28 Ιουνίου 2017

Η “ΠΥΘΙΑ” ΚΑΙ ΤΟ …“ΜΑΝΤΕΙΟ” ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ…

Η “παράγκα” του Ρουμπάτη σε δράση... 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Είχαμε προβλέψει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2016 στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα: «Καρκινώματα αποδομούν την ΕΥΠ – Πάνε για κουκούλωμα την “Πυθία”», ότι κάποιοι στην Κατεχάκη απεργάζονταν σχέδια αποδόμησης και ακύρωσης του ανακριτικού και εισαγγελικού πορίσματος για την σκοτεινή υπόθεση “Πυθία” που τόσο έχει απασχολήσει με πρωτοσέλιδα, ειδικά αφιερώματα και ειδικές εκπομπές τα ελληνικά αλλά και τα ξένα ΜΜΕ.

Το Παπανδρεϊκό – Τσοχατζοπουλικό “σύστημα” του ΠΑΣΟΚ που παραδιοικεί αυτή την ταλαίπωρη υπηρεσία από το 2009 μέχρι και σήμερα, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένους “έγκριτους” δημοσιογράφους, που δήθεν ανήκουν στον λεγόμενο προοδευτικό αριστερό χώρο, το “σύστημα” όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος “WikiLeaks” - αλλά κανείς δεν τόλμησε να ακουμπήσει ή έστω να το ελέγξει - είναι επιρρεπές στις διαρροές προς την αμερικάνικη πρεσβεία! Το “σύστημα” που έχει καταφέρει με φοβικά σύνδρομα και δημοσιογραφικό booling, όπως φαίνεται έχει απλώσει τα πλοκάμια του μέχρι και τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ελληνικής δικαιοσύνης, έκανε πάλι το θαύμα του... 

Μια περίεργη απόφαση… 

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει... Προχώρησε στην έκδοση αθωωτικής απόφασης για τους ελεγχόμενους από την τακτική δικαιοσύνη υπαλλήλους της ΕΥΠ, τον Συριζαίο σήμερα, προερχόμενο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστή Θεόδωρο Σπατιώτη και την Αγγελική Πατελάκη που κατηγορούνταν για το βαρύτατο, κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας - κατασκοπία και τους έχει επιβληθεί με ομόφωνη απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι οποίοι κατηγορούνται, ότι έδιναν στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για την ηθική αυτουργία στην παραπάνω ενέργειά τους, τα άκρως απόρρητα ενημερωτικά δελτία της υπηρεσίας προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. 

Δηλαδή, ο κ. Καρχιμάκης και άρα ο Γιώργος Παπανδρέου που τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήξερε τα πάντα πριν τα μάθει ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Και όλα αυτά όπως αποκαλύφθηκε με το πόρισμα του ανακριτή αλλά και όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο είναι αποδεδειγμένα τόσο με τις έγγραφες αναφορές και καταθέσεις της μακαρίτισσας υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη αλλά και άλλων στελεχών της υπηρεσίας όσο και με την ηχητική καταγραφή της Πατελάκη η οποία ομολογεί σε αυτήν το γεγονός της παράνομης παράδοσης εγγράφων της υπηρεσίας στον Καρχιμάκη... 

Απόσπασμα της αναφοράς της Ευγενίας Λεβογιάννη…

“Σε ότι αφορά τώρα το θέμα με τον Καρχιμάκη που προανέφερα, περί τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου 2005 (δεν θυμάμαι επακριβώς) ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε από τον πρόεδρο (Κώστα Αγγελάκη) να κανονίσει μία συνάντηση με συνδικαλιστές από την Υπηρεσία. Ο πρόεδρος κανόνισε ένα μεσημέρι, μετά τη δουλειά, για φαγητό στο «Πρυτανείο», στο Κολωνάκι. 

Απ΄ ότι θυμάμαι παρευρίσκοντο εκτός του προέδρου κι εμένα, ο Σπατιώτης και οι συνάδελφοι Μ. Σαλούστρος, Φ. Δαλαβάγκα, Γ. Πλευρίτης, Β. Γκίζος, Αγγ. Πατελάκη κα. Σε κάποια στιγμή ο Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Αγγ. Πατελάκη της λέει “τι γίνεται, δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά”… 

Τότε ο Κ. Αγγελάκης ρωτάει “τι χαρτιά;;” και η Αγγ. Πατελάκη απαντάει “να, του πηγαίνουμε με το Θόδωρο (Σπατιώτη), το Ενημερωτικό Δελτίο προς τον Πρωθυπουργό”. Τότε ο Κ. Αγγελάκης έξαλλος της λέει “τι κάνετε λέει, είστε καλά, τέρμα, κομμένο, δεν ξαναπάτε…”. Αντιδρώντας τότε ο Καρχιμάκης του λέει: “γιατί ρε … τι έγινε;;” και ο Κ. Αγγελάκης τους απαντά “ρε … είστε τρελοί, τι το περάσατε το «μαγαζί», ΙΚΑ; Αλλά και πέρα από αυτό αν σε ένα έλεγχο στην πύλη σας πιάσουν τότε πάτε όλοι χαμένοι… Τέρμα, εδώ σταματάει αυτό… Αγγελικούλα τ΄ ακούς, τέρμα…”. Η Αγγ. Πατελάκη λέει “εντάξει πρόεδρε” και ο Καρχιμάκης του λέει, του Κ. Αγγελάκη, “μα τα θέλει ο Πρόεδρος (ΓΑΠ.)”, και ο Κ. Αγγελάκης απαντά “να … κι εσύ κι αυτός, είπα τέρμα, τέρμα η κουβέντα γι αυτό…”. 

Μετά από αυτό ο Κ. Αγγελάκης ζήτησε από την τότε Διοίκηση της Υπηρεσίας την άμεση μετακίνηση της Αγγ. Πατελάκη σε άλλη Διεύθυνση και δεδομένου ότι και οι σχέσεις της Αγγ. Πατελάκη με την τότε προϊσταμένη της συνάδελφο Φ. Παλαιολόγου δεν ευρίσκοντο και στο καλύτερο επίπεδο! Η Αγγ. Πατελάκη μετακινήθηκε στη Β΄ Διεύθυνση! Κατά καιρούς και παρουσία μου ο Κ. Αγγελάκης ρώταγε την Αγγ. Πατελάκη αν διατηρεί επαφή με Καρχιμάκηδες κλπ, ενώ όταν συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα κάλεσε την Αγγ. Πατελάκη και παρουσία μου και με τη συναίνεσή της, ζήτησε να γίνει μια καταγραφή των τότε γεγονότων, πράγμα που έγινε.”! 

Τα μέλη της Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ… 

Παρά ταύτα το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της υπηρεσίας έπειτα από δύο επεισοδιακές συνεδριάσεις, την Παρασκευή 16/6/2017 και την Δευτέρα 19/6/2017, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, αθώωσε τους δύο υπαλλήλους με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά! Έσπευσαν μετά από μια πρόχειρη ΕΔΕ - που διήρκεσε μόνο λίγους μήνες, όταν η έρευνα στην τακτική δικαιοσύνη διήρκεσε πολλά χρόνια - και που το πόρισμά της, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ μας, δεν ήταν ξεκάθαρο αλλά άφηνε πολλές ερμηνείες, ήταν δηλαδή ένα πόρισμα ήξεις - αφίξεις... Έωλο που μπάζει από παντού...! Αυτό ακριβώς λέει το ρεπορτάζ μας!

Ας δούμε όμως πρώτα ποιοί συμμετείχαν σε αυτό το πειθαρχικό συμβούλιο και τι έγινε σε αυτό...

Πρόεδρος του Οργάνου εκ του νόμου, είναι ο Β΄ υποδιοικητής της υπηρεσίας, Ιωάννης Λιούκας, απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας. Λέγεται, πως υπηρέτησε πιστά το σύστημα ΓΑΠ επί υπουργίας στο Δημόσιας Τάξης του γνωστού αδιάβαστου (ελέω Μνημονίου) και υπερεκτιμημένου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γνωστού στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ και ως “Μιμίκου” αλλά και μπατζανάκη του Καρχιμάκη, κ. Χρ. Παπουτσή. 

Το πως τώρα, βρέθηκε σε αυτήν την θέση;; Όπως βρέθηκαν και τα χιλιάδες πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του. Τρανό παράδειγμα άλλωστε, και ο διοικητής της ΕΥΠ, ο “πολύς” κ. Ιωάννης Ρουμπάτης, που έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου! Καθώς υπήρξε και ευρωβουλευτής του, εκπρόσωπος Τύπου στην πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον και πρώτο-σύμβουλος του Κοσκωτά! Και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΓΑΠ διατέλεσε - όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο χωρίς αυτό να έχει διαψευστεί - μέχρι λίγο διάστημα πριν τις εκλογές του 2012, ως μυστικοσύμβουλος των Χρυσοχοΐδη και Παπουτσή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ έχει προλογίσει και βιβλίο του τότε Α΄ υποδιοικητή της υπηρεσίας Φ. Παπαγεωργίου.

Αλλά είπαμε, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ... Συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να γράψω αλλά βλέπετε η κεκτημένη ταχύτητα γιατί τα πρόσωπα σε παραπλανούν...

Ας γυρίσουμε όμως στο πειθαρχικό όργανο που έκρινε την υπόθεση...

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, συμμετέχουν ακόμα δύο διευθυντές που έχει διορίσει σε αυτό ο Ρουμπάτης, η διοικητική υπάλληλος κ. Αθηνά Βουδήμου και ο υπάλληλος πληροφορικής κ. Ανδρέας Λάδης για τη δράση του οποίου πολλά έχει αποκαλύψει το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Greek American News Agency” για τα οποία όμως δεν θα ασχοληθούμε σήμερα, παρά μόνο να αναφέρουμε ότι ο Σπατιώτης όταν ανέλαβε την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΥΠ ανέθεσε έργο σε εταιρεία που συνεργαζόταν η εταιρεία που είχε στήσει ο Λάδης... Λόγοι τουλάχιστον ευθιξίας βάσει της Αρχής Αμεροληψίας θα επέβαλαν, κατά την δική μας εκτίμηση, την μη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση...

Επίσης, στο πειθαρχικό όργανο συμμετέχουν και δύο υπάλληλοι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο τεχνικός κ. Βασίλης Μούρτος, που είναι και συνδικαλιστής και συμμετέχει στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που προεδρεύει ο Σπατιώτης και ανήκει στην συνδικαλιστική ομάδα του Σπατιώτη... Λόγοι τουλάχιστον ευθιξίας βάσει της Αρχής Αμεροληψίας, θα επέβαλαν και σε αυτόν, πάντα κατά την δική μας εκτίμηση, την μη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση... 

Ο μειοψηφήσας… 

Και ο επιχειρησιακός υπάλληλος κ. Σπύρος Νάννος, ένα από τα πιο καταρτισμένα και αξιόλογα στελέχη της υπηρεσίας με μακρόχρονη θητεία στο εξωτερικό που διετέλεσε επί τριετία (2012 - 2015) προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΥΠ…

Αύριο η συνέχεια των αποκαλύψεων….Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.