Τελευταίες αναρτήσεις

15 Ιουνίου 2017

Όταν οι λαοί ενώνονται και Οι πράξεις γενοκτονίας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όταν οι λαοί ενώνονται

Όταν οι λαοί ενώνονται πετυχαίνουν πιο αποτελεσματικές αναγνωρίσεις των γενοκτονιών, ενώ μεμονωμένα είναι δύσκολο. Ήδη από το 2006 είχαμε όμορφα αποτελέσματα για τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό ενισχύθηκε το 2010 με την απόφαση της Σουηδίας. Η Διεθνοποίηση δεν γίνεται τόσο εύκολα μονομερώς και το βλέπουμε με τα χειροπιαστά αποτελέσματα της πολιτικής της Αμερικής και της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε αυτό το πλαίσιο και να δώσουμε έμφαση στην Τριάδα Γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου. 

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να ενωθούμε και με τους Κούρδους στον αγώνα της απελευθέρωσής τους. Διότι κι αυτός ενισχύεται και ενεργοποιεί πρακτικά την Συνθήκη των Σεβρών, πράγμα το οποίο είναι καταλυτικό, ειδικά όταν ξέρουμε ότι το Σύμφωνο Φιλίας του 1930 αποτελεί έγκλημα κατά των προσφύγων και γενικότερα πράξη βαρβαρότητας που συνέχισε το έγκλημα της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Έτσι ένας τρόπος να αγωνιστούμε πρακτικά ενάντια σε αυτές τις βαρβαρότητες είναι να προωθήσουμε την ένωση των καταπατημένων λαών από την Τουρκία που συνεχίζει να υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση Daesh και να θεωρεί ότι οι Κούρδοι δεν έχουν καν δικαίωμα ύπαρξης. Έχοντας αυτά τα δεδομένα στο μυαλό μας, η προστασία των Αυτόχθονων Λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία δεν είναι μόνο σημαντική αλλά ουσιαστική, όχι μόνο για τους λαούς αλλά για τα ίδια τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας.

πηγή

Οι πράξεις γενοκτονίας

Οι πράξεις γενοκτονίας δεν περιορίζονται στις γενοκτονίες διότι όταν είναι μεμονωμένες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικά στην Κρήτη, απίστευτες ωμότητες έχουν διαπραχθεί από τα κομάντο της βαρβαρότητας που είχαν το πνεύμα των SS. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε αυτά τα γεγονότα και να τα ισοπεδώνουμε μόνο και μόνο για να ζήσουμε ήσυχοι. Δεν είναι ανάγκη επίσης να μιλούμε ενάντια ενός κράτους, το οποίο δεν έχει ποτέ ενοχληθεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι προκάτοχοί του. Διότι και αυτό είναι πολιτικάντικο και απλώς πλαίσιο εσωτερικής προπαγάνδας. 

Η ουσία είναι μία και την έδειξε και ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης με τις ωμότητες των Ναζί που ανέδειξε στην έκθεσή του. Το θέμα είναι αν αξιοποιήθηκε αυτό το δεδομένο από την ελληνική πολιτική. Το θέμα είναι γιατί μερικά χωριά που κυριολεκτικά αφανίστηκαν με τον πιο ωμό τρόπο δεν έχουν αναστηλωθεί με τέτοιο τρόπο που να αποτελούν αποδείξεις για τον μέλλον των βαρβαροτήτων που έχουν υποστεί. Δεν είναι μόνο ένα, είναι αρκετά για τα οποία πρέπει να παραχθεί ένα έργο μνήμης. Διότι είναι καθήκον μας και όχι μόνο χρέος. Είναι τεράστια η ευθύνη μας αν αφήσουμε την κοινωνία να τους ξεχάσει, διότι η Ανθρωπότητα δεν ξεχνά και συνεχίζει το έργο της καταδίκης. Έτσι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τη συνέχεια της μνήμης μέσω των πράξεων του. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε την πράξη γενοκτονίας αν θέλουμε να θυμόμαστε, να λέμε ότι ανήκουμε στην Ανθρωπότητα και να παλεύουμε ενάντια στη βαρβαρότητα.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.