Τελευταίες αναρτήσεις

3 Ιουνίου 2017

Το άθλιο παιχνίδι του Ντουτέρτε με τον βιασμό έχει εξήγηση

Άνοιξε καινούργιο μέτωπο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, με την Τσέλσι Κλίντον μέσω twitter, λόγω μίας δήλωσής του προς τους στρατιώτες που μάχονται στους φανατικούς Ισλαμιστές του ISIS στην πόλη Marawi στα βόρεια του Mindanao. 

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος 

Ο Ντουτέρτε (σε μία δήλωση ενθάρρυνσης και συμπαράστασης του στρατού που μάχεται τους τρομοκράτες Ισλαμιστές και μετράει αρκετές απώλειες) υποσχέθηκε ασυλία στους στρατιώτες που θα βιάσουν μέχρι τρείς γυναίκες κατά την διάρκεια της εκστρατείας… 

Η Τσέλσι αντέδρασε με tweet, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να λέγεται ούτε ως αστείο και ο Ντουτέρτε ανταπέδωσε με τον γνωστό του τρόπο, εγκαλώντας την Τσέλσι ότι την εποχή που ο πατέρας της είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Μόνικα Λιουίνσκι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία. 

Η απάντηση στις ανόητες δικαιολογίες του Ντουτέρτε είναι αυτονόητη. Πρώτον, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ συναινετικού σεξ και βιασμού. Δεύτερον, η Τσέλσι την εποχή του σκανδάλου ήταν 15 ετών. Αν το θέμα ήταν μεταφραστικό όπως πολλοί διατείνονται, τότε ο Ντουτέρτε θα το είχε πει και το θέμα θα είχε κλείσει εκεί, αλλά ο Ντουτέρτε δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε βιασμούς με τρόπο παντελώς απαράδεκτο. 

Την εποχή που ήταν δήμαρχος του Νταβάο είχαν ξεσπάσει ταραχές στις κεντρικές φυλακές της πόλης και κάποιοι από τους εξεγερμένους κρατούμενους πιάσανε μία Αυστραλή καλόγρια που προσέφερε κοινωνικό έργο στις φυλακές, η οποία ήταν πολύ νέα και όμορφη και αφού την βίασαν τη σκότωσαν.

Ο Ντουτέρτε τότε σε μία συνέντευξη, είχε χαρακτηρίσει τους εξεγερμένους που βίασαν και σκότωσαν την Αυστραλή καλόγρια, ως ασεβείς γιατί κατ’ εκείνον για μία τόσο όμορφη γυναίκα, έπρεπε να καλέσουν τον πρώτο πολίτη της πόλης, δηλαδή αυτόν, να συμμετάσχει στον βιασμό ως ένδειξη σεβασμού! Εμετός!

Από τότε ο Ντουτέρτε έχει αναγκαστεί να απολογηθεί πολλές φορές γι’ αυτό που είχε πει τότε. Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως, είναι ότι ο Φιλιππινέζος πρόεδρος κατά δήλωσή του υπήρξε και αυτός θύμα βιασμού από Καθολικό Ιερέα σε ηλικία 15 ετών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί, αλλά παραμένει στο επίπεδο της προσωπικής καταγγελίας. 

Αν αληθεύει αυτό, εξηγεί πολλά… Γενικότερα, το πρόβλημα του βιασμού είναι πολύ μεγάλο στις Φιλιππίνες, αφού θεωρείται ότι ένα ποσοστό 60-65% του γυναικείου πληθυσμού έχει πέσει θύμα βιασμού τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του! 

Ο Ντουτέρτε με την δήλωσή του ότι καλύπτει τους στρατιώτες που μάχονται τους Ισλαμιστές, πως μπορούν να βιάσουν έως τρεις γυναίκες ο καθένας, χωρίς συνέπειες, (προφανώς εννοεί κατά την διάρκεια ερευνών και ανακρίσεων), ξέρει πολύ καλά τι λέει… 

Δημιουργεί τεράστια πίεση ψυχολογική στον μουσουλμανικό πληθυσμό που υποστηρίζει τους ισλαμιστές αντάρτες. Σκεφτείτε πως εισπράττεται μια τέτοια απειλή από τα πιο επίσημα χείλη για έναν Μουσουλμάνο, ότι πιθανόν να του βιάσουν την γυναίκα ή/και την κόρη, την αδερφή ή/και τη μάνα και μάλιστα από χριστιανούς, αν υποστηρίξει τους τρομοκράτες… 

Μιλάμε για την απόλυτη ψυχολογική τρομοκράτηση του μουσουλμανικού πληθυσμού. Παντελώς ανήθικο, αλλά πολύ αποτελεσματικό, ειδικά αν κανείς κατανοεί την φιλιππινέζικη λογική και τα μουσουλμανικά ήθη και ταμπού. Κι εγώ καλώς ή κακώς, έζησα εκεί… και μάλιστα στο Μιντανάο, μερικές ώρες απόσταση από το θέατρο των συγκρούσεων. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.