11 Ιουλίου 2018

Ταξίδια, μία σπουδαία εμπειρία για έναν άνθρωπο

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τα ταξίδια είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο, ένα άνοιγμα στο διαφορετικό και το άγνωστο. Είναι μία από τις ωραιότερες εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου, η εξερεύνηση ενός καινούργιου κόσμου και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς.

Τα ταξίδια δεν είναι απλώς μία διακοπή από την δύσκολη καθημερινότητα και μία ευκαιρία για χαλάρωση και ξεκούραση. Είναι η αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας, η εξερεύνηση σε έναν πολιτισμό διαφορετικό από το δικό μας και η συνειδητοποίηση ότι, τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. 

Ένα ταξίδι σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις έναν καινούργιο κόσμο, να έρθεις επαφή με ανθρώπους διαφορετικής αντίληψης και κουλτούρας από τη δική σου και μέσα από αυτή τη ζύμωση να κρατήσεις τα χρήσιμα διδάγματα και να αφήσεις πίσω σου το οτιδήποτε λανθασμένο. Βλέπεις λανθασμένες αντιλήψεις, απόψεις που υιοθετούν διάφοροι πολιτισμοί σε σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας, πεποιθήσεις που πιστεύονται από εκατομμύρια ανθρώπους και τότε διαπιστώνεις μία σπουδαία αλήθεια: ότι όλοι οι άνθρωποι, παρά τις όποιες διαφορές, μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά, κρατώντας τη σημαία της προόδου, πετώντας αντιλήψεις που στέκονται τροχοπέδη στην εξέλιξη του κόσμου και προσβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο.

Ποια είναι η θέση διαφορετικών πολιτισμών απέναντι στα δικαιώματα της γυναίκας, την πολιτική, ποια είναι η επιρροή των μεγάλων θρησκευμάτων του κόσμου στη διαμόρφωση ενός πολιτισμού; Μέσω των ταξιδιών, οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν σε επαφή με αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα και μέσω αυτής της αναζήτησης, διαμορφώνουν και εκείνη μία δική τους αντίληψη και προσωπικότητα.


Τα ταξίδια είναι μία πολύτιμη εμπειρία από την οποία κάποιος μπορεί να αποκομίσει πολύτιμα και σημαντικά διδάγματα ζωής. Αν και στην εποχή μας είναι μία αρκετά δαπανηρή ενέργεια, αξίζει κάποιος έστω και για μία φορά να το τολμήσει. 

Μία εξίσου εξαιρετική εμπειρία είναι και το να επιχειρήσει κάποιος να ταξιδέψει μία φορά μόνος του. Είναι μία συνήθεια όχι και τόσο συνήθης στον Δυτικό κόσμο, αλλά μία εμπειρία πρωτόγνωρη που θα δώσει την ευκαιρία στον άνθρωπο να μελετήσει το διαφορετικό με ελευθερία και χωρίς πίεση από εξωτερικούς παράγοντες.

Τα ταξίδια εκτός από τα οφέλη που προσφέρουν στην ψυχολογία και την ανανέωση των ανθρώπων, μας καλλιεργούν και διευρύνουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αξίζει κάποιος να επενδύσει χρόνο και χρήματα σε αυτά!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.