Τελευταίες αναρτήσεις

19 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται ο άνευ προηγουμένου στα πολιτικά χρονικά αριβισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος
ΜsC Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού
Εmail: theofanis28@gmail.com
Ethnikosagwn.blogspot.gr 

Eνόσω ήδη συμπληρώσαμε επτά χρόνια από την ένταξή της οικονομίας μας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ το ψέμα και η υποκρισία από την πλευρά των κυβερνώντων συνεχίζεται, ενώ το πελατειακό κράτος ανθίζει και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων (π.χ. εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, πάταξη γραφειοκρατίας) που θα οδηγήσουν στην οδό της ανάπτυξης την ελληνική οικονομία παραπέμπεται στις καλένδες.

Αφορμή της άνω εισαγωγής αποτελεί το  γεγονός, ότι πρόσφατα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ νομοθέτησαν μέτρα  ύψους 4,9 δις. ευρώ για το 2019, το 2020 και το 2021 που θα μειώσουν περαιτέρω το εισόδημα της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και, ειδικά, για την κατηγορία των συνταξιούχων η μείωση του εισοδήματός τους προβλέπεται να είναι μεγάλη (γύρω στο 25). Εντούτοις, η συγκυβέρνηση διακηρύττει, ότι προσεχώς τελειώνει η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς και οδηγούμαστε στην ανάπτυξη!!  Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ανώτερα στελέχη της συγκυβέρνησης διαβεβαίωναν μετ ‘επιτάσεως, ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα!!

Έτσι, η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που στο παρελθόν κατακεραύνωνε και λοιδωρούσε την τότε συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τα στελέχη της γερμανοτσολιάδες για τον ενδοτισμό τους έναντι των ξένων, και υπόσχονταν ότι θα καταργήσει τα μνημόνια εμφανίζεται εδώ και 2,5 χρόνια να ακολουθεί συσταλτική δημοσιονομική πολιτική με οριζόντια μέτρα (π.χ. περικοπή ΕΚΑΣ, απελευθέρωση πλειστηριασμών α’ κατοικίας σε ορισμένες περιπτώσεις) που βάλουν τα πιο αδύνατα λαϊκά στρώματα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αισθήματα αγανάκτησης και αποδεικνύουν, περίτρανα, ότι κύρια χαρακτηριστικά της τωρινής άρχουσας τάξης είναι το ψεύδος και ο εμπαιγμός των ελλήνων πολιτών. Οδηγούμαστε λοιπόν στη διαπίστωση, ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν θα αναφέρεται στην τωρινή χρονική περίοδο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας  θα χαρακτηρίζει την εν λόγω συγκυβέρνηση την πιο ανάλγητη και ανέντιμη συγκυβέρνηση στα πολιτικά χρονικά, καθότι οι πράξεις της αποτελούν μνημείο ψεύδους και εμπαιγμού των ελλήνων πολιτών. 

Από οικονομικής απόψεως αξίζει να τονιστεί ότι τα περιοριστικά   δημοσιονομικά μέτρα που συνοδεύουν το νέο μνημόνιο θα επιτείνουν το οικονομικό αδιέξοδο και θα οδηγήσουν στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων. Είναι πρόδηλο ότι τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα θα πληγούν καίρια καθώς, επί παραδείγματι, κάποιο άτομο με συνολικό εισόδημα της τάξης των 5.600 ευρώ το χρόνο θα κληθεί να πληρώσει φόρο για πρώτη φορά!! Επιπρόσθετα, τα εισοδήματα των συνταξιούχων θα περικοπούν έως 26!!

Από τα παραπάνω συνάγεται, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακολουθεί αδιέξοδη οικονομική πολιτική χωρίς να προβαίνει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα δε διαφαίνεται προοπτική ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους.  Εν κατακλείδι, μπορεί να υποστηριχθεί, ότι ο αριβισμός, η ανεντιμότητα και η ανειλικρίνεια που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι άνευ προηγουμένου στα πολιτικά χρονικά της χώρας μας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.