Τελευταίες αναρτήσεις

2 Ιουνίου 2017

Ταμασού: ''Δεν θα παραδοθούμε στα σχέδια των μνημονίων και των αντίχριστων ευρωπαϊκών οδηγιών''

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής για την άλωση της Πόλης των Πόλεων, της αποφράδας ημέρας, της 29ης Μαΐου 1453. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ποντίων Κύπρου, διοργάνωσε εκδήλωση με γενικό τίτλο: "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ: Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ". 

Η Εκδήλωση άρχισε με τον ύμνο "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια..." και στη συνέχεια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας διάβασε το δικό του χαιρετισμό προς την Εκδήλωση. 

Ο Πανιερώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του άρχισε με την υπόμνηση στο Γέρο του Μωριά, τον θρυλικό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά "Εμείς θα αναστήσουμε μια πατρίδα που κεφάλι θα έχει τον Χριστό και όχι τους ανθρώπους". 

Αναφερόμενος στους κατακτητές, που άνομα κατέλαβαν την Πόλη των Ονείρων μας, την "Βασιλεύουσα", είπε ότι οι ρωμιοί κατάφεραν, παρά τις αλλεπάλληλες κατακτήσεις, να κρατήσουν βαθιά μέσα τους την Ορθόδοξη Πίστη, τη γλώσσα και την αφοσίωση τους στις Παραδόσεις του Γένους. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους "νέους Φράγκους" όπως χαρακτήρισε τους οποιουσδήποτε επιτήδειους, που μάχονται με νέους "νόμους" και αιρέσεις να αλώσουν οτιδήποτε ευγενικό και άγιο υπάρχει στη ψυχή του σημερινού Έλληνα, προσπαθώντας να αποκεφαλίσουν τον Χριστό από την Ελλάδα. 

Είμαστε προσανατολισμένοι, τόνισε ο Πανιερώτατος, στο Βυζάντιο και στις Ελληνορθόδοξες καταβολές μας και όσο και αν προσπαθούν οι κατακτητές δεν πρόκειται να παραδοθούμε στα σχέδια των μνημονίων και των αντίχριστων και ανήθικων νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών οδηγιών.

Ο Πανιερώτατος αφιέρωσε την Επετειακή Εκδήλωση σε όλους που θυσίασαν τη ζωή τους κατά τους εθνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στους μάρτυρες της Αλώσεως αλλά και στους αγωνιστές που έταξαν στη ζωή τους και φυλάνε Θερμοπύλες, τους εναπομείναντες κατοίκους της Πόλης που στέκονται υπό την κραταιά σκέπη της Θεοτόκου, θεματοφύλακες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και στους απανταχού αποδήμους Ποντίους και Κωνσταντινουπολίτες. 

Καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που έστειλε τον λόγιο Ιεράρχη του Θρόνου να παραστεί και ναι είναι ο ομιλητής στην Εκδήλωση. 

Ο Πανιερώτατος έκλεισε το χαιρετισμό του με ένα ποίημα μεταφέροντας την ελπίδα στον κάθε αγωνιζόμενο και πονεμένο Έλληνα. 

Στη συνέχεια της Εκδήλωσης η Χορωδία της Μητροπόλεως "Ταμασέων ωδές", υπό τη διεύθυνση της κυρίας Μαρίας Χριστοδουλίδου, απέδωσε κατά εξαίρετο τρόπο επετειακά τραγούδια. 

Κύριος Ομιλητής στην Εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. 

Στον μεστό θεολογικό, ιστορικό και συνάμα ποιητικό λόγο του, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε τα γεγονότα που οδήγησαν στην άλωση της Πόλης. 

Περιέγραψε με λεπτομέρειες τις καταστροφές που έφεραν οι ανίεροι κατακτητές, την ασέβεια και τον μαγαρισμό που έδειξαν στα ιερά και τα όσια μας και εξήρε τον πόνο που άφησαν πίσω τους οι αιμοσταγείς Οθωμανοί. 

Αναφέρθηκε μέσα από την πλούσια παράθεση κειμένων στη νοσταλγία των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Πόλης και σφράγισε το λόγο του μεταδίδοντας την ελπίδα που υπάρχει στη ψυχή του κάθε Έλληνα και που στηρίζεται στην βοήθεια του Θεού. 

Κατέληξε με την αναφορά στο μεγαλείο της Ρωμιοσύνης απαγγέλοντας τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη "Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκε για να την ιξηλείψη... η Ρωμιοσύνη εν να χαθεί όντας ο κόσμος λείψει". 

Φορτισμένο συγκινησιακά το πολυπληθές ακροατήριο, στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να απολαύσει το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια και χορούς από τον πονεμένο λαό του Θρυλικού Πόντου και συγκεκριμένα από τα συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Κύπρου "ΜΕΤΑΜΌΡΦΩΣΗ". 

Να αναφερθεί ότι την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της 2ας Μεραρχίας, Κοινοτάρχες της Περιοχής και πλήθος κόσμου. 


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.