού Παραπετάσματος» και άφησε το Ουκρανικό εκκρεμές, μια βόμβα που έσκασε τώρα. Πάντα οι Έλληνες είμαστε υπέρ της αποστολής ειρηνικών εφοδίων και υγειονομικού υλικού στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αλλά εναντιωθήκαμε στην αποστολή όπλων. Είναι τόσο βαθιές οι πολιτιστικές ρίζες μας ώστε δεν μπορεί ένας πόλεμος να τις ξεράνει, ασχέτως αν για γεωπολιτικούς λόγους είμαστε υποχρεωμένοι να ανήκουμε στο δυτικό γεωπολιτικό σύστημα.
 
Σε ανύποπτο χρόνο-πριν από τον κ Κίσινγκερ -ο υποφαινόμενος είχε γράψει ότι: «Ρωσία και Ουκρανία ανήκουν στην Ευρώπη και μετά τον Πόλεμο πρέπει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ». Είναι σημαντικό ο Χ. Κίσινγκερ να «θέλει τη Ρωσία στην Ευρώπη».
 
Ως τότε ευχόμαστε να λήξει το συντομότερο αυτός ο «εμφύλιος πόλεμος» ώστε να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί. Τότε θα μπορέσει ο Ελληνικός λαός να αναπτύξει τις πολιτιστικές και οικονομικές του σχέσεις με Ρωσία και Ουκρανία όπως στο παρελθόν.
 
(25/1/23) 
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.