28 Ιουνίου 2017

Το ήδη ρεζιλίκι και το Κρανς Μοντάνα

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος 

Ρ Ε Ζ Ι Λ Ι  είναι ένας από τους ηπιότερους χαρακτηρισμούς για το επίπεδο υποστάθμης των διπλωματικών και διαπραγματευτικών ικανοτήτων του προέδρου Αναστασιάδη. Είναι το ασφαλές συμπέρασμα όσων ο ίδιος ομολογεί ως προτελευταίο προϊόν και αποτέλεσμα και απότοκο και επακόλουθο και παράγωγο των δικών του ενεργειών και… «θριαμβευτικών επιτευγμάτων», στις διαδικασίες με τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, εδώ και στη Νέα Υόρκη. 

- ΕΚΕΙΝΟ που ο ίδιος διατεινόταν ότι πέτυχε να συμφωνηθεί στη Ν.Υόρκη, ως «κοινό έγγραφο» με βάση το οποίο θα διεξαγόταν, ως διαδικασία και ως ουσία, η Πενταμερής της 28ης Ιουνίου: 

- ΛΙΓΕΣ μόλις ώρες προτού αναχωρήσει για την 2η Πενταμερή «του» στο Κρανς Μοντάνα της Γενεύης βγήκε χθες με επίσημη δήλωσή του και ανακοίνωσε τα ακόλουθα. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ έγγραφα που δεν έχουν ετοιμαστεί με βάση τις αποφάσεις της συνάντησης της 4ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες και που προνοούσε την ετοιμασία κοινού εγγράφου. Έγγραφα, μάλιστα, τα οποία ιδιαιτέρως παραγνωρίζουν ότι ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας. Συνεπώς, ως και η σχετική συνεννόηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, το προσχέδιο του εγγράφου που παρουσιάστηκε θα έπρεπε να αντανακλά τις θέσεις του συνόλου των μερών και να μην παραγνωρίζει θέματα ουσιώδους σημασίας για την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ως εκ τούτου, και ενόψει του γεγονότος ότι το προσχέδιο εγγράφου, το οποίο ετοίμασε ο κ.Έιντε, δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά την 4η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ουδόλως το θεωρώ δεσμευτικό και η όποια επίκληση ή αναφορά στο το εν λόγω έγγραφο δεν είναι αποδεκτή»… 

Α Κ Ο Μ Η  ΚΑΙ οι νεοπροσληφθέντες αρχάριοι διπλωμάτες στο ημέτερο υπουργείο Εξωτερικών ντρέπονται για την κατάντια! Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στο Ψευδοκράτος του Αττίλα και στα γραφεία του Φόρεϊν Όφεως οι εκεί διπλωμάτες προφανώς καγχάζουν. Διπλώθηκαν απ’ τα γέλια… 

Α Κ Ο Μ Η και οι πλέον άσχετοι περί διπλωματίας, περί διαπραγματεύσεων, περί ΟΗΕ και περί «διακοινοτικών» συνομιλιών, γνωρίζουν ότι: 

- ΚΑΝΕΝΑΣ Έιντε (ή Άιντα, ή Άιντε κ.ο.κ.) δεν θα συνέραπτε και δεν θα τολμούσε να παρουσιάσει ένα τέτοιο έγγραφο, εάν ήξερε ότι απέναντί του δεν είχε έναν Αναστασιάδη, παραστατούμενο από τους κ.κ. Αβέρωφ-ΔηΣυ, Άντρο-ΑΚΕΛ, με τους Τριάκοντα Βουλευτές του «Νόμου Ακιντζί», τις εφημερίδες «Αλήθεια», «Πολίτη», «Χαραυγή» και τα λοιπά «πιασμένα» ΜΜΕ. 

Χ Θ Ε Σ  Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης… δεσμεύτηκε δημοσίως ότι «ουδόλως θεωρεί [το Έγγραφο Έιντε] δεσμευτικό και η όποια επίκληση ή αναφορά στο το εν λόγω έγγραφο δεν είναι αποδεκτή». 

- ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη ο κ. Αναστασιάδης αναχωρεί για το Κρανς Μοντάνα, χωρίς άλλο έγγραφο, όπου αύριο αρχίζει η 2η Πενταμερής «του». 

- ΠΡΙΝ - φευ - εκλεγεί Πρόεδρος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, δεσμευόταν και ορκιζόταν, με πρωτοσέλιδα και στην «Αλήθεια» και παντού ότι δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθεί «κούρεμα των καταθέσεων». 

- ΠΡΙΝ ξημερώσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, πήγε στο Γιούρογκρουπ και «με το πιστόλι στον κρόταφο» τις… κούρεψε. 

Μ Ε  ΑΥΤΑ τα προσόντα, ανέκαθεν γνωστά και στους νυν συγκροτούντες την Πενταμερή (και τον υπόλοιπο… διεθνή παράγοντα) θα «δώσει» (ή θα του… δώσουν) τη… «μάχη» των διαπραγματεύσεων, «δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε» (Διον. Σολωμός)! 

Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Σημερινή 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.