Τελευταίες αναρτήσεις

1 Ιουνίου 2017

Χρέος, μνημόνια και Γερμανικές αποζημιώσεις.

Στο Bad Dürkheim της Γερμανίας συναντάται, μια φορά τον μήνα (πάντα Πέμπτη), μια κλειστή παρέα δικαστών, (Συνταγματικό Δικαστήριο) και διευθυντών (BASF, ΒΑYER και SAP) με επώνυμους, πάντα εναλλασσόμενους προσκεκλημένους από τον χώρο της αγοράς, της πολιτικής και των media.  Ο «μυστικός δείπνος με διανυκτέρευση», που οργανώνεται από την δεκαετία του ’60 σε ξενοδοχείο της πόλης, κάπου στο πάρκο, μεταξύ του Δημαρχείου και «an der Salinen», είναι το «φύλλο της συκής», που εγγυάται στους συνδαιτυμόνες ότι, οι συζητήσεις, λύσεις, αναλύσεις, απόψεις και προτάσεις τους, που αναπτύσσονται επί θεμάτων, που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τις Γερμανικές ελίτ, δεν θα βγουν εκτός των τεσσάρων τοίχων του εστιατορίου.

Η Ελλάδα, το χρέος της, τα μνημόνια και οι Γερμανικές επανορθώσεις από το Β’ Π.Π. υπήρξαν πολλάκις θέμα συζητήσεων στο πριβέ thinktank του Bad Dürkheim με αποτέλεσμα, να παγιωθεί τελικά μια νομική άποψη που διατυπώνεται πλέον από χείλη ανωτάτων δικαστών που υποστηρίζουν, ότι:

1. Στην περίπτωση που η Ελλάς καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις της με την Τρόικα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου ή (και) ενώπιον των Συνταγματικών Δικαστηρίων, στις χώρες των δανειστών, είναι βέβαιο ότι αυτές, βάση του ισχύοντος διεθνούς και εθνικού δικαίου, θα κριθούν παράνομες και καταχρηστικές, με τη συνέπεια, να μηδενιστεί το χρέος και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι μαζί με τις εφαρμογές τους.

2.Τα ίδια δικαστήρια θα διαπιστώσουν επίσης ότι στην Ελλάδα διαπράττονται, επ’ ονόματι των δανειακών συμβάσεων, εγκλήματα πολέμου, που χρήζουν ειδικής δικαστικής έρευνας και δίωξης.

3. Η Γερμανική κυβέρνηση αρνείται να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα σχετικά με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει ή να συναινέσει, δια της υπογραφής της, να αποφασίσει το δικαστήριο της Χάγης επί του θέματος αυτού, με την δικαιολογία ότι οι δύο χώρες δεν ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η Ελλάδα θα μπορούσε να καταγγείλει το «σύμφωνο μη επίθεσης» (1953) που διέπει τις σχέσεις της με την «φίλη» και «σύμμαχο» της, Γερμανία δίνοντάς της ταυτόχρονα και την δυνατότητα να αποφασίσει δημόσια αν αξίζει να διατηρηθεί το «εμπόλεμο» με την Ελλάδα ή αν θα έπρεπε να αντικατασταθεί, εντός 30 ημερών, από ένα σύμφωνο «ειρήνης». Το διεθνές δίκαιο προβλέπει, σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι υποχρεούται η Γερμανία να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα εντός 30 ημερών μετά την υπογραφή του συμφώνου ειρήνης.

Αυτές τις δυνατότητες και ακόμη πολλές περισσότερες παρέχει το Διεθνές και το Εθνικό δίκαιο σε κάθε Ελληνική κυβέρνηση που θα ήθελε  να υπερασπιστεί έμπρακτα τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού της. Οι κυβερνήσεις της τελευταίας 7-ετίας «έκριναν» όμως ως σωστό, να ακολουθήσουν τον δρόμο της υποτέλειας, που χάραξαν Γερμανοί, Ν.Τ.Π. και Έλληνες ολιγάρχες από κοινού, υπηρετώντας έτσι μόνο τα συμφέροντα τους.

Ως εκ τούτου κάθε συζήτηση γίνεται για το θεαθήναι, είτε προκειμένου να περιοριστεί η δημόσια κριτική που ασκείται στα μνημόνια είτε για να προταθούν λύσεις αφελείς και αβάσιμες που προβλέπουν μονομερείς διαγραφές, επιμηκύνσεις αποπληρωμής και κουρέματα ενός χρέους που, νομικά, δεν υφίσταται ή επειδή υποχρεώνουν τον «καθένα» να απολογηθεί πριν «διεκδικήσει» την αποπληρωμή του Γερμανικού χρέους. Γελούν οι Γερμανοί μαζί μας και μας ειρωνεύονται εξ αιτίας των ψευδαισθήσεων που τρέφουμε για το Ευρωπαϊκό αλληλέγγυο και τον πολιτισμό τους.

Η ρήξη με τη Γερμανία, η αναθέρμανση παλαιών δεσμών και η δημιουργία νέων συμμαχιών, επί ίσοις όροις, θα φέρουν τελικά την λύση στην κρίση μαζί με την ελπίδα για το αύριο που θα ξημερώσει στην χώρα. Ένα αύριο που θα επιτρέψει στην πατρίδα να σταθεί στα πόδια της, να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και όχι στα δανεικά και στις ελεημοσύνες των ξένων.

Το δίκαιο και μόνο αυτό εμπιστευόμαστε και πάνω του κτίζουμε το όραμα, στηρίζουμε το πρόγραμμα και υλοποιούμε με τόλμη τα πολιτικά «πιστεύω» μας.

Μας ενώνει ότι μας χώριζε! 

Νέα Φιλική ΕταιρείαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.