Τελευταίες αναρτήσεις

3 Ιουνίου 2017

Πως να σταματήσετε το τικ στο μάτι σας αμέσως. Από τι προέρχεται...

Η σύσπαση των ματιών είναι μια δυσάρεστη αίσθηση και είναι πολύ οικεία στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να είναι σύμπτωμα για πιο σοβαρές ασθένειες.

Το τικ στα μάτια προκαλείται από σπασμούς των μυών των ματιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα φαινόμενος μικρής διάρκειας, αλλά μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι: 

Στρες
Λύση: Το τικ στα μάτια μπορεί να σημάδι του στρες, ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα όρασης. Η καλή ξεκούραση και ο καλής ποιότητας ύπνος θα σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες. 

Έλλειψη ύπνου
Λύση: Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει συσπάσεις στα μάτια. Η ξεκούραση και ένας καλός βραδινός ύπνος μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. 

Ξηρότητα στα μάτια
Λύση: Οι περισσότεροι ενήλικες αντιμετωπίζουν αυτή την δυσκολία. Η ξηροφθαλμία είναι συνηθισμένο πρόβλημα στους ανθρώπους που περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή χωρίς να φορούν φακούς επαφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας.


Καταπόνηση των ματιών
Λύση: Ίσως χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια γυαλιά. Άλλωστε, ακόμα και μικρής σημασίας προβλήματα στα μάτια μπορεί να καταπονήσουν ακόμα περισσότερα τα μάτια σας και να προκαλέσουν το τικ. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να εξετάσετε την οπτική σας οξύτητα. 

Η παρατεταμένη χρήση υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών είναι συνηθισμένες αιτίες καταπόνησης των ματιών. Ακολουθήστε τον κανόνα “20-20-20” για την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών: απομακρυνθείτε από την οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών μετά από 20 λεπτά χρήσης και επικεντρωθείτε για 20 δευτερόλεπτα σε κάποιο άλλο μακρινό αντικείμενο. 

Καφεΐνη
Λύση: Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση καφεΐνης για μια δυο εβδομάδες και θα δείτε τα συμπτώματα να εξαφανίζονται. 

Αλκοόλ
Λύση: Προσπαθήστε να βγάλετε τελείως το αλκοόλ από την ζωή σας, καθώς η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλεί το τικ.


Κακή διατροφή
Λύση: Η έλλειψη κάποιων θρεπτικών στοιχείων, όπως το μαγνήσιο, μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις των ματιών. 

Προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά και κάνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό θα βοηθήσει στην φυσιολογική λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος.

πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.