Τελευταίες αναρτήσεις

6 Ιουλίου 2018

Παραμένουν σε στρώματα και θυρίδες 13-18 δισ. ευρώ. (οι τράπεζες έχουν χάσει το μοναδικό προϊόν τους, την εμπιστοσύνη)

Στα ύψη η κυκλοφορία ρευστού χρήματος (32,9 δισ. ευρώ) στην αγορά, παρά τις εισροές στις τράπεζες τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Μετρητά 32,9 δισ. ευρώ κυκλοφορούν στην αγορά, παρά τις εισροές που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στις τράπεζες και την αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η αξία των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν εντός ελληνικών συνόρων έφτανε στα τέλη του περασμένου Μαΐου τα 32,9 δισ. ευρώ, ποσό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας.

Από το ποσό αυτό τουλάχιστον 15-20 δισ. ευρώ βρίσκονται εκτός τραπεζών για την κάλυψη των αναγκών σε μετρητά που διαχρονικά έχει η οικονομία. Τα υπόλοιπα, ωστόσο, ήτοι 13-18 δισ. ευρώ, βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες και… στρώματα και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στο σύστημα.

Ενθαρρυντικό είναι μόνο το γεγονός ότι το χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί έχει μειωθεί από την εποχή Βαρουφάκη, όταν λίγο πριν από την επιβολή των capital controls είχε εκτοξευθεί στο ρεκόρ των 50 δισ. ευρώ!

Προβληματισμός

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία του συγκεκριμένου ποσού μετρητών δημιουργεί προβληματισμό στις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς παρά την επιτυχία τους στα τελευταία stress tests και τη χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός καταθετών που δεν εμπιστεύεται να τοποθετήσει το σύνολο της κινητής περιουσίας του σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πλέον, στο στόχαστρο των τραπεζών έχουν μπει τα μετρητά που έχουν αποθησαυρισμένα οι πελάτες τους. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούν τακτικά ραντεβού με όσους είχαν προχωρήσει σε σημαντικές αναλήψεις τα προηγούμενα χρόνια και δεν τα έχουν επιστρέψει.

Για τον λόγο αυτόν οι τράπεζες «επιδοτούν» το νέο χρήμα με υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων, τα οποία μπορεί να είναι και διπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα που δίνονται στους υπόλοιπους πελάτες, αλλά και ειδικά προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τα προγράμματα επιβράβευσης καρτών.

Εκτιμάται ότι εκτός τραπεζικού συστήματος σε φυσική μορφή βρίσκονται περί τα 15 δισ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να ανακτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σε βάθος δύο ετών, εάν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Τα έχουμε πει πολλές φορές...

Οι τράπεζες και το κράτος εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, αλλά τα τελευταία 8 μνημονιακά ακόμα περισσότερο... έχουν συστήσει συμμορία με θύματα τους πολίτες...

Το κράτος νομοθετεί συνεχώς υπέρ των τραπεζών υποχρεώνοντας τους πολίτες να κάνουν όλες τις συναλλαγές, ακόμα και σε σχέση με το κράτος, μέσω τραπεζών και πλαστικού χρήματος, και οι τράπεζες έχουν γίνει ο μεγαλύτερος ρουφιάνος του κράτους καρφώνοντας στην κυριολεξία κάθε λογαριασμό, κίνηση και αγοραπωλησία των πολιτών στο κράτος, αλλά και μπλοκάρωντας με μια απλή εντολή (κι όχι εισαγγελική) οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό, ή και κατάσχωντάς τον!!!!!

Ετσι καταλαβαίνουμε ότι το μοναδικό προϊόν που πουλάνε οι τράπεζες το οποίο είναι η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια έχουν κάνει φτερά ειδικά μετά τα capital control όπου διεσώθησαν όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες και καταστράφηκαν όλοι οι υπόλοιποι μαζί με την μεσαία τάξη....Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα που λαμβάνει κάποιος δικηγόρος μέσω τραπέζης, περνάνε αυτόματα στο taxis χωρίς να χρειαστεί κάποια άλλη διαδικασία. Φυσικά, αν το κράτος χρωστάει χρήματα στον δικηγόρο, πιάσε το αυγό και κούρευτό.

Νικόλαος

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Χρησιμη πληροφορία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.