3 Ιουλίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για τον αγώνα για την Μακεδονία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Δεν υπάρχει νίκη χωρίς αντίσταση

Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των συμβιβαστικών λύσεων είναι να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για καθαρά ιδεολογικές προσεγγίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα ούτε βέβαια με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Οι δικαιολογίες του ΥπΕξ που χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως πρόσχημα δεν λειτουργούν πια και δεν πείθουν τον ελληνικό λαό. Διότι όλοι έχουμε καταλάβει πια τις ύπουλες τακτικές του σε σχέση με αυτά τα θέματα. Κανένας στη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας ζητάει να συμβιβαστούμε με τα Σκόπια, ούτε με την Αλβανία κι ούτε με την Τουρκία. Είναι μόνο η θέληση του ΥπΕξ που εμφανίζεται στις δηλώσεις του. Και αυτές αν προσβάλουν την Ελλάδα πρέπει να υπάρχει μια αποτελεσματική αντίσταση εκ μέρους μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, ξεπερνώντας τα εμπόδια που μας βάζει αυτή η καθυστερημένη ιδεολογία. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλοι πιστεύουν στα Έθνη όπως και στα Ηνωμένα Έθνη άλλωστε. Μόνο η ιδεολογία της βαρβαρότητας θέλει να τα αφανίσει για να βάλει ένα σύστημα ανάλογο με το σοβιετικό και να επιβάλλει τους παράλογους νόμους που απαγορεύουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, την ιστορία τους μόνο και μόνο επειδή δίνουν βάση στο Χρόνο. Η ιδεολογία του μηδενισμού λειτουργεί ως Χρονοκτόνος αφού θέλει να σκοτώσει την ιστορία ακόμα και τώρα διότι αντιλήφθηκε ότι δεν πέθανε. Όμως η αντίσταση μας δεν θα το επιτρέψει.

πηγή 

Το υπόβαθρο της βάρβαρης ιδεολογίας

Το υπόβαθρο της βάρβαρης ιδεολογίας του Πρωθυπουργού αλλά και του ΥπΕξ, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει νόημα ως έθνος αλλά ούτε ως ιστορία. Με τέτοια άτομα η ιστορία έχει πεθάνει προ πολλού και θεωρούν ότι η πρόσβαση τους στην εξουσία αποτελεί το έτος μηδέν. Ακολουθούν την ιδέα ότι το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το παρόν και καθόλου από το παρελθόν. Έτσι προσπαθούν να σβήσουν κάθε ίχνος μνήμης που θα μπορούσε να τους ενοχλήσει και αυτό μπορεί να είναι η ελληνική Μακεδονία, η Βόρεια Ήπειρος, η Κύπρος κλπ. Ουσιαστικά το υπόβαθρο τους είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού και είναι φυσιολογικό αφού αποτελεί μια διαχρονική έννοια διότι έχει ενσωματώσει την έννοια του Χρόνου. 

Η βάρβαρη ιδεολογία είναι χρονοκτόνα και αν χρειαστεί είναι και γενοκτόνα. Αυτή η έννοια σημαίνει ότι είναι του συστήματος. Θέλουν να σβήσουν την ιστορία για να καθιερώσουν μια πολιτική γεωγραφία όπου έχει εξαφανισθεί οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν. Είναι μόνο η αντίσταση μας που μας επιτρέπει να μιλούμε ακόμα για αυτές τις έννοιες. Και αν μπορούσαν θα θεμελίωναν μια ιδεολογική προσέγγιση του παρόντος έτσι ώστε να μην υπάρχει πια καμία ένσταση από τον ελληνικό λαό. Όμως δεν υπολόγισαν σωστά ούτε την αντίσταση των Ελλήνων και τη Συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την άλλη προσέγγιση του βλέμματος.

πηγή 

Ένα κράτος δεν μπορεί να τα βάζει με το λαό

Όσο ισχυρό και να είναι το κρατικό σύστημα από τη στιγμή που επίσημα βρισκόμαστε σε δημοκρατικό πλαίσιο, δεν μπορεί να τα βάζει με τον λαό που εκπροσωπεί. Είναι απαράδεκτο να ακούμε πολιτικούς να μας εξηγούν ότι είναι φυσιολογικό να μην ακούν τον λαό και να μην ακολουθούν τη θέλησή του. Ο πολλαπλασιασμός των Συλλαλητηρίων εντός και εκτός της Ελλάδας δίνει το στίγμα του λαού που παλεύει ενάντια στην εξουσία. Δεν μπορεί το σύστημα να καταπατά τους ανθρώπους και να στέλνει εναντίον τους δυνάμεις καταστολής, επειδή βλέπει ότι δεν ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες αλλά συνεχίζουν να παλεύουν όλο και πιο δυναμικά ενάντια στη βάρβαρη Συμφωνία που θέλει να σβήσει την ιστορία του ελληνικού Έθνους. 

Ο ελληνικός λαός δεν υποστηρίζει μόνο τα εθνικά του συμφέροντα, βλέπει ταυτόχρονα και το μέλλον, υπολογίζει το παρελθόν διότι ξέρει ότι είναι ένας κρίκος μιας συνέχειας. Ο Ελληνισμός δεν γονάτισε και δεν πρόκειται να γονατίσει διότι ξέρει ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να υπερασπισθεί τον Ελληνισμό ενάντια στη βαρβαρότητα της άγνοιας. Έχει διαβάσει πλέον τα είκοσι άρθρα και ξέρει τι επιδιώκει ο κρατικός φορέας για να περάσει την ιδεολογία του. Έτσι θα είναι εδώ ακόμα και μετά.

πηγή 

Συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία

Τα Συλλαλητήρια πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη διότι κάθε πόλη της πατρίδας μας θέλει κι εκείνη να δώσει το στίγμα της σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στη Συμφωνία. Επίσης η ανάγνωση και η μελέτη των είκοσι άρθρων αυτού του Προσύμφωνου δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος για την Ελλάδα αλλά πολλά σημεία είναι εντελώς αρνητικά για το Έθνος μας. Η κατανόηση του ελληνικού λαού είναι βαθύτερη από ό,τι είχε υπολογίσει η εξουσία, η οποία θεωρούσε ότι θα περάσει και άλλες διατάξεις ταυτόχρονα με το θέμα του ονόματος. Όμως η ανατροπή έγινε και δεν υπάρχει πια λόγος να δώσουμε κάποια ψήφο εμπιστοσύνης στη διαχείριση αυτού του προβλήματος από την εξουσία. 

Ο Ελληνικός λαός δεν σκέφτεται πια μόνο την ακύρωση αυτής της εκδικητικής Συμφωνίας, εξετάζει ήδη τα σενάρια του μετά. Διότι όταν θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν την κυβερνητική εμμονή, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε στρατηγικά την κυρίαρχη στρατηγική μας και να δημιουργήσουμε συμμαχίες για αυτό το θέμα τόσο σε επίπεδο του ΝΑΤΟ, όσο και σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι αυτός ο αγώνας μπορεί να δικαιωθεί με σωστές κινήσεις. Έτσι τα Συλλαλητήρια που ήδη επηρέασαν πολιτικές αποφάσεις θα παίξουν έναν τεράστιο ρόλο ως εργαλεία αντίστασης του Ελληνισμού.

πηγή 

Το διακύβευμα της Συμφωνίας

Όσοι πιστεύουν ότι το διακύβευμα της Συμφωνίας είναι μόνο και μόνο η ένταξή της FYROM στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουν ένα σοβαρό λάθος και μπορούν να το αναγνωρίσουν διαβάζοντας το άρθρο 20 και όχι μόνο της Συμφωνίας. Διότι αν έρθει σε ισχύ η Συμφωνία, θα πρέπει η Ελλάδα να υποστηρίξει κάθε ενταξιακή πορεία σε οποιονδήποτε οργανισμό σε διεθνές επίπεδο, σε πολυμερές επίπεδο αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια περιορισμένη περίπτωση αλλά για τη γενική. Η FYROM είναι ανεξάρτητο κράτος από το 1991. Εντάχθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1993 με αυτήν την προσωρινή ονομασία και το ίδιο ισχύει με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι επίσης μέλος της FAO, Unesco, της Interpol και της Διεθνούς οργάνωσης της Γαλλοφωνίας. 

Όμως η Ελλάδα εκτός από τα Ηνωμένα Έθνη, 1945, το ΝΑΤΟ, 1952, την Ευρωπαϊκή Ένωση, 1981, ανήκει σε αμέτρητους οργανισμούς: BIS, BSEC, CCC, CE, EAPC, EBRD, ECE, ECLAC, EID, EMU, ESA, FAO, JAEA, IBRD, ICAO, IDA, IEA, IFAD, IFC, ILO, IMF, Interpol, IOC, IOM, ISO, OECD, OSCE, UNCTAD, UNHLR, WEU, WHO, WIPO, WMO, κλπ. Έτσι για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται και για να μη μιλάμε πάντα μόνο και μόνο για δύο οργανισμούς, ας θυμόμαστε αυτόν τον κατάλογο που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στον αγώνα μας ή αρνητικά αν το ξεχάσουμε και δώσουμε την ευκαιρία στη FYROM να εισέλθει με άλλη ονομασία.

πηγή

Φτάνει πια, είμαστε Έλληνες

Τώρα που ξέρουμε τι εμπεριέχει η Συμφωνία με τα είκοσι άρθρα, δεν υπάρχει περίπτωση να την αποδεχτούμε, διότι δεν έχει κανένα στοιχείο που θα ικανοποιούσε την Ελλάδα. Κι αν αυτό το προσύμφωνο έχει τόσα βάρβαρα στοιχεία ενάντια του Ελληνισμού, είναι απλώς επειδή ακολουθεί ιδεολογικές αρχές που δεν σχετίζονται με εθνικές αξίες. Επίσης φαίνεται από τα άρθρα η έλλειψη επαγγελματισμού από τις δύο ομάδες διαπραγμάτευσης. Η διατύπωση των άρθρων δεν είναι μόνο προβληματική σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε νομικό. Δεν παρουσιάζει καμιά εξωτερική επιρροή και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν ιδεολογικό χειρισμό. 

Το υπόβαθρο της Συμφωνίας είναι και αντισυνταγματικό και αρνητικό για το Ελληνικό Έθνος. Στην ουσία η Συμφωνία λειτουργεί αποκαλυπτικά σε όσους πίστευαν ακόμα ότι αυτή η εξουσία ήθελε να παίξει κάποιο εθνικό ρόλο. Φαίνεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κομματικό πλαίσιο και γι' αυτό τα βρήκαν οι ομάδες διαπραγμάτευσης.

Συνεπώς πρέπει ν' αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δείξουμε σε όλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι ο λαός διαφωνεί κάθετα με αυτούς τους χειρισμούς. Δεν πρόκειται η Ελλάδα να γίνει μια καθαρά ιδεολογική χώρα και να ξεχάσει την έννοια του Έθνους. Όσο και να θέλουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας δεν πρόκειται να το κάνουμε, όσο και να θέλουν να διαγράψουν την ιστορία με τα εργαλεία της κόκκινης προπαγάνδας δεν θα τους αφήσουμε, επειδή είμαστε Έλληνες, δηλαδή της ελευθερίας.

πηγή 

Ο Ελληνισμός δεν είναι ιδεολογία

Επειδή μερικά άτομα δεν μπορούν να σκεφτούν εκτός κόμματος και δεν έχουν καμιά κριτική σκέψη, εξετάζουν ακόμα και τον Ελληνισμό σαν μια ιδεολογία. Κάνουν το λάθος που θα έκανε ένας φανατικός ενός αθλήματος για την ομάδα του, αν πίστευε ότι όλοι οι οπαδοί είναι έτσι. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και οι οπαδοί ομάδων της Ελλάδας έδειξαν το παράδειγμα της συνοχής των Ελλήνων όταν υπάρχει κίνδυνος για τον Ελληνισμό. Έτσι όλα τα Συλλαλητήρια αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι όσοι είναι δημοκράτες ενώνονται σε αυτόν τον κοινό αγώνα. Βλέπουμε λοιπόν μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελληνισμού και κομματισμού. Μόνο που ο κομματισμός δεν κατάλαβε ακόμα ότι ο Ελληνισμός δεν είναι ιδεολογία και ότι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι και δεν ακολουθούν διαταγές αλλά μόνο συμβουλές. 

Κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει στους Έλληνες κάτι που δεν ακολουθεί τις διαχρονικές τους αξίες. Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια αντιπαράθεση ιδεολογιών. Στην προκειμένη περίπτωση η ιδεολογία που προσπαθεί να μας επιβάλλει αυτή η Συμφωνία έχει την ειδικότητα των γενοκτονιών. Δεν έχει πρόβλημα με αυτούς που αντιδρούν, διότι πολύ εύκολα τους βάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το πρόβλημα που έχει είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και δεν μπορεί να κάνει χρήση αυτών των τεχνικών. Έτσι προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να μας περάσει τα θέλω. Όμως τώρα οι Έλληνες άρχισαν την αντίσταση και τίποτα δεν θα τους σταματήσει.

πηγή 

Η επανάσταση του ελληνικού λαού

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται το θέμα της Μακεδονίας, έχει προκαλέσει την επανάσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην ιδεολογική εξουσία που προσπαθεί να αφανίσει ακόμα και την έννοια του Έθνους. Διότι επί του πρακτέου όλα τα Συλλαλητήρια που εμφανίζονται σε όλη την επικράτεια, είναι εξεγέρσεις ενάντια σε μια αυταρχική προσέγγιση των πραγμάτων που δεν σέβεται την ιστορία μας. Αν ο λαός έχει ξεσηκωθεί με αυτό τον τρόπο είναι γιατί του προκαλούν αηδία αυτές οι λεγόμενες διπλωματικές κινήσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά ιδεολογικών αποφάσεων που θυμίζουν σταλινικά καθεστώτα. 

Αυτή η ριζοσπαστική προσέγγιση που θέλει αυτή τη Συμφωνία με τα Σκόπια, την κατάργηση του σταυρού στη σημαία μας, την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, την αναθεώρηση του Συντάγματος κλπ, έχει βγάλει τον ελληνικό λαό έξω από τα ρούχα του. Δεν μπορεί άλλο ν’ ακούσει αυτή την νοητική προπαγάνδα που δεν οδηγεί πουθενά, διότι δεν υπάρχουν προοπτικές με αυτή την θεώρηση των πραγμάτων. Έχει πάρει το μέλλον στα χέρια του διότι δεν έχει πια καμία εμπιστοσύνη ούτε στον ΥπΕξ ούτε στον Πρωθυπουργό που ακολουθούν ιδέες ασυμβίβαστες με την Ελληνισμό. Έτσι αυτή η Επανάσταση θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα, διότι δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι υπάρχουν άτομα ικανά να παραδώσουν κομμάτια μνήμης του Ελληνισμού μόνο και μόνο επειδή υπηρετούν μια βάρβαρη ιδεολογία. Αυτό το προσύμφωνο ήταν το μεγάλο σφάλμα που δεν έπρεπε να κάνει η εξουσία, τώρα είναι αργά για αυτή.

πηγή


Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.