Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουλίου 2018

Οι 300 (των Σκοπιανών)

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί /"Βορειομακεδόνες" και ανήγγειλαν συγκρότηση Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Στρατού 300 ανδρών (!).

Προφανώς αυτή η γενναία ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων θα δράσει ευεργετικά /αποτρεπτικά στα σχέδια όποιων εχθρεύονται τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ηρέμησα. "Τώρα ποιός θα τολμήσει να μας απειλήσει" σκέφτηκα. Ουδείς ούτε καν ο εταίρος "σύμμαχος φίλος και καρτάσι μας" κος Ερντογάν δεν θα το επιχειρήσει.

Δεν μπορώ να εξηγήσω το πως. Μάλλον φταίει ο αριθμός. Τριακόσιοι ήταν τότε, τριακόσιοι και τώρα. Είναι γεγονός. Εξάλλου οι Σκοπιανοί αδελφοί μας πάντοτε μεγάλωναν μαζί μας ανελλιπώς.

Σκέφτηκα λοιπόν κάτι και θα σας το εξομολογηθώ ειλικρινώς:

Το 480 π.Χ. συμμετείχαν και 700 Θεσπιείς. 
Αν αντί αυτών πήγαιναν 300 Σκοπιανοί, ως συμπολεμιστές του Λεωνίδα, η σπουδαία μάχη θα είχε κερδηθεί.

Ουδείς θα πρέπει να αμφιβάλλει περί αυτού δεδομένης της Σκοπιανής ανδρειοσύνης της ξακουστής. 
Φανταστείτε ενωμένους τους Τιτάνες Έλληνες και τους Ημίθεους Σκοπιανούς μαζί.
Ποιά δύναμη, ποιός εχθρός θα μπορούσε να τους αντισταθεί; 

Εξακόσιοι γίγαντες να πολεμούν! Τους πάντες να κατανικούν. Το ρου της ιστορίας να αψηφούν! Μεγαλεία να ζουν! Ανιστόρητοι όποιοι την λεβεντιά, την καταγωγή, την ελληνικότητα των γειτόνων διαφιλονικούν.

Δυστυχώς, στις Θερμοπύλες ο Λεωνίδας δεν τους κάλεσε να συμπολεμήσουν, να του συμπαρασταθούν. Προδήλως φοβήθηκε ότι -λόγω γενναιότητας - θα τον ξεπεράσουν και περισσότερο θα δοξαστούν! Στιγμές ανθρώπινης μικροψυχίας που δεν θα ξεχαστούν.

Τώρα μας δίνεται μια νέα χρυσή ευκαιρία. 
Αν την χάσουμε θα είναι μια αδικαιολόγητη εθνική - και Νατοϊκή - τραγωδία.

Δυστυχώς εκατομμύρια ανεγκέφαλων, τραμπούκων, ακροδεξιών, γερμανοτσολιάδων ανθελλήνων καταδοτών και προδοτών υποτιμούν την ευνοϊκή συγκυρία. Επιμένουν - παράλογα και ανιστόρητα- να θέλουν μόνον ελληνική τη Μακεδονία. Δεν δέχονται (επ' ουδενί) το όνομα "ΒορειοΜακεδονία". Ούτε την "Μακεδονική Γλώσσα, την Εθνικότητα", ούτε για αστεία.

Κατεβαίνουν σε αλλεπάλληλα συλλαλητήρια ... αντικυβερνητικά, γελοία. 
Ψυχανεμίζομαι πως είναι απολύτως αναγκαία η Σκοπιανή προστατευτική ασπίδα, παρουσία.

ΥΓ Δεν είναι πια καιρός για φάρσες και για αστοχήματα.
Όχι άλλες χαμένες Θερμοπύλες και πισωγυρίσματα.
"Ή ταν ή επί τας". Με τα Σκοπιανά τ' αδέλφια θα πας.
Όσο πιο μακρυά μπορείς. Να νικήσεις μαζί τους και να δοξαστείς.
Μη το σκέφτεσαι, το μπορείς. 
Στην ανάγκη δώστους και κάτι: την Μακεδονία την Ελληνική(;).
Αξίζει να έχεις έναν τέτοιο φύλακα -άγγελο συμπολεμιστή.
Άλλωστε ξεγυμνωμένος είσαι, χωρίς μπροστάρηδες δηλαδή.
Ποιός περιμένεις τάχα να σε υπερασπιστεί; 
Το Κομματικό σου Σύστημα (=ΚΣ) που ψυχομαχεί; 
Ή οι "Λυκόφιλοι φίλοι και εταίροι" οι θλιβεροί; 
Γι' αυτό και πρέπει να δώσουμε στους (ελληνο)Σκοπιανούς ό, τι μας ζητηθεί.
Το αξίζουν -εκεί που καταντήσαμε - ώστε να πορευτούμε όλοι μαζί, 
εκεί που η Ιστορία αηδιάζει και εξεμεί!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.