Τελευταίες αναρτήσεις

25 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα η χώρα μας, τρία από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και συνδέονται μεταξύ των είναι: Η Οικονομική κατάσταση της χώρας, η εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και η επικρατούσα πολιτική νοοτροπία που εμποδίζουν πλέον την χώρα να αυτονομηθεί. Αυτά μας πληροφορούν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με άρθρα, αξιόλογοι Αρθρογράφοι και επιστήμονες. Με επισημάνσεις, με πειστικές ανησυχίες, με προβληματισμούς για το μέλλον της χώρας και τέλος, ακόμη και με προτάσεις απλής λογικής. Μια κατά την γνώμη μου λογική προσέγγιση και έστω με ένα σχέδιο, μακρόπνοης αντιμετώπισης κρίνεται πλέον αναγκαίο:

Η Φιλελεύθερη οικονομική Δράση, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι οικονομολόγοι, για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει, να εξασφαλίσει στους πολίτες δυνατότητες ανταγωνιστικής παραγωγής  αγαθών και όχι σωτήρια λύση η είσοδος των στον κρατικό Κορβανά. Επίσης, είναι λογικό και πρέπον, οι αρμόδιες εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, να προβληματίζονται πολύ σοβαρά με το γεγονός ότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση μέσα στην Ε.Ε. σε αναλογία Δημοσίων υπαλλήλων. Το Κόμμα και ο λαϊκισμός των Κυβερνήσεων μετά την Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, δημιούργησε αυτή την δυσαναλογία, εις βάρος της Οικονομίας της χώρας μας, συμπεραμαρτούσης και της απαράδεκτης γραφειοκρατίας. Είναι επίσης γνωστό ότι, μετά την Μεταπολίτευση η χώρα μας, δεν είχε καμία οικονομική υποχρέωση στο εξωτερικό.  Σήμερα η χώρα μας, μέσα στην Ε.Ε. είναι η μοναδική των μεγάλων αντιθέσεων, που διαθέτει τους πιο πλούσιους και τους πιο φτωχούς ανθρώπους και με ένα κράτος εγκληματικά υπερχρεωμένο, καίτοι εισήλθε στην χώρα μας, τα τελευταία τριάντα χρόνια, πακτωλός χρημάτων. 

Αυτό! εάν δεν οφείλεται στην κακή διαχείριση των εκάστοτε κυβερνήσεων και την κλοπή από τους κατέχοντες και μετέχοντες, τότε που οφείλεται; Ασφαλώς όχι στον εργαζόμενο και στον αγωνιζόμενο για τον επιούσιο.

Για να υπάρξουν πιθανότητες εξόδου από την μεγάλη αυτή οικονομική κρίση και την αποκατάσταση της αυτοκυριαρχίας μας, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο η ψυχολογία των φορέων από τους οποίους εξαρτάται η οικονομία μας. Ήτοι: Της Κυβέρνησης των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών, των υπαλλήλων, των καταναλωτών και προ παντός των πάσης φύσεως παραγωγών.

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το κράτος, υπό την προϋπόθεση των αιωνίων δογματικών Αρχών: «Η δικαιοσύνη είναι πηγή όλων των αρετών» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) και «Αν ήταν ανάγκη ν’ αδικώ ή ν’ αδικούμαι θα προτιμούσα το δεύτερο» (ΠΛΑΤΩΝ), είναι λοιπόν, κατά την γνώμη των σκεπτόμενων Ελλήνων τα παρακάτω:

Μείωση των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου σε 200. Σας δίνει την δυνατότητα σ’ αυτό και το Σύνταγμα των Ελλήνων.  Έτσι, οι Βουλευτές θα δώσουν πρώτοι το παράδειγμα για μέτρα.

Δημιουργία ΠΙΝΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ (Π.Ο.Π.Υ.), για κάθε Δημόσιο κατάστημα. Βάσει αυτών θα είναι οργανωμένα όλα ανεξαιρέτως τα Δημόσια καταστήματα. Προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνονται, χωρίς δυνατότητα κομματικής επέμβασης, με Πανελλαδικές εξετάσεις, κατόπιν προτάσεως της αρμόδιας υπηρεσίας λόγω χηρείας θέσεων (συνταξιοδότηση, απώλεια υγείας, παραίτηση ή τροποποιήσεως Π.Ο.Π.Υ.). Έτσι! Δεν θα χρειάζεται καμία απόλυση από το δημόσιο, ώστε να δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα. Πλην καταδικαστικών αποφάσεων δικαστηρίων.

Μείωση των δαπανών των διαφόρων Υπουργείων, όχι έτσι αόριστα αλλά με καθορισμένο ποσό εκ των προτέρων ετησίως. Αλλιώς, κτίζουμε στην Άμμο.

Αυστηρές ποινές για την φοροδιαφυγή. Δεν είναι δυνατόν ένας που διαθέτει μεγάλη περιουσία και ζει πλουσιοπάροχα, να δηλώνει εισόδημα 10000 – 20000 € ετησίως.

Ουδεμία μείωση των μισθών και των συντάξεων του Δημοσίου, που είναι κάτω από 2000 €, καθαρό μηνιαίο εισόδημα και για μια πενταετία τουλάχιστον ουδεμία αύξηση.

Οι Τράπεζες να αυξήσουν τον τόκο των καταθετών και να συνδράμουν ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών.

Να συνδράμει το Κράτος ουσιαστικά στις παραγωγικές επιχειρήσεις και ιδίως σε αυτές που έχουν ανταγωνίσιμη παραγωγή και με εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Εις ότι αφορά την Βαβυλωνία της φορολογίας, θα πρέπει να υπάρχει ένας φόρος[10% ή 15%] για όλα τα εισοδήματα μικρά και μεγάλα, χωρίς καμία εξαίρεση. 

Να προτρέπει το Κράτος τους νέους σε δημιουργικές εργασίες παραγωγής ανταγωνιστικών αγαθών και όχι να καταστήσει όνειρο κάθε νέου πως θα μπορέσει να εισέλθει στο Δημόσιο, δηλ. στον κρατικό Κορβανά. 

Είναι Εθνικά αδικαιολόγητο και απαράδεκτο για την ελληνική οικονομία  η πρόσληψη μονίμων Στρατιωτών, χωρίς προγραμματισμό και να μειώνεται η θητεία, χωρίς να το απαιτεί ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή, η μοναδική προσφορά κάθε Έλληνα προς την πατρίδα και μάλιστα στις δύσκολες  αυτές εποχές για την Ελλάδα να απαξιώνετε, κόντρα στις επιθυμίες του Ελληνικού λαού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση στην Άμυνα της χώρας και  στην οικονομία. Η Πατρίς δεν μας ανέθρεψε και δεν μας εμόρφωσε, για να της αρνηθούμε πάσα ανταμοιβή, έχει το δικαίωμα να απαιτήσει και να χρησιμοποιήσει προς όφελός της, τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, ακόμη! και την ζωή μας.

Να απαιτηθεί από το Κεφάλαιο η αύξηση της δραστηριότητας σε εξαγωγές με ταυτόχρονη αύξηση θέσεων εργασίας και με μείωση εισαγωγών σε προϊόντα τουλάχιστον που παράγει η Ελληνική γη (πατάτες, κρεμμύδια, λεμόνια, λαχανικά κ.λπ.. ακόμα και λάδι).

..Είναι τραγικό είναι απαράδεκτο, είναι καταστροφικό, να φεύγουν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις στα όμορα κράτη και να χάνει το Ελληνικό Δημόσιο έσοδα και θέσεις εργασίας Ελλήνων εργαζομένων. Εάν οι διοικούντες τον ιερό αυτό τόπο, είχαν λίγο εθνικό φιλότιμο, δεν θα έπρεπε να τους πιάνει ύπνος. Για το θέμα αυτό κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα ευνοϊκές προϋποθέσεις ως προς το επιχειρείν. 

Και το τελευταίο, θα πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς οι υπουργοί δια μέσου των Μ.Μ.Ε, δίνοτας το παράδειγμα οι ίδιοι, ότι ο Ελληνικός λαός να εφαρμόζει τους Νόμους του Κράτους, ενσυνείδητα, χωρίς τον φόβο της ποινής ή των άλλων κυρώσεων. Στις Δημοκρατίες οι πολίτες θα πρέπει να σέβονται αλλά και να φοβούνται τους Νόμους όπως στις τυραννίες φοβούνται οι λαοί τον τύραννο. 

«Να προτρέπετε τους νέους προς την αρετή, όχι μόνο με συμβουλές αλλά και με παράδειγμα των πράξεών σας» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ). 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.