19 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ;

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς ειδικό λόγο ακούστηκε από το Υπουργικό Επιτελείο του προτεκτοράτου, μια διφορούμενη δήλωση, προκαλώντας την περιέργεια, για το νόημά της. «Η διδασκαλία της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την Εθνική Συνείδηση». 
 
    Τι υποκρύπτει αυτή η δήθεν πατριωτική παραίνεση; Μας υποψιάζουν οι πατριωτικές κορώνες από μια εγκάθετη ξένων αφεντάδων υπουργίνα… Ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης αγνοεί πως τα Ελληνόπουλα αναπτύσσουν Εθνική Συνείδηση από τους γονείς τους; Πως οι δάσκαλοι την αναδείκνυαν μέχρι πρότινος με τις Εθνικές Εορτές και τις Εθνικές Παρελάσεις;
 
    Από ποιους «πρέπει» να διδάσκεται; Από τους δασκάλους (τους;)… Πού απευθυνόταν η… κορόνα; Αναφερόταν στα Ελληνόπουλα ή στα «προσφυγόπουλα» για ενσωμάτωσή τους με Ελληνική Συνείδηση; Μήπως με την δήλωση αυτή στο τσίρκο του κυνοβουλίου (τους) το Κεραμικό σκεύος μιας χρήσης των επικυρίαρχων, εξαργύρωσε τον διορισμό στον «θρόνο» του;  
 
    Αυτή η ασυνείδητη θα μας μάθει, πως να είμαστε συνειδητοί; Πού έμαθε αυτή, για να μας μάθει κι εμάς; Στας κολλεγιακάς σπουδάς; Αν είχε διδαχτεί σε Ελληνικά σχολεία, θα είχε συνείδηση και δεν θα αμφέβαλλε για την Εθνική Συνείδηση των Ελλήνων. Επιπλέον θα υπερασπιζόταν τα δίκαια της πατρίδας μας. Αν… λέμε αν… θεωρούσε πατρίδα της την Ελλάδα.
 
    Ώσπου να μας εξηγήσει στην Ελληνική γλώσσα, τι επιδιώκει με την παράδοξη δήλωσή της, την ενημερώνουμε εμείς δωρεάν, τι είναι και τι αξία έχει για τους Έλληνες η Εθνική Συνείδηση. Πως μας προέκυψε, τι μας κόστισε, πόσο μας βοηθάει να διατηρούμε τα Ελληνικά Ιδεώδη, μέσα σε μια κατοχική Ελλάδα, γεμάτη λαθροεισβολείς. Αλλά και πόσο σμιλεύτηκε, ώστε να συγκολλήσει ετερόκλητους πληθυσμούς Ελληνοφώνων.  
 
    Οι ξενόδουλοι κυβερνητικοί τί γνώμη έχουν για την Εθνική Συνείδηση; Είναι Ιδέα εξελισσόμενη κι όχι ως αναλλοίωτη από τον 19ο αιώνα; Σε ποιον πληθυσμό καλλιεργούν την αίσθηση του "ανήκειν" στην Εθνική ταυτότητα; Σίγουρα όχι στον ιθαγενή Ελληνικό. Μήπως μας προετοιμάζουν για «ελληνοποίηση» των χιλιάδων απρόσκλητων εισβολέων στο φιλόξενο Ελλαδιστάν;  
 
    Άκου κυρά μου να μάθεις γράμματα του Θεού τι εστί Συνείδηση, γιατί δεν κατέχεις. Είναι η ικανότητα του ανθρώπου, να διατυπώνει κρίσεις για την ηθική βαρύτητα των σκέψεων και πράξεών του με Αυτογνωσία και επίγνωση του εξωτερικού γίγνεσθαι. Προέρχεται από το απαρέμφατο συνειδέναι του ρήματος σύνοιδα και σημαίνει έχω βαθειά γνώση.  
 
    Ο βασικός ρόλος της Συνείδησης του ανθρώπου είναι, να ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Να συνεισφέρει στην ηθική εξύψωση και αναβάθμιση της προσωπικότητάς του. Να ασκεί έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής του, χωρίς να μπαίνει στο πειρασμό συμβιβασμού για προσωπικά οφέλη.  
 
    Εθνική συνείδηση είναι η αποδοχή και η περηφάνια για τα στοιχεία που συγκροτούν την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Κουλτούρα και την Ιστορία του Έθνους και η συγκρότηση μιας συνολικής Εθνικής ταυτότητας. Αυτή που πρέπει κάθε Έθνος να καλλιεργεί και να υπερασπίζεται, για την συνοχή του και την εξασφάλιση της συνέχειάς του ως Φυλής. Αυτή που χρόνια επιδιώκουν οι καμπαλιστές να διαγράψουν, για να καταφέρουν τον διαμελισμό της Ελλάδας και την γενοκτονία του λαού.  
 
    Στην Δημόσια Εκπαίδευση το Υπουργείο (Εθνικής) Παιδείας, αν βέβαια ήταν Εθνικό και προωθούσε τον Ελληνισμό, θα όφειλε νέο σχολικό σχεδιασμό βασισμένο στις Ελληνικές Αρετές και Αξίες, για στήριξη και τόνωση της φιλοπατρίας, τόσο στην μαθητιώσα νεολαία, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.  
 
    Αν εσύ και το συνάφι σου τα νεοταξικά σκευάσματα, είχατε συνείδηση της προδοσίας σας, θα μας απαλλάσσατε της φρικτής παρουσίας σας στην Εξουσία, με την οποία σας αντάμειψαν οι Σιωνιστές, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας.  
 
    Η Εθνική Συνείδηση και τα Εθνικά θέματα μπορεί να περνούν δοκιμασία εξαιτίας σας, όμως ο Ελληνόψυχος Έλληνας τα τιμά και διατηρεί την Ελληνικότητά του και την αγάπη του για την πατρίδα, με στερήσεις και με υπεράνθρωπη αντοχή, στις παράνομες υποχρεωτικότητες της προδοτικής Κυβέρνησης.  
 
    Η Εθνική Συνείδηση συμβάλει στην διατήρηση του Έθνους και συνεχίζει να είναι ο συνεκτικός κρίκος ένωσης των πολιτών σε κοινούς πατριωτικούς Αγώνες. Είναι δυνατόν να τα ξεριζώσει από την ψυχή του Έλληνα η δόλια και φασιστική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;  
Τ’ ΑΚΟΥΤΕ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ;



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος


Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς.
– Δεν υπάρχει τίποτε πιο αγαπημένο από την πατρίδα.
Θέογνις, 6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής (Ελεγείαι Α 778)

Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα

Κα ο Πλάτων, όπως την όριζε ...

Η Εθνική συνείδηση είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε, η συνείδηση όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που αποτελούν το Έθνος, η γνώση του λαϊκού και φυλετικού χαρακτήρα, του πολιτισμού και της ιστορίας του, επιπλέον η συνείδηση του ότι ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και των υποχρεώσεών μας προς αυτό.


Η Εθνική συνείδηση των Ελλήνων παρουσιάζεται πολύ πριν τους Περσικούς πολέμους, που αποτελούν ορόσημο στην εξέλιξής της. Πριν από τον 7ο π.Χ. αιώνα οι Έλληνες είχαν χαράξει γύρω τους ένα τείχος, που ξεχώριζε αυτό από τους άλλους λαούς τους ‘βαρβάρους”. Στην αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος συνετέλεσε και η επαφή των Ελλήνων μέσω των αποικιών, με άλλους λαούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν συνειδητά τα γνωρίσματα της φυλής τους, κοινά σ’ αυτούς και ξένα στους αλλόφυλους. Επίσης οι Πανελλήνιοι Αγώνες, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια, ιδιαίτερα δε τα Ολύμπια, από τους οποίους αποκείονταν οι βάρβαροι, συνέβαλαν στην τόνωση της Πανελλήνιας συνειδήσεως.


Ανώνυμος είπε...

NAI NEO.. ΑΤΑΞΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ...΄. ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ... ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ... ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ....

Ο Πλάτων πιστεύει στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων. Οι Έλληνες μεταξύ τους λέει, είναι οικείοι και συγγενείς, ενώ με τους βαρβάρους είναι άσχετοι και ξένοι “φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και συγγενές, τω δε βαρβαρικώ οθνείον τε αλλότριον” (Πολιτεία 470γ).

ΝΕΜΕΣΙΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.