27 Ιουνίου 2017

Κρανς Μοντάνα και μπούμερανγκ

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

Μ Ι Α  ΙΣΩΣ θα έπρεπε να ήταν τώρα η πρώτιστη μεθόδευση, ο πρώτος και ο κύριος στόχος, στην Πενταμερή Διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα της Γενεύης - 2 για το Κυπριακό, έστω κι αν αποτελεί επίτευγμα ξανά της τουρκικής πολιτικής η επικείμενη  στις 28 Ιουνίου πραγματοποίησή της:

- ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ επιτέλους στο διεθνές, μακροσκελές, κατά της Τουρκίας κατηγορητήριο και το ποινικό της μητρώο στην Κύπρο. Το βεβαρημένο με συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττει σε βάρος της Κύπρου, από το 1974 το τουρκικό κράτος, ως Εισβολέας και Κατακτητής. 

- ΕΚΕΙΝΟ το κατηγορητήριο, από το οποίο, οι υψηλοί διεθνώς προστάτες και θωπευτές της Τουρκίας, φρόντισαν από νωρίς να την απαλλάξουν και να την αφήσουν ατιμώρητη, μεθοδεύοντας δολίως τις «υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ», διαδικασίες των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών για διζωνική συνθηκολόγηση, στις οποίες πέτυχαν να παρασύρουν, να παγιδεύσουν και να εγκλωβίσουν έκτοτε τα Ηττημένα Μυαλά των ηγεσιών Κύπρου και Ελλάδος.

Α Υ Τ Η  ΘΑ ‘πρεπε να ήταν τώρα, υπό τις παρούσες, εντελώς διαφορετικές πλέον, περιστάσεις, με επιδέξια αξιοποίηση της τρέχουσας συγκυρίας, η προτεραιότητα των μεθοδεύσεων Λευκωσίας και Αθηνών, εάν είχαν άξιους πρόθυμους και ικανούς ηγέτες.
- ΤΩΡΑ που το νεο-σουλτανάτο του Ερντογάν κατόρθωσε ώστε να περιέλθει η Τουρκία στην δεινότερη κατάσταση σχέσεων, όχι απλώς με τους «μηδενικούς» (κατά τη δική της αντίληψη) γείτονές της, όχι μόνο με τον Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά, προπάντων και κυρίως, με τους παλαιόθεν υψηλούς προστάτες και επιδαψιλευτές της στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Σ Τ Ο  ΚΡΑΝΣ Μοντάνα ετοιμάζεται να προσέλθει σε τέσσερεις μέρες, με αταλάντευτα από το 1956 επεκτατική κατά της Κύπρου στρατηγική, η πανταχόθεν ανυπόληπτη πλέον και παντοειδώς απεχθής Τουρκία. Με τρία θεωρούμενα, από την ίδια, στηρίγματα της πολιτικής της:
(α) Την βρετανική δολιότητα,
(β) τον «λομπίστα των τουρκικών συμφερόντων κ. Έιντε του ΟΗΕ και
(γ) τα πρόθυμα για περαιτέρω διζωνική υποταγή Ηττημένα Μυαλά Αναστασιάδη, Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρου-ΑΚΕΛ.

Σ Τ Ο Χ Ο  ΕΧΕΙ η Τουρκία, να επιτύχει, επιτέλους, με ελληνική υπογραφή (Νίκου Αναστασιάδη), την αντικατάσταση της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ισοτίμως συγκυριαρχούμενη από τα δικά της τουρκοκυπριακά όργανα Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»).

- ΩΣΤΕ το κυπριακό κράτος - μέλος της ΕΕ να καταστεί το δικό της, το ελεγχόμενο από την ίδια, διζωνικό - δικοινοτικό της προτεκτοράτο, αποτελεσματικό, κράτος - τουρκικό προγεφύρωμα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός των οργάνων και των θεσμών της ΕΕ.

- ΚΑΙ να καταστεί η ίδια, η Τουρκία, μέσω του Ισοτίμως Συγκυρίαρχου εφ’ όλης της Κύπρου τουρκοκυπριακού της συνιστώντος κράτους, ο αποφασιστικότερος ρυθμιστής πλέον των Τριμερών (α) Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ, (β) Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και ουσιαστικός ηγεμών των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου.

Π Ο Σ Ε Σ  ΑΡΑΓΕ ικανότητες διαθέτει ο κ. Αναστασιάδης και οι παραστάτες του κ.κ. Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρος-ΑΚΕΛ, ώστε να μετατρέψει, στο Κρανς Μοντάνα, σε μπούμερανγκ κατά της Τουρκίας τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας;

Π Ο Σ Ε Σ  ΑΡΑΓΕ ικανότητες διαθέτει, για να στρέψει την προσοχή του διεθνούς παράγοντα, στο κυπριακό ποινικό μητρώο της Τουρκίας, ώστε αυτό να προστεθεί αποτελεσματικότερα στο διεθνές κατηγορητήριο που κατατρέχει τον κ. Ερντογάν, όπου κάτσει και σταθεί;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.