Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιουνίου 2017

Εκ προοιμίου Ριψάσπιδες πριν καν το Κρανς Μοντάνα

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος 

Σ Ε  ΠΛΗΡΗ αντίθεση προς την ανέκαθεν βούληση της πλειοψηφίας του λαού, σε πλήρη διάσταση και σε διαζύγιο με τις δικές τους «διαχρονικές», δήθεν «αρχές λύσης», της πολύχρονης κομματικής τους δημαγωγίας (ήτοι: εξαπάτησης των ψηφοφόρων), πριν καν μεταβούν στο Κρανς Μοντάνα για την 2η Πενταμερή της Γενεύης 28η Ιουνίου ε.έ., λιποτάχτησαν ήδη από την υπ’ αριθμόν 1, πρώτιστη πάγια αξίωση για αποχώρηση ΟΛΩΝ των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση ΚΑΘΕ είδους «Εγγυήσεων». Αυτομόλησαν… 

Π Ρ Ο Τ Ο Υ  ΚΑΝ μεταβούν για τον υποτιθέμενο «καλά μελετημένο» και «επαρκώς προετοιμασμένο» «διπλωματικό τους αγώνα», έριψαν χαμαί τις ασπίδες που ο λαός τους εμπιστεύθηκε με την ψήφο του… 

- ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ στο Κρανς Μοντάνα, ως ήδη… ριψάσπιδες: Για να διευκολύνουν τους Τούρκους Κατακτητές, για τις νέες… φόρμουλες (α) παραμονής τουρκικών στρατευμάτων «αγημάτων» και (β) «εκσυγχρονισμού» της διαιώνισης των «Εγγυήσεων». 

- ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ στο Κρανς Μοντάνα πρόθυμοι να παραδώσουν την κρατική υπόσταση της Κύπρου (την νυν Κυπριακή Δημοκρατία) στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία, του διζωνικού συνεταιρισμού της Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» της 11ης Φεβρ. 2014). 

Κ Ι  ΟΤΑΝ βγήκαν χθες από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου οι σθεναρότεροι «ηρακλείς» της πολιτικής του Αναστασιάδη, κ.κ. Άντρος του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ του ΔηΣυ, σε πλήρη επαλήθευση και αυτού του ριψασπιδισμού, όχι μόνο αρνήθηκαν ρητώς ν’ απαντήσουν καταφατικά στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν παραμένουν σταθεροί στον στόχο «μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις;», αλλά εξετράπησαν και σε άκρως υποβοηθητικές για την Τουρκία - Κατακτητή στο επικείμενο Κρανς Μοντάνα δηλώσεις… 

Ο Π Ω Σ  ΕΓΡΑΨΕ κατ’ επανάληψιν η στήλη, οι Τούρκοι Κατακτητές ήδη μέτρησαν, ζύγισαν και δοκίμασαν («τ τ έ σ τ α ρ α ν») τις προθυμίες υποχωρητικότητας κι ενδοτισμού των ημετέρων Α.Α.Α. (Αναστασιάδη, Άντρου, Αβέρωφ): 

- ΗΔΗ: Από το… ασήμαντο θέμα της ολιγόλεπτης κάθε 15 Ιανουαρίου αναφοράς στα ελληνικά σχολεία της Κύπρου της Μνήμης του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950! Και απόλαυσαν οι Τούρκοι Κατακτητές την προθυμία ταπείνωσης κι αυτοξευτελισμού των Τριάκοντα εκ του ΔηΣυ-ΑΚΕΛ που ψήφισαν 7η Απριλίου 2017 στη Βουλή τον «Νόμο Ακιντζί»… 

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ  δεν… κολλούσε μπρίκια ο παππούλης ο Θουκυδίδης όταν έγραφε για το περί Μεγαρέων Ψήφισμα στο Α-140 της Ξυγγραφής του πριν 2.449 χρόνια ότι:
«Αυτό το ασήμαντο αυτό είναι δοκιμασία του φρονήματός σας και της αποφασιστικότητάς σας γενικά. Αν υποχωρήσετε θα προβάλουν, αμέσως, άλλη μεγαλύτερη απαίτηση, γιατί θα νομίζουν ότι και τώρα ενδώσατε από φόβον. Αλλ’ αν δείξετε σταθερότητα, θα τους δώσετε να καταλάβουν ότι πρέπει να μας φέρονται σαν ίσοι προς ίσους» = το γαρ βραχύ τι τούτο πάσαν υμών έχει την βεβαίωσιν και πείραν της γνώμης. Οις ει ξυγχωρήσετε, και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες»…

ΣημερινήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.