30 Ιουνίου 2017

Η εξέλιξη του πληθυσμού της γης και ο ελληνισμός

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, αν η γονιμότητα παρέμενε στα επίπεδα του 1995, ο πληθυσμός της γης το 2150 θα ήταν 256 δισεκατομμύρια. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Απλά δεν μπορεί να επιβιώσουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα ζώα, ούτε και ο πλανήτης, όπως τον ξέρουμε, λόγω του «καρκινώματος» της ανθρώπινης αύξησης.

Το πρόβλημα αυτό ελέγχεται προφανώς με τέσσερις τρόπους: 
1) Έλεγχο των γεννήσεων, 
2) πολύνεκρους τοπικούς και παγκόσμιους πολέμους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 
3) στοχευμένες τεχνητές ή φυσικές εξαπλώσεις θανατηφόρων ιών (η πανώλη και διάφορες άλλες ασθένειες και λοιμοί ανέκοψαν αρκετές φορές την αύξηση του πληθυσμού) και 
4) έντονες χρεοκοπίες κρατών και οικονομικές κρίσεις για δημιουργία υπογεννητικότητας. Η παγκόσμια ολιγαρχία και οι κυβερνήσεις σοβαρών κρατών, κάνουν φυσικά τους προγραμματισμούς τους και τα πειραματικά μοντέλα τους για το επερχόμενο αδιαχώρητο στον πλανήτη.

Σύμφωνα και πάλι με τα υπάρχοντα μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της γης από το 70.000 πΧ μέχρι την ανακάλυψη της καλλιέργειας ήταν περίπου ένα εκατομμύριο, για να φτάσει το 1804, δηλαδή 17 χρόνια πριν την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, στο ένα δισεκατομμύριο. Διπλασιάστηκε στα επόμενα 123 χρόνια, για να φτάσει στα 2 δισεκατομμύρια το 1927. 

Στη συνέχεια τριπλασιάστηκε σε μόλις 33 χρόνια για να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια το 1960. Τετραπλασιάστηκε δε σε μόλις 14 χρόνια, δηλαδή έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια το 1974 και σε 5 δισεκατομμύρια στα επόμενα 13 χρόνια, δηλαδή το 1987. Από εκεί και έπειτα ο πληθυσμός της γης αυξάνεται κατά ένα δισεκατομμύριο ανά 12 χρόνια. Σήμερα δε είναι 7,35 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφών των ΗΠΑ (USA Census Bureau).

Η πρόβλεψη του ΟΗΕ μας λέει ότι ο πληθυσμός της γης θα κλείσει το 2017 στα 7,55 δισεκατομμύρια, το 2021 (200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση) οκταπλασιασμένος στα 8 δισεκατομμύρια περίπου, το 2060 θα είναι 10 δισεκατομμύρια και το 2100 θα είναι περίπου 11,2 δισεκατομμύρια.

Οι Έλληνες κατά το 1821 ήταν 938.765 και στην απογραφή του Καποδίστρια του 1828 βρέθηκαν 753.400. Δηλαδή χάθηκαν στον αγώνα 185.365 Έλληνες ή το 20% του πληθυσμού για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Το 1848 ο ελληνικός πληθυσμός ανήλθε σε 986.731. Το 1870 ανήλθε σε 1.457.894. Το 1907 ανήλθε σε 2.631.952. Το 1920 και με τις συνεχείς προσαρτήσεις εδαφών ανήλθε σε 5.016.889. Το 1940 ανήλθε σε 7.344.860. Το 1951 σε 7.632.801. Το 1961 σε 8.388.553. Το 1981 σε 9.740.417. Το 1991 σε 10.259.900. Το 2001 σε 10.964.020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΤΑΤ η απογραφή του 2011 έδειξε ότι ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας είναι 9.904.286 και ο μόνιμος πληθυσμός 10.816.286.


Το 2016, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της συρρίκνωσης του ελληνισμού. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΗΕ ο πληθυσμός της Ελλάδας θα συρρικνωθεί το 2100 σε 7,42 εκατομμύρια, δηλαδή στα επίπεδα του 1940 και αυτό το νούμερο προσωπικά το βλέπω πολύ αισιόδοξο.

Η κοινοβουλευτική αριστερά συμφώνησε πρωτογενή πλεονάσματα 2+% μέχρι το 2060 και ανάλογη επιτροπεία. Το 2060, ο πληθυσμός της γης θα είναι 10 δισεκατομμύρια και ο ελληνικός κοντά στα 8 μόλις εκατομμύρια. Και αυτό είναι αισιόδοξο, αν και εφόσον καταφέρουν να αντέξουν οι Έλληνες τόσο τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Με λίγα λόγια, το 2100, μπροστά σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που θα τρέχει προς τα 12 δισεκατομμύρια, μπορεί και πολύ πιο πάνω και με μια Τουρκία απέναντι που θα έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια, ο ελληνισμός θα έχει υποχωρήσει και θα είναι πλέον μια ασήμαντη κουκίδα στον παγκόσμιο δημογραφικό χάρτη.

Ό,τι είναι να κάνουμε πρέπει να το κάνουμε τώρα. Διαφορετικά η δική μας γενιά, στα χέρια της οποία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της μείωσης του πληθυσμού, θα είναι ο καταστροφέας του ελληνισμού και θα μνημονεύεται στα ιστορικά συγγράμματα ως παράδειγμα φοβισμένης κοινωνίας προς αποφυγή.

ΥΓ. Φυσικά μπορεί να υπάρξει και ο αντίλογος, ότι δηλαδή ας μειωνόμαστε για να επιβιώσει ο πλανήτης, αρχίζοντας από εμάς τους Έλληνες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και αυτός ο αντίλογος. Όλα είναι πιθανά πια να ακουστούν στην κατοχική Ελλάδα των μνημονίων. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.