19 Ιουλίου 2018

Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο

Της Ελένης Θεοχάρους

‘Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο είναι τούτο το γραφτό τώρα που οι θύμισες πυκνώνουν και βαραίνουν σαν μολύβι την καρδιά. 
Ύμνος για την αγονάτιστη Ελληνική Ψυχή του Νησιού, την λεβεντιά, την αντρειοσύνη. Ύμνος για τα παλληκάρια που στάθηκαν όρθια και εγκαταλελειμμένα από ανύπαρκτες και ανάξιες ηγεσίες, μπροστά σε πάνοπλες και υπέρτερες δυνάμεις και αντιστάθηκαν μέχρις εσχάτων.

Θρήνος για την γη μας που καταλήφθηκε και εκτουρκίζεται, για την πανωλεθρία προς την οποία μάς οδηγούν οι διαχειριζόμενοι την τύχη του λαού μας, για την έκπτωση των ιδανικών μας, για την κυριαρχία απάτριδων, δειλών, υποταγμένων, που αποδέχονται την λύση που τους προσφέρει το φασιστικό δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν.

Θρηνούμε τους νεκρούς μας που αγωνίστηκαν και έπεσαν για να σώσουν το νησί, αλείβουμε με μύρα την σεπτή τους μνήμη και ως αρχαίοι Έλληνες και ως ηθικοί Ετρούσκοι γονατίζουμε ταπεινά μπροστά στο Άγιο Φως που καίει στον τόπο της θυσίας τους. Τιμούμε τους όσους θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, αντιστάθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, από τις βάρβαρες ορδές των Μεχμετζίκ που υλοποιούσαν το «σχέδιο ανακτήσεως Κύπρου», του βαθέως τουρκικού κράτους. Τιμούμε όσους αγνοούνται ή παραμένουν άταφοι σε κάποιες χαράδρες της κατεχόμενης γης μας.

Εμείς δεν ξεχνούμε. Δεν παραδίδουμε τα Ιερά και τα Όσια μας στον Αττίλα, και όπως έγραψε πριν από 2 αιώνες ο Ρήγας Φεραίος, δεν κάνουμε ειρήνη με όποιον κατέχει Ελληνικό τόπο.

Σήμερα στρέφουμε το βλέμμα στο πληγωμένο βουνό μας και θωρούμε πέρα απ αυτό, το πέλαγο, τις ακτές, τα χωριά, τα δάση, τα περιβόλια, τα νεκροταφεία, τις εκκλησιές, τα μοναστήρια μας. Ακούμε τον θρήνο και τις οιμωγές της σκλαβωμένης μας γης, ακούμε τις φωνές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ακούμε τα κουπιά των προγόνων μας Αχαιών και Δωριέων, να πλαταγίζουν στο νερό καθώς οι Ελληνικές τριήρεις έφθαναν στο νησί μας, ακούμε την ιστορία να μας θυμίζει το χρέος να λευτερώσουμε τούτην την γη.

Για μας δεν αρκεί ένα μνημόσυνο μια φορά τον χρόνο και η επανάληψη των κούφιων λόγων καταδίκης της εισβολής.

Για μας ο αγώνας είναι καθημερινός, γίνεται μέσα μας, για να μην ξεχάσουμε, να μην παραιτηθούμε , να μην αποδεχθούμε τον εκτουρκισμό του νησιού μας, να μην υποταχθούμε στις αποφάσεις όσων έχουν συμβιβαστεί, να μην αποδεχθούμε τα κελεύσματα του βαθέως ανανικού κράτους. Αγωνιζόμαστε συνεχώς μέσα στις οικογένειες μας για να ξέρουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας το Συναξάρι της Αγίας Νήσου και όχι το γλωσσάρι των υποταγμένων. Αγωνιζόμαστε μέσα στην κοινωνία για να μην καταληφθεί από αδιαφορία, απάθεια, άγνοια, να μην την κυριεύσει η τρυφηλότητα, να μην απογοητεύεται από τους κλέφτες και διεφθαρμένους που κατέστρεψαν ότι άφησε ανέγγιχτο ο Αττίλας και μετέτρεψαν σε αποκαΐδια την κοινωνική συνοχή, το φρόνημα, την περηφάνεια, το φιλότιμο πολλών συμπατριωτών μας.

Αντιστεκόμαστε στην επέλαση όσων θέλουν την όποια λύση, την υποταγή, τους όρους συνθηκολόγησης που επιβάλλει η Τουρκία. Δεν αποδεχόμαστε τον τυφλοσούρτη των συνομιλιών, χωρίς μπούσουλα, χωρίς στόχο, χωρίς πυξίδα, χωρίς εναλλακτική πορεία, με μόνη καθοδήγηση των ξένων αντιπροσώπων. Δεν αποδεχόμαστε να συνομιλούμε γονατισμένοι, χωρίς στρατό και ισχύ, με κατεστραμμένη οικονομία από ατιμώρητους εγκληματίες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και μας βρίζουν γιατί αντιτιθέμεθα στα έκνομα σχέδια τους για την τουρκοποίηση του τόπου μας και του λαού μας. Δεν θα μετατραπούμε σε υβριδική φυλή, δεν θα καταθέσουμε την ελληνική ψυχή μας, δεν θα επιτρέψουμε να μας κάνουν λοβοτομή για να χαθούν οι αρχαίες μνήμες, δεν θα απωλέσουμε την ταυτότητα μας για να μπορέσει να εφαρμοστεί η λύση. Δεν θα υποστείλουμε την Γαλανόλευκη Ψυχή μας ποτέ. Υπάρχουν εστίες αντίστασης που πυκνώνουν, μεγαλώνουν, φουντώνουν. Δεν αποδεχόμαστε την δειλή και φοβισμένη πολιτική που ακολουθείται για χρόνια και που έχει βαφτίσει την υποταγή μας στην Τουρκία σε επανένωση τάχα και ΔΔΟ.

Διεκδικούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας, την περήφανη επιστροφή στον τόπο μας, την περηφάνεια της Ελληνικής καταγωγής και του πολιτισμού μας , την Ελληνική μας γλώσσα, τις αμμουδιές του Ομήρου.

Θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη με τους τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, δεν θέλουμε να γίνουμε υποτακτικοί τους και τουρκικό βιλαέτι.

Αγωνιζόμαστε μέσα στην Βουλή, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως μέσα στον λαό μας να μην περάσουν τα σχέδια της Τουρκίας. Που στέλνει τον στόλο της και μας απειλεί, που απαγορεύει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, που επιδιώκει τον στρατηγικό έλεγχο του νησιού. Η Τουρκία θεωρώντας εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζει ακάθεκτη τα σχέδια της.

Εμείς αντιστεκόμαστε. Η Αλληλεγγύη αντιστέκεται, μάχεται, πολεμά και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο την μέρα που θα στήσουμε επάνω στον Κυπαρισσόβουνο μια στήλη που θα φθάνει μεσούρανα, μια στήλη από το Άγιο Φως της Ελευθερίας. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.