28 Ιουνίου 2017

Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου. Τούρκοι και Σκοπιανοί κλείνουν την Ιστορία τους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μεγάλες οι ευλογίες του ΟΥΡΑΝΟΥ-μεγάλες οι δυνητικές κλοπές και οι αρπαγές υπό των δήθεν φίλων και επίβουλων εχθρών μας . Επιθυμούν οι άρπαγες να μας τα πάρουν όλα, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς. 

- Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης Γέροντας με έκπληξη. 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. «Δεκαετία του 70, ένας Αγιορείτης Πατέρας έκανε ξημερώματα της εορτής των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου τον κανόνα του στο μικρό κελλάκι Ιεράς Μονής. Φως άστραψε και τον μετέφερε καθ ύπαρ στην γνωστή του προκυμαία, στον σημερινό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου στην Αν. Μακεδονία, τόπο βιωτής του συμμοναστή του, ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ του Χριστουπολίτη, τοπικού Αγίου της περιοχής αυτής, που αγίασε στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους. 

Ο Γέροντας ξαφνικά βρέθηκε σε μία προκυμαία γεμάτη με πολλά πρόσωπα. 
Αλλά τι χαρούμενα και λαμπρά ήταν αυτά τα πρόσωπα που του μετέδιδαν ταυτόχρονα μια ανερμήνευτη χαρά. Χαιρόταν να τα βλέπει. 

Γιατί σε αυτά έβλεπε Αγίους, Ιεράρχες, Ομολογητές, Μάρτυρες. Οσίους, σαν να κατέβηκαν όλοι τους μαζί από τις περίφημες τοιχογραφίες-φρέσκα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κατέκλυσαν την πανέμορφη αυτή προκυμαία. 
- Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης Γέροντας με έκπληξη. 
- Περιμένουμε να αποβιβαστεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος με την συνοδεία του. 
- Πάντα τέτοια ημέρα τους περιμένουμε!!! 

Αστραπιαία μεταφέρθηκε στο κελί του προσπαθώντας να κατανοήσει τι ήταν όλα αυτά.
Τα χρόνια πέρασαν , ο Γέροντας κοιμήθηκε και σε πνευματικό παιδί του που μας μετέφερε αυτά, έλεγε. 
- τι μεγάλες ΕΥΛΟΓΙΕΣ παιδάκι μου μας έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ πατώντας τα αγιασμένα ποδαράκια του για πρώτη φορά στην παραλία αυτή της Μακεδονίας, στην Ευρώπη;» 

Αδελφοί για αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ θα μιλήσουμε που είναι διαχρονικές και βρίσκονται στο επίκεντρο της βάσκανης οφθαλμικής κόρης των εχθρών μας. 

Θα τις χωρίσουμε σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ευλογίες και οι δύο είναι πάντα επίκαιρες, προίκα του Γένους μας που θέλουν να την αρπάξουν μνηστήρες- προικοθήρες από όλες τις γωνιές του κόσμου. 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ 

Από την στιγμή που οι Σκοπιανοί παραμένουν μετεξεταστέοι στην Ιστορία και την Ιστορική αλήθεια καλόν θα ήταν να ετοιμάζονται να κλείσουν το επιδοτούμενο από διεθνείς σπόνσορες παραμάγαζο της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και φυσικά μετά από τόσα χρόνια βρώμικης δουλείας εκεί πάει το πράγμα. 

«Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ' αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Ελληνικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας. 

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗκαι ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια. 

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση. 

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. 

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ. 

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥπου πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας. 

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας. 

Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα. 

Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε... 

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα άλλο όνομα. Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα ..» 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ 

Για να φτάσει ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του στον σημερινό ομώνυμο εμπορικό λιμάνι του στην Αν. Μακεδονία από την Τρωάδα της Μικράς Ασίας, ευθυδρόμησε μεσοπέλαγα στο σημερινό ευλογημένο ενεργειακό άξονα των Πετρελαικών κοιτασμάτων της Λαδοξέρας ( Σαμοθράκη ) και δίπλα από τον Μπάμπουρα-Πρίνο ( Θάσος).

«Ἀναχθέντες οὖν ἀπὸ τῆς Τρῳάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δὲ. ἐπιούσῃ εἰςΝεάπολιν, ἐκεῖθέν τε εἰς Φιλίππους ( Πράξεις των Αποστόλων στ. 11-12) Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν (κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας; Οι εξελίξεις τρέχουν παντού αλλά σύντομα θα πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.

Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων. 

Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε «Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…; Η Ζουράφα (Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. ¨Η YENI CAG δημοσιεύει άρθρο του Ahmet Takan με τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας». 

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Umit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν. Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα. Το νησί Ζουράφα, ανήκει στην τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Εnez της Αδριανούπολης και της Ίμβρου.» http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-thelei-krisi-i-zurafa-einai-diki-mas/47493\ 20 Ιανουαρίου 2016 

Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη; 
Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου. 

¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία! 

Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.

Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ. 

Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011 

¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨ Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας. Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο. Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές. 

Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ, το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας. Ουσιαστικά μπήκαμε σε ¨εμπλοκή¨ με τους Τούρκους την στιγμή που την καθημερινότητα του Έλληνα κάποιοι την έκανα εφιάλτη. 

 ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν 
«αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν»... 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ. 

"Η καθαρή ιστορία μας είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης". 

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των ΕΘΝΩΝ από αυτή την ευλογημένη ακτογραμμή της Ελληνικής Μακεδονίας δεν στέλνει μόνο ΜΗΝΥΜΑ στην Ευρώπη αλλά και στους σημερινούς νεοθωμανούς και φυσικά στο "ρηχό βάθος" της εξωτερικής επεκτατικής πολιτικής των.

Στέλνει μήνυμα στους Σκοπιανούς ότι το ¨καλο- σερβιρισμένο παραμύθι ¨τελείωσε.

Στέλνει επίσης ΜΗΝΥΜΑ και σε εμάς τους καταπονημένους και κατασκανδαλισμένους Νεοέλληνες ότι ο ίδιος παραμένει ΦΡΟΥΡΟΣ της πνευματικής και ενεργειακής προίκας της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται με φόρα κόντρα στην μοχθηρία των εχθρών και των δήθεν φίλων της. 

Με πίστη και ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.