Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουλίου 2018

Όλη η ΕΛΛΑΔΑ αύριο θα γίνει μια ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τον Γέροντα του ΕΘΝΟΥΣ μας, τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.

Μια σπάνια φώτο από το ιστολόγιο ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ
Ευτυχείς όσοι αισθάνθηκαν το άγγιγμα του Αγίου εν ζωή. 
Περισσότερο τυχεροί όσοι ενστερνίστηκαν τις συμβουλές του, άλλαξαν και προσανατόλισαν την βιωτή τους προς τα άνω.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Εις την μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου τρία περιστατικά:

Ιούνιος 1995: 

Σεβαστή μας Γερόντισσα μας διαβεβαίωνε 
- Ο Γέροντας Παίσιος είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ, μου το αποκάλυψε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέγοντας «με ευαρέστησε περισσότερο από όλους του μοναχούς στο Περιβόλι μου για αυτό έχει ιδιαίτερη παρρησία και ανεβοκατεβαίνει εις τους ουρανούς, όπως ο Απόστολος Παύλος.»

Αύγουστος 1995:

Θείος μας με προβλήματα σοβαρά υγείας από μικρή ηλικία (μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία). Διατηρούσε στενή πνευματική σχέση με τον Γέροντα Παίσιο που τον στήριζε σε αυτόν τον αγώνα που έκανε.

Σε μια επίσκεψη από τις πολλές επισκέψεις του στην Παναγούδα ζήτησε από τον Γέροντα να του δώσει ευλογία τα σταμπωτά εργόχειρα που φιλοτεχνούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Ο Γέροντας του έδωσε τρία και του είπε 
- Ένα για τον πατέρα σου, ένα για την μητέρα σου και ένα για την αδελφή σου 
- Για σένα δεν έχει, δεν το χρειάζεσαι, εσύ έχεις εξ αιτίας του αγώνα που έκανες από μικρό παιδάκι στα νοσοκομεία .. «έχεις πολλά Παίσια μέσα σου»

- Πρώτα θα φύγω εγώ και σε ένα χρόνο μετά θα έρθεις να με βρεις. 
Πράγματι ο Θείος μου γνώριζε την αναχώρηση του και σε ένα χρόνο έφυγε μέσα στην χαρά για να συναντήσει τον αγαπημένο του Γέροντα που τον στήριζε στις δυσκολίες της υγείας του.

Νοέμβριος του 2011: 

Σε πρόκληση μας σε κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι συμμετείχαμε τηλεφωνικά και καταθέσαμε προσωπικές μαρτυρίες για τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. 
Πολλοί συγκινήθηκαν και άλλοι δυσκολεμένοι αδελφοί μας χλεύασαν. 
Κάπου απογοητευθήκαμε. 

Σε λίγες μέρες ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εμφανίστηκε κατ όναρ και μας υποδέχτηκε στην απλωταριά της Παναγούδας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Αφού μας ακούμπησε στο κεφάλι πήρε το σκαλιστήρι του και έσκαβε στον παρά εκεί κήπο αμίλητος, ενώ εμείς δεν χορταίναμε την χαροποιό παρουσία του. 
Αίφνης γύρισε προς το μέρος μου και αυστηρά μας είπε: 
- Να μην αμφιβάλλεις την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε, θα μας την δώσουν και θα γίνουν και τα υπόλοιπα. 
Πριν γίνουν αυτά οι αρχές και οι εξουσίες στην Ελλάδα θα είναι για τα πανηγύρια.

- Εμείς από εδώ (από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) θα παλέψουμε Ελληνορωμαίικα για να σωθεί η πατρίδα.


Στα τελευταία λόγια του ΑΓΙΟΥ τον είδαμε να ανασηκώνει τα μανίκια του όπως οι παλαιστές και να περιστοιχίζεται από άλλους Αγιορείτες πατέρες στρεφόμενοι όλοι μαζί προς την Καθ ημάς Ανατολή.
Τι ήταν άραγε αυτό αδελφοί; 
Ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.

Ο ΑΓΙΟΣ πάντα έλεγε ότι ο Ουρανός τώρα στέλνει ατομικές προσκλήσεις σε πιστούς και άπιστους (προς μετάνοια) σαν να κάνει επιστράτευση.

Ουσιαστικά η πνευματική επιστράτευση ολοκληρώνεται στις μέρες μας και περιμένουμε την άλλη επιστράτευση ελέω αφροσύνης των γειτόνων μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, βοήθεια μας ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.