30 Ιουνίου 2017

Η ΗΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ “ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ”…

Εξειδικευμένοι “αρουραίοι” καρπούνται τις αποζημιώσεις από τις θεομηνίες… 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2016, ο νομός της Ηλείας επλήγη από καταστροφικά καιρικά φαινόμενα! Σαρωτικές καταιγίδες και καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους! Το μέγεθος της καταστροφής χαρακτηρίστηκε ως ανυπολόγιστο!

Όλοι μίλησαν για “βιβλική” καταστροφή που σάρωσε ολόκληρες περιοχές, της Βάρδας, της Μανωλάδας, της Ανδραβίδας, του Βουπρασίου, του Ψαριού, της Κυλλήνης! Όλος ο κάμπος της Ηλείας “πληγώθηκε” ανεπανόρθωτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα! Σε όλον τον Κάμπο επήλθε ολική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών και χάθηκαν μονομιάς οι κόποι εκατοντάδων αγροτών! Και όχι μόνο! Μεγάλες καταστροφές είχαμε και σε σπίτια και σε επιχειρήσεις!

Ο “περιφερειακός θίασος” των Αρχών… 

Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα μετά από τέτοιες καταστροφές, οι πολιτικοί μας και κυρίως οι άρχοντες που εκείνη τη στιγμή κατέχουν τις τύχες της Πατρίδος μας στα χέρια τους, κλαίνε υποκριτικά επί των ερειπίων που άφησαν οι θεομηνίες στο πέρασμά τους! Μεταβαίνουν στον τόπο του “εγκλήματος” και υπόσχονται στους πληγέντες, λαγούς με πετραχήλια!

Έτσι, και στην συγκεκριμένη περίπτωση κινητοποιήθηκε άμεσα η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους, για να απαλύνουν τον πόνο των πληγέντων με κούφια λόγια! Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τους συνεργάτες του περιόδευσαν σε όλες τις πληγείσες από τις θεομηνίες περιοχές και από κοινού με τους Δημάρχους, έδωσαν – ως είθισται – υποσχέσεις για αποζημιώσεις!

Ερώτηση από τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο… 

Μετά και από τις βαθυστόχαστες δηλώσεις κυβερνητικών οργάνων περί αποζημιώσεων στους πληγέντες, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, η Νέα Δημοκρατία, υπέβαλε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με τον επικεφαλής της Μανώλη Κεφαλογιάννη, ζητώντας την οικονομική συνδρομή της ΕΕ στην αποκατάσταση των πληγέντων από τη θεομηνία στην Ηλεία:

«Η κακοκαιρία που τις τελευταίες ημέρες έπληξε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας!

Ειδικά σε δενδροειδείς καλλιέργειες (ελιές, αμπέλια, πορτοκαλιές, λεμονιές) η καταστροφή είναι σημαντική καθώς πέραν της απώλειας, λόγω της κακοκαιρίας, της φετινής παραγωγής, η θεομηνία κατέστρεψε και ξερίζωσε δένδρα. Κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς για μια δεκαετία τουλάχιστον, την γεωργική παραγωγή με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού εισοδήματος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, που θα έχει επίσης, αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της περιοχής!

Ερωτάται η ΕΕ για το πώς μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσεως, δύσκολα η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταποκριθεί με παροχή κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών και την απώλεια των αγροτικών εισοδημάτων των κατοίκων της Ηλείας;;

Από ποια ευρωπαϊκά Ταμεία και με ποια κονδύλια μπορούν να χρηματοδοτήσουν ολικώς ή μερικώς την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιας έκτασης ζημιές;;

Στην Ελλάδα το “μπαλάκι” από την ΕΕ… 

Η απάντηση δόθηκε από την ΕΕ στις 15 Νοεμβρίου 2016 (Ε006836/2016):
Η ευθύνη για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση σε περίπτωση καταστροφών ανήκει στα κράτη – μέλη στα οποία σημειώνεται η καταστροφή. Όταν το πληγέν κράτος – μέλος ζητεί συνδρομή, η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες του κράτους – μέλους μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, ο οποίος επιτρέπει την άμεση συντονισμένη βοήθεια από άλλα κράτη – μέλη, ή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ…

Οι κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις στον γεωργικό τομέα επιτρέπουν στα κράτη – μέλη να καταρτίσουν εθνικά συστήματα ενισχύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές. Η Ελλάδα έχει θεσπίσει τα εν λόγω συστήματα!

Η πολιτική συνοχής υποστηρίζει τις προσπάθειες πρόληψης των κινδύνων, την ανθεκτικότητα σε καταστροφές και τις υποδομές με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Κατά την περίοδο 2014 – 2020, περίπου 400 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, ώστε να επενδυθούν για την “προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και πρόληψη των κινδύνων”… 

Έχει δυο κριτήρια για τις αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ;;

Ενώ λοιπόν ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α) έκανε τις “εκτιμήσεις” του στην Ηλεία, άρχιζε να “μοιράζει” αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Με βάση τα κριτήρια που είναι θεσπισμένα ή και σε αυτήν την περίπτωση γίνεται καταστρατήγηση των Νόμων και των κανονισμών;;

Διότι, έφθασαν στα χέρια μας καταγγελίες, ότι βγήκαν υπέρογκα ποσά αποζημίωσης για ημέτερους του πολιτικού Συστήματος και ταυτόχρονα εξαιρέθηκαν άλλοι αγρότες που πληρούσαν τους λόγους για να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν!

Μας πληροφόρησαν, πως είναι γνωστό στους πάντες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, ότι όσοι αγρότες είναι οργανωμένοι πολιτικά, δηλαδή κοινώς τα κομματόσκυλα, δηλαδή εκείνοι που είναι οργανωμένοι στα κόμματα χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο της λαδομηχανής, απολαμβάνουν υπερβολικές αποζημιώσεις! Αντίθετα, όσοι κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας, οι δικαιούμενες αποζημιώσεις τους μεταφέρονται για να προστεθούν στις αποζημιώσεις των εξειδικευμένων πολιτικών “αρουραίων”!

Για τον λόγο αυτό, είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις επανεκτίμησης που καταθέτουν πολλοί αγρότες, που ενώ δικαιούνταν δεν έλαβαν καμιά αποζημίωση! 

“Παιχνίδι” με εικονικά τιμολόγια;; 

Θα περιμένουμε απαντήσεις από επίσημα χείλη, όπως επίσης, θα περιμένουμε να μας επιβεβαιώσουν την πληροφορία, πως υπάρχει Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2010 που διαπίστωσε ότι 36 χιλιάδες αγρότες εισέπραξαν 244 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ, δηλαδή περισσότερα από τους 250 χιλιάδες αγρότες που εισέπραξαν την ίδια εποχή τις νόμιμες επιδοτήσεις!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.