12 Ιουλίου 2018

Colpo Tsiprakammenou

Μην τους ακούτε. Που παριστάνουν τους Μακεδονομάχους. Πάντα εκ του ασφαλούς. Διότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση. Πλησιάζει το Δημοψήφισμα του Ζάεφ για το Σκοπιανό. Πλησιάζει η επίκυρωση της συμφωνίας από την Βουλή των Σκοπίων η του πΓΔΜ. Και πλησιάζει η πάσα από τον Ζάεφ στον Τσίπρα.

Το σχέδιο είναι απλό. Και φυσικά πονηρό. Και φυσικά πονηρό νεοελληνικό. Διότι ο Alexis δεν γουστάρει να φορτωθεί την «προδοσία». Επραξε το καθήκον του. Διεκπεραίωσε τις άνωθεν εντολές. Εκαμε ότι Βερολίνο και Ουάσινγκτον του είπαν. Και τώρα, στη στιγμή της αλήθειας, σχεδιάζει να βγάλει την ουρά του από τον γκρεμό.

Ποιος ο πρόθυμος που θα πιάσει την ουρά του Τσίπρα και θα την γλιτώσει από τον γκρεμό; Μα φυσικά ο συνήθης διασώστης. Μα φυσικά ο Πανοκαμμένος. Πως θα γίνει αυτό;

Με την γνωστή συνταγή-κι αυτή άκρως πονηρή και νεοελληνική-«μ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Την κρίσιμη στιγμή. Αν η συμφωνία επικυρωθεί από τα Σκόπια. Αν επικυρωθεί στις καθορισμένες ημερομηνίες. Κι αν αμέσως ο Τσίπρας προσκομίσει την συμφωνία προς επικύρωσει από την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί κατά τον Φεβρουάριο. Και βλέπουμε...

Το κόλπο είναι επίσης απλό. Ο Πανοκαμμένος όχι μόνο δεν θα το ψηφίσει αλλά από πάνω θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση του Τσίπρα. Ετσι η Βουλή θα κατεβάσει τα ρολά κι έτσι θα προκηρυχθούν εκλογές, Ετσι θα προκύψει Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι έτσι η καυτή πατάτα θα καταλήξει στη Νέα Δημοκρατία...

Τι κερδίζει ο Πανοκαμμένος. Θα λέει και θα διατυμπανίζει ότι «εγώ δεν διαπραγματεύομαι την παραχώρηση της Μακεδονίας σ αυτούς εκεί του Σλαβοβοβούλγαρους. Ποτέ των ποτών». Και όταν θα τον ρωτάνε «γιατί αφεντικό δεν το έπραξες νωρίτερα ώστε να αποτραπεί η πρόσκληση και η πιθανή ενσωμάτωση αυτών των Σλαβοβουλγάρων στο ΝΑΤΟ;». Εκείνος θα απαντάει «μα φυσικά διότι προτεραιότητα ήταν η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο».

Τι κερδίζει ο Τσίπρας; Μα φυσικά ότι δεν θα ψηφίσει, το κόμμα του, την επικύρωση της συμφωνίας. Ευελπιστώντας το πλήθος των πολιτών, ιδιαιτέρως της Βορείου Ελλάδας, να μην τον «καταβρέχουν» τόσο όσο θα τον έκαναν αν το κόμμα του είχε επικυρώσει την συμφωνία στη Βουλή.

Τι άλλο; Μα φυσικά να μεταφέρει την καυτή πατάτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάρε να χεις.

Την οποία καυτή πατάτα, για να μη αισθάνεται, η πατάτα, απέραντη μοναξιά, θα την συνοδεύει με έτερη καυτή πατάτα. Δηλαδή το πριόνισμα των συντάξεων. Πάρε να χεις.

Ποιος ο τελικός σκοπός; Μα είναι αυτονόητος. Μπερδεμένη και ναρκοθετημένη η κυβέρνηση του Κυριάκου με Σκοπιανό και συνταξιοδοτικό. Και με τον Τσίπρα στα κεραμίδια. Αλλά και με την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου Δημοκρατίας, να γκρεμιστεί η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και η χώρα να οδηγηθεί σε νέα αναμέτρηση με εκλογικό νόμο την απλή αναλογική.

Με απλά λόγια. Ο Τσίπρας σχεδιάζει ο βίος της γαλάζιας κυβέρνησης να είναι σύντομος. Μια «θλιβερή» παρένθεση. Ο Κσμμένος, με την άρση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σκοπεύει στην εξιλέωσή του, ώστε να καταφέρει το 3%. Και γενικώς ο Τσίπρας σχεδιάζει την επαναφορά του στο προσκήνιο με συνεταιρισμό αποτελούμενο από πρόθυμους της πράσινης και πέτσινης αλλαγής, αλλά και κάποια μικρή ουρά από τη Νέα Δημοκρατία.

Και για να ολοκληρώνω. Ολα αυτά είναι σενάρια βολικά. Ολα αυτά είναι σχέδια στα χαρτιά. Αλλά επειδή εδώ είναι Βαλκάνια. Επειδή κάθε μέρα όλα έρχονται τούμπα. Και επειδή ουδείς γνωρίζει τι θα προκύψει αύριο. Για όλους αυτούς τους λόγους η κατάληξη είναι μία και ελληνική. Οπως λέει και ο φτωχός πλην σοφός λαός «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! 

Δημήτρης Δανίκας 
Πρώτο Θέμα
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.